Ispade Hare opet u pravu.
-
supervizor
#2676 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Klempo po običaju kasni za Haretom. Kasno paljenje.
-
hercegovac_pravi
#2677 Re: Ispade Hare opet u pravu.
To mi nije ni cilj ni namjera postiranja. Ako se vratiš na ranije stranice ove teme vidjet ćeš da si skroz u krivu. Dakle, "lepi" ima desetine drugih aferima koji mu se mogu pripisati bez nekakve duže diskusije a vi se uhvatili reforme policije koju nazivate "sramnom i pogubnom"!? I onda kada vam neko kaže da to i nije baš tako kao vi to želite predstaviti odmah ga uvrstite u "haretove omladince"..nemojte čekati ni sekunde. Po vašem pisanju da se zaključiti da je mnogo bitnije "napljuvati lepog" već voditi konstruktivnu i dinamičnu diskusiju koja s tiče konkretnih stvari. I šta dobijemo nakon toga, vi svrstajete ljude u "haretove omladince" a oni vas u "lepe pljuvače" i tu svaka iole smišljena rasprava prestaje.ultima_palabra wrote:Jah, nema razloga da jedan drugoga utjerujemo u laž... to da uvijek braniš Lepog je po sjećanju s nekih drugih tema... sam si rekao da nema dosljednih političara, ali nekako uvijek braniš baš njega od nedosljednih forumašahercegovac_pravi wrote:ultima,ultima_palabra wrote: Ja bih rekao da si ti više napredovao od početka rasprave![]()
Slažem se to za dosljednost... samo što ti uvijek uskačeš u odbranu Lepog, a nikad nekog drugog. Zamisli da je Tihić potpisao "reformu" policije, zar ne bi bilo: "Klempo izdao Bosnu", "Velikosrpski štab odrađuje posao" "Stockholmski sindrom"
Ti si izgleda kompletno promašio esenciju moga posta. Jednostavno se radi o odbrani činjenica a ne o odbrani "lepog". Dalje, gdje vidiš da branim "lepog" a osobito gdje vidiš da ja UVJEK branim "lepog".Na ovu temu sam se javio svega nekoliko puta i stao u odbranu ČINJENICA (slučaj "autoputevi" i slučaj reforme policije). i ti si iz toga zaključio da stalno branim "lepog"?
![]()
Dakle slučaj izgleda ovako...
Vi kažete: "lepi" potpisao sramnu reformu policije
Ja kažem: ljudi to nije istina jer zna se tačno šta tamo piše, evo vam pa pogledajte
Vi kažete: Ti uvjek skačeš da braniš "lepog"
Ja kažem:![]()
![]()
A Tihića...pa ako neko potpiše Prudski sporazum, ako neko zagovara dodjelu držane imovine entitetima, ako neko naziva dobrovoljačku "ratnim zločinom", ako neko kaže traži od nas da zaboravimo genocid i žrtve a u cilju odobrovoljavanja četnika...primjera je bezbroj...kako bi ga trebalo nazvati?Što nije problem, problem je što to nećeš da priznaš
![]()
Jeste, Tihić je puno puta radio protiv interesa države, ali je Silajdžić bio taj koji je potpisao onakvu reformu kad je guza došla do duvara (bilo mu zaprijećeno smjenom)... nema razloga braniti nešto samo zato što je to uradio jedan, a ne drugi... da je moj stari potpisao onakvu reformu policije, ja bih rekao da ne valja.
Ne želim pisati o Tihiću jer tema nije o njemu.
kakvu reformu ponovo pominješ? Ja ti opet kažem da u "sporazumu o reformi policije" jasno stoji da će "buduća struktura policije odgovarati strukturi BiH nakon Ustavnih promjena". Dakle, de mi konkretno reci (izostavi "lepog" iz priče) šta je to toliko sramno i pogubno u ovome dokumentu? Eto konkretnog pitanja.
