Greska prebacilo me na Ahmeda Pasalica koji jeste kosarkaski trener i koji je u sezoni 2019/2020 vodio Bosnu.Bodkin wrote: ↑20/10/2025 10:12kakav ahmed ziv bio?hrasno38 wrote: ↑18/10/2025 17:14 Nevjerovatno je da Dubravko Barbaric i njegovi analni alpinisiti koji ga okruzuju prave identicnu gresku kao i prosle godine sa trenerima. Znaci izaberu trenera koji ni pod razno ne moze odgovoriti zahtjevima i ocekivanjima i sad naprave jos vecu gresku pa umjesto Damjanovica kojem nisu smjeli prihvatiti ostavku dok ne nadju drugog trenera stave potpuno neiskusnog Pasalica!!!!!Muhamed nije u zivotu vodio ni jednu utakmicu niti jednog kluba. Umjesto da su ga poslali na klupu juniora ili kao pomocnika treneru jer on nema nikakvo iskustvo oni ga stave pred utakmicu sa prvoplasiranom ekipom najjace evopske lige spasnkom Murciom na klupu????? Zaista strasno sta rade sa kluba!
K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2676 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
- hrasno38
#2677 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Informacija je tacna da se spominjaoneno#4 wrote: ↑20/10/2025 09:46Zdovc ne moze preuzeti Bosnu, jer je trener PAOK-a u ovom trenutku. Informacija za Vladu Jovanovica nije apsolutno tacna.hrasno38 wrote: ↑19/10/2025 21:17Hm to jeste interesantno ali mislim da nece ici...mozda da preuzme jedno od to dvoje ali oboje tesko. Prica se nesto da bi Bosnu mozda mogao preuzeti Vladislav Jovanovic onaj sto je vodio Cibonu, Zvezdu, Igokeu mada ne vidim da je on neki veliki dobitak jer iz svakog kluba je bukvlano dobio otkaz zbog losih rezultata
- Leopard_SA
-
Dugarry
#2679 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Gledam statistiku Gegica u zadnjoj utakmici protiv Splita
20 poena
6 asistencija,
5 skokova
20 poena
6 asistencija,
5 skokova
- hrasno38
-
izbjeglica_iz_besmisla
#2681 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Nece bosna daleko dogurati sa ovakvim marketingom.
Lafo akcija, lafo hajp, i onda napisu u clanku da je utakmica s Murcijom u cetvrtak.
https://n1info.ba/sport/kosarka/kk-bosn ... ogodnosti/
Lafo akcija, lafo hajp, i onda napisu u clanku da je utakmica s Murcijom u cetvrtak.
- Leopard_SA
#2682 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa nije do Bosne, vec do “novinara”izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑21/10/2025 07:29 Nece bosna daleko dogurati sa ovakvim marketingom.
- sinuhe
#2683 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ovaj klub se svakih nekoliko godina predstavlja javnosti na velika vrata.
Košarka se već dugo ne igra u BiH.
Košarka se već dugo ne igra u BiH.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#2684 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Jeste do novinara ako ga je pisao novinar sam od sebe.
Ali ako je na njemu radio marketing kluba, kao sto cesto bude slucaj, onda je fail.
Plus, ove stvari trebaju biti nekome posao da ih prati.
- Leopard_SA
#2685 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Na stranici Bosne pise utorak tako da ne vjerujem da je do njihizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑21/10/2025 08:53 Jeste do novinara ako ga je pisao novinar sam od sebe.
Ali ako je na njemu radio marketing kluba, kao sto cesto bude slucaj, onda je fail.
Plus, ove stvari trebaju biti nekome posao da ih prati.
