Ispravka, nije isti dan, već za par minuta!Orbitar wrote:
Ček, ček, znači kad povučeš sa PayPala na banku, novac ti dodje isti dan?
WTF, što Unicredit nema ovo?! A trebali bi biti kao najveća banka
Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
rangoj
#2676 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Last edited by rangoj on 02/09/2014 18:09, edited 1 time in total.
-
rangoj
#2677 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja razumijem da novac ne treba razbacivati, ali zar se isplati pisati Email i za*ebavati se sa odgovorom i čekanjem radi provizije od 5$, pa sve i da šalješ 4-5 tura, to i dalje nije mnogo?!? Posebno kod izuzetaka, kada propustis automatski transfer... Znači ponekad...dorkcic wrote:Imam pitanje.![]()
Jučer su pokušali automatski transfer, međutim debitna mi je istekla u augustu i nisu me obavijestili iz banke da je došla nova koju sam pokupila danas i odmah produžila expiration date na PP stranici. Pitala sam ih da li sad moram čekat 1. oktobar ili će mi prebacit kad dobiju moj e-mail.Sad čekam odgovor, pa šta vi mislite, hoće li mi prebaciti novac sad?
-
Orbitar
#2678 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
A jebo se tirangoj wrote:Ispravka, nije isti dan, već za par minuta!Orbitar wrote:
Ček, ček, znači kad povučeš sa PayPala na banku, novac ti dodje isti dan?
WTF, što Unicredit nema ovo?! A trebali bi biti kao najveća banka
Takodjer, nikada mi ovo nije bilo jasnorangoj wrote:Ja razumijem da novac ne treba razbacivati, ali zar se isplati pisati Email i za*ebavati se sa odgovorom i čekanjem radi provizije od 5$, pa sve i da šalješ 4-5 tura, to i dalje nije mnogo?!? Posebno kod izuzetaka, kada propustis automatski transfer... Znači ponekad...dorkcic wrote:Imam pitanje.![]()
Jučer su pokušali automatski transfer, međutim debitna mi je istekla u augustu i nisu me obavijestili iz banke da je došla nova koju sam pokupila danas i odmah produžila expiration date na PP stranici. Pitala sam ih da li sad moram čekat 1. oktobar ili će mi prebacit kad dobiju moj e-mail.Sad čekam odgovor, pa šta vi mislite, hoće li mi prebaciti novac sad?
Ljudi čekaju 1. da bi novac besplatno prebacili, i kada im koji put auto transfer ne upali, odmah drvlje i kamenje na PP i traže povrat 5$...Mislim, da, to su vaše pare, no ljudi, PP nije humanitarna organizacija, probajte prebaciti novac wire transferom pa vidite troškove.
-
dorkcic
#2679 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nekom nije mnogo, nekom jeste.
Uostalom, šta se vas tiče, nije to bilo pitanje.
-
Orbitar
#2680 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Dobro, stoji, no zašto onda manualno prebacujete? Sačekaj slijedeći 1. u mjesecu pa vidi hoće li proći automatski...dorkcic wrote:Nekom nije mnogo, nekom jeste.
Mislim, to znači da želite besplatnu uslugu prijenosa novca, besplatnu brzu podršku...I PP mora od nečega živjeti
-
dorkcic
#2681 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
To pitaj one koji manuelno prebacuju.
Ja to ne radim.
-
Orbitar
#2682 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
[quote="rangoj"][/quote]
Radi se o ovoj običnoj Visa debitnoj kartici https://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/113 (tekući ili žiro)?
Koji su uvjeti za dobivanje, može li svatko otvoriti račun?
Radi se o ovoj običnoj Visa debitnoj kartici https://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/113 (tekući ili žiro)?
Koji su uvjeti za dobivanje, može li svatko otvoriti račun?
