Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
bogoljub

#2676 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

i onda!!!!
madner

#2677 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

ld wrote:
madner wrote:
ld wrote:koji si ti lik,na zadnjih 10 stranica ti bas moras da budes svakom poklopac,jesl ti opterecen necim,jel potrebno da se dokazujes
sta ti znas o ratu,dijete drago
jel ti znas kako je kad ti zapisti oko usiju,kako je kad suborac do tebe pogine,a ti prezivis

pricas i trabunjas budalestine koje procitas na wikipediji i dolazis ovdje i pises u zelji da se dokazes kako si pametan

nemas pojima sta su i kakve su arapske vojske,kako su ustrojene i koji su razlozi njihove slabosti

da kojim slucajem hizbullah ima 200 000 boraca i da je naoruzan modernim naoruzanjem,onda bih te pitao sta bi bilo
jesl ti svjestan da je hizbllah odbranio jug libana sa 3000 boraca,na njih je napadalo 15 000 elitnih jednica idf sa avijacijom,tenkovima i artiljerijom
a na golanu su se sirijci branili i imali su bukvalno ,,mazino,, liniju,ali opet su ih izraelcani razvalili u par dana i to dok su jos ratovali sa egipcanima u isto vrijeme

i ajd ponovo se napni i pokusaj da razumijes post sto sam napisao ranije i zatim procitaj tvoju konstataciju o oficirskom kadru i koordinaciji jedinica,pa zatim ponovo procitaj sta sam ja napisao o oficirima i koordinaciji jedinica,pa uporedi ono sto sam ja napisao i sto si ti poslije samo potvrdio
15000 elitinih jedinica :D
Prosipas se.

Ni jedna arapska vojska nije bila u stanju da vodi napadacki manevarski rat, slazemo se da Hizbollah to nije ni pokusao. Razlika je ta sto su tu protiv Sirije neke tenkovske jedinice IDF imale i po 70% gubitaka, sto su ih Egipcani pomeli sa kanala ali kad su pokusali napredovat kroz Sinai...

To sto usporedjujes jednu jedinicu od 3000 ljudi sa armijama... Hizbollah kad bude u stanju da vodi rat a ne da samo brani selo i to iz fiksnih pozicija mozemo vidjeti da li ista bolji od ovih armija iz okruzenja.
nasmijao bih se,ali ne mogu na ovoj temi
ajd opet malo zaviri u wikipediu i provjeri koji je bio odnod snaga i to pomnozi jos sa par puta,jer idf krije broj vojnika kao zmija noge,zbog dozivljenog poraza
sticajem okolnosti procitao sam analizu egipatskog generala koji je planirao i vodio operaciju forsiranja sueca i ta je operacija skolski uradjna,razvalili su idf i potpuki ih do nogu,ali taj gneral je planirao da napreduje jos par kilometara i da se ukopaju i da prisile izrael na rovoski rat,koji oni jednostavno nisu u stnaju da vode,sbog broja stanovnistva,ekonomije itd,ali sadat ponesen pocetnim uspjehom naredjuje da jedinice krenu naprijed i tu ih docekuje idf avijacija i protunapad i egipcani radi te sadatove gluposti trpe ogromne zrtve

hizbullah se pokazao na vojnom polju da su u stanju da se bore i odbrane protiv daleko nadmocnijeg nepriajtelja,jos kad bi mogao da procitas objektivnu analizu njihove odbrane i ustrojstva,onda bi shvatio neke stvari

osnovu svake jedinice cini vojnik koji mora biti fizicki i pshicki spreman za borbu,taj vojnik kao jedinka ne moze biti efikasan,stoga je bitno da se bori u timu ili odjeljenju,i to odjeljenje vojnika mora da djeluje kao jedan tim,kao jedno tijelo,da na isti nacin razmisljaju,da se krecu,pokrivaju i to se postize kvalitetnom i duzom obukom
sva ta odjeljenja moraju da koordinirano djeluju u ceti,bataljonu i brigadi i to koordinaciju vode podoficiri i oficiri,te je potrebno da su oni hrabri,inteligentni,analiticni i nesebicni i naravno dobro iskolovani i obuceni i da se naprave plan napada ili odbrane i zatim podplanovi,u slucaju da bude sta bi bilo kad bi bilo i da pri tome svaki scenarij desavanja razmotre i da se za to pripreme i ti oficiri moraju biti sposobni ukoliko ostanu odsjeceni od glavnine da sami organizuju nastavak borbe i da se prilagode novonastaloj situaciji ili onome sto nisu pokrili planom

