FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
delightful

#2676 Re: FK Zeljeznicar

Post by delightful »

06. aug. 2009. 20:04 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila sa-x foruma”
» Bijeli_sa, simonese, Edo_Manijak

3 d.

06. aug. 2009. 20:01 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila sa-x foruma”
» Nacelnik, perke, nikad_izvini, ćiro

7 d.
Zlocin&Kazna

#2677 Re: FK Zeljeznicar

Post by Zlocin&Kazna »

Vezano za transfer Xabi Alonsa:
"Real Madrid je sav isplaceni novac Liverpoolu raspodijelio na vise strana. Xabi Alonso ce od svote €30 miliona ce primiti oko €600.000, dok prema pravilima FIFA-e klub koji je dobio novac od njega mora isplatiti 5% klubovima u kojima je igrac igrao od 12 do 23. godine.

Tako ce amaterski klub pod nazivom Antiguoko u kojem je Xabi igrao 8 godina primiti svotu od €500.000, dok ce Real Sociedad primiti oko €800.000. Svotu od €100.000 ce primiti i drugoligas Eibar gdje je Xabi igrao pola godine."

Ovaj clanak sam prekopirao sa http://realmadrid-club.bloger.hr/default.aspx, i negdje skoro je ovdje na ovom forumu neko napisao da ako Dzeko ode iz Wolfsburga do kraja ove godine, da ce Zeljo od transfera dobiti 3,5%. Ako je ovaj clanak koji sam citirao tacan (vezano za pravilo FIFA-e) onda ce Zeljo kad god se ostavri eventualni transfer dobiti dio novca... A bogme, imamo mi jos nasih igraca (mladih) koji bi mogli ostvariti dobre transfere u buducnosti (Stilic, Vladavic,...).
Samo se nadam da je moje zakljucivanje ispravno :mrgreen:
ARmAn1i

#2678 Re: FK Zeljeznicar

Post by ARmAn1i »

Šibicar wrote:Evo nasao sam jedan novi odličan upload sa tekme Željo - Newcastle.Sve prilike sa utakmice i naravno puno Koševo i neopisiv huk sa tribine.Ovo niko nikad ne može ponoviti,osim nas naravno. :-D

joj joj samo kad se sjetim .. u 6-toj min kod suta luax2 :D svi smo na jugu stali..kontali gol :-D

jedva cekam ovakve tekme na grbavici.. blizi smo terenu i kod kuce smo!! 8-)
to ce tek biti neopisiv osjecaj
no_crnjak

#2679 Re: FK Zeljeznicar

Post by no_crnjak »

LSD wrote:e da hoce veceras pobjediti samo da se bar dana zabave i pišu o sebi na svojoj temi (eto na šta me tjeraju da pišem :x )...da odmorimo malo i da na miru napišemo koju o našem klubu....smoriše ljudi :|

cao drugari....cao lcd ... xD
Compact

#2680 Re: FK Zeljeznicar

Post by Compact »

Pročitajte post od forumasha sa posebnim potrebama ! :D
rado_vidjen wrote:svedjanima odgovaraju ovi uslovi :D
mislim da sarajevo nece proci prije svega zbog kukavicke igre. (pored nekvaliteta)
krenut ce sa jednim pravim spicom i jalovom terenskom inicijativom, a kad u drugom poluvremenu fizicki padnu, onda ce onaj seljak uvest drugog napadaca...no, tad ce vec biti kasno. mada je i lako moguce da svedjani brzo povedu i onda samo lagano privode tekmu. :)
ali ko zna, mozda mini-pripreme u butmiru i okopavanje kukuruza, na kraju i poluce rezultat
Ostalim navijačima fudbalskog kluba Željezničar, inače nama jedinog pravog sportskog rivala, u svoje ime od sveg srca zahvaljujem na čestitkama koje su uputili na http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 14&t=63453 a onima koji to nisu, nema veze zasigurno znam da im je potajno drago, jer je ovo uspjeh sarajevskog fudbala uopće !
slucajan

#2681 Re: FK Zeljeznicar

Post by slucajan »

Compact wrote:Pročitajte post od forumasha sa posebnim potrebama ! :D
rado_vidjen wrote:svedjanima odgovaraju ovi uslovi :D
mislim da sarajevo nece proci prije svega zbog kukavicke igre. (pored nekvaliteta)
krenut ce sa jednim pravim spicom i jalovom terenskom inicijativom, a kad u drugom poluvremenu fizicki padnu, onda ce onaj seljak uvest drugog napadaca...no, tad ce vec biti kasno. mada je i lako moguce da svedjani brzo povedu i onda samo lagano privode tekmu. :)
ali ko zna, mozda mini-pripreme u butmiru i okopavanje kukuruza, na kraju i poluce rezultat
Ostalim navijačima fudbalskog kluba Željezničar, inače nama jedinog pravog sportskog rivala, u svoje ime od sveg srca zahvaljujem na čestitkama koje su uputili na http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 14&t=63453 a onima koji to nisu, nema veze zasigurno znam da im je potajno drago, jer je ovo uspjeh sarajevskog fudbala uopće !
Ne znam za tebe... Ali meni su ovakvi najdrazi ;-)
XxXBhFanaticosXxX

