GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kokuz_sa

#2676 Re: GRAS - karte

Post by kokuz_sa »

dusa_raskopuša wrote:
O cemu ti....
Ma vidim ovaj gore ne zna da pise 'NE'. Prvo sam kontala greska mehanicke prirode. Onda vidjoh da ponavlja stalno, pa rekoh da mu skrenem paznju, kad vec pise poprilicno dobro, osim eto tog glagola 'ne moze'. :mrgreen:

I rekoh li ja nesto?! Ako koristis onda si duzan da platis, ba. Joj sevap bi bilo da su tako organizovani da ne mozete ni pomisliti a kamoli uci bez karte. :dance:
:lol: :lol: :lol: :lol:

po ovom ti ces i muzu naplacivat svasta nesto :lol:
dusa_raskopuša

#2677 Re: GRAS - karte

Post by dusa_raskopuša »

po ovom ti ces i muzu naplacivat svasta nesto
Sve vrijeme samo kenjas. Ima l' nade da ces nekad prestati? :roll:
The Realist

#2678 Re: GRAS - karte

Post by The Realist »

dusa_raskopuša wrote:ne mogu
ne mozes
ne moze

ne mozemo
ne mozete
ne mogu!

NEcu, NEmoj, NEmati, NEstadajati, NEdostajati!
To je do žene. Ja pisao odvojeno, ona kaže nije i ja sve prepravio i od tada pišem tako :D.
dusa_raskopuša

#2679 Re: GRAS - karte

Post by dusa_raskopuša »

To je do žene. Ja pisao odvojeno, ona kaže nije i ja sve prepravio i od tada pišem tako.

E, ako je do zene onda oprastamo. :mrgreen:
kokuz_sa

#2680 Re: GRAS - karte

Post by kokuz_sa »

dusa_raskopuša wrote:
jel de..
pa svi ti daju ovdje argumente..imas i moj duzi post
ti bulazis opet po svome

"ako koristis treba platit"

sta ja imam i ostali od toga
kad nema Buseva na vrijeme, nema trola

i onda kazes negdje gore placas kilometre koje te bus prevuce :-)

jel to znaci ako ce oni propustat voznje da smo svi mi ograniceni da sjedimo kuci i idemo vani samo kad oni voze..iako uredno placas mjesecnu
(sad ces pocet kenjat da ima alternativni prevoz)

zalobi me cosak za alternativni prevoz..ako imam grasovu kartu..ja hocu i to sto sam platio da oni ispostuju

znas ono..neko voli burek s jogurtom da jede
pa ode kupi jogurt da pare..dodje kuci on prokiso..
pa ga lijepo bacis a pare pojeo mrak..

al eto hajd

ne placas ti kartu..tebi daju pare za nju
pa cemo cekat da zavris fax i da budes bez posla jedno godinu a kupon ti bude cjenovni onaj radnicki pa da vidimo ti misljenje :sax:
dusa_raskopuša

#2681 Re: GRAS - karte

Post by dusa_raskopuša »

Znaci, ti svaki dan na pos'o i s posla ides pjehe? :roll:
The Realist

#2682 Re: GRAS - karte

Post by The Realist »

dusa_raskopuša wrote:
To je do žene. Ja pisao odvojeno, ona kaže nije i ja sve prepravio i od tada pišem tako.

E, ako je do zene onda oprastamo. :mrgreen:
Ali stvarno, davno se vodila rasprava o tome i tada se provjeri i vidi da je odvojeno i nedavno ponovo mi reče da je zajedno (iz nekog razloga ona to miješa) i ja kontam, hajde, sigurna je, znam da smo već ranije provjeravali i hop, počnem tako pisati, iako mi nije prirodno.... Fino mi ga :dance:
dusa_raskopuša

#2683 Re: GRAS - karte

Post by dusa_raskopuša »

To neka nova moda zenu kriviti? :mrgreen: Dosad se vecina izvlacila na tastaturu. :mrgreen:

sala
gradskadjeca

#2684 Re: GRAS - karte

Post by gradskadjeca »

dusa_raskopuša wrote:
O cemu ti....
Ma vidim ovaj gore ne zna da pise 'NE'. Prvo sam kontala greska mehanicke prirode. Onda vidjoh da ponavlja stalno, pa rekoh da mu skrenem paznju, kad vec pise poprilicno dobro, osim eto tog glagola 'ne moze'. :mrgreen:

