Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
adis.p

#2676 Re: Android OS

Post by adis.p »

Nego jel moguce sa google play skinut neke aplikacije na mobitel preko racunara.. zapravo, znam da je moguce, al na koji nacin to ide posto meni izbacuje neki problem :roll:
Image
_Reds_

#2677 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

adis.p wrote:Nego jel moguce sa google play skinut neke aplikacije na mobitel preko racunara.. zapravo, znam da je moguce, al na koji nacin to ide posto meni izbacuje neki problem :roll:
Image
Jeste sve, samo moras biti logovan na mobitelu na tvom googlu nalogu i na racunaru na tom istom nalogu.

Mob ti treba biti nakacen na wi-fi ili 3G(ako imas kakav paket) i na racunaru samo kliknes oni ti automatski skida na mobitel i instalira aplikaciju.
adis.p

#2678 Re: Android OS

Post by adis.p »

E jbg onda.. nmg nikako da se nakacim na mob preko wifi jer nemam wireless modem.. aa jel mogu nekako drugacije skidat. npr kad skinem neku apl u .apk formatu, kako je mogu instal na fonu?
elmirčo

#2679 Re: Android OS

Post by elmirčo »

Jedini software koji ti treba je SE PC Companion ili SE Update Service, ako nekad u buducnosti budes htio update-ovati software, ili ako ti zatreba da odradis hard reset telefona (cistu instalaciju softwarea).

Nego fino, idi istrazuj kako da rootas telefon, kako da uklonis smece od aplikacija koje su ti dosle po defaultu, koje defaultne aplikacije da zamijenis kojim sa Marketa, itd... 8-)

odlicno pitanje

neki savjet?
_Reds_

#2680 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

adis.p wrote:E jbg onda.. nmg nikako da se nakacim na mob preko wifi jer nemam wireless modem.. aa jel mogu nekako drugacije skidat. npr kad skinem neku apl u .apk formatu, kako je mogu instal na fonu?
Hm.. mozes sa nekih drugih izvora na neta, sa marketa (google play) ne mozes skidati dikretno na mob.

ako zelis neku aplikaciju probaj je progooglati mozda ima na nekom drugom izvoru, pa se mozes skinuti na racunar, a onda prebaciti na mob, i instalirati.

A ako nemas wireless kuci, najbolje ti je napaviti kakav popis aplikacija, sjesti u kakav kafic gdje ima wireless i uz kaficu to poskidati.
Revolucionar ★

#2681 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

_Reds_ wrote:
adis.p wrote:E jbg onda.. nmg nikako da se nakacim na mob preko wifi jer nemam wireless modem.. aa jel mogu nekako drugacije skidat. npr kad skinem neku apl u .apk formatu, kako je mogu instal na fonu?
Hm.. mozes sa nekih drugih izvora na neta, sa marketa (google play) ne mozes skidati dikretno na mob.

ako zelis neku aplikaciju probaj je progooglati mozda ima na nekom drugom izvoru, pa se mozes skinuti na racunar, a onda prebaciti na mob, i instalirati.

A ako nemas wireless kuci, najbolje ti je napaviti kakav popis aplikacija, sjesti u kakav kafic gdje ima wireless i uz kaficu to poskidati.

Klikas na install aplikejsne koje hoces, odes gdje ima wi fi i automatski ti se skinu. Kod mene tako radi,

Posto nemas wi fi , najbolje ti je da odes na stranice sa kojih mozes aplikacije skidat u .apk formatu pa preko file managera instalirat bez ikakvih problema. Sendam ti neke stranice na pp posto ne znam kakva je politika foruma sa linkovima , mada stranice koje ja koristim imaju samo free apk fajlove
Eborg

#2682 Re: Android OS

Post by Eborg »

amortizer wrote:
Eborg wrote:E ne znam što neće onda. Pretpostavljam da nema veze jesam li stavio na "watch listu" preko računara ili telefona, isti je account.
Nema veze, povezani su, odnosno aplikacija se konektuje i kupi sa tvog ebay racuna informacije (isto tako i salje).
Nemam pojma sta je fol. Probaj je ponovo instalirati :?
Reinstalirao, sada se čini da radi. Hvala puno! :thumbup:
amortizer

#2683 Re: Android OS

Post by amortizer »

Eborg wrote:
amortizer wrote:
Eborg wrote:E ne znam što neće onda. Pretpostavljam da nema veze jesam li stavio na "watch listu" preko računara ili telefona, isti je account.
Nema veze, povezani su, odnosno aplikacija se konektuje i kupi sa tvog ebay racuna informacije (isto tako i salje).
Nemam pojma sta je fol. Probaj je ponovo instalirati :?
Reinstalirao, sada se čini da radi. Hvala puno! :thumbup:
:thumbup: :sax:
alibaba_i_30_godina

#2684 Re: Android OS

Post by alibaba_i_30_godina »

Zna li neko da li ce uopce napraviti sa-x app za android, za iOS je davno neko napravio?!
Edinho2011

#2685 Re: Android OS

Post by Edinho2011 »