sve ovo sto sam ti gore napisao je hizbullah odradio i to se vidilo na terenu s tim da su oni imali drugacije ustrojstvo i da su prilagodili svoju taktiku i strategiju neprijeteljskoj taktici
hizbullah je analizirao sve idf-ove akcije,ratove,borbene operacije,nacin obuke itd... i zatim su definirali na koji nacin ce da se bore protiv njih i zato su uhvatili idf potpuno zatecen i iznenadjen i porazili su ih
ako opet zarate,a ja mislim da ce zaratiti prije ili poslije,bice im teze,jer ce i idf sada da primjeni novu strategiju ratovanja sa hizbullahom,pouceni prijasnjim iskustvima
Pa kada bi svatio sta si napisao, pa sta sam ja napisao, svatio bi da si upravio potvrio ono sto sam ja rekao.

Egipcani i Sirijci su imali jedinice koje su se hrabro i uspjesno borile, do velicine bataljona - brigada. Dakle to sto si na pocektu napisao je cista suplja, jer Hizbolah i nije veci od toga.
Kako mozes tvrditi da nisu imali ljude spremne za borbu kad pogledas sta su im komandosi radili. Znaci nije do toga.
Da su se ukopali na kanalu, pod svojim raketnim stitom, kako bi pobjedili Izreal ili vratili Sinaj? Da pobjedis moras napasti, a Sinaj pocinje na kanalu, ne zavrsava.

Ono sto je Hizbolah uradio jeste da odredi vrijeme i mjesto borbe i iskoristi cijenicu da Izreal podnosi tudje zrtve puno bolje nego svoje. Umjesto da prihvate gubitke odlucilu su se da ih bombarduju iz zraka i onda se otuzilo. Na kraju jesu angazovali vece snage, ali tada je vec Libanon bio dobro razjeban. Ako je to pobjeda nad Izrealom, sta bi bio poraz?
madner

#2678 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

2407 wrote:
madner wrote: Bezveze je ovo nafuravanje na Hamas, nisu organizovana vojska, ne mogu parirati a Gaza nije Grozny.
Ispade da je kao neki rat, a u biti masakar.
Ma niko se ne nafurava, svi smo mi manje/vise svjesni hamasove nemoci, nego oni se gledaju kao kakav-takav otpor agresiji i time mame simpatije, a pored cionistickih monstruma ne znam zasto i ne bi?
Uostalom ako je iko zasluzan za nafuravanje Hamasa onda je to cionisticka propaganda koja nam je pricala/prica o vojsci hamasa, o krijumcarenjima oruzja(koje btw. ne bi morali krijumcariti da ih SAD snadbjeva), o silnim raketama(dometa 20-tak km) o ne znam ti cemu vise...
Ama i to je Izrealska patka.
Dizu Hamas u nebo, ispade isti kao neka vojska. To im opravdava masakar, jer kao bore se sa podmuklim i dobro obucenim neprijateljom.
Ne bi oni nikad ubili inace ubili par hiljada ljudi, ali eto, moraju. :roll:
karanana

#2679 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

Latina wrote:
jeza u ledja wrote:Pa ne znam sto poredite mnogo bolje naoruzani Hezbollah koji je ratovao po brdima sa Hamasom koji mora da se brani u gusto naseljenom gradu? Nije to isto pobogu. Ovdje stradaju toliki civili.
Sve djeneral do djenerala. Razradjuju taaak-tiku.

