Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moderator: anex
- MarlboroGold
#2676 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Mijenja se i to polako 
- Better Man
#2677 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Vjerovatnoća da će te u Londonu potrefiti magla je ravna naučnoj fantaziji. Tako da Lonodon eye obavezno treba vidjeti. Ono što bih svakako preporučio su Botanička bašta, Regents park i Richmond park. jest da je Regents park najbolje posjetiti na proljeće kad svo cvijeće procvjeta. Imaš Britanski nacionalni muzej koji vrijedi vidjeti, a ulaz je besplatan i da ne nabrajam dalje šta se sve može vidjeti.exliberal-ex wrote:Ja sam bio u Septembru i nije bilo lose...culi smo da su velike guzve i slucajno bili u blizini rekoh da provjerimo..mozda 20 ljudi u redu da udje...idemo i mi usli u kabinu koja je bila polu prazna....sea life i tusssauds mi je izgledao bezveze, za djecu vise.Pitarrr82 wrote:MarlboroGold wrote:Imaš i London Eye (veliki kotač - vidi se cijeli grad) i neki od muzeja... recimo nauke (ne znam tačno ime) i voštanih figura. Buckingham palace svakako.
"Oko" sam namjerno izbjegao zbog mogucih vremenskih prilika gdje ustvari platis a od magle itd ne vidis bukvalno nista, u blizini je Sea life a Madame Tussauds, sta znam zavisi ko sta voli, meni nije privlacno...
Spomenuo si pijace, nas hotel je bio u kensingtonu tako da smo dosta hodali i jedno jutro sam naisao na tu lokalnu pijacu gdje zatvore ulicu i onda tu prodaju hranu...to sam pojeo jedan oda najboljih burgera u zivotu, sve se zajedno pravi, burgeri, kobasice, gljive u velikoj tavi ( koja je promjera jedno metar ako ne i vise). Drzalo me cijeli dan
Iznenadilo me sto se mora platit ulaz u St Paul Cathedral, ja misilo da ce to biti ko u Vatikanu besplatno ...kad na ulazu placa se i to je bilo nesto 15-20 funti po osobi....mislim zajebi
- Pitarrr82
#2678 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Magla ili kisa i tmurno, svejedno kad je lose vrijeme ne vidi se bas onih obecanih 40km
, tako da ipak treba odabrati dan...
St Paul se nije placao, barem ne kada sam ja bio, s tim da su bili oni protesti tada pa je malo guzva okolo bila...
St Paul se nije placao, barem ne kada sam ja bio, s tim da su bili oni protesti tada pa je malo guzva okolo bila...
- stakasa
#2679 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Malo ti je to za Londona, samo ces se isfrustrirat s obzirom sta si sve propustilaZoya wrote:London od srijede do nedjelje( srijede uveče do nedjelje ujutro) . Šta vrijedi vidjeti a sta zaobići? Preporuke finih malih restorana (ništa izvikano nego pristojno).
Hvala
-
Zoya
#2680 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Pa dobro, zbog toga sam i napisala šta izbjeći. Time sam mislila šta najmanje vremena oduzima da se obiđe. Nisam neko ko voli da luta. Ja se usresredim na dvije/tri znamenitosti i ostatak vremena mogu provesti u ispijanju kafe i sl. Ne dobih preporuku restorana nekih pa ako ljudima koji to znaju koje teško napisati...stakasa wrote:Malo ti je to za Londona, samo ces se isfrustrirat s obzirom sta si sve propustilaZoya wrote:London od srijede do nedjelje( srijede uveče do nedjelje ujutro) . Šta vrijedi vidjeti a sta zaobići? Preporuke finih malih restorana (ništa izvikano nego pristojno).
