Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Cholina_Lokica

#2676 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

:lol: :lol: :lol:
Njemu samo dlaku moze kidati :mrgreen:
Cholina_Lokica

#2677 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Ljudi pomagajte, pojescu se dok ne dodjem kuci :roll:
Jutros izvela Carlija vani, sve normala bilo, igrao se sa cukama, lajao na druge cuke :lol: Skakao, teglio, klasika, krenuli kuci, samo odjednom se ukopao u mjestu, glavu spusio skoro na zemlju i poceo cviliti, stajali tako jedno 5 minuta, i hajde lagano kuci, dosli kuci, prvo je sjeo i glava opet dole, zakucan nekakav :-? Prinesem mu vode, popije malo, ustao je da jede, i odmah zalegao i ne mrda, morali smo na posao ici :twisted: Ostao je tako... Izludicu a ne mozemo ici kuci :twisted: Je li iko imao situaciju...
una_bo

#2678 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by una_bo »

Cholina_Lokica wrote:Ljudi pomagajte, pojescu se dok ne dodjem kuci :roll:
Jutros izvela Carlija vani, sve normala bilo, igrao se sa cukama, lajao na druge cuke :lol: Skakao, teglio, klasika, krenuli kuci, samo odjednom se ukopao u mjestu, glavu spusio skoro na zemlju i poceo cviliti, stajali tako jedno 5 minuta, i hajde lagano kuci, dosli kuci, prvo je sjeo i glava opet dole, zakucan nekakav :-? Prinesem mu vode, popije malo, ustao je da jede, i odmah zalegao i ne mrda, morali smo na posao ici :twisted: Ostao je tako... Izludicu a ne mozemo ici kuci :twisted: Je li iko imao situaciju...

kako mi je beba?

javljaj ženo
uvijek_ista

#2679 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by uvijek_ista »

recite mi kako vi cistite usi kod svojih pasa.
rijec je o retriveru
uvijek_ista

#2680 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by uvijek_ista »

una_bo wrote:
Cholina_Lokica wrote:Ljudi pomagajte, pojescu se dok ne dodjem kuci :roll:

kako mi je beba?

javljaj ženo
Sta je sa Carlijem?
nadam se da je dobro, poznat mi je osjecaj sta cu zateci kad se vratim sa posla
una_bo

#2681 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by una_bo »

uvijek_ista wrote:recite mi kako vi cistite usi kod svojih pasa.
rijec je o retriveru

otifree kapi

naliješ u uho, protrljaš, za par minuta izađe taj poganluk iz uha (a uvijek ga bude)
očistiš maramicom :D

ne znam za druge, mi tako čistimo :D
Pasiflora

#2682 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

una_bo wrote:
uvijek_ista wrote:recite mi kako vi cistite usi kod svojih pasa.
rijec je o retriveru
otifree kapi

naliješ u uho, protrljaš, za par minuta izađe taj poganluk iz uha (a uvijek ga bude)
očistiš maramicom :D

ne znam za druge, mi tako čistimo :D
... Ili zovnemo veterinara koji dođe kod nas i ocisti mu usi :-)
Svake godine po povratku sa godisnjeg imamo potrebu za intervencijom. Uđe mu more dok pliva pa mu usi nemilo smrde :D
Uglavnom sve prođe od jednog ciscenja i par dana kapi za usi.
jasmina_mo

#2683 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jasmina_mo »

UPOMOC BUHE
Znam...znam...citala sam milion postova...sto sa foruma...sto sa pet sranica za pomoc...i stranih i nasih...veterinar dolazi sutra ili prekosutra.....ali imam pitanje koje je vezano za prenos istih...naime..moja Bela je vani,ali u boksu samo preko noci...djeca ili ja smo uvijek uz nju...barem jedno od nas..Nema buha na nama ili u kuci..ali je vet,rekao da joj ne prilazimo dok ne dodje,i bila sam prisiljena zatvoriti je u box...Nije nemirna,ali je tuzna i srce mi se kida kada je pogledam,i kada krene skakutati kada me vidi,a ne smijem je pustiti van :( Ili smijem??? To je moje pitanje,koliko je opasno do sutra eventualno do prekosutra(do dolaska vet.) da joj budemo blizu???
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2684 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Što čekaš veta za buhe? Okupaj je šamponom protiv buha, dobro osuši, isfeniraj (ne uznam koja je rasa), stavi front line kap u dlaku i to je to.. Buhe, mogu preći pa pecnuti, zato je bolje da nije sa djecom, ali ne moraš čekati veta da to riješiš.
jasmina_mo