- ultima_palabra
#2678 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Malo se vrtimo u krug... ko to vi? Ja na ovom forumu pišem kao samostalan pojedinac, u što se svako može uvjeriti ako ovlaš pregleda moje postove.hercegovac_pravi wrote:To mi nije ni cilj ni namjera postiranja. Ako se vratiš na ranije stranice ove teme vidjet ćeš da si skroz u krivu. Dakle, "lepi" ima desetine drugih aferima koji mu se mogu pripisati bez nekakve duže diskusije a vi se uhvatili reforme policije koju nazivate "sramnom i pogubnom"!? I onda kada vam neko kaže da to i nije baš tako kao vi to želite predstaviti odmah ga uvrstite u "haretove omladince"..nemojte čekati ni sekunde. Po vašem pisanju da se zaključiti da je mnogo bitnije "napljuvati lepog" već voditi konstruktivnu i dinamičnu diskusiju koja s tiče konkretnih stvari. I šta dobijemo nakon toga, vi svrstajete ljude u "haretove omladince" a oni vas u "lepe pljuvače" i tu svaka iole smišljena rasprava prestaje.
kakvu reformu ponovo pominješ? Ja ti opet kažem da u "sporazumu o reformi policije" jasno stoji da će "buduća struktura policije odgovarati strukturi BiH nakon Ustavnih promjena". Dakle, de mi konkretno reci (izostavi "lepog" iz priče) šta je to toliko sramno i pogubno u ovome dokumentu? Eto konkretnog pitanja.
Pa sramno je što je očuvan status quo što se tiče policijskih struktura. Znači Dodik nije bio prisiljen da se odrekne ničega. To je isto kada bi se sada usvojile ustavne promjene u kojima bi se reklo: sve ostaje kao i dosad, uključujući isti model entitetskog glasanja, a zaoprave reformu ustava ćemo raditi kada se Jupiter poravna sa Marsom
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2679 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Godine su prosle pune muka.
Ginulo se za slobodu nijemo.
Ili s pjesmom umesto jauka,
Gosn Hare mi ti se kunemo.
Veselje se siri na sve strane,
sad slobodno po zemlji idemo.
Al' velike pamticemo dane,
Praznik s'lazi na ulice nase,
u oblake da letimo smjelo.
Nase pjesme zli neka se plase,

šHamaram ko ne glaso zanaske
- Suti i trpi
#2680 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Bloger wrote:Upravo je objavljena vijest da ni Sulejman Tihić neće sudjelovati u predizbornom SDP-ovom cirkusu "60 minuta" koji "uređuje" Bakir Hadžiomerović. Potpuni debakl FTV-a!!!
Koji debil. Isprovaljivani su u ove dvi emisije do krajnjih granica. Da ih se izblamiralo po treci put, mozda bi se neko sazalio i dao im glas.
Hare je pravi lisac. Njegova propaganda ima fatalan ucinak po nepismeno bosansko stanovnistvo. Nadam se da ce ga Fahro razvaliti veceras.
Krajnje je vrijeme da se rijesimo SDA i SzBiH.
- MrMaliJoe
#2681 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Bahtić prije svega
-
hercegovac_pravi
#2682 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Naravno da se vrtimo u krug jer si se zaletio i mene svrstao u "haretove omladince" a sve zbog jednostavne konstatacije da reforma policije nije onakva kakvom se želi predstaviti. A ko vi? Pa vi što se "zaletite u svrstavnje" bez iole ozbiljnog čitanja posta forumaša. Da ponovim još jednaput, moj inicijalni post se odnosi ISKLJUČIVO na reformu policije (konkretna stvar) a nikako ne odbranu lika idjela "lepog". zar je to teško shvatiti?ultima_palabra wrote:Malo se vrtimo u krug... ko to vi? Ja na ovom forumu pišem kao samostalan pojedinac, u što se svako može uvjeriti ako ovlaš pregleda moje postove.hercegovac_pravi wrote:To mi nije ni cilj ni namjera postiranja. Ako se vratiš na ranije stranice ove teme vidjet ćeš da si skroz u krivu. Dakle, "lepi" ima desetine drugih aferima koji mu se mogu pripisati bez nekakve duže diskusije a vi se uhvatili reforme policije koju nazivate "sramnom i pogubnom"!? I onda kada vam neko kaže da to i nije baš tako kao vi to želite predstaviti odmah ga uvrstite u "haretove omladince"..nemojte čekati ni sekunde. Po vašem pisanju da se zaključiti da je mnogo bitnije "napljuvati lepog" već voditi konstruktivnu i dinamičnu diskusiju koja s tiče konkretnih stvari. I šta dobijemo nakon toga, vi svrstajete ljude u "haretove omladince" a oni vas u "lepe pljuvače" i tu svaka iole smišljena rasprava prestaje.