-
neno#4
#2686 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Dubravko Barbarić je podigao omladinski pogon Bosne iz mrtvih i potpunog rasula. Prije nego što je on došao u klub, od 2015 do 2023 toga uopste nije bilo. Nikad veće pare nisu uložene u omladinski pogon. Koliko vidim uglavnom na starije juniore i neke igrače od 20 godina što i nije baš reprezentativan uzorak za razvoj igrača jer je to prilično kasno, jer je ideja očito što brži rezultat a to je u većini slučajeva pogrešno. Ali da su uložene ozbiljne pare jesu. Po mojim informacijama oko 200.000 eura za dvije sezone. Da se krenulo sa mlađim za taj iznos se moglo okupiti prije svega sve što vrijedi u Sarajevu. Dubravko ima ozbiljnu energiju i želi da to bude kako treba. Znam neke ljude koji su radili u Bosni u zadnjih dvadesetak godina i nikad nije uloženo ništa ozbiljno u prethodnom periodu iako je Bosna samo od transfera Nihada Đedovica u Barselonu prihodovala oko 880 hiljada maraka. Ogromna cifra i sigurno zvanična jer sam imao priliku da gledam revizorski izvještaj u kojem jasno stoji prihod od transfera. Šteta zaista sto nema bolje suradnike ali nema dileme da ima dobre namjere. Kada niko nije htio da jednu jedinu marku uloži, uzeo je sve na svoja pleća, finansirao, skupljao i zaslužio je da bude trenutno gdje jeste. Kada je bio u Košarkaškom Savezu nebrojeno puta je sa svojih firmi posuđivao novac, a onda taj novac pretvarao u sponzorske Ugovore da ne traži povrate nikada. Da je bilo takvih ljudi u sportu više i da vrate ovom društvu dosta stvari bi bilo lakše i bolje. Greške se moraju dešavati, svi griješe, ali Dubravko je sigurno spreman na promjene i da Bosni donese dane kada ćemo svi biti ponosni na njene nastupe i u regionu i u Europi.
-
Messier
#2687 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
neno#4 wrote: ↑21/10/2025 10:40 Dubravko Barbarić je podigao omladinski pogon Bosne iz mrtvih i potpunog rasula. Prije nego što je on došao u klub, od 2015 do 2023 toga uopste nije bilo. Nikad veće pare nisu uložene u omladinski pogon. Koliko vidim uglavnom na starije juniore i neke igrače od 20 godina što i nije baš reprezentativan uzorak za razvoj igrača jer je to prilično kasno, jer je ideja očito što brži rezultat a to je u većini slučajeva pogrešno. Ali da su uložene ozbiljne pare jesu. Po mojim informacijama oko 200.000 eura za dvije sezone. Da se krenulo sa mlađim za taj iznos se moglo okupiti prije svega sve što vrijedi u Sarajevu. Dubravko ima ozbiljnu energiju i želi da to bude kako treba. Znam neke ljude koji su radili u Bosni u zadnjih dvadesetak godina i nikad nije uloženo ništa ozbiljno u prethodnom periodu iako je Bosna samo od transfera Nihada Đedovica u Barselonu prihodovala oko 880 hiljada maraka. Ogromna cifra i sigurno zvanična jer sam imao priliku da gledam revizorski izvještaj u kojem jasno stoji prihod od transfera. Šteta zaista sto nema bolje suradnike ali nema dileme da ima dobre namjere. Kada niko nije htio da jednu jedinu marku uloži, uzeo je sve na svoja pleća, finansirao, skupljao i zaslužio je da bude trenutno gdje jeste. Kada je bio u Košarkaškom Savezu nebrojeno puta je sa svojih firmi posuđivao novac, a onda taj novac pretvarao u sponzorske Ugovore da ne traži povrate nikada. Da je bilo takvih ljudi u sportu više i da vrate ovom društvu dosta stvari bi bilo lakše i bolje. Greške se moraju dešavati, svi griješe, ali Dubravko je sigurno spreman na promjene i da Bosni donese dane kada ćemo svi biti ponosni na njene nastupe i u regionu i u Europi.
ma polako ,ne moze nista preko noci.
slazem se s tim da ne treba entuzijaste koji nose klub kritizirati,nije problem u njima ,nego u nedostatku podrske i nekog ko ce to pratiti.