#2685 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jasmina_mo »

Hvala na odg.Ma vet.svakako dolazi radi vakcine pa je rekao ponijeti i rjesenje za buhe.......rijec je o retriveru....Okupam je svakako sutra da vet.ili bez njega....:)
Partizzanka

#2686 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Partizzanka »

Imamo mali ili malo veci problem sa nasim psom

Sinoc se desilo nesto bas po meni opasno tako da moram da pitam.
Zanci, prvenstveno je problem u tome sto smo nas dvoje nesuglasni u odluci o tome da li ce pas spavati na krevetu sa nama ili ne.
Ja uvijek kazem ne, suprug kaze da naravno

ja onda psu naredim da sidje dolje na pod, a on rezi na mene
sinoc je rezao na mene kada sam usla u sobu, to sada postaje sve cesce, i onda je sisao na pod iako ja nisam ni pogledala u njegovom pravcu
nakon toga sam mu ja rekla da se popne gore i onako sam se nekako primakla prema njemu (pokusavam ga nauciti da ga ponekad ljubim u glavu), a on je skocio na mene nekako cudno rezeci i kao krenuo da me ujede (bez zuba, ali ipak je upozorenje) i to za usne.

sta da radimo sve skupa u ovom slucaju
znam da smo mi krivi i da se moramo dogovoriti prvo mi
jer on jadan ne zna ni sta ni kako vise

ali je uporan i cijeeeelu noc ce hodati oko kreveta dok mu muz ne kaze hajde gore lezi
a ja ako sam sama sa njim dovoljno je da kazem jednom - ne, ti spavas tu i spavaj sad
i on je miran i ne dosadjuje mi

hvala za savjet
luna09

#2687 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by luna09 »

Sama pitaš,sama znaš odgovor. Zamisli sebe u cukinom položaju, već odavna bi grizla :run: . :run:
I ja sam imala sličan problem s mačkama koje su daleko bezobraznije i tvrdoglavije od pasa . Kad smo se dogovorili i njima je bilo lakše i bolje. Mislim da je sa psom lakše samo se vi dogovorite.
bjelave

#2688 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by bjelave »

Partizzanka wrote:Imamo mali ili malo veci problem sa nasim psom

Zanci, prvenstveno je problem u tome sto smo nas dvoje nesuglasni u odluci o tome da li ce pas spavati na krevetu sa nama ili ne.

sinoc je rezao na mene kada sam usla u sobu, to sada postaje sve cesce, i onda je sisao na pod iako ja nisam ni pogledala u njegovom pravcu
nakon toga sam mu ja rekla da se popne gore i onako sam se nekako primakla prema njemu (pokusavam ga nauciti da ga ponekad ljubim u glavu), a on je skocio na mene nekako cudno rezeci i kao krenuo da me ujede (bez zuba, ali ipak je upozorenje) i to za usne.

ali je uporan i cijeeeelu noc ce hodati oko kreveta dok mu muz ne kaze hajde gore lezi
a ja ako sam sama sa njim dovoljno je da kazem jednom - ne, ti spavas tu i spavaj sad

hvala za savjet
Najbolje je da se muz odseli iz tvog kreveta I da ga dijeli sa cukom kako ga vise ne bi zbunjivali.
anjaistkrank

#2689 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by anjaistkrank »

svi ce ti reci, a evo i ja :D dogovori se prvo sa muzem sta i kako, pa tek onda sa cukom i rijesicete taj problme. meni je npr puno veci problem to sto rezi i krene na tebe sada. misli da je mangup i da mu se moze. ja bih, da je moj pas iduci put kad bi zarezao na mene odvalio mu takvu sljagu da mu ne padne na pamet vise da misli da je mangup i da postavja dominaciju nada mnom. pas i covjek su prijatelji, ali malo iznad toga, covjek je ipak gospodar i vodja. nikako obrnuto.
KatarinaKosaca