I rekoh li ja nesto?! Ako koristis onda si duzan da platis, ba. Joj sevap bi bilo da su tako organizovani da ne mozete ni pomisliti a kamoli uci bez karte. :dance:
Eto i ti ubode. Pa legendo kada gras to i organizuje to ce samo pokazati da su prosli period lose usluge i da imaju sta ponuditi. Dok ne rijese osnovne probleme to mozemo samo sanjati.
Jedva cekam kad ce doci taj dan, ako ikada i dodje.

p.s. Pazio sam na gramatiku veoma pazljivo :sad:

Sent from my Wildfire S A510e using Tapatalk 2
Last edited by gradskadjeca on 06/01/2013 21:12, edited 1 time in total.
gradskadjeca

#2685 Re: GRAS - karte

Post by gradskadjeca »

kokuz_sa wrote:
dusa_raskopuša wrote:
jel de..
pa svi ti daju ovdje argumente..imas i moj duzi post
ti bulazis opet po svome

"ako koristis treba platit"

sta ja imam i ostali od toga
kad nema Buseva na vrijeme, nema trola

i onda kazes negdje gore placas kilometre koje te bus prevuce :-)

jel to znaci ako ce oni propustat voznje da smo svi mi ograniceni da sjedimo kuci i idemo vani samo kad oni voze..iako uredno placas mjesecnu
(sad ces pocet kenjat da ima alternativni prevoz)

zalobi me cosak za alternativni prevoz..ako imam grasovu kartu..ja hocu i to sto sam platio da oni ispostuju

znas ono..neko voli burek s jogurtom da jede
pa ode kupi jogurt da pare..dodje kuci on prokiso..
pa ga lijepo bacis a pare pojeo mrak..

al eto hajd

ne placas ti kartu..tebi daju pare za nju
pa cemo cekat da zavris fax i da budes bez posla jedno godinu a kupon ti bude cjenovni onaj radnicki pa da vidimo ti misljenje :sax:
potpisujem jis ako budes podstanar pa dijete ajoj majko.

Sent from my Wildfire S A510e using Tapatalk 2
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2686 Re: GRAS - karte

Post by sabina1 »

Hemera wrote:
Uvođenjem konkurencije i ukoliko se usvoji ovaj nacrt odluke koji je u proceduri dosli bi do jedinstvenog tarifnog sistema koji bi vazio za sve prevoznike?
sta onda?
ako cijena karte bude ista za A,B,C,D prevoznika u kantonu sarajevo?
Uvođenjem konkurencije GRAS bi barem sprao jednu ljagu sa sebe. Firma koja 120 godina (STOTINUDVADESET GODINA) ima monopolističku poziciju na komercijalnoj osnovi , posluje NEGATIVNO !!!

Eh kad se uvede konkurencija - propašće zbog vlastite nesposobnosti.
U 21 vijeku u Sarajevu postoji jedan prijevoznik. Jedan !!!
Cijene karata su najmanji problem , prva naznaka konkurencije (Centrotrans) je dokazala i pokazala da može prevoziti putnike :
1. brže
2. efikasnije
3. jeftinije
od GRAS-a (što ruku na srce i nije teško).

Ne znam da li je dozvoljeno da buduća konkurencija ima JEFTINIJE cijene pa da primora postojećeg kantonalnog sisavca da ih on snizi ?!!!?

Dakle čekamo konkurenciju kad već nema privatizacije....
kox

#2687 Re: GRAS - karte

Post by kox »

dusa_raskopuša wrote:Znaci, ti svaki dan na pos'o i s posla ides pjehe? :roll:
Nemas argumenata i vrtis se u krug. Lijepo su ti ljudi napisali (ukljucujuci mene) da smo sa placenim mjesecnim kartama mjesecima vrlo cesto isli pjeske na posao ili placali taksi. Ko nije nasao neku alternativu i danas mu je tako.
DON_eARL

