Ja sam kupio u fontele 808 PV, iz BHTelecoma bila, imao jedan problem sa njom, ali nisam uopste njima nosio nego u MOBIS, sta se imam zajebavati sa klosarima kad mi je telefon u garanciji
Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Moderator: Benq
- Qler
#2676 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Nije mi jasno kojom logikom display, a pogotovo maticna, ne spada u garanciju? Kako to objasnjavaju?
Ja sam kupio u fontele 808 PV, iz BHTelecoma bila, imao jedan problem sa njom, ali nisam uopste njima nosio nego u MOBIS, sta se imam zajebavati sa klosarima kad mi je telefon u garanciji
-
febo_acm
#2677 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Jendnostavno je... Svercersko/piljarskom logikom 
Ja sam kupio L630 u piljari i pitam lika za garanciju i kaze da displej ne spada pod garanciju jer se ne moze sam od sebe pokvariti. Za maticnu je rekao da njoj ne mozes fizicki prici i ona se ne moze pokvariti sama od sebe...
Povrh svega toga jos sam dobio konstataciju da njemu niko za 15 godina nije donio mobitel na servis zbog displeja i maticnr jer se to ne kvati nikad!
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Ja sam kupio L630 u piljari i pitam lika za garanciju i kaze da displej ne spada pod garanciju jer se ne moze sam od sebe pokvariti. Za maticnu je rekao da njoj ne mozes fizicki prici i ona se ne moze pokvariti sama od sebe...
Povrh svega toga jos sam dobio konstataciju da njemu niko za 15 godina nije donio mobitel na servis zbog displeja i maticnr jer se to ne kvati nikad!
- Maharadza
#2678 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ma stipu mafiju ba, kod buraza na starom note2 kimtec zamijenio čitav display a telefon odnio samo radi 'propale' home tipke (ispravna ali totalno labava), a zašto su ekran promijenili vjeruj da lik nije ni pitao niti ga zanima, bitno je da je sve to urađeno BESPLATNO na garanciju. Nuff said.skafiskafsnjak wrote:Pa da. Mene posao ubjedjivati da nijedan servis to ne pokriva... zbog toga vise volim polovan sa originalnom garancijom nego nov kod njih...
Sent from my LG-D802 using Tapatalk 2
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- Curve
#2679 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
iphne 5 (polovan) gdje uzet ? (osim pik-a)
ovih par radnjica sam zvao niko nema
ovih par radnjica sam zvao niko nema
-
febo_acm
#2680 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Najbolje ti je preko Pika uzeti polovan i ocuvan. U ovim radnjama ga cijene 50, 100 km vise i svakako nemas garanciju. Ja sam prosle godine uzeo iPhone 5 preko Pika u perfektnom stanju, bez packe za 100 km manje u odnosu na piljare.
- Maharadza
#2681 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Za IP je specifično, pošto nemaš nigdje "oficijelne" garancije kod nas pa ti je ionako svejedno, samo gledaj da što jeftinije prođeš!febo_acm wrote:Najbolje ti je preko Pika uzeti polovan i ocuvan. U ovim radnjama ga cijene 50, 100 km vise i svakako nemas garanciju. Ja sam prosle godine uzeo iPhone 5 preko Pika u perfektnom stanju, bez packe za 100 km manje u odnosu na piljare.
-
febo_acm
#2682 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ja sam fakat nedavno cuo da su onom novom "Apple storeu" u Sarajevu liku zamijenili mobititel zbog kvara. Sta i kako ne znam, ali to sam cuo od jarana.
Ostali daja garanciju kao i piljare, na sve vrste softverskih kvarova
- madesa
#2683 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
fontele i bht.febo_acm wrote:Kome da dam 20 KM vise i kako sam miran? Ko daje za 20 KM vide garanciju na displej i maticnu?madesa wrote:ne uzimajte kod njega sta vam je bolje platiti 20 km vise i miran si
- skafiskafsnjak
#2684 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Fontele su isto sranje, garancija ne pokriva displej. Za ostale dijelove...iz mog isksustva znam da stave zamjenske kineske koji ne valjaju ni pola kao originalni .
Jedina prednost je sto daju 2 godine garancije.