#2690 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

anjaistkrank wrote:svi ce ti reci, a evo i ja :D dogovori se prvo sa muzem sta i kako, pa tek onda sa cukom i rijesicete taj problme. meni je npr puno veci problem to sto rezi i krene na tebe sada. misli da je mangup i da mu se moze. ja bih, da je moj pas iduci put kad bi zarezao na mene odvalio mu takvu sljagu da mu ne padne na pamet vise da misli da je mangup i da postavja dominaciju nada mnom. pas i covjek su prijatelji, ali malo iznad toga, covjek je ipak gospodar i vodja. nikako obrnuto.
:roll: :D @partizanka , imaš pp, očito je ovdje da smo samo ljubitelji i imaoci kućnih ljubimaca, pojma nemamo o adekvatnom odgoju pasa.
anjaistkrank

#2691 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by anjaistkrank »

KatarinaKosaca wrote: :roll: :D
nemoj mi nista kolutati ocima :skoljka: ja mislim da je veoma vazno psa izdresirati i nauciti ga sta su njegove granice u ponasanju. ja npr imam psa i naravno da volim zivotinje, to je vise suvisno ponavljati za nas koji imamo pse, ali kad npr setam po gradu, kroz neki park, i neciji cuko se zaleti na mene da se igra, pa skoci, pa me blatnjavim sapama (pogotovo sada) isprlja citavog, a ja krenuo recimo na posao ili u grad na kafu, ja bih ubio vlasnika tog psa jer nije naucio da opzove svog psa. naravno ako se radi o stenetu cu oprostiti, ali pas od par godina... to su za mene grozne stvari. navodim ti ovaj primjer gdje se pas zaleti jer hoce da se igra, a zamisli recimo da vidi loptu kod nekog djeteta koje se boji cuka ili slicno.. isto tako se vracamo i na ovo rezanje na vlasnika i na gazdu. to se mora korigovati. pa ako i sva ta dresura podrazumjeva da nekad malo pucnes cuku ili zagalamis na njega i to je normalno. i dok je stene kod majke i ona ga gricne malo iza vrata da ga opemene da to i to ne moze.. isto ko da dijete imas, i recimo pustas mu da radi sta hoce i kontas samo ce nauciti, pa mu recimo nikad ne zabranis izlazke, ne ukines mu telefon, ne smanjis mu dzeparac... eto ti problema, narkomana, sta ja znam...

puno filozofiram. necu vise. ugl, shvatila si sta hocu da kazem.

peace :D
Cholina_Lokica

#2692 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Trebas oduzeti mu dominaciju. Ja vazda to uradim obaranjem na pod i drzanjem za vrat... Samo izmaknem sapu, slozi se k'o metar drva na pod, i za vrat uhvatim i drzim dok se u podpunosti ne smiri. To izgleda grozno brutalno, ali nit psu sta bude, nit prevelika sila treba, nista ne osjeti pas od boli, a sHebe se da prostis, a fercera... Tako sam svim kerovima oduzela dominaciju :lol:
una_bo

#2693 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by una_bo »

Cholina_Lokica wrote:Trebas oduzeti mu dominaciju. Ja vazda to uradim obaranjem na pod i drzanjem za vrat... Samo izmaknem sapu, slozi se k'o metar drva na pod, i za vrat uhvatim i drzim dok se u podpunosti ne smiri. To izgleda grozno brutalno, ali nit psu sta bude, nit prevelika sila treba, nista ne osjeti pas od boli, a sHebe se da prostis, a fercera... Tako sam svim kerovima oduzela dominaciju :lol:
hajde dođi kod nas pa nas obuči :D
ozbiljna sam!
febo_acm

#2694 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Ja ne znam sta se desilo sa mojim pascetom, ali neka se desilo :D Ona je prije par dana napunila 9 mjeseci i postala je totalno normalna :) Odjednom vise ne bjezi kad je pustena, odaziva se iste sekunde, ne tegli vise na povodcu... Danas smo setali pored glavne ceste bez povodca i ona se zalijepila za moju nogu :) (šalim se, postao sam vođa čopora) :D

A ovo za dominaciju gore... Znam profesionalnog dresera iz Srbije koji mi je rekao da je to cista glupost... Znaci nije moje misljenje i ne ulazim u istinitost, a nisam ni probao. Uglavnom mi je rekao da to pasce moze totalno pogresno skontati. Covjek dresira kerove za zandarmeriju...