Tako su sjebali i Salmana da je los za RK Bosnu, privatizirao je, kad su igrali Kapisoda/Karacic/Martinovic...i sad nema defakto kluba.
Ja sam strpljiv.
Ove godine zadovoljan sa ostankom u Abi
- hrasno38
#2688 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Koji omladinski pogon kad nema pionire i kadete vec je krenuo od juniora. Bila je varijanta da Sejo Pesto sa svojim MVP-em pokrije te katoegorije ali se nisu mogli dogovoriti. Dubravko bez daljnjeg je uradio ogromne stvari za Bosnu i to ne moze niko osporiti ali je uzeo i previle uzde i pita se apsolutno za sve umjesto da se pita struka. Radit toga je i odustao Neno od klupe. Naravno ne moze nista preko noci. Prosla sezona je poprilicno bila turobna i teska za gledanje jer su doveli trenere koji nisu znali da spreme ekipu za sezonu i onda opet za ovu ostavi Acu koji nema jednostavno taj level za ovaj nivo takmicenja. Nama veceras dolazi cetveroplasirana ekipa najjace evropske lige a na klupi nam sjedi Muhamed Pasalic koji nema minutu samostalnog vodjenja bilo kakve ekipe. Krenuti sa Acom je bilo suludo i masa ljudi je to pisala i govorila ali dzaba Dubravko je velkiki narcis i misli da zna sve na svijetu i to bi moglo biti ono sto bi limitiralo napredak Bosne. Pustiti Vrapca i Lukea je bila prava ludost a onda dovesti za puno vece pare Personska koji ni do jaja nije Lukeu u organizaciji igre i oslabiti totalno odbrambenu moc Bosne u koju je Vrabac bio ugradjen sa 50% se pokazalo vec u prvim utakmicama. Bosna niti ima centre niti ima bekove koji mogu parirati u oba takmicenja vecini ekipa. Zato Dubravko ako misli dobro klubu treba da dovede kvalitetnog sportskog direktora, nekoga od stare bosnine garde koji nece Bosnu gledati kao bankomat nego ce raditi taj posao zaista iz ljubavi i dobrog skauta jer u proslom prvenstvu je u nasoj ligi bilo par igraca koji su bolji od pola danasnjeg bosninog rostera. Ono sto se radi odlicno je taj razvojni tim ali onda moras imati na klupi seniora covjeka koji zna raditi sa mladim igracima. Dva mlada igraca Bosna je izgubila Djafica i Arslanagica jer Aco nije umao muda da ih pusti da igraju. Interesantno je recimo da je Djafic u svakoj utakmici gdje je i manje igrao imao bolju statistiku od mrljavog Marinkovica sto po pitaj boga koji put pokazuje da nam je uvije draze strano govno nego domaca pita.neno#4 wrote: ↑21/10/2025 10:40 Dubravko Barbarić je podigao omladinski pogon Bosne iz mrtvih i potpunog rasula. Prije nego što je on došao u klub, od 2015 do 2023 toga uopste nije bilo. Nikad veće pare nisu uložene u omladinski pogon. Koliko vidim uglavnom na starije juniore i neke igrače od 20 godina što i nije baš reprezentativan uzorak za razvoj igrača jer je to prilično kasno, jer je ideja očito što brži rezultat a to je u većini slučajeva pogrešno. Ali da su uložene ozbiljne pare jesu. Po mojim informacijama oko 200.000 eura za dvije sezone. Da se krenulo sa mlađim za taj iznos se moglo okupiti prije svega sve što vrijedi u Sarajevu. Dubravko ima ozbiljnu energiju i želi da to bude kako treba. Znam neke ljude koji su radili u Bosni u zadnjih dvadesetak godina i nikad nije uloženo ništa ozbiljno u prethodnom periodu iako je Bosna samo od transfera Nihada Đedovica u Barselonu prihodovala oko 880 hiljada maraka. Ogromna cifra i sigurno zvanična jer sam imao priliku da gledam revizorski izvještaj u kojem jasno stoji prihod od transfera. Šteta zaista sto nema bolje suradnike ali nema dileme da ima dobre namjere. Kada niko nije htio da jednu jedinu marku uloži, uzeo je sve na svoja pleća, finansirao, skupljao i zaslužio je da bude trenutno gdje jeste. Kada je bio u Košarkaškom Savezu nebrojeno puta je sa svojih firmi posuđivao novac, a onda taj novac pretvarao u sponzorske Ugovore da ne traži povrate nikada. Da je bilo takvih ljudi u sportu više i da vrate ovom društvu dosta stvari bi bilo lakše i bolje. Greške se moraju dešavati, svi griješe, ali Dubravko je sigurno spreman na promjene i da Bosni donese dane kada ćemo svi biti ponosni na njene nastupe i u regionu i u Europi.