Image
forum je da se raspravlja i da forumashi daju svoja misljenja pa makar ona i izgledala kao da smo svi mi generali surferi ispred kompjutera u gacama. bolje i to nego copy/paste stotinu postova sa jazeere i ostalih sajtova. izrazi svoje misljenje i reci nesto, te sajtove, tekstove i slike mogu i sam naci.

bogoljube, ne razumijem. jeli to "i onda" pitanje ili?
madner

#2680 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

bogoljub wrote:da, 100 poginulih na pocetku,
a sadasnja cifra poginulih Amerikanaca u Iraku je veca od 4000 vojnika....
Evo pobise Izrealci 1000 za 20 dana, pa ti skontaj sta je 4000.
bogoljub

#2681 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Ono sto je Hizbolah uradio jeste da odredi vrijeme i mjesto borbe i iskoristi cijenicu da Izreal podnosi tudje zrtve puno bolje nego svoje. Umjesto da prihvate gubitke odlucilu su se da ih bombarduju iz zraka i onda se otuzilo. Na kraju jesu angazovali vece snage, ali tada je vec Libanon bio dobro razjeban. Ako je to pobjeda nad Izrealom, sta bi bio poraz?[/quote]

Poraz bi bio da su razbili Hezbollah,
razoruzali ih
ili makar onesposobili
ili barem oslobodili ona dva vojnika sto su kao glupi izgovor uzeli za napad na Liban,
Ovako su se
vratili povijena repa,
nisu razoruzali Hizbullah
nisu ga onesposobili, samo je ojacao
izgubili su onu moc zastrasivanja koju su imali "Samo ako vam mi tamo dodjemo, vidjecete!!!!"
Vrijeme zastrasivanja je proslo!
Niko na svijetu vise nevoli Izrael, zbog onoga sto cini!
Last edited by bogoljub on 16/01/2009 00:43, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#2682 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jeza u ledja »

Ne al evo Izrael ce se povuci i sta onda? Hamas ce proglasiti pobjedu? Kao otjerali ih jel? A ovamo par hiljada mrtvih od cega barem pola zene i djeca, unistena infrastruktura, domovi, sve.
Izem ti takvu pobjedu.

Isto vazi i za Hezbolah.
karanana

#2683 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

izgubili su moc zastrasivanja????

vidim, aha. vidim da hezbolah pruza zestoku raketnu podrsku i da napada sjeverni izrael u cilju da olaksa hamasu i gazi. aha. kako da ne. neko ispalio 3 rakete, hezbolah se prvi javio da kaze da oni ni na koji nacin nisu upleteni u ovo ispaljivanje. pisnut ne smiju.

tako je jezhek.
madner

#2684 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

Mislis nisu zastrasili ostale kad su napravili oko 20 milijarde stete i vratili zemlju 20 godina nazad?

I onda rekli: Haj dobro, da budemo fini povuc cemo se, ali nema vise da padaju rakete.
I rakete ne padaju po Izrealu, a u Liban malo sta ostalo.

Nisu pomeli Hizbolah, to je tacno.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#2685 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

karanana wrote:
forum je da se raspravlja i da forumashi daju svoja misljenja pa makar ona i izgledala kao da smo svi mi generali surferi ispred kompjutera u gacama. bolje i to nego copy/paste stotinu postova sa jazeere i ostalih sajtova. izrazi svoje misljenje i reci nesto, te sajtove, tekstove i slike mogu i sam naci.

bogoljube, ne razumijem. jeli to "i onda" pitanje ili?
Dajete misljenje, ali ne o temi, nego o borbenoj sposobnosti Hesbollaha. O motivima i nacinu ponasanja vojnika u sokobu sa Sirijom i Libanonom, sto je za drugu temu ( plus se vec desilo ). Dacu vam i prijedlog za naslov : Kako u buducnosti ratovati sa tehnicki visestruko nadmocnim neprijateljem - guerilla online.

Ovu temu samo razvodnjavate. Znaci nidje veze. Eto ti misljenje.

Uz to - niko ne moze naci sve informacije u uslovima djelimicne medijske blokade. Prema tome ova tema ima svrhu, makar bila citat-do-citata.