Pa sramno je što je očuvan status quo što se tiče policijskih struktura. Znači Dodik nije bio prisiljen da se odrekne ničega. To je isto kada bi se sada usvojile ustavne promjene u kojima bi se reklo: sve ostaje kao i dosad, uključujući isti model entitetskog glasanja, a zaoprave reformu ustava ćemo raditi kada se Jupiter poravna sa MarsomZar ne bi onda mi svi odreda kritikovali takvo rješenje?
Status quo jeste zadržan. U tome specifičnom momentu pregovora postojale su samo dvije opcije:
1) istinska reforma policije uz zadržavanje entitetskog glasanja u ovome obliku (zašto je tako bilo, to je druga priča)
2) formalna reforma policije uz buduću izmjenu i strukture policije i entitetskog glasanja
Izbor je bio očigledan.
A što se tiče reforme Ustava...naravno da sve ostaje kao i dosad za jedan kraći vremenski period (možda desetak godina i tek će se onda početi ozbiljno pristupati reformi Ustava, to ti se neće promijeniti bez obzira ko došao na vlast bilo to SDP ili SDA ili lepi). Sve potencijalne "reforme" će biti usmjerne samo jednom cilju a to je zadržavanje statusa quo za jedan određeni period. Živi bili pa vidjeli.
- Suti i trpi
#2683 Re: Ispade Hare opet u pravu.
MrMaliJoe
Da li je tebi jasno kako ovi 'harisovci' i dalje podrzavaju SzBiH kada se zna da su u cetri godine vladavine ispunili 0% obecanja
!??
Da li je tebi jasno kako ovi 'harisovci' i dalje podrzavaju SzBiH kada se zna da su u cetri godine vladavine ispunili 0% obecanja
-
Bloger
#2684 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Stranka za Bih pretrpila debalk u Bihaću-na predizbormom skupu nije bilo više od 15.000 ljudi, a u Travniku samo 5.000!!!
- ultima_palabra
#2685 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Nisam te svrstao ni u kakve omladince, čak nakon ove rasprave mislim da si profesionalni političar, jedino oni tako znaju spinovati istinuhercegovac_pravi wrote:Naravno da se vrtimo u krug jer si se zaletio i mene svrstao u "haretove omladince" a sve zbog jednostavne konstatacije da reforma policije nije onakva kakvom se želi predstaviti. A ko vi? Pa vi što se "zaletite u svrstavnje" bez iole ozbiljnog čitanja posta forumaša. Da ponovim još jednaput, moj inicijalni post se odnosi ISKLJUČIVO na reformu policije (konkretna stvar) a nikako ne odbranu lika idjela "lepog". zar je to teško shvatiti?ultima_palabra wrote:Malo se vrtimo u krug... ko to vi? Ja na ovom forumu pišem kao samostalan pojedinac, u što se svako može uvjeriti ako ovlaš pregleda moje postove.hercegovac_pravi wrote:To mi nije ni cilj ni namjera postiranja. Ako se vratiš na ranije stranice ove teme vidjet ćeš da si skroz u krivu. Dakle, "lepi" ima desetine drugih aferima koji mu se mogu pripisati bez nekakve duže diskusije a vi se uhvatili reforme policije koju nazivate "sramnom i pogubnom"!? I onda kada vam neko kaže da to i nije baš tako kao vi to želite predstaviti odmah ga uvrstite u "haretove omladince"..nemojte čekati ni sekunde. Po vašem pisanju da se zaključiti da je mnogo bitnije "napljuvati lepog" već voditi konstruktivnu i dinamičnu diskusiju koja s tiče konkretnih stvari. I šta dobijemo nakon toga, vi svrstajete ljude u "haretove omladince" a oni vas u "lepe pljuvače" i tu svaka iole smišljena rasprava prestaje.
