Njemu samo dlaku moze kidati
Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
- Cholina_Lokica
#2676 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Njemu samo dlaku moze kidati
- Cholina_Lokica
#2677 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ljudi pomagajte, pojescu se dok ne dodjem kuci
Jutros izvela Carlija vani, sve normala bilo, igrao se sa cukama, lajao na druge cuke
Skakao, teglio, klasika, krenuli kuci, samo odjednom se ukopao u mjestu, glavu spusio skoro na zemlju i poceo cviliti, stajali tako jedno 5 minuta, i hajde lagano kuci, dosli kuci, prvo je sjeo i glava opet dole, zakucan nekakav
Prinesem mu vode, popije malo, ustao je da jede, i odmah zalegao i ne mrda, morali smo na posao ici
Ostao je tako... Izludicu a ne mozemo ici kuci
Je li iko imao situaciju...
Jutros izvela Carlija vani, sve normala bilo, igrao se sa cukama, lajao na druge cuke
- una_bo
#2678 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Cholina_Lokica wrote:Ljudi pomagajte, pojescu se dok ne dodjem kuci![]()
Jutros izvela Carlija vani, sve normala bilo, igrao se sa cukama, lajao na druge cukeSkakao, teglio, klasika, krenuli kuci, samo odjednom se ukopao u mjestu, glavu spusio skoro na zemlju i poceo cviliti, stajali tako jedno 5 minuta, i hajde lagano kuci, dosli kuci, prvo je sjeo i glava opet dole, zakucan nekakav
Prinesem mu vode, popije malo, ustao je da jede, i odmah zalegao i ne mrda, morali smo na posao ici
kako mi je beba?
javljaj ženo
-
uvijek_ista
#2679 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
recite mi kako vi cistite usi kod svojih pasa.
rijec je o retriveru
rijec je o retriveru
-
uvijek_ista
#2680 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Sta je sa Carlijem?una_bo wrote:Cholina_Lokica wrote:Ljudi pomagajte, pojescu se dok ne dodjem kuci![]()
Jutros izvela Carlija vani, sve normala bilo, igrao se sa cukama, lajao na druge cukeSkakao, teglio, klasika, krenuli kuci, samo odjednom se ukopao u mjestu, glavu spusio skoro na zemlju i poceo cviliti, stajali tako jedno 5 minuta, i hajde lagano kuci, dosli kuci, prvo je sjeo i glava opet dole, zakucan nekakav
kako mi je beba?
javljaj ženo
nadam se da je dobro, poznat mi je osjecaj sta cu zateci kad se vratim sa posla
- una_bo
#2681 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
uvijek_ista wrote:recite mi kako vi cistite usi kod svojih pasa.
rijec je o retriveru
otifree kapi
naliješ u uho, protrljaš, za par minuta izađe taj poganluk iz uha (a uvijek ga bude)
očistiš maramicom
ne znam za druge, mi tako čistimo
- Pasiflora
#2682 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
... Ili zovnemo veterinara koji dođe kod nas i ocisti mu usiuna_bo wrote:otifree kapiuvijek_ista wrote:recite mi kako vi cistite usi kod svojih pasa.
rijec je o retriveru
naliješ u uho, protrljaš, za par minuta izađe taj poganluk iz uha (a uvijek ga bude)
očistiš maramicom
ne znam za druge, mi tako čistimo
Svake godine po povratku sa godisnjeg imamo potrebu za intervencijom. Uđe mu more dok pliva pa mu usi nemilo smrde
Uglavnom sve prođe od jednog ciscenja i par dana kapi za usi.
-
jasmina_mo
#2683 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
UPOMOC BUHE
Znam...znam...citala sam milion postova...sto sa foruma...sto sa pet sranica za pomoc...i stranih i nasih...veterinar dolazi sutra ili prekosutra.....ali imam pitanje koje je vezano za prenos istih...naime..moja Bela je vani,ali u boksu samo preko noci...djeca ili ja smo uvijek uz nju...barem jedno od nas..Nema buha na nama ili u kuci..ali je vet,rekao da joj ne prilazimo dok ne dodje,i bila sam prisiljena zatvoriti je u box...Nije nemirna,ali je tuzna i srce mi se kida kada je pogledam,i kada krene skakutati kada me vidi,a ne smijem je pustiti van
Ili smijem??? To je moje pitanje,koliko je opasno do sutra eventualno do prekosutra(do dolaska vet.) da joj budemo blizu???
