Gdje putujete, kako vam je bilo?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
MarlboroGold

#2676 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by MarlboroGold »

Mijenja se i to polako :)
Better Man

#2677 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Better Man »

exliberal-ex wrote:
Pitarrr82 wrote:
MarlboroGold wrote:Imaš i London Eye (veliki kotač - vidi se cijeli grad) i neki od muzeja... recimo nauke (ne znam tačno ime) i voštanih figura. Buckingham palace svakako.

"Oko" sam namjerno izbjegao zbog mogucih vremenskih prilika gdje ustvari platis a od magle itd ne vidis bukvalno nista, u blizini je Sea life a Madame Tussauds, sta znam zavisi ko sta voli, meni nije privlacno... :thumbup:
Ja sam bio u Septembru i nije bilo lose...culi smo da su velike guzve i slucajno bili u blizini rekoh da provjerimo..mozda 20 ljudi u redu da udje...idemo i mi usli u kabinu koja je bila polu prazna....sea life i tusssauds mi je izgledao bezveze, za djecu vise.
Spomenuo si pijace, nas hotel je bio u kensingtonu tako da smo dosta hodali i jedno jutro sam naisao na tu lokalnu pijacu gdje zatvore ulicu i onda tu prodaju hranu...to sam pojeo jedan oda najboljih burgera u zivotu, sve se zajedno pravi, burgeri, kobasice, gljive u velikoj tavi ( koja je promjera jedno metar ako ne i vise). Drzalo me cijeli dan
Iznenadilo me sto se mora platit ulaz u St Paul Cathedral, ja misilo da ce to biti ko u Vatikanu besplatno ...kad na ulazu placa se i to je bilo nesto 15-20 funti po osobi....mislim zajebi :D
Vjerovatnoća da će te u Londonu potrefiti magla je ravna naučnoj fantaziji. Tako da Lonodon eye obavezno treba vidjeti. Ono što bih svakako preporučio su Botanička bašta, Regents park i Richmond park. jest da je Regents park najbolje posjetiti na proljeće kad svo cvijeće procvjeta. Imaš Britanski nacionalni muzej koji vrijedi vidjeti, a ulaz je besplatan i da ne nabrajam dalje šta se sve može vidjeti.
Pitarrr82

#2678 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Pitarrr82 »

Magla ili kisa i tmurno, svejedno kad je lose vrijeme ne vidi se bas onih obecanih 40km :), tako da ipak treba odabrati dan...

St Paul se nije placao, barem ne kada sam ja bio, s tim da su bili oni protesti tada pa je malo guzva okolo bila...
stakasa

#2679 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by stakasa »

Zoya wrote:London od srijede do nedjelje( srijede uveče do nedjelje ujutro) . Šta vrijedi vidjeti a sta zaobići? Preporuke finih malih restorana (ništa izvikano nego pristojno).
Hvala :)
Malo ti je to za Londona, samo ces se isfrustrirat s obzirom sta si sve propustila :D
Zoya

#2680 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Zoya »

stakasa wrote:
Zoya wrote:London od srijede do nedjelje( srijede uveče do nedjelje ujutro) . Šta vrijedi vidjeti a sta zaobići? Preporuke finih malih restorana (ništa izvikano nego pristojno).
Malo ti je to za Londona, samo ces se isfrustrirat s obzirom sta si sve propustila :D
Pa dobro, zbog toga sam i napisala šta izbjeći. Time sam mislila šta najmanje vremena oduzima da se obiđe. Nisam neko ko voli da luta. Ja se usresredim na dvije/tri znamenitosti i ostatak vremena mogu provesti u ispijanju kafe i sl. Ne dobih preporuku restorana nekih pa ako ljudima koji to znaju koje teško napisati... :)
mousstapha

#2681 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by mousstapha »

Idem u Bosnu sedmicu dana, osim famelije sta preporucujete da se obidje :D
Zoya

#2682 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Zoya »

mousstapha wrote:Idem u Bosnu sedmicu dana, osim famelije sta preporucujete da se obidje :D
Nadiši se smoga za nas.
MarlboroGold

#2683 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by MarlboroGold »

mousstapha wrote:Idem u Bosnu sedmicu dana, osim famelije sta preporucujete da se obidje :D
Hvataj se kakve planine.
exliberal-ex

#2684 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

Zoya wrote:
stakasa wrote:
Pa dobro, zbog toga sam i napisala šta izbjeći. Time sam mislila šta najmanje vremena oduzima da se obiđe. Nisam neko ko voli da luta. Ja se usresredim na dvije/tri znamenitosti i ostatak vremena mogu provesti u ispijanju kafe i sl. Ne dobih preporuku restorana nekih pa ako ljudima koji to znaju koje teško napisati... :)
Ma restorana ima pun klinac...zavisi sta hoces
Ja sam pio kafu u slasticarnama i bilo mi pravo dobro..., mislim kad nadjes lokaciju koja ti se svidja uvijek ima nesto u okolini
Isto tako zavisi gdje ti je smjestaj
stakasa

#2685 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by stakasa »

Zoya wrote:
stakasa wrote:
Napisacu ti ja par restorana onde oko Soho-a. Na tvom mjestu bih se ja umjesto kafe pripremio na tri cetri dobre setnje, konsultuj Google-TA, napravi sebi nekolike ture a kafenisaces kad se budes odmarala. London je prepun odlicnih muzeja gdje je ulaz ili besplatan ili su cjene ok
P.S.
Za razliku od ostalih, ja ti ne bi preporucio da obilazis parkove, Richmonde i slicno, pogotovo ovaj dio godine
stakasa