I drago mi je da te vidim opet na kosarci cini mi se da te dugo nije bilo.
- hrasno38
#2689 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Da ali taj opstanak nece ni malo lako biti izboriti ako se sada ne naprave odmah rezovi u ekipi i na klupiMessier wrote: ↑21/10/2025 11:01neno#4 wrote: ↑21/10/2025 10:40 Dubravko Barbarić je podigao omladinski pogon Bosne iz mrtvih i potpunog rasula. Prije nego što je on došao u klub, od 2015 do 2023 toga uopste nije bilo. Nikad veće pare nisu uložene u omladinski pogon. Koliko vidim uglavnom na starije juniore i neke igrače od 20 godina što i nije baš reprezentativan uzorak za razvoj igrača jer je to prilično kasno, jer je ideja očito što brži rezultat a to je u većini slučajeva pogrešno. Ali da su uložene ozbiljne pare jesu. Po mojim informacijama oko 200.000 eura za dvije sezone. Da se krenulo sa mlađim za taj iznos se moglo okupiti prije svega sve što vrijedi u Sarajevu. Dubravko ima ozbiljnu energiju i želi da to bude kako treba. Znam neke ljude koji su radili u Bosni u zadnjih dvadesetak godina i nikad nije uloženo ništa ozbiljno u prethodnom periodu iako je Bosna samo od transfera Nihada Đedovica u Barselonu prihodovala oko 880 hiljada maraka. Ogromna cifra i sigurno zvanična jer sam imao priliku da gledam revizorski izvještaj u kojem jasno stoji prihod od transfera. Šteta zaista sto nema bolje suradnike ali nema dileme da ima dobre namjere. Kada niko nije htio da jednu jedinu marku uloži, uzeo je sve na svoja pleća, finansirao, skupljao i zaslužio je da bude trenutno gdje jeste. Kada je bio u Košarkaškom Savezu nebrojeno puta je sa svojih firmi posuđivao novac, a onda taj novac pretvarao u sponzorske Ugovore da ne traži povrate nikada. Da je bilo takvih ljudi u sportu više i da vrate ovom društvu dosta stvari bi bilo lakše i bolje. Greške se moraju dešavati, svi griješe, ali Dubravko je sigurno spreman na promjene i da Bosni donese dane kada ćemo svi biti ponosni na njene nastupe i u regionu i u Europi.![]()
ma polako ,ne moze nista preko noci.
slazem se s tim da ne treba entuzijaste koji nose klub kritizirati,nije problem u njima ,nego u nedostatku podrske i nekog ko ce to pratiti.
Tako su sjebali i Salmana da je los za RK Bosnu, privatizirao je, kad su igrali Kapisoda/Karacic/Martinovic...i sad nema defakto kluba.
Ja sam strpljiv.
Ove godine zadovoljan sa ostankom u Abi
-
Messier
#2690 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
E, a jel ima fizicka prodaja karata uopste, ima li karata pred Zetrom il samo Entrio?