#2688 Re: GRAS - karte

Post by DON_eARL »

tvsabina wrote: Uvođenjem konkurencije GRAS bi barem sprao jednu ljagu sa sebe. Firma koja 120 godina (STOTINUDVADESET GODINA) ima monopolističku poziciju na komercijalnoj osnovi , posluje NEGATIVNO !!!
:thumbup:
saja_dj

#2689 Re: GRAS - karte

Post by saja_dj »

dusa_raskopuša wrote:Znaci, ti svaki dan na pos'o i s posla ides pjehe? :roll:
30 i kusur postova dnevno. Ocigledno da ti ne ides na posao nikako ili si na drzavnoj sisi pa nemas pametnijeg posla.

kad je u tramvaju ujutro guzva ne pada nikome na pamet da se gura do vozaca da kupi kartu. Jedva se ljudi naguraju i u te tramvaje nema sanse da udje reva. Free ride :-D

Ovako kad skontam, GRAS je ustvari kriv sto se ne kupuju karte. Ja i da hocu (a necu) ne bi mogao, guzve :-D
dusa_raskopuša

#2690 Re: GRAS - karte

Post by dusa_raskopuša »

Nemas argumenata i vrtis se u krug.
Sve i da nemam argumente (a imam ih), imam obraz sto neki nit' su imali, nit' ce ikad imati. ;-)
kox

#2691 Re: GRAS - karte

Post by kox »

dusa_raskopuša wrote:
Nemas argumenata i vrtis se u krug.
Sve i da nemam argumente (a imam ih), imam obraz sto neki nit' su imali, nit' ce ikad imati. ;-)
Obraz je potrosna roba, i ako ga koristis kao argument u raspravi pitanje je do kada ce ti potrajati :lol:
mahalas505

#2692 Re: GRAS - karte

Post by mahalas505 »

tvsabina wrote: Uvođenjem konkurencije GRAS bi barem sprao jednu ljagu sa sebe. Firma koja 120 godina (STOTINUDVADESET GODINA) ima monopolističku poziciju na komercijalnoj osnovi , posluje NEGATIVNO !!!

Cijene karata su najmanji problem , prva naznaka konkurencije (Centrotrans) je dokazala i pokazala da može prevoziti putnike :
1. brže
2. efikasnije
3. jeftinije

Ne znam da li je dozvoljeno da buduća konkurencija ima JEFTINIJE cijene pa da primora postojećeg kantonalnog sisavca da ih on snizi ?!!!?

Ja mislim da bi bilo najbolje da se uvede metro :-D . Mislim vec ti je odgovoreno jedno 10 puta na drugoj temi zasto ne bi valjalo da se jednostavno privatizira ili uvede konkurencija, jer nema ljudi u vlasti(POLITICARA) koji bi to proveli kako treba.

I kakve ima veze kvalitet prevoza sa brojem prevoznika? Fino je sve objasnjeno na drugoj temi, i to od strucnih ljudi, ali ne furas ti svoju pricu :lol: .

Mislim Centrotrans, stvarno si smjesna, pa nijedna od tri stavke sto si navela se ne moze staviti u isti red sa Centrotransom(provozas li ti se kad sa Centrotransom do npr. Ilijasa ili Kaknja?), fakat covjek se moze svakakvih nebuloza naslusati.
dusa_raskopuša

#2693 Re: GRAS - karte

Post by dusa_raskopuša »

Obraz je potrosna roba
Kako kod koga.
kox

#2694 Re: GRAS - karte

Post by kox »

dusa_raskopuša wrote:
Obraz je potrosna roba
Kako kod koga.
Hvalite me usta moja :lol:
Hemera

#2695 Re: GRAS - karte

Post by Hemera »

mahalas505 wrote:

1. brže
2. efikasnije
3. jeftinije

Ja mislim da bi bilo najbolje da se uvede metro :-D . Mislim vec ti je odgovoreno jedno 10 puta na drugoj temi zasto ne bi valjalo da se jednostavno privatizira ili uvede konkurencija, jer nema ljudi u vlasti(POLITICARA) koji bi to proveli kako treba.

I kakve ima veze kvalitet prevoza sa brojem prevoznika? Fino je sve objasnjeno na drugoj temi, i to od strucnih ljudi, ali ne furas ti svoju pricu :lol: .

