bone nebile, kad ovo uspijete sve stici
bil se koja udala
Moderator: anex
hvala, hvalamamica papucarka wrote: amannnnnnn zenooooooooooo![]()
![]()
![]()
tebi sto ochi vide, ruke naprave![]()
Svaka cast, bas ukusno i lijepo izgleda![]()
nego, vidi ga sto je zasjeo.Na stavu mu se vidi kako se jedva suzdrzava da ne legne po sofri
eno, necija ruka poletila prema dolmicama
ev ja cuzena21 wrote:joj ovih zena![]()
![]()
![]()
bone nebile, kad ovo uspijete sve stici![]()
![]()
![]()
bil se koja udala![]()
![]()
pristajem namah.. ti nam kuhaj.. a ja cu sve ostalo... ono pusenje i tako todacina_curica wrote:ev ja cuzena21 wrote:joj ovih zena![]()
![]()
![]()
bone nebile, kad ovo uspijete sve stici![]()
![]()
![]()
bil se koja udala![]()
![]()
![]()
ali bez papira
![]()
ipak bih da ostanem slobodni strijelac
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ma bona......buraza cemo da nam kuha a mi cemo uzivatizena21 wrote:pristajem namah.. ti nam kuhaj.. a ja cu sve ostalo... ono pusenje i tako to![]()
![]()
![]()
![]()
Hvala Dina. Odlicno su ispale, samo sam zaboravila slikati a sad su vec pojedenedina_qa wrote:naravnoZoya wrote:Dina_qa, moze li recept za bajadere?![]()
250 grama mljevenih oraha
250 grama mljevenog keksa
250 g maslaca
agda: pola kile secera, 10ak kasikica vode
da prokuha
onda gore navedenu smjesu pomijesas sa agdom
smjesu podijelis u dva dijela
u jedan dio stavis otopljenu cokoladu
prvo ide tamna smjesa u posudu
pa svijetla
na kraju premazes cokoladnom
i u frizider da se stisne

a ja cu da ih posaljem DHL-omZoya wrote:Chupka, zovne te kona kad napravi bajadere
slicno radimo, samo ja uspinujem jabuke i rezem ih na cetverodina_qa wrote:mamice.. ja cesto pravim jabukovacu od kupovne jufke, brzo, lagano, a i ukusno![]()
fil su mi jabuke izrendan (kilogram minimalno, mada ja stavim i vise jer volim da fila ima dosta), dodam u njih secera, odokativno, al da ne budu preslatke i cimta, jedno dvije tri kasikice
filujem jufke i rolam ih, pa redam u tepsiju
kad su pecene pospem mljevenim secerom i poklopim
ma da vidis ljepote i ukusa![]()
![]()
b.boja wrote: slicno radimo, samo ja uspinujem jabuke i rezem ih na cetvero
hvala na receptuIndigo-X wrote:Naravno da moze recepttanana wrote:svaka cast![]()
kako ih samo lijepo napravis.ja volim radit tjesto pa ako moze recept i kako da ih ovako oblikujem![]()
Sastojci:
1 kocka germe
1 kg brasna
24 kasike ulja
1/2 litra mlijeka
2 kasike secera
2 i 1/2 kaske soli
1 kasika bijelog octa
Priprema:
Kvasac razmrvite, dodajte malo secera, brasna i mlake vode, pa ga ostavite na toplome mjestu 10-ak minuta
Brasno prosijte, napravite udubinu u koju stavite ulje,ocat, secer i sol. Sve promijesajte i dodajte kvasac. Dodavanjem toplog mlijeka izradite glatko tijesto i ostavite ga na toplo mijesto 15-20 minuta.
Nakon toga tijesto premijesite, razdijelite na jednake dijelove (kao veci orah) i svaki oblikujte u valjak(valjci nesmiju biti pretanki, otprilike pola centimetra debljine). Zarezite tri kraka, pa ispletite male pletenice cije krajeve podvijte kako biste dobili lijepo oblikovane briose.
Stavite ih na namascen i pobrasnjen lim i ostavite neka nadolaze 10-ak minuta.Ja stavljam na back papir.
Premazite ih istucenim jajetom, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 200°C oko 20 minuta.
E sad ja sam pravila od 1/2 kg brasna, sto znaci da sam i ostale sastojke prepolovila osim germe.![]()
Ako se odlucis praviti ove briose probaj i ti prvo sa 1/2 kg brasnasretno

zar ne idu orasi u jabukovacudina_qa wrote:mamice.. ja cesto pravim jabukovacu od kupovne jufke, brzo, lagano, a i ukusno![]()
fil su mi jabuke izrendan (kilogram minimalno, mada ja stavim i vise jer volim da fila ima dosta), dodam u njih secera, odokativno, al da ne budu preslatke i cimta, jedno dvije tri kasikice
filujem jufke i rolam ih, pa redam u tepsiju
kad su pecene pospem mljevenim secerom i poklopim
ma da vidis ljepote i ukusa![]()
![]()
b.boja wrote:danas "moj zivot" ima rodjendan, i jedna torta za tu zgodu![]()
ih, ja potpuno drugacije napravila i to po maminom receptu. Za pitu od jabuka bRez oraha jos nisam culadina_qa wrote:ja ne stavljam orahe, al mozes stavit malo ako hoces
a bez cimta vala nije to to![]()
ova je bez agde... tzv. suha... al ne brini bice ona mokra i ukusna praaavo
E mene je stid kad vidim ovob.boja wrote:danas "moj zivot" ima rodjendan, i jedna torta za tu zgodu![]()
a tek meneneprilagodjena wrote:E mene je stid kad vidim ovob.boja wrote:danas "moj zivot" ima rodjendan, i jedna torta za tu zgodu![]()
![]()