- Logovan
#2691 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ulaznice su prodaji na portalu Entrio.ba, Entrio prodajnim mjestima te sutra od 17:30 u Zetri.
𝐉𝐞𝐝𝐧𝐚 𝐮𝐥𝐚𝐳𝐧𝐢𝐜𝐚 – 𝐝𝐯𝐢𝐣𝐞 𝐮𝐭𝐚𝐤𝐦𝐢𝐜𝐞!
https://bit.ly/bosna-murcia-ced
Kupovinom jedne ulaznice gledaš:
Bosna BH Telecom – UCAM Murcia (FIBA Europe Cup)
Bosna BH Telecom – Cedevita Olimpija (ABA liga)
Utakmica protiv Cedevita Olimpije igra se u 𝐬𝐮𝐛𝐨𝐭𝐮, 𝟐𝟓. 𝐨𝐤𝐭𝐨𝐛𝐫𝐚 𝐨𝐝 𝟏𝟗:𝟑𝟎 𝐡, također u Zetri.
𝐏𝐨𝐬𝐞𝐛𝐧𝐞 𝐩𝐨𝐠𝐨𝐝𝐧𝐨𝐬𝐭𝐢 𝐳𝐚 𝐧𝐚𝐯𝐢𝐣𝐚𝐜̌𝐞 𝐢 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭𝐞
𝐒𝐯𝐢 𝐧𝐚𝐯𝐢𝐣𝐚𝐜̌𝐢 𝐁𝐨𝐬𝐧𝐞, 𝐙̌𝐞𝐥𝐣𝐞𝐳𝐧𝐢𝐜̌𝐚𝐫𝐚 𝐢 𝐒𝐚𝐫𝐚𝐣𝐞𝐯𝐚, 𝐤𝐚𝐨 𝐢 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢 𝐬𝐯𝐢𝐡 𝐮𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐳𝐢𝐭𝐞𝐭𝐚, 𝐮𝐳 𝐩𝐨𝐤𝐚𝐳 𝐯𝐚𝐳̌𝐞𝐜́𝐞 𝐜̌𝐥𝐚𝐧𝐬𝐤𝐞 𝐤𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐞 𝐢𝐥𝐢 𝐢𝐧𝐝𝐞𝐤𝐬𝐚, 𝐦𝐨𝐠𝐮 𝐤𝐮𝐩𝐢𝐭𝐢 𝐮𝐥𝐚𝐳𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐳𝐚 𝐭𝐞𝐥𝐞𝐬𝐤𝐨𝐩𝐞 𝐒𝐣𝐞𝐯𝐞𝐫 𝐢 𝐉𝐮𝐠 𝐩𝐨 𝐩𝐨𝐬𝐞𝐛𝐧𝐨𝐣 𝐜𝐢𝐣𝐞𝐧𝐢 𝐨𝐝 𝟏𝟎 𝐊𝐌
Popust vrijedi isključivo na fizičkim prodajnim mjestima. Broj ulaznica po osobi nije ograničen.
-
Messier
#2692 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Super, hvala..znam da su dvije za 35, i da je popust za bocne tribine za clanske.Logovan wrote: ↑21/10/2025 13:13Ulaznice su prodaji na portalu Entrio.ba, Entrio prodajnim mjestima te sutra od 17:30 u Zetri.
Utakmica protiv Cedevita Olimpije igra se u 𝐬𝐮𝐛𝐨𝐭𝐮, 𝟐𝟓. 𝐨𝐤𝐭𝐨𝐛𝐫𝐚 𝐨𝐝 𝟏𝟗:𝟑𝟎 𝐡, također u Zetri.
