FIAT KONZUMENTI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
made_in_sarajevo
#2676 Re: FIAT KONZUMENTI
zna li neko kako se skida prednj far na fiat doblo? odvrno sam dva sarafa ali kao da ima i treci jer se pola cm pomakne i to je to ne moze dalje.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2677 Re: FIAT KONZUMENTI
ima ispod branika jos sarafa sigurno moraces popustiti jednu stranu branika...
-
zippoo87
#2679 Re: FIAT KONZUMENTI
pitanje za vozace brava-e
imam problem sa pokazivacem temperature u autu,cim se auto upali,kazaljka skoci na 3/4 ili do maksimuma,zavisi kako kada a onda nekada sama opadne a nekada stoji tako
vozio majstoru,mislio da je neki senzor u pitanju,covjek pogledao i nije...kaze moguce da je do instument table
da li se neko susretao sa ovim problemom
da napomenem,auto uredno radi,uredno se pali ventilator,znaci da pokazivac i stvarno stanje temperature ne rade sinhronizovano...jer zakuca kazaljka cim upalim auto
neki savjet,rjesenje ?
imam problem sa pokazivacem temperature u autu,cim se auto upali,kazaljka skoci na 3/4 ili do maksimuma,zavisi kako kada a onda nekada sama opadne a nekada stoji tako
vozio majstoru,mislio da je neki senzor u pitanju,covjek pogledao i nije...kaze moguce da je do instument table
da li se neko susretao sa ovim problemom
da napomenem,auto uredno radi,uredno se pali ventilator,znaci da pokazivac i stvarno stanje temperature ne rade sinhronizovano...jer zakuca kazaljka cim upalim auto
neki savjet,rjesenje ?
- bitanga_sa_otesa
#2680 Re: FIAT KONZUMENTI
instrument ili davac na glavi ,trece nema sta bit...
- ElRe
- mahalaš
#2682 Re: FIAT KONZUMENTI
Kolege, mala pomoc..
Gdje ima uzeti dijelova, konkretno me interesuje desni blatobran i far (a da nije Surda)
I imal ko preporuciti nekog za limariju, da mi to prefarba i sredi
Gdje ima uzeti dijelova, konkretno me interesuje desni blatobran i far (a da nije Surda)
I imal ko preporuciti nekog za limariju, da mi to prefarba i sredi
-
SHOCK
#2683 Re: FIAT KONZUMENTI
Pozdrav,
dosad sam mjenjao ulje u ACF-u na Pofalićima, ali čujem da sad ne rade, pa gdje mi je najpovoljnije ići, da imaju selenia 20k naravno?
Ima li neko drugo ulje kao zamjena?
dosad sam mjenjao ulje u ACF-u na Pofalićima, ali čujem da sad ne rade, pa gdje mi je najpovoljnije ići, da imaju selenia 20k naravno?
- xamp
#2684 Re: FIAT KONZUMENTI
Nemoj stavljat drugo ulje. Imas Automacher kod tunela Velesici - Pofalici, imas Hotu u Nedzaricima, imas kod Motorexa na Stupu. To su majstori za koje znam da su dobriSHOCK wrote:Pozdrav,
- Altsa
#2685 Re: FIAT KONZUMENTI
na koliko predenih se radi veliki servis za Punta 1.9 JTD.
- ElRe
#2686 Re: FIAT KONZUMENTI
1. put na 120000 km, kasnije na 90000 km
- mahalaš
#2687 Re: FIAT KONZUMENTI
Dino u BaramaSHOCK wrote:Pozdrav,
-
SHOCK
#2688 Re: FIAT KONZUMENTI
Tnx, ma i ne bih drugo, doduše sad sam malo privremeno dosuo Castrol magnatec, jer mi je bilo zafalilo, ali uvijek sam sipao selenia 20k, pa ću i dalje valjdaxamp wrote:Nemoj stavljat drugo ulje. Imas Automacher kod tunela Velesici - Pofalici, imas Hotu u Nedzaricima, imas kod Motorexa na Stupu. To su majstori za koje znam da su dobriSHOCK wrote:Pozdrav,
Bio sam skoro kod Dine, mjenjao kablove, ali ne pitah za ulje, taman ću onda kod njegamahalaš wrote:Dino u BaramaSHOCK wrote:Pozdrav,
Kad već spomenu kablove, velike su mi probleme zadavali, auto trokiralo, jedva išlo, nakon zamjene ide k'o mlijeko...