-
quarterback
#2683 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
mozes je otvoriti, ne treba ti preko nje ici ni plata ni nista drugo, mislim da je potrebna samo licna, doduse vec neko vrijeme traze cips prijavu za sve i svasta pa ponesi zlu ne trebalo
naglasi da ti treba DEBITNA VISA ELECTRON (ne maestro ili bilo sta drugo)
-
Orbitar
#2684 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Hvalaquarterback wrote:mozes je otvoriti, ne treba ti preko nje ici ni plata ni nista drugo, mislim da je potrebna samo licna, doduse vec neko vrijeme traze cips prijavu za sve i svasta pa ponesi zlu ne trebalo
Da, znam da mi treba CIPS i da mora biti Visa Electron
-
quarterback
- dinooh
#2686 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
bez obzira sta ti kaze, ti samo govori Visa Debit Electron.Orbitar wrote:Hvalaquarterback wrote:mozes je otvoriti, ne treba ti preko nje ici ni plata ni nista drugo, mislim da je potrebna samo licna, doduse vec neko vrijeme traze cips prijavu za sve i svasta pa ponesi zlu ne trebalo
-
Orbitar
#2687 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Haha, ne brini, koristim PP već dugo vremena, znam koji tip kartice treba bitidinooh wrote:bez obzira sta ti kaze, ti samo govori Visa Debit Electron.Orbitar wrote:Hvalaquarterback wrote:mozes je otvoriti, ne treba ti preko nje ici ni plata ni nista drugo, mislim da je potrebna samo licna, doduse vec neko vrijeme traze cips prijavu za sve i svasta pa ponesi zlu ne trebalo
- madesa
#2688 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
imam problem,prvog mi sam dobio mail da mi je automatski poslan novac na karticu kao i uvijek dosad iduci dan odem do banke i uzmem pare,medjutim jos uvijek nema para na racunu u pitanju je unicredit banka
-
free_too
#2689 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
nije to problem ne brini, inace u Unicredit banci traje po 2 3 dana ako su BRZI, a moze trajati i do 8-10 dana.madesa wrote:imam problem,prvog mi sam dobio mail da mi je automatski poslan novac na karticu kao i uvijek dosad iduci dan odem do banke i uzmem pare,medjutim jos uvijek nema para na racunu u pitanju je unicredit banka
Pogledaj danas, ja mislim da su ti sad trebali leci. Ja cu otici provjerit pa javim (isto sam na UC)
- madesa
#2690 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
danas doslo,hvalafree_too wrote:nije to problem ne brini, inace u Unicredit banci traje po 2 3 dana ako su BRZI, a moze trajati i do 8-10 dana.madesa wrote:imam problem,prvog mi sam dobio mail da mi je automatski poslan novac na karticu kao i uvijek dosad iduci dan odem do banke i uzmem pare,medjutim jos uvijek nema para na racunu u pitanju je unicredit banka
Pogledaj danas, ja mislim da su ti sad trebali leci. Ja cu otici provjerit pa javim (isto sam na UC)
-
LadyAribeth
#2691 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
...
Last edited by LadyAribeth on 10/09/2014 22:18, edited 1 time in total.
-
dorkcic
#2692 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Koju poruku si dobila za neuspjeli aut. transfer?
-
LadyAribeth
#2693 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
...
Last edited by LadyAribeth on 10/09/2014 22:18, edited 1 time in total.
-
psiholog
#2694 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
LadyAribeth wrote:Nisam dobila nikakvu poruku, nista, evo vec 5-ti dan. Gledala sam i da nije otisla poruka u spam slucajno, ali nije.
Manuelno radi fantasticno(nakon pola minute i pare su na kartici).
Nije mi se nikad prije desilo da nema automatskog transfera, obicno bude 1, 2 ili 3. dan, zato i pitam, da nisu kakve promjene za korisnike iz BiH, ili je ovo samo prosto greska
A u kojoj si banci ?
- pajero
#2695 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja sam ovaj mjesec bas najeb'o
A ko mi je kriv kad sam promjenio banku.
Imao sam jednu manju uplatu na PP u €, ostalo je sve bilo u $. 01.09. automatski trasfer mi posalje i jedan i drugi iznos. Ali moja banka (sberbank) umjesto da mi prebaci na racun pare oni urade sljedece:
Za iznos u € koji je dosao pod nekim kodom "9" UMANJE moj racun!
A iznos u $ ODBIJU jer je dosao pod kodom "26"!!!
Naravno odmah nazovem banku da vidim ovo malo crkavice u € sto je UMANJENO (jer nisam nista trosio a rezervisali mi "neka sredstva") i oni kazu nakon krace rasprave da je greska i da ce mi racun UVECATI za taj iznos! Opet nakon krace rasprave skontaju da mi trebaju UVECATI iznos 2x€ jer su uzeli i moje pare a nisu uplatili ove sa PP. I tako jedva rijesim €.
Ali onda vidim da su odbili $. Pitam zasto? Kaze banka zato sto je doslo pod kodom "26" a mi taj kod ne priznajemo...hahahahahaaa Samo pod kodom "6" ili "9" moze proci!!!