#2686 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by stakasa »

vjesticanametli wrote:24.12 stokholm nakon 20 god. Ponovo...jedva cekam abba muzej hihi
E majke ti zasto ABBA? Jedino ako si bas neki ekstra zagrizen fan a i u tom slucaju je precjenjen. Imas nekih petsto metara od ABBE Vasa muzej, cjena nekih dvadesetak maraka. Bas nesto unikatno. I obavezno za posjetit
P.S.
Zaobidite Stockholm u ovom dijelu godine
vjesticanametli

#2687 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by vjesticanametli »

stakasa wrote:
vjesticanametli wrote:24.12 stokholm nakon 20 god. Ponovo...jedva cekam abba muzej hihi
E majke ti zasto ABBA? Jedino ako si bas neki ekstra zagrizen fan a i u tom slucaju je precjenjen. Imas nekih petsto metara od ABBE Vasa muzej, cjena nekih dvadesetak maraka. Bas nesto unikatno. I obavezno za posjetit
P.S.
abba fan :) prvo abba a nakon toga ostalo...naravno
stakasa

#2688 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by stakasa »

vjesticanametli wrote:
stakasa wrote:
P.S.
abba fan :) prvo abba a nakon toga ostalo...naravno
Ok onda :D
Zoya

#2689 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Zoya »

stakasa wrote: Napisacu ti ja par restorana onde oko Soho-a. Na tvom mjestu bih se ja umjesto kafe pripremio na tri cetri dobre setnje, konsultuj Google-TA, napravi sebi nekolike ture a kafenisaces kad se budes odmarala. London je prepun odlicnih muzeja gdje je ulaz ili besplatan ili su cjene ok
P.S.
Za razliku od ostalih, ja ti ne bi preporucio da obilazis parkove, Richmonde i slicno, pogotovo ovaj dio godine
Super! Čekam :) . Zbog čega mi ne bi preporučio ovo zadnje?
stakasa

#2690 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by stakasa »

Zoya wrote:
stakasa wrote: Napisacu ti ja par restorana onde oko Soho-a. Na tvom mjestu bih se ja umjesto kafe pripremio na tri cetri dobre setnje, konsultuj Google-TA, napravi sebi nekolike ture a kafenisaces kad se budes odmarala. London je prepun odlicnih muzeja gdje je ulaz ili besplatan ili su cjene ok
P.S.
Super! Čekam :) . Zbog čega mi ne bi preporučio ovo zadnje?
Zato sto Themsa nije Neretva, siva, smrdi, u neka doba okrene plima pa tece uzbrdo :D , nad tobom se uhvati red aviona cekaju dozvolu za slijetanje na Heathrow-u... London je fantastican grad, No1 u Evropi mozda i svijetu, metropola u punom smislu te rijeci. Ali to i umara, prije svega stanovnike. I onda je njima bilo kakav dodir sa prirodom interesantan. Tebi kao nekome ko ide prvi put i bice tri cetri dana ce interesantno biti nesto sasvim drugo. Pretpostavljam
MarlboroGold

#2691 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by MarlboroGold »

Neka ode u Hyde Park i neka se pošteno izgalami. To je bolje od antidepresiva :D
Zoya

#2692 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Zoya »

MarlboroGold wrote:Neka ode u Hyde Park i neka se pošteno izgalami. To je bolje od antidepresiva :D
Kakav je to park?

Stakasa, zahvaljujem na informacijama :)
MarlboroGold

#2693 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by MarlboroGold »

Zoya wrote:
MarlboroGold wrote:Neka ode u Hyde Park i neka se pošteno izgalami. To je bolje od antidepresiva :D
Kakav je to park?
Poznat po velikim demonstracijama protiv države i njenih funkcionera. Često su bili i okršaji sa policijom. Kasnije je ljudima dozvoljeno da u tom parku mogu govoriti šta žele, pa i protiv države i kraljevstva bez ikakvih posljedica :)
Better Man

#2694 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Better Man »

MarlboroGold wrote:
Zoya wrote:
Kakav je to park?
Poznat po velikim demonstracijama protiv države i njenih funkcionera. Često su bili i okršaji sa policijom. Kasnije je ljudima dozvoljeno da u tom parku mogu govoriti šta žele, pa i protiv države i kraljevstva bez ikakvih posljedica :)
I park gdje su održani neki od najvećih koncerata. Čuveni koncert The Rolling Stonesa iz 1968.g na kojem se okupilo oko 200 hiljada ljudi, pa tu su svirali i Red Hot Chili Peppers, Bruce Springsteen And The E Street Band, Neil Young i mnogi drugi.
Zoya

#2695 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Zoya »

Better Man wrote:
MarlboroGold wrote:
I park gdje su održani neki od najvećih koncerata. Čuveni koncert The Rolling Stonesa iz 1968.g na kojem se okupilo oko 200 hiljada ljudi, pa tu su svirali i Red Hot Chili Peppers, Bruce Springsteen And The E Street Band, Neil Young i mnogi drugi.[/quote]

Stvarno? :srce: Sad se još više radujem :)
vjesticanametli

#2696 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by vjesticanametli »

Moram i ja ujagmit peperse :-) obozavam ih
Better Man

#2697 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Better Man »

.......
Better Man

#2698 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Better Man »

Zoya wrote:

Kad putuješ?
Better Man

#2699 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Better Man »

vjesticanametli wrote:Moram i ja ujagmit peperse :-) obozavam ih
Gledao sam ih u Zagrebu na Hipodromu i bili su odlični.
Zoya

#2700 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Zoya »

Better Man wrote:
Zoya wrote:

Kad putuješ?
Malo prije nove godine :)
Post Reply