#2682 Re: FK Zeljeznicar

Post by XxXBhFanaticosXxX »

rado_vidjen wrote:u medjuvremenu, okrenimo se aktivnostima i desavanjima u nasem klubu :)

citam da je damir smajlovic iz zvijezde slobodan na trzistu i da nije dogovorio sa slobodom. po mom sjecanju, sasvim solidan i , za nase uslove, prilicno dobar napadac.

mada mi je elvis coric jos vise po ukusu.

LM, trebalo bi ga dovest, ne moze se samo cekat oporavak rovcanina. treba svjeze krvi u napadu.
ma da vam lua lua igra u napadu vi ce te ponovo zavrsit 11. ko svake god ovo je samo sreca ili kupljena utakmica neznam to vi najbolje znate!

jel ba jel se i sad vadite na njukastl! :bih:
Compact

#2683 Re: FK Zeljeznicar

Post by Compact »

Šibicar wrote:Evo nasao sam jedan novi odličan upload sa tekme Željo - Newcastle.Sve prilike sa utakmice i naravno puno Koševo i neopisiv huk sa tribine.Ovo niko nikad ne može ponoviti,osim nas naravno. :-D
Veličanstven ambijent fakat ! :thumbup:

Kada čovjek pogleda gdje su akteri ovog događaja uhvati ga neka tuga ! :(

Baho, bez čijeg komentara utakmice više podsjećaju na dženaze, okačio mikrofon o klin ! :(

Njukastl ispao u 2 ligu ! :(

Željo tavori već nekoliko godina i bori se za opstanak ! :(

Nadam se skorijem povratku Bahe za mikrofon, kao i Njukastla iz 2 lige.
Charuga
Globalni moderator

#2684 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

"U ne­dje­lju se na Grba­vi­ci igra der­bi 2. ko­la no­go­me­tne Pre­mi­jer li­ge BiH. Sas­ta­ju se Že­lje­zni­čar i Ši­ro­ki Bri­jeg. Meč je tre­bao bi­ti odi­gran pred ka­me­ra­ma BHT, ali pred­sje­dnik Že­lje Sa­ba­hu­din Žu­jo tvrdi da si­gna­la sa Grba­vi­ce mo­žda i ne­će bi­ti. - Ugo­vor sa agen­ci­jom Euro­me­dia je is­te­kao. Ka­ko stva­ri sto­je di­rek­tnog pri­je­no­sa uta­kmi­ce Že­lje­zni­čar - Ši­ro­ki Bri­jeg ne­će bi­ti. Ne že­li­mo da da­mo pri­je­nos za ma­le pa­re- ka­zao je Žu­jo"

San

Izgleda da ovi iz ovih nazovi novina opet lupaju gluposti ... :-)
Charuga
Globalni moderator

#2685 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Neelix

#2686 Re: FK Zeljeznicar

Post by Neelix »

samo da mahnem primitivcima koji su iskrizali cirilicne nazive gradova na putokazima na putu mostar-sarajevo plavom bojom, i na svakom napisali onaj vrhunac engleske gramatike - "tm"
Deriguz

#2687 Re: FK Zeljeznicar

Post by Deriguz »

I neka su ... :bih:
Adi_vp

#2688 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

Ma global je cudo Neelix,jelde 8-)
Dr.Belajsuz

#2689 Re: FK Zeljeznicar

Post by Dr.Belajsuz »

Zlocin&Kazna wrote:Vezano za transfer Xabi Alonsa:
"Real Madrid je sav isplaceni novac Liverpoolu raspodijelio na vise strana. Xabi Alonso ce od svote €30 miliona ce primiti oko €600.000, dok prema pravilima FIFA-e klub koji je dobio novac od njega mora isplatiti 5% klubovima u kojima je igrac igrao od 12 do 23. godine.

Tako ce amaterski klub pod nazivom Antiguoko u kojem je Xabi igrao 8 godina primiti svotu od €500.000, dok ce Real Sociedad primiti oko €800.000. Svotu od €100.000 ce primiti i drugoligas Eibar gdje je Xabi igrao pola godine."