Image
fukara_tz

#2686 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by fukara_tz »

We will not go down - Song for GAZA

A blinding flash of white light
Lit up the sky over Gaza tonight
People running for cover
Not knowing whether theyre dead or alive

They came with their tanks and their planes
With ravaging fiery flames
And nothing remains
Just a voice rising up in the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

Women and children alike
Murdered and massacred night after night
While the so-called leaders of countries afar
Debated on whos wrong or right

But their powerless words were in vain
And the bombs fell down like acid rain
But through the tears and the blood and the pain
You can still hear that voice through the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

This is the song of hope for the Palestinians in Gaza

Composed and performed by: Michael Heart
Last edited by fukara_tz on 16/01/2009 00:50, edited 1 time in total.
karanana

#2687 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

latina, cijenim tvoju zabrinutost i zalaganje da nas informises o ljudskom faktoru ovog rata, ali ove "generalske" stvari o kojima mi vazimo i naprdjavamo, kao i "bilo pa proslo" eventima itekako imaju veze i sa ovim zlocinom koji se desava sada i sa vjerovatno i buducim sukobima, jer ovome nema kraja.
turban

#2688 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by turban »

Nema Palestincima zivota u Palestini,@latina dobro si primjetila.
bogoljub

#2689 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Strasivi Olmert ,nepada mu napamet vise da posalje vojsku na Liban!
zato sto zna sta ga ceka!
Ali covjek zivi 60-70-80 god. i fajront! Ono sto nas ceka poslije smrti treba da se Pripremimo dobro, zaista vjerujem da svaki zlocinac bez obzira koliko bio kaznjen ili nekaznjen na ovom svijetu (gdje je zlo ocigledno zavladalo.) biti pitan za svoja (ne)djela. Ko nevjeruje, nemora! Svak ce se uvjeriti kad ga smrtni cas uhvati! A u to barem nema sumnje!
Latina

#2690 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

turban wrote:Nema Palestincima zivota u Palestini,@latina dobro si primjetila.
E moj jarane, niko ne bi bio sretniji od mene da nisam bila u pravu.

Jedina nada mi je da ce svi koji su pocinili i cine zlocine biti izvedeni pred lice pravde.

Image
2407

#2691 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 2407 »

Latina wrote: Jedina nada mi je da ce svi koji su pocinili i cine zlocine biti izvedeni pred lice pravde.

Image
Pravda moze biti zadovoljena samo na onom svijetu ako taj svijet postoji, ovdje nazalost ne.
ld

#2692 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

Pa kada bi svatio sta si napisao, pa sta sam ja napisao, svatio bi da si upravio potvrio ono sto sam ja rekao.

Egipcani i Sirijci su imali jedinice koje su se hrabro i uspjesno borile, do velicine bataljona - brigada. Dakle to sto si na pocektu napisao je cista suplja, jer Hizbolah i nije veci od toga.
Kako mozes tvrditi da nisu imali ljude spremne za borbu kad pogledas sta su im komandosi radili. Znaci nije do toga.
Da su se ukopali na kanalu, pod svojim raketnim stitom, kako bi pobjedili Izreal ili vratili Sinaj? Da pobjedis moras napasti, a Sinaj pocinje na kanalu, ne zavrsava.

Ono sto je Hizbolah uradio jeste da odredi vrijeme i mjesto borbe i iskoristi cijenicu da Izreal podnosi tudje zrtve puno bolje nego svoje. Umjesto da prihvate gubitke odlucilu su se da ih bombarduju iz zraka i onda se otuzilo. Na kraju jesu angazovali vece snage, ali tada je vec Libanon bio dobro razjeban. Ako je to pobjeda nad Izrealom, sta bi bio poraz?
[/quote]

u prvom mom postu izmedju ostalog ja sam napisao da je potrebno imati dobre i skolovane oficire i koordinaciju izmedju njihovih jedinica
zatim ti napises da sam napisao gluposti i u nastavku teksta napises da je razlog sto su arapske vojske zijanile to sto nisu imale oficirski kadar i manevarske sposobnosti,tj,nema dobre koordinacije izmedju jedinica,kao sto sam ja ranije napisao

