A ja imam automobil.Eto malo sam vam pustio par dana da i vi mozete skidat .. sad idemo u misiju zvanu 100 GB
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
Officer Crabtree
#2676 Re: BIHnet primjedbe i komentari
-
iceman2010
#2677 Re: MojaTv BH telecom
Cudno je da imam isti paket, a da nemam problema. Neki kazu da su rijesili problem resetom modema i pravljenjem nove konekcije. Probaj. Nista te ne kosta. Ako "ne upali" preostaje ti samo da budes uporan dok ih ne dobijes. Pije li vode sta da ostavis onu poruku da te nazovu?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#2679 Re: MojaTv BH telecom
Evo sad restartovao modem, sve isto. Ostavio sam tu poruku da me nazovu... valjda ce nazvati. Iako sumnjam da ce ovo vise ikad biti kao prije... Nesposobni su.iceman2010 wrote:
Cudno je da imam isti paket, a da nemam problema. Neki kazu da su rijesili problem resetom modema i pravljenjem nove konekcije. Probaj. Nista te ne kosta. Ako "ne upali" preostaje ti samo da budes uporan dok ih ne dobijes. Pije li vode sta da ostavis onu poruku da te nazovu?
Zna li neko kako se podnosi zalba za racun? Nema sanse da platim ove dane gdje sam jedva otvarao stranice.
-
minist@r
-
Mustang1
#2681 Re: BIHnet primjedbe i komentari
ya i ? Sta si mislio rec sa timOfficer Crabtree wrote:A ja imam automobil.Eto malo sam vam pustio par dana da i vi mozete skidat .. sad idemo u misiju zvanu 100 GB
- kurty
#2682 Re: MojaTv BH telecom
Prijatelju... Ja sam zalbu napisao davno jednom... I to mozda i nije bila forma zalbe... Elem, taj mjesec se zalio i komunalnom i telecomu...Entropio wrote:Evo sad restartovao modem, sve isto. Ostavio sam tu poruku da me nazovu... valjda ce nazvati. Iako sumnjam da ce ovo vise ikad biti kao prije... Nesposobni su.iceman2010 wrote:
Zna li neko kako se podnosi zalba za racun? Nema sanse da platim ove dane gdje sam jedva otvarao stranice.
Napisao sam nesto u vidu:
Vasa firma i ja smo potpisali ugovor. U njemu stoji da cete vi meni pruziti uslugu tu i tu, a ja vama za to platiti. Dana tog, tog tog i tog, u periodima tim i tim nisam imao vasu uslugu, tj, preksrili ste ugovor koji smo potpisali. Posto za mjesec dana koristenja vase usluge, ja placam 50 (nisam siguran koliko sam tada placao, pa nek bude 50 kao okvirno) konvertibilnih maraka i posto 5 dana u sklopu tih mjesec nisam imao valjanju uslugu, prostom matematikom (50 maraka podjelimo sa 30 dana i dobijemo 1,666667 KM... 5 dana nisam imao vasu uslugu i smatram da je posteno da racun umanjim za tih 5 dana i to je 5x1,666667= 8,33 KM i na to dodamo i 17%PDV u dobijemo konacnu cifru od 9,75KM... 50- 9,75= 40,25 KM...). Ovih 40,25 KM cu nakon sto posaljem ovu "zalbu" da uplatim na mjestima predvidjenim za to i nadam se da cete biti iole regularni i da necemo ici na sud. A ako dodje do suda, imam dokaze u vidu snimljenih telefonskih razgovora sa vasim operaterima gdje su mi govorili da je sve ok, a ja ih ubjedjivao u suprotno. Tako je bilo par dana i onda peti dan je dosao vas radnik i rekao da sam bio u pravu. Bio sam toliko zlocest pa sam snimao razgovore sa radnikom u mojoj kuci.
p.s. nema potrebe da mi saljete izvinjenje. dovoljno da mi na adresu posaljete da ste uvazili moj prigovor.
S postovanjem kurty.
Isto to je bilo i komunalijama i uvazili su moje "zalbe"...
Budi i ti takav.. ili nadji kako se radi zalba pa je uradi po pe-esu...
- Entropio
#2683 Re: MojaTv BH telecom
Hvala kurty.