𝐒𝐯𝐢 𝐧𝐚𝐯𝐢𝐣𝐚𝐜̌𝐢 𝐁𝐨𝐬𝐧𝐞, 𝐙̌𝐞𝐥𝐣𝐞𝐳𝐧𝐢𝐜̌𝐚𝐫𝐚 𝐢 𝐒𝐚𝐫𝐚𝐣𝐞𝐯𝐚, 𝐤𝐚𝐨 𝐢 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢 𝐬𝐯𝐢𝐡 𝐮𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐳𝐢𝐭𝐞𝐭𝐚, 𝐮𝐳 𝐩𝐨𝐤𝐚𝐳 𝐯𝐚𝐳̌𝐞𝐜́𝐞 𝐜̌𝐥𝐚𝐧𝐬𝐤𝐞 𝐤𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐞 𝐢𝐥𝐢 𝐢𝐧𝐝𝐞𝐤𝐬𝐚, 𝐦𝐨𝐠𝐮 𝐤𝐮𝐩𝐢𝐭𝐢 𝐮𝐥𝐚𝐳𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐳𝐚 𝐭𝐞𝐥𝐞𝐬𝐤𝐨𝐩𝐞 𝐒𝐣𝐞𝐯𝐞𝐫 𝐢 𝐉𝐮𝐠 𝐩𝐨 𝐩𝐨𝐬𝐞𝐛𝐧𝐨𝐣 𝐜𝐢𝐣𝐞𝐧𝐢 𝐨𝐝 𝟏𝟎 𝐊𝐌
Popust vrijedi isključivo na fizičkim prodajnim mjestima. Broj ulaznica po osobi nije ograničen.
Nisam znao sto smatraju prodajnim mjestima, da li Entriova prodajna il ce biti i na Zetri.
Hvala jos jednom
-
neno#4
#2693 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
A ima grešaka, ali sve je bolje od mrtvila koje se dešavalo zadnjih deset godina. Dubravko je odlučio dati dosta svog novca i respekt za taj dio. Nadamo se da će sve stvari ispravljati u hodu i rješavati ih kako vrijeme odmiče. On je razlog zašto se ABA liga gleda u Sarajevu.hrasno38 wrote: ↑21/10/2025 11:24Koji omladinski pogon kad nema pionire i kadete vec je krenuo od juniora. Bila je varijanta da Sejo Pesto sa svojim MVP-em pokrije te katoegorije ali se nisu mogli dogovoriti. Dubravko bez daljnjeg je uradio ogromne stvari za Bosnu i to ne moze niko osporiti ali je uzeo i previle uzde i pita se apsolutno za sve umjesto da se pita struka. Radit toga je i odustao Neno od klupe. Naravno ne moze nista preko noci. Prosla sezona je poprilicno bila turobna i teska za gledanje jer su doveli trenere koji nisu znali da spreme ekipu za sezonu i onda opet za ovu ostavi Acu koji nema jednostavno taj level za ovaj nivo takmicenja. Nama veceras dolazi cetveroplasirana ekipa najjace evropske lige a na klupi nam sjedi Muhamed Pasalic koji nema minutu samostalnog vodjenja bilo kakve ekipe. Krenuti sa Acom je bilo suludo i masa ljudi je to pisala i govorila ali dzaba Dubravko je velkiki narcis i misli da zna sve na svijetu i to bi moglo biti ono sto bi limitiralo napredak Bosne. Pustiti Vrapca i Lukea je bila prava ludost a onda dovesti za puno vece pare Personska koji ni do jaja nije Lukeu u organizaciji igre i oslabiti totalno odbrambenu moc Bosne u koju je Vrabac bio ugradjen sa 50% se pokazalo vec u prvim utakmicama. Bosna niti ima centre niti ima bekove koji mogu parirati u oba takmicenja vecini ekipa. Zato Dubravko ako misli dobro klubu treba da dovede kvalitetnog sportskog direktora, nekoga od stare bosnine garde koji nece Bosnu gledati kao bankomat nego ce raditi taj posao zaista iz ljubavi i dobrog skauta jer u proslom prvenstvu je u nasoj ligi bilo par igraca koji su bolji od pola danasnjeg bosninog rostera. Ono sto se radi odlicno je taj razvojni tim ali onda moras imati na klupi seniora covjeka koji zna raditi sa mladim igracima. Dva mlada igraca Bosna je izgubila Djafica i Arslanagica jer Aco nije umao muda da ih pusti da igraju. Interesantno je recimo da je Djafic u svakoj utakmici gdje je i manje igrao imao bolju statistiku od mrljavog Marinkovica sto po pitaj boga koji put pokazuje da nam je uvije draze strano govno nego domaca pita.neno#4 wrote: ↑21/10/2025 10:40 Dubravko Barbarić je podigao