Sent from my HTC One using Tapatalk
Last edited by febo_acm on 15/11/2013 15:59, edited 1 time in total.
febo_acm

#2695 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Partizzanka wrote:Imamo mali ili malo veci problem sa nasim psom

hvala za savjet
Ovo se relativno lako može riješiti. Meni se čini da pašče konta da je iznad tebe u čoporu. Mora da mu popuštaš u svemu. Imao sam i ja sličnih problema... Nije nikad režala na mene, ali je radila šta je htjela. Bila je simpatična i mala :D Ona spava u dnevnom boravku, a mi u spavaćoj i tako ja ujtru kada ustanem u dnevni krenemo da se mazimo ona skače po meni, krene prva u lift i iz lifta, prva kroz vrata i sve je kuliminiralo prije 15-tak dana kada sam je pustio sa povodca i kada mi je bježala 2 kilometra... Ja ne znam da li sam ikada više iznervirao u životu. Kasnije je dobila šta je tražila kad sam je stigao. Sutradan je pustim kod zgrade i krene da bježi ponovo. Od tog dana sam se promjenio prema njoj 100%. Nema više maženja iz čista mira, nema hodanja ispred mene, hrana se mora "zaraditi", na krevet smije kada ja kažem... Za nekih 10-15 dana sam dobio cuku koji je shvatio da je ispod mene u čoporu i sluša me bez pogovora. Isto govorim i ženi da radi jer nju malo manje sluša, ali i tu su vidljive promjene. Samo nema popuštanja i nagrada i maženja bez "potrebe". Kod mene je upalilo maksimalno :)
Sad generalno mislim da psu nije mjesto u spavaćoj, ali kako vi hoćete :D
anjaistkrank

#2696 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by anjaistkrank »

Zhìxin wrote:Ja ne znam sta se desilo sa mojim pascetom, ali neka se desilo :D Ona je prije par dana napunila 9 mjeseci i postala je totalno normalna :) Odjednom vise ne bjezi kad je pustena, odaziva se iste sekunde, ne tegli vise na povodcu... Danas smo setali pored glavne ceste bez povodca i ona se zalijepila za moju nogu :) (šalim se, postao sam vođa čopora) :D

A ovo za dominaciju gore... Znam profesionalnog dresera iz Srbije koji mi je rekao da je to cista glupost... Znaci nije moje misljenje i ne ulazim u istinitost, a nisam ni probao. Uglavnom mi je rekao da to pasce moze totalno pogresno skontati. Covjek dresira kerove za zandarmeriju...

Sent from my HTC One using Tapatalk
Prosao pubertet. :lol: :lol: Isto je to i kod mene bilo, samo sto sam ja uveo jos i dresuru kad se ona malo primirila uz to sve. Pas naucio da mora zasluziti nagradu. Jel nagrada hrana, mazenje ili neka igracka, mora je zasluziti kad napravi nesto dobro. Imam jos malo problema oko opozova. Dodje ona kad joj ja kazem, ali nekad se zna desiti, ako vidi drugog cuku, da odleti do njega iako je ja zovem, ali ga samo na sekundu pomirise i odmah nazad do mene, ali vremenom se i to koriguje.
una_bo

#2697 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by una_bo »

Ljudovi, gdje mogu kod nas kupiti Hills Prescription Diet hranu?

Sent from my iPhone using Tapatalk
KatarinaKosaca

#2698 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

una_bo wrote:Ljudovi, gdje mogu kod nas kupiti Hills Prescription Diet hranu?

Jesi li gledala kod Nikoline u vet. apoteci na Grbavici, kod Kaprija ulaz do?
una_bo

#2699 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by una_bo »

Jesam, nemaju Hills :(

Pasiflora

#2700 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

una_bo wrote:Ljudovi, gdje mogu kod nas kupiti Hills Prescription Diet hranu?

Mislim da sam je vidjela kod Andreja Krasnog
Post Reply