Znam...znam...citala sam milion postova...sto sa foruma...sto sa pet sranica za pomoc...i stranih i nasih...veterinar dolazi sutra ili prekosutra.....ali imam pitanje koje je vezano za prenos istih...naime..moja Bela je vani,ali u boksu samo preko noci...djeca ili ja smo uvijek uz nju...barem jedno od nas..Nema buha na nama ili u kuci..ali je vet,rekao da joj ne prilazimo dok ne dodje,i bila sam prisiljena zatvoriti je u box...Nije nemirna,ali je tuzna i srce mi se kida kada je pogledam,i kada krene skakutati kada me vidi,a ne smijem je pustiti van
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2684 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Što čekaš veta za buhe? Okupaj je šamponom protiv buha, dobro osuši, isfeniraj (ne uznam koja je rasa), stavi front line kap u dlaku i to je to.. Buhe, mogu preći pa pecnuti, zato je bolje da nije sa djecom, ali ne moraš čekati veta da to riješiš.
-
jasmina_mo
#2685 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Hvala na odg.Ma vet.svakako dolazi radi vakcine pa je rekao ponijeti i rjesenje za buhe.......rijec je o retriveru....Okupam je svakako sutra da vet.ili bez njega....
- Partizzanka
#2686 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Imamo mali ili malo veci problem sa nasim psom
Sinoc se desilo nesto bas po meni opasno tako da moram da pitam.
Zanci, prvenstveno je problem u tome sto smo nas dvoje nesuglasni u odluci o tome da li ce pas spavati na krevetu sa nama ili ne.
Ja uvijek kazem ne, suprug kaze da naravno
ja onda psu naredim da sidje dolje na pod, a on rezi na mene
sinoc je rezao na mene kada sam usla u sobu, to sada postaje sve cesce, i onda je sisao na pod iako ja nisam ni pogledala u njegovom pravcu
nakon toga sam mu ja rekla da se popne gore i onako sam se nekako primakla prema njemu (pokusavam ga nauciti da ga ponekad ljubim u glavu), a on je skocio na mene nekako cudno rezeci i kao krenuo da me ujede (bez zuba, ali ipak je upozorenje) i to za usne.
sta da radimo sve skupa u ovom slucaju
znam da smo mi krivi i da se moramo dogovoriti prvo mi
jer on jadan ne zna ni sta ni kako vise
ali je uporan i cijeeeelu noc ce hodati oko kreveta dok mu muz ne kaze hajde gore lezi
a ja ako sam sama sa njim dovoljno je da kazem jednom - ne, ti spavas tu i spavaj sad
i on je miran i ne dosadjuje mi
hvala za savjet
Zanci, prvenstveno je problem u tome sto smo nas dvoje nesuglasni u odluci o tome da li ce pas spavati na krevetu sa nama ili ne.
sinoc je rezao na mene kada sam usla u sobu, to sada postaje sve cesce, i onda je sisao na pod iako ja nisam ni pogledala u njegovom pravcu
nakon toga sam mu ja rekla da se popne gore i onako sam se nekako primakla prema njemu (pokusavam ga nauciti da ga ponekad ljubim u glavu), a on je skocio na mene nekako cudno rezeci i kao krenuo da me ujede (bez zuba, ali ipak je upozorenje) i to za usne.
ali je uporan i cijeeeelu noc ce hodati oko kreveta dok mu muz ne kaze hajde gore lezi
a ja ako sam sama sa njim dovoljno je da kazem jednom - ne, ti spavas tu i spavaj sad
hvala za savjet
-
luna09
#2687 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Sama pitaš,sama znaš odgovor. Zamisli sebe u cukinom položaju, već odavna bi grizla
.
I ja sam imala sličan problem s mačkama koje su daleko bezobraznije i tvrdoglavije od pasa . Kad smo se dogovorili i njima je bilo lakše i bolje. Mislim da je sa psom lakše samo se vi dogovorite.
Sama pitaš,sama znaš odgovor. Zamisli sebe u cukinom položaju, već odavna bi grizla
I ja sam imala sličan problem s mačkama koje su daleko bezobraznije i tvrdoglavije od pasa . Kad smo se dogovorili i njima je bilo lakše i bolje. Mislim da je sa psom lakše samo se vi dogovorite.
-
bjelave
#2688 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Najbolje je da se muz odseli iz tvog kreveta I da ga dijeli sa cukom kako ga vise ne bi zbunjivali.Partizzanka wrote:Imamo mali ili malo veci problem sa nasim psom
hvala za savjet
-
anjaistkrank
#2689 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
svi ce ti reci, a evo i ja
dogovori se prvo sa muzem sta i kako, pa tek onda sa cukom i rijesicete taj problme. meni je npr puno veci problem to sto rezi i krene na tebe sada. misli da je mangup i da mu se moze. ja bih, da je moj pas iduci put kad bi zarezao na mene odvalio mu takvu sljagu da mu ne padne na pamet vise da misli da je mangup i da postavja dominaciju nada mnom. pas i covjek su prijatelji, ali malo iznad toga, covjek je ipak gospodar i vodja. nikako obrnuto.
