BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ganjeta

#2676 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ganjeta »

luckylaka

#2677 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

simonese wrote:haj ne serite vise
Haris je ispo supak i tacka(tocka)
pogledajte snimak Oezila kad ga zabija Turskoj
Jasta nego shupak sto ga sam sebi na zavali.Al jos ce vremena proteci dok navijaci ne shvate sta je profesinalizam>Medo je dokazao da je ljudina pa igracina.Naravno ko gubi ima pravo da se ljuti(manijaci)ali razloge trazite u svojim redovima.Nasim klubovima krajnji domet je neki balkanski kup cak i to za neke previse-Kup BiH i kraj.
jeza u ledja

#2678 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Abacija wrote:Ako je neko dobar igrac za njega ce se otimati klubovi, bez obzira odakle dolazi.
Apsolutno netacno.

Ako je neko dobar igrac za njega prvo trebaju cuti, pa se onda treba dokazati, tek onda bi se neko za tebe otimao.
lord blackadder

#2679 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by lord blackadder »

Baudelaire wrote:Ja bih istu postavu koju si naveo, sa malo izmijenjenim pozicijama koje igraju. Rokada Rahimić - Medunjanin, te rokada Salihović - Pjanić, jer je Salihović u Hoffenheimu dosta često igrao tu neku poziciju blizu lijeve aut linije, nešto između centralnog veznog i lijevog krila. Pjanić je na krilu, bar meni tako djeluje, neupotrebljiv.
Ovo je zamisljeno da Medunjanin igra malo isturen, kao playmaker. (umjesto Misimovica, kojeg sam otpisao) Cisto sumnjam da si mislio da Rahim igra playa.

Naravno da Pjanic nije krilo, ali u nedostatku konkurencije, Susic ga stalno gura na tu poziciju
jeza u ledja

#2680 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Ako se ne varam, Pjanic je znao igrati vanjskog veznjaka u Lyonu. :?:
alphonse kauders

#2681 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by alphonse kauders »

večeras u njemačkom Kupu strijelci Salihamidžić (mada je Wolfsburg ispao) i 21-godišnji Ermin Bičakčić koji je igrao od prve minute za Stuttgart, ali se nažalost skršio nakon pola sata i morao biti zamijenjen..
shalla

#2682 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by shalla »

jeza u ledja wrote:Ako se ne varam, Pjanic je znao igrati vanjskog veznjaka u Lyonu. :?:
Nekoliko puta sam ukazao na to ovdje ali niko ne čita takve stvari, Pjanić je u Metzu bio AMRC (ne znam kako bih ga nazvao, ofanzivni veznjak koji je ordinirao po desnoj strani, malo istureniji od klasčnog krila), potražite na Jubitu Pjanićev gol za Metz nakon dar-mara po toj desnoj strani...

Da Bogdo ponekad igramo prijateljsku tekmu pa da selektor proba 4-3-2-1 gdje bi to bilo otprilike ovako:

golman
mujdža-spahić-stoper-papac
medunjanin-bešić-salihović
pjanić-lulić
džeko

i gdje bi i Pjanić i Lulić po mom skromnom mišljenju pružili najviše (nešto kao Valencia i Nani ili kao Walcott i Arshavin), pa et, čisto da vidimo kako to izgleda... Nego nema prijateljskih jbg, igramo samo kvalifikacijske tekme i nemamo prostora da nešto novo uigramo a kamoli da imamo plan B ako ne ide baš sve kako treba...
Ridjobrki

#2683 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Ridjobrki »

Isturenija od klasičnog krila na strani može biti jedino korner-zastavica, ostalo se u potpunosti slažem.
Ridjobrki

#2684 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Ridjobrki »

Evo jedan korisan članak za one koje više zanima suština nogometa. Ovo je sada glavni fazon ali dok mi to upratimo...
zonalmarking.net/2010/12/03/introducing ... al-winger/

Zvuči paradoksalno ali ''centralni krilni'' su nešto bez čega ne treba ići u svatove danas. Mi imamo takvih igrača a dva najbolja bi nam bila Pjanić desno a Ibričić lijevo. Ovo zahtijeva jednog centralnog tipa Misimovića i dvojicu koji će za njega trčati i osiguravati cijelu priču iza a to bi mogli biti Salihović i Bešić. U zadnjoj liniji Lulić lijevo, desno Mujdža, u sredini Spahić i Papac i obavezno Begovića na go, po svaku cijenu.

To je neko moje mišljenje. u sredini Spahić i Papac i obavezno Begovića na go, po svaku cijenu.

To je neko moje mišljenje.
shalla

#2685 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by shalla »

Ridjobrki wrote:Isturenija od klasičnog krila na strani može biti jedino korner-zastavica, ostalo se u potpunosti slažem.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mislio sam istureniji od ove RM pozicije, tj na mjestu ovog RW :mrgreen:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:396px ... dfield.PNG
Obuca9

#2686 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

Shalla zar i ti. :shock:

Kako mrzim te "menadžer" skraćenice. Daj govorite ko normalni ljudi, desno krilo, lijevo krilo, half, centarhalf :D
BHF_Manijak

#2687 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by BHF_Manijak »

hz__semir wrote:Shalla zar i ti. :shock:

Kako mrzim te "menadžer" skraćenice. Daj govorite ko normalni ljudi, desno krilo, lijevo krilo, half, centarhalf :D
Sto bolan, bas je cool FManager :mrgreen: RM, CM; AMR, LB, AMC, DMC... :mrgreen:
studeni76

#2688 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by studeni76 »

BHF_Manijak wrote:

Sto bolan, bas je cool FManager :mrgreen: RM, CM; AMR, LB, AMC, DMC... :mrgreen:
Jbt, jesam ja ostario. Ništa ovo nekontam :D
cyprus