Mislim Centrotrans, stvarno si smjesna, pa nijedna od tri stavke sto si navela se ne moze staviti u isti red sa Centrotransom(provozas li ti se kad sa Centrotransom do npr. Ilijasa ili Kaknja?), fakat covjek se moze svakakvih nebuloza naslusati.

Ma to ti je biser koji bi od tramvaja napravio turisticku atrakciju i voznje,a potrebe gradjana zanemario
ne konta "gazdarica" da dijete u srednjoj skoli placa i preko 100km kupona u centrotransu da njhivoim linijama mjesecno
ne konta da su do juce imali liniju da vozaju za aerodrom koju su napustili radi nerentabilnosti
a sada taxisti mazu muda sto naplacuju i deru narod do grada
primjer jeftinoce je i studentska karta koja je isto kod njih u zonama,ali nije 16km ko u propalom skupom grasu na svim zonama,Cijena mjesečne karte u zoni A košta 16 KM, u zoni B 23 KM, u zoni C 24,50, a u zoni D 29,80 KM. :lol: :lol: ima im cjenovnik na stranici za liniej koje odrzavaju
julisiz es grant

#2696 Re: GRAS - karte

Post by julisiz es grant »

Još uzmi u obzir da je dotična umalo kadrovskim kombinatorikama postala dogradonačelnica Sarajeva :roll:
mahalas505

#2697 Re: GRAS - karte

Post by mahalas505 »

Hemera wrote:Ma to ti je biser koji bi od tramvaja napravio turisticku atrakciju i voznje,a potrebe gradjana zanemario
ne konta "gazdarica" da dijete u srednjoj skoli placa i preko 100km kupona u centrotransu da njhivoim linijama mjesecno
ne konta da su do juce imali liniju da vozaju za aerodrom koju su napustili radi nerentabilnosti
primjer jeftinoce je i studentska karta koja je isto kod njih u zonama,ali nije 16km ko u propalom skupom grasu na svim zonama,Cijena mjesečne karte u zoni A košta 16 KM, u zoni B 23 KM, u zoni C 24,50, a u zoni D 29,80 KM. :lol: :lol: ima im cjenovnik na stranici za liniej koje odrzavaju
Ma znam da je @tvsabina biser, pa upravo prva recenica u mom postu se odnosio na taj biser, ona bi ukinula tramvaj, a uvela metro :-) . Pa kad joj receno koje su cifre u pitanju, i neke neboluze koje je pricala na drugoj temi, malo je nestala sa te teme, pa se prebacila ovamo.
Hemera

#2698 Re: GRAS - karte

Post by Hemera »

julisiz es grant wrote:Još uzmi u obzir da je dotična umalo kadrovskim kombinatorikama postala dogradonačelnica Sarajeva :roll:
joj to ti ne znam ne pratim tako stalno intenzivno forum
ako je istina,klasicno (ne)poznavanje problematike koja postoji,ni stvarnih potreba na terenu niti realnih rjesenja

mahalas505 wrote:
ljudima koji su placali,placaju i placat ce karte mora se racun poloziti gdje su pare otisle
i svaki fening od subvencija da li je otisao i u sta je utrosen i ako nije gdje je zavrsio
ti npr.politicari su se uhljebljivali po preduzecima po nadzornim odborima i sl
kao sto je izgleda javnosti malo poznato da je i nedzad brankovic sjedio u grasu kao predsjednik nadzornog odbora
a zna se da je sve ruinirao gdj e je bio
i sada utvrditi stvarno cije su ambicije da neko upropasti firmu tako sto ce uvesti svaki nered i rasulo da bi istu jeftino kupio i izrabljivao kao sto su mafijasi dosli da drljaju vodu po sarajevu i na drugim mjestima i za nju ne placaju ni feninga sto je iskoristavaju
http://www.--- NO LINKS ---/vijesti/bosna-i-her ... je-na-vode

ko to ima pravo kupiti firmu koju nije sagradio,a kamoli da je unisti i da on iskoristava dobro i da sebe sagradjuje?
red se mora i treba uspostaviti,to nije luksuz vec potreba za cio grad
sabina1

