Kviz "Film"
Moderator: _BataZiv_0809
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#2676 Re: Kviz "Film"
Haj'te, ovo je baš lagano pitanje 
-
flojd
#2677 Re: Kviz "Film"
Netačno. Žena Mikija Manojlovića je Mini ManojlovićEdin H. wrote:Tamaraflojd wrote:To je bar lako. Kazablanka. A kako se zove žena Mikija Manojlovića?
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#2678 Re: Kviz "Film"
Dajte ljudi, javljajte se!Pera Trta wrote:U kom filmu poznati filmski kritičar glumi sebe i umre groznom smrću za kaznu što je loše ocijenio prethodni film, čiji je ovo nastavak?![]()
I kako se zove kritičar.
Dakle, franchize od dva dijela, izuzetno popularan prije 20-25 godina, mješavina žanrova. Glumila jedna od najljepših i najpopularnijih mladih glumica tog doba, koja je nakon te decenija praktično se povukla iz glume.
- Atticus Finch
#2679 Re: Kviz "Film"
-
Pera Trta
#2680 Re: Kviz "Film"
Atticus Finch wrote:evo sad vidjeh pitanje, Leonard Maltin u Gremlinima 2! mada nemam ideju za pitanje
I ne mogu da ne stavim ovdje sliku glumice iz filma, kad sam je već spomenuo. Što je lijepo i Bogu je drago
Phoebe Cates

Hajde nešto lahko lupni, samo da održimo formu dok se još neko ne javi i ja smislim slijedeće pitanje
- Atticus Finch
#2681 Re: Kviz "Film"
U kojem filmu lik hladnokrvno puca u noge dvojici dječaka, nakon čega daje pištolj trećem dječaku, insistirajući da likvidira jednog od njih?
Dok ne skontam bolje, mada sam 100 puta rekao da neću odgovarati dok ne smislim pitanja.
Dok ne skontam bolje, mada sam 100 puta rekao da neću odgovarati dok ne smislim pitanja.
-
Pera Trta
#2682 Re: Kviz "Film"
Sjećam se slične scene samo u City of God.Atticus Finch wrote:U kojem filmu lik hladnokrvno puca u noge dvojici dječaka, nakon čega daje pištolj trećem dječaku, insistirajući da likvidira jednog od njih?
- Atticus Finch
-
Pera Trta
#2684 Re: Kviz "Film"
"Malci-kriminalci"
Zakonom bih naredio da se naziv ove grupe prevodi isključivo ovako na naš jezik
. Jedna od rijetkih genijalnih prevodilačkih intervencija.
Zakonom bih naredio da se naziv ove grupe prevodi isključivo ovako na naš jezik
-
Pera Trta
#2685 Re: Kviz "Film"
Jedna od najpoznatijih rock pjesama ikada nastala je iz soundtracka za jedan film, iako se u filmu zapravo čuje samo uvodna melodija, prije nego što se javi pjevač. Autor pjesme je i glumio u filmu, i to ne baš malu ulogu.
Pjesma, muzičar i film su...?
-
Pera Trta
#2686 Re: Kviz "Film"
Kuriozitet: nekada je na Wikipedija stranici ovog filma stajalo da je to posljednji film prikazan na HTV PLUS kanalu (tada 3.kanal HTV-a), na dan gašenja istog kanala
.
Ovo mogu potvrditi, jer se sjećam da sam taj dan gledao film na tom kanalu, a na ekranu negdje u uglu stajale su brojke koje odbrojavaju vrijeme do časa gašenja kanala.
Ako me sjećanje ne vara, to je bila 2004. godina, možda proljeće.
Ovo mogu potvrditi, jer se sjećam da sam taj dan gledao film na tom kanalu, a na ekranu negdje u uglu stajale su brojke koje odbrojavaju vrijeme do časa gašenja kanala.
Ako me sjećanje ne vara, to je bila 2004. godina, možda proljeće.
-
Pera Trta
#2687 Re: Kviz "Film"
Još jedan hint: pomenuti kantautor je rock ikona, tolika da ne smijem reći ništa više o njemu, jer ćete odmah pogoditi, pošto nije puno radio na filmu.
-
Mrs.Zurbrigen
#2688 Re: Kviz "Film"
daklem ne bas malu ulogu... onda sigurno nije jon bon jovi.Pera Trta wrote:Jedna od najpoznatijih rock pjesama ikada nastala je iz soundtracka za jedan film, iako se u filmu zapravo čuje samo uvodna melodija, prije nego što se javi pjevač. Autor pjesme je i glumio u filmu, i to ne baš malu ulogu.
hmmm...
-
Pera Trta
#2689 Re: Kviz "Film"
Nije Bon Jovi.
JOŠ značajniji od njega.
Film je zasnovan na istinitim događajima, mada je njegov lik najvjerovatnije izmišljen.
JOŠ značajniji od njega.
Film je zasnovan na istinitim događajima, mada je njegov lik najvjerovatnije izmišljen.
-
Mrs.Zurbrigen
#2690 Re: Kviz "Film"
a ko to, molim te, moze biti JOS znacajniji od jon bon jovia?Pera Trta wrote:Nije Bon Jovi.
JOŠ značajniji od njega.
-
Pera Trta
#2691 Re: Kviz "Film"
Pa valjda neko ko je svojim radom učestvovao u samom oblikovanju rock muzike (amalgamirajući blues, folk i još neke pravce).
-
Mrs.Zurbrigen
#2692 Re: Kviz "Film"
elvis!Pera Trta wrote:Pa valjda neko ko je svojim radom učestvovao u samom oblikovanju rock muzike (amalgamirajući blues, folk i još neke pravce).
al koji film?
-
Pera Trta
#2693 Re: Kviz "Film"
Rekoh, NIJE puno radio na filmu.
A Elvis je glumio u bukadar njih.
Za razliku od većine tih Elvisovih, ovaj film je zaista kvalitetan i nije muzički.
A Elvis je glumio u bukadar njih.
Za razliku od većine tih Elvisovih, ovaj film je zaista kvalitetan i nije muzički.
-
Pera Trta
#2695 Re: Kviz "Film"
Ne.pustopoljina wrote:tom waits![]()
Rekao sam da o njemu više neću davati hintove, pa se koncentrišite na film. Ipak je ovo kviz o tome.
Samo ću reći još o pjesmi da je toliko poznata da postoji bezbroj cover verzija, koje su uradili slavni, i manje slavni, muzičari.
-
Mrs.Zurbrigen
#2696 Re: Kviz "Film"
grmpf...Pera Trta wrote:Ne.pustopoljina wrote:tom waits![]()
Rekao sam da o njemu više neću davati hintove, pa se koncentrišite na film. Ipak je ovo kviz o tome.![]()
Samo ću reći još o pjesmi da je toliko poznata da postoji bezbroj cover verzija, koje su uradili slavni, i manje slavni, muzičari.
- pustopoljina
#2697 Re: Kviz "Film"
bob dylan
knockin' on heaven's door
-
Pera Trta
#2698 Re: Kviz "Film"
Film?pustopoljina wrote:bob dylan
-
John Cleese
-
Mrs.Zurbrigen
#2700 Re: Kviz "Film"
abuuuuh...Pera Trta wrote:Film?pustopoljina wrote:bob dylan
billy the kid i onaj drugi seronja...
ovo je bio teski porod...