Hvala
- mousstapha
#2681 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Idem u Bosnu sedmicu dana, osim famelije sta preporucujete da se obidje 
-
Zoya
#2682 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Nadiši se smoga za nas.mousstapha wrote:Idem u Bosnu sedmicu dana, osim famelije sta preporucujete da se obidje
- MarlboroGold
#2683 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Hvataj se kakve planine.mousstapha wrote:Idem u Bosnu sedmicu dana, osim famelije sta preporucujete da se obidje
- exliberal-ex
#2684 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ma restorana ima pun klinac...zavisi sta hocesZoya wrote:Pa dobro, zbog toga sam i napisala šta izbjeći. Time sam mislila šta najmanje vremena oduzima da se obiđe. Nisam neko ko voli da luta. Ja se usresredim na dvije/tri znamenitosti i ostatak vremena mogu provesti u ispijanju kafe i sl. Ne dobih preporuku restorana nekih pa ako ljudima koji to znaju koje teško napisati...stakasa wrote:Malo ti je to za Londona, samo ces se isfrustrirat s obzirom sta si sve propustilaZoya wrote:London od srijede do nedjelje( srijede uveče do nedjelje ujutro) . Šta vrijedi vidjeti a sta zaobići? Preporuke finih malih restorana (ništa izvikano nego pristojno).
Hvala
Ja sam pio kafu u slasticarnama i bilo mi pravo dobro..., mislim kad nadjes lokaciju koja ti se svidja uvijek ima nesto u okolini
Isto tako zavisi gdje ti je smjestaj
- stakasa
#2685 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Napisacu ti ja par restorana onde oko Soho-a. Na tvom mjestu bih se ja umjesto kafe pripremio na tri cetri dobre setnje, konsultuj Google-TA, napravi sebi nekolike ture a kafenisaces kad se budes odmarala. London je prepun odlicnih muzeja gdje je ulaz ili besplatan ili su cjene okZoya wrote:Pa dobro, zbog toga sam i napisala šta izbjeći. Time sam mislila šta najmanje vremena oduzima da se obiđe. Nisam neko ko voli da luta. Ja se usresredim na dvije/tri znamenitosti i ostatak vremena mogu provesti u ispijanju kafe i sl. Ne dobih preporuku restorana nekih pa ako ljudima koji to znaju koje teško napisati...stakasa wrote:Malo ti je to za Londona, samo ces se isfrustrirat s obzirom sta si sve propustilaZoya wrote:London od srijede do nedjelje( srijede uveče do nedjelje ujutro) . Šta vrijedi vidjeti a sta zaobići? Preporuke finih malih restorana (ništa izvikano nego pristojno).
Hvala
P.S.
Za razliku od ostalih, ja ti ne bi preporucio da obilazis parkove, Richmonde i slicno, pogotovo ovaj dio godine
- stakasa
#2686 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
E majke ti zasto ABBA? Jedino ako si bas neki ekstra zagrizen fan a i u tom slucaju je precjenjen. Imas nekih petsto metara od ABBE Vasa muzej, cjena nekih dvadesetak maraka. Bas nesto unikatno. I obavezno za posjetitvjesticanametli wrote:24.12 stokholm nakon 20 god. Ponovo...jedva cekam abba muzej hihi
P.S.
Zaobidite Stockholm u ovom dijelu godine
- vjesticanametli
#2687 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
abba fanstakasa wrote:E majke ti zasto ABBA? Jedino ako si bas neki ekstra zagrizen fan a i u tom slucaju je precjenjen. Imas nekih petsto metara od ABBE Vasa muzej, cjena nekih dvadesetak maraka. Bas nesto unikatno. I obavezno za posjetitvjesticanametli wrote:24.12 stokholm nakon 20 god. Ponovo...jedva cekam abba muzej hihi
P.S.
Zaobidite Stockholm u ovom dijelu godine
- stakasa
#2688 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ok ondavjesticanametli wrote:abba fanstakasa wrote:E majke ti zasto ABBA? Jedino ako si bas neki ekstra zagrizen fan a i u tom slucaju je precjenjen. Imas nekih petsto metara od ABBE Vasa muzej, cjena nekih dvadesetak maraka. Bas nesto unikatno. I obavezno za posjetitvjesticanametli wrote:24.12 stokholm nakon 20 god. Ponovo...jedva cekam abba muzej hihi
P.S.