A za telefon u bht, malo vise od 20km ces dodati
Jedina prednost je sto daju 2 godine garancije.
A za telefon u bht, malo vise od 20km ces dodati
-
quarterback
#2685 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
koliko znam iphone se ne popravlja nego ako se bilo sta desi u garanciji dobijes novifebo_acm wrote:Ja sam fakat nedavno cuo da su onom novom "Apple storeu" u Sarajevu liku zamijenili mobititel zbog kvara. Sta i kako ne znam, ali to sam cuo od jarana.
-
Ali_G
#2686 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Fontele kao prizna garanciju al ako oni svojim vjestacenjem utvrde da nije do tebe
- skafiskafsnjak
#2687 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Cuj vjestacenjem hahahahh
-
febo_acm
#2688 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
.
Fontele je svercerska piljara. Ja G2 nasao nov na Piku za 640, a tada bio po 670 KM. Rekao mi lik idi u Fontele i uzmi telefon reci poslao te taj i taj... Ja odem i uzemem. Eno G2 i dan danas radi, taj sam sestri kupio. Nemam zamjeri za sada. Dakle prodaju na Piku po 20-30 km nize da ne plate porez. A sto si tice garancije, ona ne pokriva nista.
@edit
Nije da imam nesto protiv njih, ali nisu nista drugaciji od drugih.
madesa wrote:fontele i bht.febo_acm wrote:Kome da dam 20 KM vise i kako sam miran? Ko daje za 20 KM vide garanciju na displej i maticnu?madesa wrote:ne uzimajte kod njega sta vam je bolje platiti 20 km vise i miran si
Fontele je svercerska piljara. Ja G2 nasao nov na Piku za 640, a tada bio po 670 KM. Rekao mi lik idi u Fontele i uzmi telefon reci poslao te taj i taj... Ja odem i uzemem. Eno G2 i dan danas radi, taj sam sestri kupio. Nemam zamjeri za sada. Dakle prodaju na Piku po 20-30 km nize da ne plate porez. A sto si tice garancije, ona ne pokriva nista.
@edit
Nije da imam nesto protiv njih, ali nisu nista drugaciji od drugih.
- Maharadza
#2689 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
I to zadužili ovoga:skafiskafsnjak wrote:Cuj vjestacenjem hahahahh

- skafiskafsnjak
#2690 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
znam ja njihovo vjestacenje - na stetu korisnika .
Ja odnio rodjakov Arc S - zvucnik mali mu crko. K'o iz topa mi kaze onaj (valjda odokativno vjestacenje bilo) da je potopljen telefon. A sreca znam da imaju oni markeri ... ja odmah skinem pokllopac i pokazem da su bijeli .
Samo se usutio ..sutradan su zamjenili - stavili neki kineski zvucnik koji se ne cuje 50% od glavnog....
JEdina prednost Fontele je sto daju 2 godine ... a i poprilicno su skuplji ...
Ja odnio rodjakov Arc S - zvucnik mali mu crko. K'o iz topa mi kaze onaj (valjda odokativno vjestacenje bilo) da je potopljen telefon. A sreca znam da imaju oni markeri ... ja odmah skinem pokllopac i pokazem da su bijeli .
Samo se usutio ..sutradan su zamjenili - stavili neki kineski zvucnik koji se ne cuje 50% od glavnog....
JEdina prednost Fontele je sto daju 2 godine ... a i poprilicno su skuplji ...
-
febo_acm
#2691 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Godina ili dvije garancije na nepotrosni matetijal ne znaci nista 
- skafiskafsnjak
#2692 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Pa eto kao sto sam rekao, mijenjali su zvucnik..kakav takav 
Poslano s moja cigla !
Poslano s moja cigla !
-
Pirija
#2693 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
u AT store-u mjenjaju Iphone unutar garancije, dobijes novi nema popravke
ti sto su "mjenjani" unutra garancije kasnije se prodaju kao refurbished na apple stranici.
ti sto su "mjenjani" unutra garancije kasnije se prodaju kao refurbished na apple stranici.
