Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Iskreno ne mogu se baš sjetiti da je ikada prošao dan bez povremenog rasipanja slike s Vlašića
Ja Udrigovo nažalost ne mogu loviti, zaklonjen mi je...
Zadnjih 2-3 dana Vlašić mi ne radi kao nekad, inače imam 93/98%, sada većinom 80/80-85%
Antena je na mjestu, HR kanali rade isto kao i prije, znači nije kod mene...
Ne mora da znači da je Vlašić problem. Signal s Ciganišta i Duge Njive umiješan mi je u ovaj signal s Vlašića. Ali Trebačko brdo sigurno ne. Signal Amna Tešanj na 26.kanalu s tog predajnika nikada nisam imao. A pošto si ti na brdu s druge strane Save vjerovatno loviš i Trebačko brdo. Osim Vlašića najjače rtv signale imam s predajnika Svinjar Prnjavor. A i on je u planu Dasto Semtela da dodatno još zakomplikuje ovo . Takođe signal iz zone Udrigovo s Lipika pokrivat će oba Broda bolje nego samo Udrigovo, pa i tu očekujem poboljšanje.
Ima i Trebacko smetnje trenutno sam kuci prije jedan sat slika skroz nestane i nesto se cudno desava kad se pribacujem s kanala na kanal dugo se ceka.ja sam u zoni gdje se sa 100% moze lovit Vlasic,Trebacko,Ciganiste i Duge njive.
@Boki Antena slažem se da su tu vrlo vjerojatno 3 signala, jer iz oba Broda prema Vlašiću manje-više si na pravcu sva 3, što onda opet znači da nisu još uskladili SFN način rada i ako samo 1 od 3 zeza, pravi smetnje i ostala 2...
Prnjavor mi je kao i Udrigovo zaklonjen, imam samo na jug "otvoren" pogled, mada nemam optičku vidljivost ni na Košarevac, tako i na Bosnu, signal se lomi preko brda...
Nisam provjeravao kako radi ovo ima mjesec dana. Danas upalio i signali zakucani na 100% i sve radi perfektno. Prije mjesec vise od pola kanala je sjeckalo i signal stalno padao. Do kada ce ovako vidicemo.
Lokacija Mostar
Mrvica 77 wrote: ↑05/05/2023 15:16
Vlašić klinički mrtav, apsolutno ništa nema, 0/0% jačina i kvaliteta
Ovo duže nije bilo!
Nekad zeza, najčešće oscilira kvaliteta, ali ovo...
Inače vidio sam jučer da se opet pojavio EPG i to ne samo OBN, nego i Nova
I nije mi jasno zašto Posavina tv u zadnje vrijeme emitira u 4:3
Zaista ne znam šta nije u redu sa signalom na tvojoj lokaciji. Moj signal sa Vlašića je 100 posto, zadnjih 7 dana nije bilo ni jedne sekunde neispravnog rada, a prije toga moglo bi se govoriti o trzanju slike nekoliko puta dnevno. Provjeri svoju opremu
@Boki Antena vratio se popodne, full je (93/98%)
Nemam što provjeravati, jer bi mi onda i HR kanali štekali, a oni rade da bolje ne mogu, tako da nije do mog antenskog sustava
Vlašić ne radi skroz full, uostalom to se vidi i po komentarima drugih...
@Brcak1971 sada je samo OBN, ali radio je i na Novoj, vidio svojim očima, istina ne baš kao na hrvatskim kanalima, jer je EPG imao sadržaj tek par sati unaprijed, ali dobro je, nešto se kreće...
anex_12 wrote: ↑05/05/2023 20:28
O Music stoji slika, dal' zbog dana zalosti ili je do linkova ne znam.
Pa danas je dan žalosti
Jutros je svirala klasična muzika,i večeras kad sam prebacio ostala je na jednoj slici s tog koncerta bez zvuka.
Edit: Sad sam provjerio na mtel iptv,i tu je ista situacija,znaci nije do semtela
Mrvica 77 wrote: ↑05/05/2023 22:51
Nemam što provjeravati, jer bi mi onda i HR kanali štekali, a oni rade da bolje ne mogu, tako da nije do mog antenskog sustava
Pa evo ti moje lično iskustvo. Stavi si pojačalo i kada predajnik na Vlašiću zbog kvara emituje smanjenom snagom ti to ne primjetiš.
@Boki Antena pa imam ga, 22 dB, 4G/5G filter... I imam 98% kvalitetu kad radi full, ti eto 100, isto skoro, ovisi i do tv-a
Moj je Panasonic, kupljen jesenas, 2022 model
Kažem vam dečki da je radio i na Novoj, ne znam zašto više ne...
Mrvica 77 vjerujem da je bio EPG i na Novoj BH, ali kad vidimo ko radi na tome, čudo je da je ostao EPG i na OBN-u.
U ovom trenutku (6:10) signal sa Vlašića radi bez problema, slika uopšte ne "trza". Dokle, vidjet ćemo.
Vi baš imate problema sa Vlašićem,ja pratim signal sa Trebevića,bilo je nestajanja signala samo prošle godine dok su tek aktivirali odašiljač. Od tada nikad nije bilo problema ni sa Mux A ni sa Mux D. Mux A od kako je aktiviran radi bez greške.
Mrvica 77 wrote: ↑05/05/2023 22:51
Pa evo ti moje lično iskustvo. Stavi si pojačalo i kada predajnik na Vlašiću zbog kvara emituje smanjenom snagom ti to ne primjetiš.
zato ja primjetim dok i malo signal opadne, jer nemam pojačalo, i 160 km sam daleko od Vlašića po dvbt map, tako da se ne čudim kad ostanem bez signala kad ne radi full