Ako zelite da skidate aplikacije i igre za android preko PC-a (krekovane), ima na tone aplikacija. Skinite sa ovog linka
http://www.express-files.com/ Express-file manager i onda tu kucajte android games i uzivajte ! :D
_Reds_

#2686 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

NeyDan wrote:Zna li neko da li ce uopce napraviti sa-x app za android, za iOS je davno neko napravio?!
Imas neku domacu apliaciju na news, uglavnom mozes citati vijesti za 50tak domacih ex-yu portala po izboru.
adis.p

#2687 Re: Android OS

Post by adis.p »

Koliko mi je sigurno da ovo narucim jer nisam nikad nita radio preko e-baya, koliko bi me doslo ukupno sa postarinom i za koliko vremena bi stiglo?
http://www.ebay.com/itm/Wireless-USB-15 ... 0614205510
Astrix

#2688 Re: Android OS

Post by Astrix »

Ides na http://www.mobile9.com i tu skidaj sta ti je volja, sve su u .apk formatu skines ih na komp i fino prebacis preko usb na mob, nista jednostavnije. :-D
holowey

#2689 Re: Android OS

Post by holowey »

adis.p wrote:Koliko mi je sigurno da ovo narucim jer nisam nikad nita radio preko e-baya, koliko bi me doslo ukupno sa postarinom i za koliko vremena bi stiglo?
besplatna postarina za bosnu, ali lik ima dosta negativnih komentara pa radije vidi ima li neko drugi da nudi isti artikl
_Reds_

#2690 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

adis.p wrote:Koliko mi je sigurno da ovo narucim jer nisam nikad nita radio preko e-baya, koliko bi me doslo ukupno sa postarinom i za koliko vremena bi stiglo?
Ovo ti ni kod nas nije puno skuplje ! Ja sam kupovao nekad davno prije sigurno 4-5 godina. USB wirelees adapter, kao sto izgleda haman ko usb stick, i bio je 20KM, sad je sigurno to dosta jeftinije.
adis.p

#2691 Re: Android OS

Post by adis.p »

I sad se krece oko 20 km ;-) ;-)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2692 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

Koji player koristite za muziku?

Skinuh TTPod, dobar je samo me nervira kad textove skida sve neki na kineskom :D
Quaresma

#2693 Re: Android OS

Post by Quaresma »

pa standardni, ne znam cemu potreba za nekim drugim
Gray

#2694 Re: Android OS

Post by Gray »

Ovo ti je samo za komp, ovo nije router tako da još uvijek nećeš imati wireless signal svog interenta.
alibaba_i_30_godina

#2695 Re: Android OS

Post by alibaba_i_30_godina »

Quaresma wrote:pa standardni, ne znam cemu potreba za nekim drugim
:thumbup:
Ista stvar.
skafiskafsnjak

#2696 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Gray wrote:

Ovo ti je samo za komp, ovo nije router tako da još uvijek nećeš imati wireless signal svog interenta.
Kako nece ? Zar se ovaj usb ne usteka u comp, a na usb se "navrne" ova antena ... a pretpostavit cu da ona emituje wirelles ?
Gray

#2697 Re: Android OS

Post by Gray »

L00d wrote:
Gray wrote:

Kako nece ? Zar se ovaj usb ne usteka u comp, a na usb se "navrne" ova antena ... a pretpostavit cu da ona emituje wirelles ?

Ne, koliko ja znam ovo je samo usb adapter za primanje signala, dakle ako ti comp nema wireless adapter a hoćš sa compom da se priključiš za wireless mrežu, dakle nije za emitovanje wireless signala. A da bi imao wireles mrežu moraš kupiti router koji spojiš na modem.
skafiskafsnjak

#2698 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Ahaaaa... sad sam se sjetio, vidjao sam ovo prije .
Upravu si :thumbup:
mr.torture

#2699 Re: Android OS

Post by mr.torture »

rashtiman wrote:Koji player koristite za muziku?

Skinuh TTPod, dobar je samo me nervira kad textove skida sve neki na kineskom :D
PowerAMP, pocetak i kraj svih audio playera na Androidu. ;-)
https://play.google.com/store/apps/deta ... ayer&hl=en

Testirao ga, kupio ga, i nije mi zao ni jednog centa od onih mizernih 3 i nesto dolara, koliko je bio kad sam ga ja uzeo. A vec neko vrijeme se moze naci i crackovan.
Ko je bolesnik i "picajzla" po pitanju kvaliteta zvuka i ko slusa muziku u FLAC formatu (ili nekim drugim lossless formatima), cijenit ce ga jos vise, jer savrseno barata i sa CUE listama, i sa FLAC albumima ripanim u jedan FLAC fajl.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2700 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

NeyDan wrote:
Quaresma wrote:pa standardni, ne znam cemu potreba za nekim drugim
:thumbup:
Ista stvar.
Imam neki costom ROM music edition i dosao je neki player od SE i rusi se svako malo pa sam posegnuo za drugim playerima
Post Reply