-
Ponosan
- REDDEVILS
-
Mustafapasa
#2686 Re: MojaTv BH telecom
Entropio, kod mene je paket full i brzina je 1.82 i bas me cudi da je to tako kod tebe. Iskreno,po mom misljenju i dosadasnjem iskustvu, nesto kontam da je kod tebe problem, jer:
-da bi dobio Moju TV mora ti parica omoguciti 8mb/s a to se isputuje prije pustanja usluge i ne bi uslugu dobio da to nije tako...
-kod mene je na modemu bio ADSL mod rada, pa sam ga rucno (usao u setup modema) premacio na ADSL2 i malo mi je brzina se povecala
-jesi li nekad davno mjenjao password, mozda ti se neko nakacio na tvoj account
- jel ti ukljucen wireless, da se neko nije nakacio a da ti to ne znas
- jesi li pregledao pc od spywera i svih bajki koje se mogu naci
- da mozda nemas neke pregrame u pozadini koji rade bez tvog znanja update...
i za kraj, speedtest ima i testiranje PC-a pa trebas provjeriti...
nekako, puno je komponenti koje su do korisnika
-da bi dobio Moju TV mora ti parica omoguciti 8mb/s a to se isputuje prije pustanja usluge i ne bi uslugu dobio da to nije tako...
-kod mene je na modemu bio ADSL mod rada, pa sam ga rucno (usao u setup modema) premacio na ADSL2 i malo mi je brzina se povecala
-
Mustafapasa
- Entropio
#2688 Re: MojaTv BH telecom
Mustafa,Mustafapasa wrote:Entropio, kod mene je paket full i brzina je 1.82 i bas me cudi da je to tako kod tebe. Iskreno,po mom misljenju i dosadasnjem iskustvu, nesto kontam da je kod tebe problem, jer:
1. Gdje da promjenim to ADSL2? Zašto da mijenjam?
2. Nema šanse da se neko nakačio na account/wireless.
3. Virusi/Spyware isto nema šanse jer je ista situacija i na desktopu u drugoj sobi.
4. Programi u pozadini isto nema šanse.
Do mene nije, 100%. Ovaj problem je počeo noć 28.02., dakle dan prije pokretanja flat-a... I od tad traje. Brzina je 100% ručno namještena na 0.5mbit (ubjeđen sam da su oni smanjili brzinu ručno) jer nema šanse da bude uvijek ista ako je do opterećenja. Nekad bi bilo bolje, nekad lošije, a kod mene je uvijek isto. Zašto su to uradili, ne znam. Ja bih sad trebao imati 2mbit, a imam 0.5mbit. Već 6 dana. Ovo je prvi put da imam problem sa uslugom BH Telecoma (a korisnik sam jos od dial-upa). Ne javljaju se na telefon, isključili ga... samo ostavili ono da ostavis govornu poruku ili da te nazovu. Jedva se suzdržavam da im sjebem sve redom na govornoj poruci.
- Entropio
#2689 Re: MojaTv BH telecom
Ma ne trebaju meni nikakvi testovi... Ja vidim kako otvara stranice. Jedan klip na YouTube otvara 5 minuta, a možda i više. Gmail otvara dugo. Sarajevo-X otvara dugo.
-
zilog
- kurty
#2691 Re: MojaTv BH telecom
Moram da priznam da se i meni javljaju problemi sa mojaTV... inace, nisam freak, nisam onaj koji ce skinuti 100 ili 200 giga mjesecno... Ali ...
-Juce i danas imam problemcica sa tv-om... slika stopa, i cuju se neki neartikulirani zvukovi... To mi se prije nije desavalo...
- net... klip na youtubu recimo... cekam pola minute da ga pokrene, pa onda tek krene...i kad krene svako malo bufering... Kontam do kompa je... kanta je komp pa se prebacim na laptop, kad ono ista stvar...
Nadam se da ce to sto prije rjesiti...
-Juce i danas imam problemcica sa tv-om... slika stopa, i cuju se neki neartikulirani zvukovi... To mi se prije nije desavalo...
- net... klip na youtubu recimo... cekam pola minute da ga pokrene, pa onda tek krene...i kad krene svako malo bufering... Kontam do kompa je... kanta je komp pa se prebacim na laptop, kad ono ista stvar...