-
underground
#2689 Re: FIAT KONZUMENTI
Imate li preporuku za dobre majstore za Fiat Punto 2 u Sarajevu, sadsanji majstor ga ne zna popraviti pa ga trebam slepati kod drugog. Zahvaljujem.
- 033_NS
#2690 Re: FIAT KONZUMENTI
Mozes otici kod Almira dole na aerodromsku cestu. Dodje ti kod table za tunel desno kad ides prema lukavici. Covjek zna svoj posao i zna talijane u malom prstu.
-
underground
#2691 Re: FIAT KONZUMENTI
Mozes li mi jos malo detaljnije opisati gdje se nalazi?033_NS wrote:Mozes otici kod Almira dole na aerodromsku cestu. Dodje ti kod table za tunel desno kad ides prema lukavici. Covjek zna svoj posao i zna talijane u malom prstu.
Kakav je na glasu sto se tice cijena za ruke?
- 033_NS
#2692 Re: FIAT KONZUMENTI
Pa sve zavisi sta ce radit na autu. Meni je na GP promijenio ulje u kocnicama i kvacilu i naplatio mi 20km ukljucujuci ulje, a mijenjao mi je i set kvacila i tu mi je uzeo 100km za ruke. Sve zavisi kakav je kvar i koliko ima posla oko njega.
A lokacija ovako....
Ides od interexa prema aerodromu, prodjes skretanje za aerodrom, i kod kuce u kojoj je tunel, imas tablu sa desne strane, pise TUNEL SPASA ili tako nesto, odmah nakon nje je ulaz u dvoriste, velika bordo klizna kapija, velika je i garaza, ma nemozes fulit nikako.
A on ti je tamo od 5 pola 6 poslijepodne, pa ti je najbolje prvo otic da se dogovoris sa njim, pa tek onda da odvuces auto, jer je fakat pretrpan poslom.
Nadam se da sam ti pomogao.
A lokacija ovako....
Ides od interexa prema aerodromu, prodjes skretanje za aerodrom, i kod kuce u kojoj je tunel, imas tablu sa desne strane, pise TUNEL SPASA ili tako nesto, odmah nakon nje je ulaz u dvoriste, velika bordo klizna kapija, velika je i garaza, ma nemozes fulit nikako.
A on ti je tamo od 5 pola 6 poslijepodne, pa ti je najbolje prvo otic da se dogovoris sa njim, pa tek onda da odvuces auto, jer je fakat pretrpan poslom.
-
underground
#2693 Re: FIAT KONZUMENTI
033_NS wrote:Pa sve zavisi sta ce radit na autu. Meni je na GP promijenio ulje u kocnicama i kvacilu i naplatio mi 20km ukljucujuci ulje, a mijenjao mi je i set kvacila i tu mi je uzeo 100km za ruke. Sve zavisi kakav je kvar i koliko ima posla oko njega.
A lokacija ovako....
Zahvaljujem, znam sada tacno gdje je to.
Da, prvo bih otisao da se dogovorim pa onda sve ostalo. Vrlo je tesko naci dobrog majstora, vecinom su to neznalice i prevaranti, hoce da uzmu pare a ne odrade posao...uzas.
-
FaceOff
#2694 Re: FIAT KONZUMENTI
Ljudi, ako moze jedna mala pomoc u vezi Grande Punta.
Prije 4 dana na parkingu me udarilo drugo vozilo i razbilo zadnje maglenke i zagrebalo onako posteno auto. Sve je to uredno konstatovala policija, prijavljeno je osiguranju i s te strane je sve ok.
E sad dok to osiguranje sve odradi, ja moram ipak ici na put, a ne smijem razbijenog stakla.
Znate li ko je najbolji, mehanicar/lakirer sta god ko bi mi mogao to popraviti u Sarajevu u medjuvremenu, pa da kasnije to refundiram od osiguranja?
Hvala puno.
Prije 4 dana na parkingu me udarilo drugo vozilo i razbilo zadnje maglenke i zagrebalo onako posteno auto. Sve je to uredno konstatovala policija, prijavljeno je osiguranju i s te strane je sve ok.
E sad dok to osiguranje sve odradi, ja moram ipak ici na put, a ne smijem razbijenog stakla.
Znate li ko je najbolji, mehanicar/lakirer sta god ko bi mi mogao to popraviti u Sarajevu u medjuvremenu, pa da kasnije to refundiram od osiguranja?