- agent_zero
#2694 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Kako ti i gdje nađe g2 iz bh telecoma? Ja već dugo vremena po piku gledam i niko ne nudi bh telecom verzije.skafiskafsnjak wrote:Pa eto kao sto sam rekao, mijenjali su zvucnik..kakav takav
Poslano s moja cigla !
-
Ali_G
#2695 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Mislim da se vecina tih telefona rasprodala. Vjerovatno ce ih biti poplava na piku kad isteknu garancije
-
DaD00
#2696 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
jedna priča u vezi radnje Univerzalno ne pišem baš često po forumima al ovo moram napisati da ljudi znaju i da budu upućeni i da se ne zalijeću... brat hoće da uzme Sony xperia Z1 i naravno obišao sam par radnji u kojima ga nije bilo i hajde reko da odem do Univerzalno u šoping grbavica... odem tamo i momka koji radi tu pitam imate li sony Z1 momak sav sretan neka čudna reakcija isto koda je jedva dočekao, i pokazuje on meni kutiju vidim po njoj kineska slova ništa mi jasno nije ajde ja se pravim budala i odma na prepad on meni uze da popunjava "garantni list" i naravno govorim mu ja daj reko da vidim telefon da vidim šta dođe uz njega ja uzmem telefon ima zaštitnu foliju al po toj foliji kineska slova pitam ga jel za europsko tržište ma jeste kaže daj reko da vidim šta još dođe kad mi vadi punjač koji uopšte nije za naše utičnice nego se mora onaj nastavak stavljati... al on u međuvremenu piše garantni list i napisao mi nota račun ja se naravno odvalio smijati reko gdje je fisikalni račun pa kao ne radi nam fisikalna kasa, dođi sutra pa ćemo ti dati fisikalni račun
... ja reko kad odem u konzum da kupim hljeb kad platim parking dobijem fizikalni račun kakav je to način, ja ne dajem 6 KM nego dajem 600 KM ja mu se lijepo zahvalim na ljubaznosti i samo preko vrata odem... toliko o Univerzalno i njihovim telefonima

- P308
#2697 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ja sam Univerzalno kupio S4 prije nesto vise od pola godine, nikakvih problema jos uvijek nema i nadam se da nece biti 
-
Bavarac94
#2698 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Dali neko zna gdje se kod nas može uzeti LG Quick Windows za L90?

- Curve
#2699 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
to kolumbo, pa da univerzalno, fontele, paco, itd. ove piljarske radnje ne daju fiskalni racun vec nota, i ptice na grani su dosad ukapiraleDaD00 wrote:jedna priča u vezi radnje Univerzalno ne pišem baš često po forumima al ovo moram napisati da ljudi znaju i da budu upućeni i da se ne zalijeću... brat hoće da uzme Sony xperia Z1 i naravno obišao sam par radnji u kojima ga nije bilo i hajde reko da odem do Univerzalno u šoping grbavica... odem tamo i momka koji radi tu pitam imate li sony Z1 momak sav sretan neka čudna reakcija isto koda je jedva dočekao, i pokazuje on meni kutiju vidim po njoj kineska slova ništa mi jasno nije ajde ja se pravim budala i odma na prepad on meni uze da popunjava "garantni list" i naravno govorim mu ja daj reko da vidim telefon da vidim šta dođe uz njega ja uzmem telefon ima zaštitnu foliju al po toj foliji kineska slova pitam ga jel za europsko tržište ma jeste kaže daj reko da vidim šta još dođe kad mi vadi punjač koji uopšte nije za naše utičnice nego se mora onaj nastavak stavljati... al on u međuvremenu piše garantni list i napisao mi nota račun ja se naravno odvalio smijati reko gdje je fisikalni račun pa kao ne radi nam fisikalna kasa, dođi sutra pa ćemo ti dati fisikalni račun![]()
... ja reko kad odem u konzum da kupim hljeb kad platim parking dobijem fizikalni račun kakav je to način, ja ne dajem 6 KM nego dajem 600 KM ja mu se lijepo zahvalim na ljubaznosti i samo preko vrata odem... toliko o Univerzalno i njihovim telefonima
![]()
![]()
- skafiskafsnjak
#2700 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Naziv teme treba da bude "Gdje u Sarajevu NE kupovati mobitel" hahahaha