Nadam se da ce to sto prije rjesiti...
-
Mustafapasa
#2692 Re: MojaTv BH telecom
e ne znam legendo, ovdje ima dosta raje koja se razumije, ne znam dal ti moze jos kako pomoc...
al otvaranje stranice za mene licno nije nikakav test, jer ti u tom trenutku pristupas nekom serveru koji u tom trenutku moze biti opterecen i onda laganini, bez obzira sto ti ovamo imas neku svemirsku brzinu... a ja ti opet kazem, ima tu dosta stvari koje su do mene, moj temp, moj cash, itd itd...
imas klasican primjer: kada skidam neku novu verziju drajvera, od nekih npr 70mb, za HP, sa njihovog servera to skine vjerovao ili ne za par sekundi, dok ako krenem neki film sa tamo nekog lijevog servera, ma nikad docekat...
ali ovo sto kurty kaze je dobro...
al otvaranje stranice za mene licno nije nikakav test, jer ti u tom trenutku pristupas nekom serveru koji u tom trenutku moze biti opterecen i onda laganini, bez obzira sto ti ovamo imas neku svemirsku brzinu... a ja ti opet kazem, ima tu dosta stvari koje su do mene, moj temp, moj cash, itd itd...
imas klasican primjer: kada skidam neku novu verziju drajvera, od nekih npr 70mb, za HP, sa njihovog servera to skine vjerovao ili ne za par sekundi, dok ako krenem neki film sa tamo nekog lijevog servera, ma nikad docekat...
- REDDEVILS
-
Mustang1
#2695 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Evo Frankfurt

Evo Sarajevo

Radi i Dreambox tako da mislim da bi moglo jos do 1.80 al et dosta

Evo Sarajevo

Radi i Dreambox tako da mislim da bi moglo jos do 1.80 al et dosta
- kurty
#2696 Re: MojaTv BH telecom
ne znam jel mislis na zalbu ili na ovaj post gdje se pomalo "zalim" na uslugu...Mustafapasa wrote:e ne znam legendo, ovdje ima dosta raje koja se razumije, ne znam dal ti moze jos kako pomoc...
Ako je na zadnji post... Radio sam mnoge poslove do sada...vecinom fizicki poslove, neki su bili i usluzni, a neki i neke druge vrste... I posto sam od 16te godine poceo sam sebi zaradjivati, naucio sam i na drgu stranu...
Tako da svaki put kad nemam kvalitetnu uslugu, pokusavam da nadjem razloge i da ti opravdam... I vecinom pretprim...Bolje sutiti, nego belajiti...
Belajio sam onda kad su me pravili budalom... pisao sam vec kad sam prelazio sa ekpserimentalne na komercijalnu...trazili mi 144 marke da platim za greske njihove (kako koja vlast dodje, tako mjenjaju imena ulica...molim u posti, EPu, komunalijama, banci da mi to isprave, al jok... mrsko im...i tako zbog ljenosti radnika na salteru da ja dajem 144 marke za "preseljenje lokacije"... i dan dva me bacaju sa saltera na salter...
Ina kraju ih ufatim na fazon...cijeli dan zovem i molim da mi se to odradi bez placanja... Javlja mi se uvijek jedna zena na telefon... i na kraju nazovem i kazem da sam dobio pogresan racun... kako sta, reko ja jesam taj i taj, ali nije to moja adresa...ta adresa je bila do pije 5 godina... i tamo vamo, i na kraju me neki glavni nazvao da mi se izvine za sve i da ce sve o svom trosku uraditi...
Znaci, ok je...budi insan pa reci "Izvinite, imamo problema nekih sa ovim ili onim, radimo na tome da se sto prije kvar otkloni"...i postujem i trpit cu po godine ako treba...al kad me pocne ubjedjivati da je nesto drugacije, a ja to svojim ocima gledam, e onda idem do kraja
- kurty
#2697 Re: MojaTv BH telecom
221.1 kB/s..
jel to brzina koja treba da bude u mojaTV full paketu
jel to brzina koja treba da bude u mojaTV full paketu
- madFlava
- REDDEVILS
-
colt