Pa sramno je što je očuvan status quo što se tiče policijskih struktura. Znači Dodik nije bio prisiljen da se odrekne ničega. To je isto kada bi se sada usvojile ustavne promjene u kojima bi se reklo: sve ostaje kao i dosad, uključujući isti model entitetskog glasanja, a zaoprave reformu ustava ćemo raditi kada se Jupiter poravna sa MarsomZar ne bi onda mi svi odreda kritikovali takvo rješenje?
Status quo jeste zadržan. U tome specifičnom momentu pregovora postojale su samo dvije opcije:
1) istinska reforma policije uz zadržavanje entitetskog glasanja u ovome obliku (zašto je tako bilo, to je druga priča)
2) formalna reforma policije uz buduću izmjenu i strukture policije i entitetskog glasanja
Izbor je bio očigledan.
A što se tiče reforme Ustava...naravno da sve ostaje kao i dosad za jedan kraći vremenski period (možda desetak godina i tek će se onda početi ozbiljno pristupati reformi Ustava, to ti se neće promijeniti bez obzira ko došao na vlast bilo to SDP ili SDA ili lepi). Sve potencijalne "reforme" će biti usmjerne samo jednom cilju a to je zadržavanje statusa quo za jedan određeni period. Živi bili pa vidjeli.
1.istinska reforma policije uz zadržavanje entitetskog glasanja
2.formalna reforma policije uz zadržavanje entitetskog glasanja
I on je odabrao opciju koja će ga zadržati u sedlu.
Ili je možda mudri Hare je nepostojećom reformom policije izdejstvovao ukidanje entitetskog glasanja za desetak godina... što je jedan kratak vremenski period
-
SA 071
#2686 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Pametnom i jedna dosta, ali ocito nekima lakse utjerati metar u guzicu nego cm u glavu.
Reformom policije onakvom kakva jeste je samo odgođena reforma za vremena kada se bude raspravljalo o ustavu. Nije izgubljeno nista, a dobijen je sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju. Dobar diplomatski potez da se dobije ono sto nam je bilo neophodno, a da se ne uvalis u neka govna. Svi vuci siti (stranci, Dodik, "nasa strana"), sve koze na broju (nije potvrdjena policija RS kao trajna kategorija, vec joj je samo "produzen" mandat do ustavnih reformi).
A i glupo je i bilo govoriti o lokalnom organizovanju policije u uslovima kada ne znas buducu organizaciju drzave (da li ce biti entiteti, regije, kantoni ili nesto deseto). Neki se nadaju da ce ostati entiteti, neki prizeljkuju regije, neki sanjaju o kantonizaciji i sl.
Reformom policije onakvom kakva jeste je samo odgođena reforma za vremena kada se bude raspravljalo o ustavu. Nije izgubljeno nista, a dobijen je sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju. Dobar diplomatski potez da se dobije ono sto nam je bilo neophodno, a da se ne uvalis u neka govna. Svi vuci siti (stranci, Dodik, "nasa strana"), sve koze na broju (nije potvrdjena policija RS kao trajna kategorija, vec joj je samo "produzen" mandat do ustavnih reformi).