- KatarinaKosaca
#2690 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
anjaistkrank wrote:svi ce ti reci, a evo i jadogovori se prvo sa muzem sta i kako, pa tek onda sa cukom i rijesicete taj problme. meni je npr puno veci problem to sto rezi i krene na tebe sada. misli da je mangup i da mu se moze. ja bih, da je moj pas iduci put kad bi zarezao na mene odvalio mu takvu sljagu da mu ne padne na pamet vise da misli da je mangup i da postavja dominaciju nada mnom. pas i covjek su prijatelji, ali malo iznad toga, covjek je ipak gospodar i vodja. nikako obrnuto.
-
anjaistkrank
#2691 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
nemoj mi nista kolutati ocimaKatarinaKosaca wrote:![]()
puno filozofiram. necu vise. ugl, shvatila si sta hocu da kazem.
peace
- Cholina_Lokica
#2692 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Trebas oduzeti mu dominaciju. Ja vazda to uradim obaranjem na pod i drzanjem za vrat... Samo izmaknem sapu, slozi se k'o metar drva na pod, i za vrat uhvatim i drzim dok se u podpunosti ne smiri. To izgleda grozno brutalno, ali nit psu sta bude, nit prevelika sila treba, nista ne osjeti pas od boli, a sHebe se da prostis, a fercera... Tako sam svim kerovima oduzela dominaciju 
- una_bo
#2693 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
hajde dođi kod nas pa nas obučiCholina_Lokica wrote:Trebas oduzeti mu dominaciju. Ja vazda to uradim obaranjem na pod i drzanjem za vrat... Samo izmaknem sapu, slozi se k'o metar drva na pod, i za vrat uhvatim i drzim dok se u podpunosti ne smiri. To izgleda grozno brutalno, ali nit psu sta bude, nit prevelika sila treba, nista ne osjeti pas od boli, a sHebe se da prostis, a fercera... Tako sam svim kerovima oduzela dominaciju
ozbiljna sam!
-
febo_acm
#2694 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ja ne znam sta se desilo sa mojim pascetom, ali neka se desilo
Ona je prije par dana napunila 9 mjeseci i postala je totalno normalna
Odjednom vise ne bjezi kad je pustena, odaziva se iste sekunde, ne tegli vise na povodcu... Danas smo setali pored glavne ceste bez povodca i ona se zalijepila za moju nogu
(šalim se, postao sam vođa čopora) 
A ovo za dominaciju gore... Znam profesionalnog dresera iz Srbije koji mi je rekao da je to cista glupost... Znaci nije moje misljenje i ne ulazim u istinitost, a nisam ni probao. Uglavnom mi je rekao da to pasce moze totalno pogresno skontati. Covjek dresira kerove za zandarmeriju...
Sent from my HTC One using Tapatalk
A ovo za dominaciju gore... Znam profesionalnog dresera iz Srbije koji mi je rekao da je to cista glupost... Znaci nije moje misljenje i ne ulazim u istinitost, a nisam ni probao. Uglavnom mi je rekao da to pasce moze totalno pogresno skontati. Covjek dresira kerove za zandarmeriju...
Last edited by febo_acm on 15/11/2013 15:59, edited 1 time in total.
-
febo_acm
#2695 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ovo se relativno lako može riješiti. Meni se čini da pašče konta da je iznad tebe u čoporu. Mora da mu popuštaš u svemu. Imao sam i ja sličnih problema... Nije nikad režala na mene, ali je radila šta je htjela. Bila je simpatična i malaPartizzanka wrote:Imamo mali ili malo veci problem sa nasim psom
hvala za savjet
Sad generalno mislim da psu nije mjesto u spavaćoj, ali kako vi hoćete
-
anjaistkrank
#2696 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Prosao pubertet.Zhìxin wrote:Ja ne znam sta se desilo sa mojim pascetom, ali neka se desiloOna je prije par dana napunila 9 mjeseci i postala je totalno normalna
Odjednom vise ne bjezi kad je pustena, odaziva se iste sekunde, ne tegli vise na povodcu... Danas smo setali pored glavne ceste bez povodca i ona se zalijepila za moju nogu
(šalim se, postao sam vođa čopora)
- una_bo
- KatarinaKosaca
#2698 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Jesi li gledala kod Nikoline u vet. apoteci na Grbavici, kod Kaprija ulaz do?una_bo wrote:Ljudovi, gdje mogu kod nas kupiti Hills Prescription Diet hranu?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- una_bo
- Pasiflora
#2700 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Mislim da sam je vidjela kod Andreja Krasnoguna_bo wrote:Ljudovi, gdje mogu kod nas kupiti Hills Prescription Diet hranu?
Sent from my iPhone using Tapatalk