#2689 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

Kad sam ja igro menadžer prije nekoliko godina, neke skraćenice su bile drugačije :oops:

GK - goalkeeper
SW - sweeper
DR - defender right
DL - defender left
DC - defender centre
WBR - wing back right
WBL - wing back left
DM - defensive middlefielder
MC - middlefielder centre
MR - middlefielder right
ML - middlefielder left
AMC - attacking middlefielder centre
AMR - attacking middlefielder right
AML - attacking middlefielder left
ST - striker

Valjda nisam nešto zaboravio :oops:
shalla

#2690 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by shalla »

Pa kako nazvati poziciju koju npr. igra Messi, koju igra Kuyt i sl? Desnokrilni napadač? :mrgreen:
jeza u ledja

#2691 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Prije bi Ronaldo bio desnokrilni napadac.

U stvari hmm, mozda je Pedro desnokrilni napadac???

Messi igra svugdje , ali ja bi ga nazvao povucenim napadacem.

Malo skontajte da je fudbal fluidna igra, i ne moraju igraci imati 'pozicije' na kojim igraju, mislim u smislu pozicije koja se zove 'XYZ'. Ja mislim da je jednom Ridjobrki o tom pricao i sasvim se slazem, od vremena fudbalske grafike, video igrica i statijaznamcega mi smo poceli nazivati igrace po striktno nekim ustaljenim nazivima.

Ja vam garantujem da Guardiola i drugi vrhunski treneri razmisljaju na nekom malo sofisticiranijem nivou od toga tipa "igracu 4-3-3, na tu poziciju cu staviti ovoga, na onu poziciju onoga, kao u video igrici". Sta se desi kad Pique krene naprijed? Sta se desi kad igraju Villa-Messi-Pedro a u stvari nijedan nije tu na poziciji centarfora? Mislim hvala bogu da nije tako, fudbal bi bio mnogo dosadniji sport. Instrukcije igracu ovise od toga s kim igra (mislim na pojedince), protiv koga igra (pojedinci), itd. Ovise od rezultata i slicno. Sta je ono Eto'o igrao u par utakmica CL kad je Mourinho bio trener? :P Sta igra Kuyt? :D
Abacija

#2692 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Abacija »

jeza u ledja wrote:
Abacija wrote:Ako je neko dobar igrac za njega ce se otimati klubovi, bez obzira odakle dolazi.
Apsolutno netacno.

Ako je neko dobar igrac za njega prvo trebaju cuti, pa se onda treba dokazati, tek onda bi se neko za tebe otimao.
Ako je neko dobar igrac za njega prvo trebaju cuti, pa se onda treba dokazati, tek onda bi se neko za tebe otimao bez obzira odakle dolazi.
jeza u ledja

#2693 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Abacija wrote:
jeza u ledja wrote:
Apsolutno netacno.

Ako je neko dobar igrac za njega prvo trebaju cuti, pa se onda treba dokazati, tek onda bi se neko za tebe otimao bez obzira odakle dolazi.
Sto ponavljas za mnom? :D
To ti kazem, za njega se prvo treba cuti, a ne teze ce se cuti ako igra bogu iza nogu.
Kad si jednom poznat, manje ce se zanimati odakle dolazis, MADA, i to ponekad ima veze.
fukushima

#2694 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by fukushima »

ostadosmo bez ibisevica za kvalifikacije sa bjelorusima, pu majku mu :roll:

http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/ibis ... seca/61809
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#2695 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by 1pajdo »

fukushima wrote:ostadosmo bez ibisevica za kvalifikacije sa bjelorusima, pu majku mu :roll:

Vrijeme je za Krstanovića, najbolji strijelac lige u prošloj sezoni, prešao u dinamo i u Europi zabio 2 pogotka u prvoj utakmici. Trenutno je na Bilićevom širem spisku, sumnjam da će nastupiti za Hrvatsku jer je dosta napadača u igri, a i nastupaju u inozemnim klubovima... Mislim da bi ga Sušić trebao zvati, ne znam u čemu je problem...

A nek se malo više 'potroši' da i Hajduku bude lakše protiv dinama. :mrgreen:
fukushima

#2696 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by fukushima »

problem je sto nece da igra za bosnu i hercegovinu eto u cemu je problem
Eborg

#2697 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Eborg »

On je već rekao da definitivno želi igrati za Hrvatsku.
Obuca9

#2698 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

1pajdo wrote:
fukushima wrote:ostadosmo bez ibisevica za kvalifikacije sa bjelorusima, pu majku mu :roll:

Vrijeme je za Krstanovića, najbolji strijelac lige u prošloj sezoni, prešao u dinamo i u Europi zabio 2 pogotka u prvoj utakmici. Trenutno je na Bilićevom širem spisku, sumnjam da će nastupiti za Hrvatsku jer je dosta napadača u igri, a i nastupaju u inozemnim klubovima... Mislim da bi ga Sušić trebao zvati, ne znam u čemu je problem...

A nek se malo više 'potroši' da i Hajduku bude lakše protiv dinama. :mrgreen:
http://www.dnevnik.ba/sport/nogomet/nak ... e-hrvatska

Drugim riječima, srce kaže "karina malina, sjedi kuci i gledaj reprezentativne utakmice na tv-u".
BHF_Manijak

#2699 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by BHF_Manijak »

Taj ce vidjet prvi tim, pa mogu slobodno reci i siri spisak, ko i ja - na tv-u! :lol: :lol: :mrgreen:
Bosanski_kralj

#2700 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

Ako nema kvalitet za Hrvatsku reprezentaciju, nema ni za našu.
Post Reply