A i glupo je i bilo govoriti o lokalnom organizovanju policije u uslovima kada ne znas buducu organizaciju drzave (da li ce biti entiteti, regije, kantoni ili nesto deseto). Neki se nadaju da ce ostati entiteti, neki prizeljkuju regije, neki sanjaju o kantonizaciji i sl.
-
chupacabra
#2687 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Haretova ko fol reforma policije po kojoj ce policija odgovarati ustavnom uredjenju poslije ustavnih reformi. Nije samo spomenuo sta ako buduce ustavno uredjenje bude isto kao sada ili cak bude gore, kao naprimjer 3 entiteta. Hocemo li onda imati 3 policije?
Kada su se sa Dodikom mogli dogovoriti pod pritiskom medjunarodne zajednice da sve institucije policije budu zajednicke osim imena "Policija RS-a", 100% Hare nije pristao. Imali bi formalno zajednicku policiju koja bi u RS-u bila ljustura zvana Policija RS-a. Danas imamo 100% nista sa tendencijom na jos vece nista.
Kada su se sa Dodikom mogli dogovoriti pod pritiskom medjunarodne zajednice da sve institucije policije budu zajednicke osim imena "Policija RS-a", 100% Hare nije pristao. Imali bi formalno zajednicku policiju koja bi u RS-u bila ljustura zvana Policija RS-a. Danas imamo 100% nista sa tendencijom na jos vece nista.
-
theTruePath
#2688 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Bloger wrote:Stranka za Bih pretrpila debalk u Bihaću-na predizbormom skupu nije bilo više od 15.000 ljudi, a u Travniku samo 5.000!!!
salis se? kakav debakl?
-
Bloger
#2689 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ne šalim se, tako je izvijestila FTV.
-
hercegovac_pravi
#2690 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Izvini care ali si me sa nekim zamijenio. Ja nemam nikakve veze sa političkim dešavanjima u BiH. Sticajem okolnosti imam nekakva polu-zvanična objašnjenja koja se nekako uklapaju u sve ovo što vidim oko sebe. Dakle, NISAM profesionalni niti bilo kakav političar. Siguran sam da administracija i ljudi sa foruma koji me poznaju to mogu potvrditi.ultima_palabra wrote:Nisam te svrstao ni u kakve omladince, čak nakon ove rasprave mislim da si profesionalni političar, jedino oni tako znaju spinovati istinuhercegovac_pravi wrote:Naravno da se vrtimo u krug jer si se zaletio i mene svrstao u "haretove omladince" a sve zbog jednostavne konstatacije da reforma policije nije onakva kakvom se želi predstaviti. A ko vi? Pa vi što se "zaletite u svrstavnje" bez iole ozbiljnog čitanja posta forumaša. Da ponovim još jednaput, moj inicijalni post se odnosi ISKLJUČIVO na reformu policije (konkretna stvar) a nikako ne odbranu lika idjela "lepog". zar je to teško shvatiti?ultima_palabra wrote: Malo se vrtimo u krug... ko to vi? Ja na ovom forumu pišem kao samostalan pojedinac, u što se svako može uvjeriti ako ovlaš pregleda moje postove.
Izbor je bio očigledan.
A što se tiče reforme Ustava...naravno da sve ostaje kao i dosad za jedan kraći vremenski period (možda desetak godina i tek će se onda početi ozbiljno pristupati reformi Ustava, to ti se neće promijeniti bez obzira ko došao na vlast bilo to SDP ili SDA ili lepi). Sve potencijalne "reforme" će biti usmjerne samo jednom cilju a to je zadržavanje statusa quo za jedan određeni period. Živi bili pa vidjeli.Laganom dedukcijom se može zaključiti da je izbor bio:
1.istinska reforma policije uz zadržavanje entitetskog glasanja
2.formalna reforma policije uz zadržavanje entitetskog glasanja
I on je odabrao opciju koja će ga zadržati u sedlu.