jel sad kontas o cemu ti govorim,prvo pazljivo citaj,nesto ces sigurno nauciti i zatim pisi dalje
ne upiri da budes kontras kao na svim temama,pretpostavljam da si mlad,nadoces vremenom

problem sirijske i egipatkse vojske je u oficirskom kadru i u obuci vojnika
egipatski oficiri koji se skoluju u americi ili u egiptu od strane americkih oficira nemaju osjecaj za timski rad,koordinaciju i nesebicnost,nakon zavrsenog skolovanja,za njih je nemoguce da svom kolegi oficiru koji nije bio na obuci,da pomognu i da ga nasavjetuju i da zajedno rade,jer u podsvjesti misle ako oni vladaju odredjenim saznanjima da ce ih to staviti o povlasten polozaj i da ce napredovati
ali u ratu vojnik ovisi o vojniku,jedinica o jedinici,ako jedna jedinica ne izvrsi zadatak,druga ce da izgubi masu ljudstva
zatim ti oficiri na obucavaju svoje vojnike,niti imaju neke visoke standarde,jako slabo ili nimalo ih uce koordiniranom radu u odjeljenju,ceti,brigadi i sami oficiri jako slabo suradjuju i podapinju jedni drugima noge,samo da bi dobili veci cin

sve u svemu bolesno i zato trepe poraze

sto se tice egiptske i sirijske vojske i njihovih jedinica,ko nije bio ubijen,predao se i to citave birgade i divizije,opet ti kazem slabo si upucen skroz

sto se tice sueca i sinaja,vjeruj mi da znam gdje je to sve i bez da zavirim na google map i napisao sam ti izjavu tog egipatskog generala i njegovu analizu i po mom misljenju u pravu je bio
njemu je primarni cilj bio da natjera izrael na rovovski rat i da ga time iscrpi,i napisao je da izrael nije u stanju da vodi dugotrajan rat i to se pokazalo u libanu 2006

sto se tice libana,ajd pogledaj koji su bili izraelski ciljevi
1.zauzimanje teritorije do rijeke litani
2.unistenje hizbullaha ili unistenje potencijala hizbullaha koliko je to moguce
3.razoruzanje hizbullaha

idf je krenuo i kontali su kad izrokaju avionima i artiljerijom,da ce to biti setnja,kao sto je bila 1982 kad su u blizkrigu dosli do bjeruta
no medjutim itekako su se prevarili i nisu ostvarili ni jedan od zacrtanih ciljeva

hizbullah je poslije rata vrlo,vrlo ojacao i porasla mu je populranost sirom islamskog svijeta,poslije rata hizbullah je isplacivao novac za obnovu srusenih kuca,obnovili su arsenal i pojacali ga,postali su najznacajnii faktor u libanu

pa ti vidi ko je izgubio,a ko je pobijedio
i opet da napisem svi analiticari,politicari,novinari u svijetu su se slozili da je izrael zijanio 2006,a i dobar dio analiticara,politicara i novinara u izraelu isto to tvrdi

i ajd opet pogledaj broj unistenih i ostecenih tenkova i cime su ih to unistavali,pa onda vrti ocima ponovo
turban

#2693 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by turban »

Bosna treba da se stidi svoje tisine... :(
Latina

#2694 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

2407 wrote:
Pravda moze biti zadovoljena samo na onom svijetu ako taj svijet postoji, ovdje nazalost ne.
Moze, moze i ovdje. Da je Amor Masovic ( naravno ne samo on ) tako razmisljao, koliko ljudi ne bi moglo svojima ni na mezar doci.