Hvala puno.
- ElRe
#2695 Re: FIAT KONZUMENTI
Redizajn za Dobla

http://www.alvolante.it/news/nuovo-fiat ... 015-337437
Inače u Turskoj, svako 3. auto je Fiat Fiorano ili Fiat Doblo
60% taksista vozi Fiat (Linea ili Albea)

http://www.alvolante.it/news/nuovo-fiat ... 015-337437
Inače u Turskoj, svako 3. auto je Fiat Fiorano ili Fiat Doblo
60% taksista vozi Fiat (Linea ili Albea)
-
romeomoraprezivjeti
#2696 Re: FIAT KONZUMENTI
Znaju turci sta valja.
-
Tropix
#2697 Re: FIAT KONZUMENTI
Pozdrav, imam problem sa Fiat Stilo mjet 1.9 16v 150HP bjeli dim povremeno
Zanima me da li je neko imao isti problem i kako je rijesio, desava mi se da ponekad zapusi bijeli dim obicno na semaforu u koloni i ne moze se tacno odredit nekad je to kad tek krenem nekad poslije duze voznje nikad se ne zna, bio sam kod par majstora i svi kazu razlicito pa sam u dilemi sta da radim, jedan kaze egr ventil i crijevo do turbine, drugi otisla turbina, treci dizne itd. itd...
Auto vuce ne gubi snagu i zvuk tubrine je normalan kao sto je uvijek bio nije se promijenio, zadimi kad je na idle bijeli oblak izbaci i to je to kad krenem nestane i opet nekad isto tako se desi, ne trosi ulje vrlo malo sipam castrol 5-40 ne trosi ni vodu sta mislite sta je problem ??? bio sam na dignostici i nema nikakve greske parametri turbine uredu, vrijednosti na diznama isto uredu pravio sam i logg u voznji nema nista cudno da se ponasa na diagnostici ----
https://www.youtube.com/watch?v=2_ls2j-8bzw
ovako slicno pusi i gusti bijel dim
EGR?
LP
Zanima me da li je neko imao isti problem i kako je rijesio, desava mi se da ponekad zapusi bijeli dim obicno na semaforu u koloni i ne moze se tacno odredit nekad je to kad tek krenem nekad poslije duze voznje nikad se ne zna, bio sam kod par majstora i svi kazu razlicito pa sam u dilemi sta da radim, jedan kaze egr ventil i crijevo do turbine, drugi otisla turbina, treci dizne itd. itd...
Auto vuce ne gubi snagu i zvuk tubrine je normalan kao sto je uvijek bio nije se promijenio, zadimi kad je na idle bijeli oblak izbaci i to je to kad krenem nestane i opet nekad isto tako se desi, ne trosi ulje vrlo malo sipam castrol 5-40 ne trosi ni vodu sta mislite sta je problem ??? bio sam na dignostici i nema nikakve greske parametri turbine uredu, vrijednosti na diznama isto uredu pravio sam i logg u voznji nema nista cudno da se ponasa na diagnostici ----
https://www.youtube.com/watch?v=2_ls2j-8bzw
ovako slicno pusi i gusti bijel dim
EGR?
LP
- xamp
#2698 Re: FIAT KONZUMENTI
Raja, da li ima neko broj od Kine i Ade sto su kod Motorexa starog (bivsi Hotini majstori)?
Trazio ih neki dan ali ih nisam nasao, bil mi mogao neko poslat mapu mozda?
Hvala
Trazio ih neki dan ali ih nisam nasao, bil mi mogao neko poslat mapu mozda?
Hvala
- bitanga_sa_otesa
#2699 Re: FIAT KONZUMENTI
makadamska ulica izmedju starog motorexa na stupu i one konobe sa tockovima drvenim
061336449 adin
061336449 adin
-
zippoo87
#2700 Re: FIAT KONZUMENTI
skoro brata udario frajer u branik,ostetio tako branik,svjetlo ,nosace ,karambolku
kupio sve novo,osim farova,plus rucke za zadnja vrata i jos zadnju karambolku prefarbao i sve me izaslo sa rukama 400 KM
postao fiat kao golf dvojka
jeftinije kupiti novo,nego kitovati
kupio sve novo,osim farova,plus rucke za zadnja vrata i jos zadnju karambolku prefarbao i sve me izaslo sa rukama 400 KM
postao fiat kao golf dvojka
jeftinije kupiti novo,nego kitovati