Ili je možda mudri Hare je nepostojećom reformom policije izdejstvovao ukidanje entitetskog glasanja za desetak godina... što je jedan kratak vremenski periodTo je sve izveo nekom vremenskom mašinom? A šta li će se desiti za tih desetak godina, pretpostavljam da će rastaliti energetski sektor, pa to sve skupa više neće biti ni važno...
Bez obzira kakvu vrstu "dedukcije" ti konsolidirao, griješiš i to debelo. Jednostavno, ponuda koja je stajala na stolu je bila ono što sam ti opisao u prijašnjem postu..dakle, ili istinska reforma policije uz zadržavanje entiteskog veta ili status quo uz buduće promjene entitetskog veta i istinske konfiguracije policije.
A ti sada ošini po "energetskom sektoru" i ja ti neću jedne jedine riječi reći za takvo pisanje. Zašto? Pa zato što se tu ima o čemu pisati ali "ničije maslo nije za ramazana"..pa tako budi pažljiv šta ćeš napisati.
Dalje, ovo što se desilo (opet ti ponavljam) nema nikakve veze sa "lepim". Istu stvar bi uradio i Tihi i Lagum da su bili na mjestu "lepog". Uostalom, sačekajmo narednih 7-8 mjeseci..Tad ćeš imati konkretne dokaze ove tvrdnje.
-
Bloger
#2691 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Energetske projekte zaustavio je Tihić kako bi napakostio Silajdžiću i osvetio mu se za izborni debakl koji je pretrpio 2006. godine kada ga je Hare potukao do koljena.
-
Bloger
#2692 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Bilo bi zanimljivo analizirati šta je Željko Komšić pridonio BiH u posljednje četiri godine? Koje je investitore doveo? Koga je posjetio, s kim se sastao, gdje je lobirao za BiH? Silajdžić je otvorio Libiju za firme iz BiH, tamo danas radi više od 2 000 bh radnika, imaju ugovorene posolove od preko milijardu dolara. Silajdžić je obezbjedio povoljan kredit Kuvajta i Saudijske Arabije. Na velika vrata je uveo Tursku na Balkan, kao protutežu jednostranom ruskom utjecaju. Može li se Komšić pohvaliti ijednim sličnim uspjehom?
I gle čuda: svi jedva čekaju da ponovo glasaju za Komšića i da što prije vide leđa Silajdžiću? Malo morgen...
I gle čuda: svi jedva čekaju da ponovo glasaju za Komšića i da što prije vide leđa Silajdžiću? Malo morgen...
-
Nezbilj
#2693 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Energetske projekte? Ne znam da li se sječaš strateških partnera za realizaciju generacijskog projekta i iskorištenja najvećeg resursa kojeg BiH posjeduje? Da te potsjetim:Bloger wrote:Energetske projekte zaustavio je Tihić kako bi napakostio Silajdžiću i osvetio mu se za izborni debakl koji je pretrpio 2006. godine kada ga je Hare potukao do koljena.
KazaTaransGas Švicarska firma koja je u međuvremenu proglasila stečaj a čiji su vlasnici:
Bedžet Pacoli

Inače najbogatiji kosovski Albanac, koji je svijetskoj javnosti poznat po aferi Kremlj kada je optužen za podićivanje Borisa Jelcina i njegove porodice.
Branko Montenegro
Ratni švercer naftom i prijeratni vlasnik BC Banke iz Beograda kojoj je oduzeta dozvola za rad Narodne banke Jugoslavije zbog lažnog prikazivanja stanja na svojim računima.
Dakle pored evropskih energetskih giganata koji su iskazali interes za strateško partnerstvo kao što su RWE, EON, CVN,VERBUHD, ENEL itd. za najveći projekat 21. stoljeća u koji će biti uloženo 6 milijardi Eura Haris i Hećo na dovode nam dva bjelosvijetska kriminalca albanskog i crnogorskog porijekla.
Halo ba kakva 100% BiH? Kakvi projekti? Kakve pičke materine? Pa nismo djeca. Imao je svoju priliku ali je jeftino prokockao i teško da će je opet dobiti.