#2699 Re: GRAS - karte

Post by sabina1 »

mahalas505 wrote:
Hemera wrote:Ma to ti je biser koji bi od tramvaja napravio turisticku atrakciju i voznje,a potrebe gradjana zanemario
Ma znam da je @tvsabina biser, pa upravo prva recenica u mom postu se odnosio na taj biser, ona bi ukinula tramvaj, a uvela metro :-) . Pa kad joj receno koje su cifre u pitanju, i neke neboluze koje je pricala na drugoj temi, malo je nestala sa te teme, pa se prebacila ovamo.
Ne. Ne govoriš istinu. Niko me ne može ubijediti da je metro skupa i neizvodiva investicija u Sarajevu iako nisam ekspert ni stručnjak za saobraćaj. Ali niko. Ukoliko drugi gradovi na drugim geološkim terenima imaju metroe , uopšte ne vidim razlog zašto ga Sarajevo ne bi imalo pogotovo jer se broj stanovnika glavnog grada rapidno povećava a popis će pokazati koliko u njemu ljudi živi i da će metro biti potreban.
To , što je naš mentalitet takav da smo zadovoljni time što zadnja vrata tramvaja "fala Bogu šljakaju - kakav je vakat" a i da ne razmišljamo o napretku (čitaj metrou) je opet problem našeg mentaliteta. To što neko ipak ne želi da se uklopi u taj mentalitet je opet problem - istog mentaliteta.

To što GRAS nema para da plati plate prekobrojnim rođacima koji su u njemu zaposleni a kamo li da investira u metro (čuj to!) je problem GRAS-a a nikako moj i NE ŽELIM DAVATI SVOJ NOVAC njima , neka shvate da novac koji dobiju nije Bogom dan (oni nemaju zaradu , oni su u gubitku) nego KRVAVO zarađen a zakonom dodijeljen njima !!!

Još je veća neistina (kućni odgoj me prisiljava da ne kažem laž) je to da sam zbog nedostatka argmenata ili "bisera" "nestala" s druge teme. Apsolutna laž je dakako da su me TVOJI ARGUMENTI "povukli" sa iste. To je totalno netačno jer nikakve ali nikakve argumente nisi imao (o argumentima protiv metroa je pisao dresdener , ti si pisao decidno protiv privatizacije a to što ti želiš da finansiraš propalu firmu je tvoj problem , ja ne želim pa smo u pat poziciji) i moje "prešaltavanje" na ovu temu je samo zato što je ova aktivnija od "zamrle".
Stoga ću te najljubaznije zamoliti da ne prenosiš ono što se nije desilo i ne širi neistinu jer neistina jednostavno nije istina. Maher si za "preskakanje" napisanog i ti po svom Jovo-nanovo kao da nije bila replika i kontraargument. Nastavi ti ali molim te bez "tvsabine" i njenih "bisera" jer ja tebe nigdje nisam "citirala".
Hvala na razumjevanju !
Last edited by sabina1 on 07/01/2013 21:35, edited 2 times in total.
sabina1

#2700 Re: GRAS - karte

Post by sabina1 »

julisiz es grant wrote:Još uzmi u obzir da je dotična umalo kadrovskim kombinatorikama postala dogradonačelnica Sarajeva :roll:
Vidite , po stoti put tvrdim da nisam i nemam nikakve veze sa imenjakinjom koja je "umalo kadrovskim kombinatorikama postala dogradonačelnica Sarajeva".
Iako sam simpatizerka Naše Stranke te njihova glasačica , nimalo nisam zadovoljna što je citirana sramnim "sporazumom" sa Strankom Demokratske Akcije (SDA) "umalo postala dogradonačelnica Sarajeva".
To je veilika sramota i ljaga Našoj Stranci. Da joj SDA pruža političku podršku.

Ipak upoznala sam dotičnu i vidjela sam da je jako obrazovana , stručna , inteligentna i plemenita žena (što naravno nema veze ni sa kakvim koalicijama već sa ličnošću) tako da ću vlastito poistovjećivanje sa osobom koja je"umalo kadrovskim kombinatorikama postala dogradonačelnica Sarajeva" shvatiti kao veliki kompliment.

Od srca hvala na komplimentu.
Post Reply