Image
bogoljub

#2695 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Zlocin je neodvojiv od njegovog izvrioca, i stalno ga proganja!
Sjetih se jednom kada je 60 min. napravilo jedan tajni snimak: intervju sa nekim cetnikom iz Srbije koji je ucestvovao u ubijanju Srebrenicana i muslimana i z istocne Bosne. Doticni cetnik kaze sljedece:
"Ja uopste nespavam! Ako zaspim to je 10-15 min. i ponovo se budim, stalno vidim slike onoga sto sam radio" al opet nastavlja pa kaze: Al ako opet bude zapucalo, opet cu ici"! Dakle, zlocinac nema smiraja, osim da ponovo cini zlocin.

-Isto tako je zabiljezeno Kada je Sadam Husejn sam sobom ubio jednog vjerskog lidera u Iraku. Ubio ga je na stravican nacin i njega i njegovu kcerku.
Ubio ga je tako sto je uzeo busilicu i probusio im glave, i njemu i kcerki. Al je naredio da se to zabiljezi kamerama.
Kasnije nakon nekoliko vremena, kada je padao u depresiju i lose dusevno stanje, kazu da je naredjivao da mu donesu i upale onaj snimak ubistva,
Tako se, kazu smirivao!!!

Zaista neznam kako moze biti mirna savjest onima koji cine zlocine, zaista nemoze, to je zakon prirode i zlocin je neodvojiv od izvrsioca! Sa zlocinom koji je uradio ide u svoj grob! A kud ces veca kazna od toga! Najteze je kada covjek ostane sam sa sobom!
Sam sa svojim mislima!
Latina

#2696 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

Israel is committing war crimes - The Wall Street Journal

Israel broke the truce on Nov. 4, raiding the Gaza Strip and killing a Palestinian. Hamas retaliated with rocket fire; Israel then killed five more Palestinians. In the following days, Hamas continued rocket fire -- yet still no Israelis died. Israel cannot claim self-defense against this escalation, because it was provoked by Israel's own violation.

An armed attack that is not justified by self-defense is a war of aggression. Under the Nuremberg Principles affirmed by U.N. Resolution 95, aggression is a crime against peace.

Israel has also failed to adequately discriminate between military and nonmilitary targets. Israel's American-made F-16s and Apache helicopters have destroyed mosques, the education and justice ministries, a university, prisons, courts and police stations. These institutions were part of Gaza's civilian infrastructure. And when nonmilitary institutions are targeted, civilians die. Many killed in the last week were young police recruits with no military roles. Civilian employees in the Hamas-led government deserve the protections of international law like all others. Hamas's ideology -- which employees may or may not share -- is abhorrent, but civilized nations do not kill people merely for what they think.

Deliberate attacks on civilians that lack strict military necessity are war crimes. Israel's current violations of international law extend a long pattern of abuse of the rights of Gaza Palestinians. Eighty percent of Gaza's 1.5 million residents are Palestinian refugees who were forced from their homes or fled in fear of Jewish terrorist attacks in 1948. For 60 years, Israel has denied the internationally recognized rights of Palestinian refugees to return to their homes -- because they are not Jews.

Although Israel withdrew its settlers and soldiers from Gaza in 2005, it continues to tightly regulate Gaza's coast, airspace and borders. Thus, Israel remains an occupying power with a legal duty to protect Gaza's civilian population. But Israel's 18-month siege of the Gaza Strip preceding the current crisis violated this obligation egregiously. It brought economic activity to a near standstill, left children hungry and malnourished, and denied Palestinian students opportunities to study abroad.

Israel should be held accountable for its crimes, and the U.S. should stop abetting it with unconditional military and diplomatic support.

By George E. Bisharat - professor at Hastings College of the Law in San Francisco.

Image
Last edited by Latina on 16/01/2009 01:55, edited 2 times in total.
exliberal

#2697 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by exliberal »

Sta je za mene zalosno u ovom sukobu.