- Been
#2694 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Mene zanima mentalni sklop ljudi koji glasaju sa dr.prof.mg.primariusa. spec Bahtić Sadika... Lik je siledžija, probisvijet i lopina... Pravo oličenje kompletne ZaGRAbih stranke !
-
Bloger
#2695 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Pričaš gluposti, KazTranGas nije proglasio stečaj, riječ je o nacionalnoj kompaniji Kazahstana koja pravi godišnji promet od preko 10 milijardi dolara. To nema nikakve veze sa Paccolijem i Montenegrom, njihova firma se zove drukčije, ima sjedište u Švicarskoj, ali ona nije bila potpisnik protokola s vladom FBiH.
Drugi partner je bila ugledna njemačka kompanije ENBW, druga po veličini u Njamačkoj.
Treća je bila APET Grupa sastavljena od pet najvećih kompanija iz Austrije.
Velika je šteta što je ljubomorni Klempo zaustavio energertske projekte.
Drugi partner je bila ugledna njemačka kompanije ENBW, druga po veličini u Njamačkoj.
Treća je bila APET Grupa sastavljena od pet najvećih kompanija iz Austrije.
Velika je šteta što je ljubomorni Klempo zaustavio energertske projekte.
-
supervizor
#2696 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Halo ba kakva 100% BiH? Kakvi projekti? Kakve pičke materine? Pa nismo djeca. Imao je svoju priliku ali je jeftino prokockao i teško da će je opet dobiti.
Preporučujem ti da ponekad pročitaš nešto i mimo Dnevnog avaza. Neće ti škoditi.
Preporučujem ti da ponekad pročitaš nešto i mimo Dnevnog avaza. Neće ti škoditi.
-
juan
#2697 Re: Ispade Hare opet u pravu.
za ove partnere mozemo se velikodushno zahvaliti SDA, licno TIHI and comp. sto su njemci odustali!Bloger wrote: Drugi partner je bila ugledna njemačka kompanije ENBW, druga po veličini u Njamačkoj.
.
Tihi and comp. su sebe trazili tu negdje, medjutim njemci odbili, stime sve za sad propalo. (bio onaj schmund na pregovore kod mujezinovica)
ti kazahstanci medjutim rado daju kakvog baksisa, pa su hare and comp. njih gurali do bezsvijesti, medjutim ni to nisu uspjeli!
-
Nezbilj
#2698 Re: Ispade Hare opet u pravu.
supervizor wrote:Halo ba kakva 100% BiH? Kakvi projekti? Kakve pičke materine? Pa nismo djeca. Imao je svoju priliku ali je jeftino prokockao i teško da će je opet dobiti.
http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... &Itemid=67
Inače osim preporuke jel imaš neke argumente kojima bi bio u stanju opovrgnuti moje navode o neuspjeloj pljački SBiH nad najvećim resursima BiH?
-
juan
#2699 Re: Ispade Hare opet u pravu.
hahahahahahahahhahaBloger wrote: Silajdžić je obezbjedio povoljan kredit Kuvajta i Saudijske Arabije. Na velika vrata je uveo Tursku na Balkan, kao protutežu jednostranom ruskom utjecaju. Može li se Komšić pohvaliti ijednim sličnim uspjehom?
hajd to za komsica imas pravo, al ti fakat vjerujes da je ON uveo turksu na velika vrata hahahhahahahha
jest Erdogan i njegov genij Davutoglu so toliko glupi i naivni bili, da im je Hare morao pokazati vrata za evopsko trziste i uveo u BH hahahahhahahahhaha
Allah selamet hahahahahahahahaha
Jel ti dodje sta Hare, Boga ti??
-
juan
#2700 Re: Ispade Hare opet u pravu.
da dodam da je Hare licno Davutoglua, i to ponavlajam, licno doveo i do BG i do ZG!! hahahhahahahahah