Zaobidite Stockholm u ovom dijelu godineprvo abba a nakon toga ostalo...naravno
-
Zoya
#2689 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Super! Čekamstakasa wrote: Napisacu ti ja par restorana onde oko Soho-a. Na tvom mjestu bih se ja umjesto kafe pripremio na tri cetri dobre setnje, konsultuj Google-TA, napravi sebi nekolike ture a kafenisaces kad se budes odmarala. London je prepun odlicnih muzeja gdje je ulaz ili besplatan ili su cjene ok
P.S.
Za razliku od ostalih, ja ti ne bi preporucio da obilazis parkove, Richmonde i slicno, pogotovo ovaj dio godine
- stakasa
#2690 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Zato sto Themsa nije Neretva, siva, smrdi, u neka doba okrene plima pa tece uzbrdoZoya wrote:Super! Čekamstakasa wrote: Napisacu ti ja par restorana onde oko Soho-a. Na tvom mjestu bih se ja umjesto kafe pripremio na tri cetri dobre setnje, konsultuj Google-TA, napravi sebi nekolike ture a kafenisaces kad se budes odmarala. London je prepun odlicnih muzeja gdje je ulaz ili besplatan ili su cjene ok
P.S.
Za razliku od ostalih, ja ti ne bi preporucio da obilazis parkove, Richmonde i slicno, pogotovo ovaj dio godine. Zbog čega mi ne bi preporučio ovo zadnje?
- MarlboroGold
#2691 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Neka ode u Hyde Park i neka se pošteno izgalami. To je bolje od antidepresiva 
-
Zoya
#2692 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Kakav je to park?MarlboroGold wrote:Neka ode u Hyde Park i neka se pošteno izgalami. To je bolje od antidepresiva
Stakasa, zahvaljujem na informacijama
- MarlboroGold
#2693 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Poznat po velikim demonstracijama protiv države i njenih funkcionera. Često su bili i okršaji sa policijom. Kasnije je ljudima dozvoljeno da u tom parku mogu govoriti šta žele, pa i protiv države i kraljevstva bez ikakvih posljedicaZoya wrote:Kakav je to park?MarlboroGold wrote:Neka ode u Hyde Park i neka se pošteno izgalami. To je bolje od antidepresiva
- Better Man
#2694 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
I park gdje su održani neki od najvećih koncerata. Čuveni koncert The Rolling Stonesa iz 1968.g na kojem se okupilo oko 200 hiljada ljudi, pa tu su svirali i Red Hot Chili Peppers, Bruce Springsteen And The E Street Band, Neil Young i mnogi drugi.MarlboroGold wrote:Poznat po velikim demonstracijama protiv države i njenih funkcionera. Često su bili i okršaji sa policijom. Kasnije je ljudima dozvoljeno da u tom parku mogu govoriti šta žele, pa i protiv države i kraljevstva bez ikakvih posljedicaZoya wrote:Kakav je to park?MarlboroGold wrote:Neka ode u Hyde Park i neka se pošteno izgalami. To je bolje od antidepresiva
-
Zoya
#2695 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
I park gdje su održani neki od najvećih koncerata. Čuveni koncert The Rolling Stonesa iz 1968.g na kojem se okupilo oko 200 hiljada ljudi, pa tu su svirali i Red Hot Chili Peppers, Bruce Springsteen And The E Street Band, Neil Young i mnogi drugi.[/quote]Better Man wrote:Poznat po velikim demonstracijama protiv države i njenih funkcionera. Često su bili i okršaji sa policijom. Kasnije je ljudima dozvoljeno da u tom parku mogu govoriti šta žele, pa i protiv države i kraljevstva bez ikakvih posljedicaMarlboroGold wrote:
Stvarno?
- vjesticanametli
#2696 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moram i ja ujagmit peperse
obozavam ih
- Better Man
- Better Man
#2698 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Kad putuješ?Zoya wrote:
Stvarno?Sad se još više radujem
- Better Man
#2699 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Gledao sam ih u Zagrebu na Hipodromu i bili su odlični.vjesticanametli wrote:Moram i ja ujagmit peperseobozavam ih
-
Zoya
#2700 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Malo prije nove godineBetter Man wrote:Kad putuješ?Zoya wrote:
Stvarno?Sad se još više radujem