omladinski pogon Bosne iz mrtvih i potpunog rasula. Prije nego što je on došao u klub, od 2015 do 2023 toga uopste nije bilo. Nikad veće pare nisu uložene u omladinski pogon. Koliko vidim uglavnom na starije juniore i neke igrače od 20 godina što i nije baš reprezentativan uzorak za razvoj igrača jer je to prilično kasno, jer je ideja očito što brži rezultat a to je u većini slučajeva pogrešno. Ali da su uložene ozbiljne pare jesu. Po mojim informacijama oko 200.000 eura za dvije sezone. Da se krenulo sa mlađim za taj iznos se moglo okupiti prije svega sve što vrijedi u Sarajevu. Dubravko ima ozbiljnu energiju i želi da to bude kako treba. Znam neke ljude koji su radili u Bosni u zadnjih dvadesetak godina i nikad nije uloženo ništa ozbiljno u prethodnom periodu iako je Bosna samo od transfera Nihada Đedovica u Barselonu prihodovala oko 880 hiljada maraka. Ogromna cifra i sigurno zvanična jer sam imao priliku da gledam revizorski izvještaj u kojem jasno stoji prihod od transfera. Šteta zaista sto nema bolje suradnike ali nema dileme da ima dobre namjere. Kada niko nije htio da jednu jedinu marku uloži, uzeo je sve na svoja pleća, finansirao, skupljao i zaslužio je da bude trenutno gdje jeste. Kada je bio u Košarkaškom Savezu nebrojeno puta je sa svojih firmi posuđivao novac, a onda taj novac pretvarao u sponzorske Ugovore da ne traži povrate nikada. Da je bilo takvih ljudi u sportu više i da vrate ovom društvu dosta stvari bi bilo lakše i bolje. Greške se moraju dešavati, svi griješe, ali Dubravko je sigurno spreman na promjene i da Bosni donese dane kada ćemo svi biti ponosni na njene nastupe i u regionu i u Europi.
I drago mi je da te vidim opet na kosarci cini mi se da te dugo nije bilo.
- hrasno38
#2694 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
I ovo je budalastina kao da svako zna online kupiti. Ne znam prodaju li ulaznice ispred ZetreLogovan wrote: ↑21/10/2025 13:13Ulaznice su prodaji na portalu Entrio.ba, Entrio prodajnim mjestima te sutra od 17:30 u Zetri.
-
ljubijankic
#2695 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
ko prenosi veceras?
-
giovanni008
#2696 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
elem, na megdan nam dolazi dosad najjaca ekipa tako da je iluzorno ocekivati neki povoljan rezultat.
Protiv Buducnosti su se pokazale sve slabosti tima, a to je bio trener, nedostatak visokog centra i u organizaciji igre Bosna je bila bezidejna.
Iznenadilo me koliko je veliki promasaj ovaj Persons, steta sto Dubravko nije uzeo Robersona.
Publika se vraca ili dobrom igrom ili jeftinom kartom. Kad ovo prvo fali, ne pomaze imati visoku cijenu karte - totalno pogresna taktika Dubravka!
Last edited by giovanni008 on 21/10/2025 19:30, edited 2 times in total.
- hrasno38
#2697 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
E moj Barbaricu tvoja tvrdoglavost ce skupo kostati Bosnu.
- hrasno38
#2698 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ova Moja TV je katastrofalna gubi rezoluciju, prekida...boze ti sacuvaj
-
Messier
#2699 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Nema nas 700 cca u Zetri
- hrasno38