Ovaj clanak sam prekopirao sa http://realmadrid-club.bloger.hr/default.aspx, i negdje skoro je ovdje na ovom forumu neko napisao da ako Dzeko ode iz Wolfsburga do kraja ove godine, da ce Zeljo od transfera dobiti 3,5%. Ako je ovaj clanak koji sam citirao tacan (vezano za pravilo FIFA-e) onda ce Zeljo kad god se ostavri eventualni transfer dobiti dio novca... A bogme, imamo mi jos nasih igraca (mladih) koji bi mogli ostvariti dobre transfere u buducnosti (Stilic, Vladavic,...).
Samo se nadam da je moje zakljucivanje ispravno :mrgreen:
Pa i nije baš. Mislim da to sve zavisi od Ugovora, a kako jednom reče onaj vaš dopredsjednik, da to za Džeku važi do kraja ove godine. Al' ko će im ga znati, iskreno ne vjerujem ni to, pa šta imaju koji qrac ograničavati do kada? Neko ko zna Džeku, nek pita :D
I Real je za Balju dao velike novce, pa gdje su nam te pare? :D Znači, sve od ugovora.

Damir Smajlović je jedan od boljih igrača lige, ali neće da ide iz Gradačca.
Neelix

#2690 Re: FK Zeljeznicar

Post by Neelix »

Adi_vp wrote:Ma global je cudo Neelix,jelde 8-)
nije da kontam sta pitas
mirza tm87

#2691 Re: FK Zeljeznicar

Post by mirza tm87 »

nista ovi moderatori, jedno kazu a drugo rade... sad cu ja ko da gledam dobiti ban :-)
cikular

#2692 Re: FK Zeljeznicar

Post by cikular »

Neelix wrote:samo da mahnem primitivcima koji su iskrizali cirilicne nazive gradova na putokazima na putu mostar-sarajevo plavom bojom, i na svakom napisali onaj vrhunac engleske gramatike - "tm"
Nema te, Nele.
Da nisi na moru bio?
Kako bi?

Koji to gradovi postoje izmedu Mostara i Sarajeva?
Hm.................. 8-)
LSD

#2693 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Neelix wrote:samo da mahnem primitivcima koji su iskrizali cirilicne nazive gradova na putokazima na putu mostar-sarajevo plavom bojom, i na svakom napisali onaj vrhunac engleske gramatike - "tm"
dobro je ba Mitch Kupchak :-) ...šta ima engleska gramatika :lol: ...preporuka: što manje zadržavanja na ovoj temi.
Deriguz

#2694 Re: FK Zeljeznicar

Post by Deriguz »

Sace ti on rec' Konjic :lol:
Neelix

#2695 Re: FK Zeljeznicar

Post by Neelix »

gradovi kao administrativne jedinice izmedju mostara i sarajeva ne postoje, od vecih naselja tu su konjic, jablanica i hadzici. savjetujem udzbenik geografije od osmog osnovne, sve ti pise.

i ne skreci s poente. jel' to ne cujem osudu ovog djela? ili ce kao i kod bombaskog napada biti "ma nisu to manijaci, to je pojedinac" ?

o elesdi, eo, gramatika vas ubi, a nikako da skontate :D ozbiljno, evo po stoti put, kad se skracenica od the united nations bude pisala TUN, od the los angeles lakers TLAL, od the united states of america TUSA, onda ce i TM biti pravilno. dotad...ziv bio skrenite nekome paznju, brukate se.
elSaik

#2696 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

A kad nas bude zanimalo tvoje mišljenje sa uvažavanjem ćemo da čitamo što pišeš. Do tad, svako svojim putem.
cikular

#2697 Re: FK Zeljeznicar

Post by cikular »

Neelix wrote:gradovi kao administrativne jedinice izmedju mostara i sarajeva ne postoje, od vecih naselja tu su konjic, jablanica i hadzici. savjetujem udzbenik geografije od osmog osnovne, sve ti pise.

i ne skreci s poente. jel' to ne cujem osudu ovog djela? ili ce kao i kod bombaskog napada biti "ma nisu to manijaci, to je pojedinac" ?
Sto me napade odmah?
Samo pitam.
Sta smo docekali da nam udbasi pricaju o multikulturalnosti.

Sto se tako srdit vrati sa mora?
LSD

#2698 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Gledati Ethan Phillips-a,poznatog gramaticara iz Star Trek-a kako nam drži besplatne časove iz engleske gramatike :-) ...Neprocjenjivo :!: :-) :-D :thumbup:
Neelix

#2699 Re: FK Zeljeznicar

Post by Neelix »

cikular wrote: Sto se tako srdit vrati sa mora?
zbog primitivaca. kontam s kim ja dijelim grad :roll: :(
mirza tm87

#2700 Re: FK Zeljeznicar

Post by mirza tm87 »

hajde nellix opleti bgt... sa kakvim mi kompleksasima dijelimo grad :-) :-) :run:
Post Reply