Kako su civili zavaljeni i to od obadvije strane.
Nemojte odmah da krenete nije hamas takvi....samo je do izraela....da se nelazemo i jedna i druga strana koristi civile kao pomocno sredstvo da bi ostvarili svoj politicki/vojni cilj.
Hamas se spremao za ovaj sukob, to je manje vise poznato svima, sto sa regrutacijom i uvjezbavanjem svojih snaga, sto sa pravljenjem raketa....sa druge strane govorit da izrael nije bio toga svjestan ili cak da nije to podsticao zbog svojih ciljva bilo bi naivno tvrdit.
Sad kad je sukob krenuo jedino sta je preostalo je da gledamo ko se preracunao.
Da li je hamas ocekivao ovakvu zestinu i nemilosrdnost izrela ili je izrael kalkulisao da ce lakse primorat hamas na ustupke.
U svakom slucaju ko strada ....civili.
Neki dan je bila emisija na CBC i reporter govori kako je nemoguce realno izvjestavat sa ovog ratista. Kao prilog tome naveo je totalnu blokadu sa izrelske strane i kako novinari nemaju nikakvog pristupa ni mogucnosti nezavisnog izvjestavana.Pokazuju se snimci stete nastale od hamasovih raketa i to je to.Svaki pokusaj pokazivanja druge strane je sprijecen.
Sa druge strane neveo je kako su informacije koje dolaze sa hamasove strane striktno filtrirane. Uvijek mozemo da vidimo poginule civile i kao izrael unistava sve pred sobom ali nemozemo da vidimo sta hamas radi. Kao primjer tome je prikazan snimak kako hezbolah ispaljuje rakete iz skolskog dvorista a kasnije izvjestaj kako su izraelci bombardovali tu skolu i gadjali civile.

znam da ce mnogi da vrisnu i da me popljuju ali me ovo podsjeca na rat u sarajevu i otvaranje i zavaranje plina struje i vode......po potrebi rade svi a ko ispasta ....civili
fakat

#2698 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by fakat »

Neko je ranije napisao da je gledao izraelsku TV, i da prave skeceve o arapima, ismijavaju ih ala risto djogo...Ja listao kanale i slucajno na Foxu vidio nesto slicno, ismijavaju Al Jaziru, navukli krpe preko glave...Onda vidim one ratne turiste na brdima sto se raduju svaki put kada raketa nesto sravni u Gazi....koja arogancija, prezir, oholost. Nakon hiljadu mrtvih, tolikih slika raskomadane djece, bijelog fosfora, tonu bombi,... U njihovim ocima palestinci su stvarno niza vrsta, polu-ljudi. Koji poraz covjecnosti! Jedino sto mogu jeste da prestanem vjerovati u SAD, UN, EU, Arape, NWO, NGO, Obamu, itd, i jos se samo pitam ima li barem Boga da ovo vidi?
Bosanac sa dna kace

#2699 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Bosanac sa dna kace »

IslamBosna.ba - Ekskluzivno, iz sata u sat, donosimo vam najnovije informacije o odvijanju izraelskog zločina nad Palestincima u Gazi.

21. dan agresije

04:15 - Predsjednik Venecuele Hugo Chavez objavio je da njegova zemlja planira prekinuti diplomatske odnose sa Izraelom. Nakon ove objave, izraelske diplomate u glavnom gradu Karakasu počele su pripreme za napuštanje Venecuele.
Ponekad s'proljeca

#2700 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Ponekad s'proljeca »

Ovo me podsjeca na likovanje Nijemaca !!!!!

[quote="fakat"]Neko je ranije napisao da je gledao izraelsku TV, i da prave skeceve o arapima, ismijavaju ih ala risto djogo...Ja listao kanale i slucajno na Foxu vidio nesto slicno, ismijavaju Al Jaziru, navukli krpe preko glave...Onda vidim one ratne turiste na brdima sto se raduju svaki put kada raketa nesto sravni u Gazi....koja arogancija, prezir, oholost. Nakon hiljadu mrtvih, tolikih slika raskomadane djece, bijelog fosfora, tonu bombi,... U njihovim ocima palestinci su stvarno niza vrsta, polu-ljudi. Koji poraz covjecnosti! Jedino sto mogu jeste da prestanem vjerovati u SAD, UN, EU, Arape, NWO, NGO, Obamu, itd, i jos se samo pitam ima li barem Boga da ovo vidi?[/quote]
Locked