Naravno kontaktiram PP i objasnim sta se desilo. I nakon 4 dana oni mi kazu uzmi sve manuelno pa cemo ti vratiti onih 5$. Ali opet problem...manuelno nece da povuce pare vec 2 dana!!! Dobijam jednu te istu poruku:
We're sorry. There's been an intermittent communication problem. Please try again later.
I tako se ja svaki dan dopisujem sa PP i cekam da rijese problem...

Imao sam jednu manju uplatu na PP u €, ostalo je sve bilo u $. 01.09. automatski trasfer mi posalje i jedan i drugi iznos. Ali moja banka (sberbank) umjesto da mi prebaci na racun pare oni urade sljedece:
Za iznos u € koji je dosao pod nekim kodom "9" UMANJE moj racun!
A iznos u $ ODBIJU jer je dosao pod kodom "26"!!!
Naravno odmah nazovem banku da vidim ovo malo crkavice u € sto je UMANJENO (jer nisam nista trosio a rezervisali mi "neka sredstva") i oni kazu nakon krace rasprave da je greska i da ce mi racun UVECATI za taj iznos! Opet nakon krace rasprave skontaju da mi trebaju UVECATI iznos 2x€ jer su uzeli i moje pare a nisu uplatili ove sa PP. I tako jedva rijesim €.
Ali onda vidim da su odbili $. Pitam zasto? Kaze banka zato sto je doslo pod kodom "26" a mi taj kod ne priznajemo...hahahahahaaa Samo pod kodom "6" ili "9" moze proci!!!
Naravno kontaktiram PP i objasnim sta se desilo. I nakon 4 dana oni mi kazu uzmi sve manuelno pa cemo ti vratiti onih 5$. Ali opet problem...manuelno nece da povuce pare vec 2 dana!!! Dobijam jednu te istu poruku:
We're sorry. There's been an intermittent communication problem. Please try again later.
I tako se ja svaki dan dopisujem sa PP i cekam da rijese problem...
-
LadyAribeth
#2696 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
...
Last edited by LadyAribeth on 10/09/2014 22:30, edited 1 time in total.
-
rangoj
#2697 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Raiffaisen je sranje, ali su sranje i alternative! Niko ne nudi nesto posebno.LadyAribeth wrote:Banka nema veze s tim, to je sigurno, inace ja sam u Sparkasse i prezadovoljna sam uslugom, brzinom, ma sve za 5, prije toga sam bila u raiffeisen, nikad vise.
Ali da ne skrecem s teme, ovo je nesto drugo, sigurna sam, ako neko moze da objasni onaj policy update i odgovori na moje prvo pitanje.
Inace, poslala sam jutros mail paypal-u, pa vidjecu sta ce mi odgovoriti.
Mene za raiffaisen sad veze samo ova mobilna aplikacija jer mi je više nego zgodno provjeriti račun, pregledati troškove za protekli period (provjeriti uplate) ili na brzinu platiti račun za struju i sl. sve preko telefona.
Jedina promjena na policy update, koliko sam ja shvatio je da će sad za uplate iz US biti umjesto 3.8 provozija od 3.9% - u ovo nisam 100% siguran, ali mislim da je ranije provizija bila 3.8.
Sve ostalo je isto, samo kad čitaš imaš osjećaj da se nešto mijenjalo. I dalje ostajemo u toj manjoj grupi zemalja koje imaju automatski transfer svakog prvog.
-
LadyAribeth
#2698 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
...
Last edited by LadyAribeth on 10/09/2014 22:20, edited 1 time in total.
-
rangoj
#2699 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
$5 stvarno nije mnogo, ja rijetko čekam prvi i auto bekap, obično šaljem dva puta mjesečno, cim legnu pare.LadyAribeth wrote:Slazem se, kad citas imas osjecaj da ima tu jos nesto ali ako je samo provizija u pitanju, to je onda skroz ok, neka ostane na tome. Mislim, nije puno 5 dolara placati po povlacenju novca, ali ako se desi da moras vise puta zbog limita na kartici, e onda je bezz, a i mora se cekati, pa se nadam da se ovo nece vise desavati.
@Saka mi je savjetovao sa trazim povećanje limita, ispunjavam sve uslove (imas ih nekoliko postova unazad) ali nikako da se nakanim da napišem Email i da to završim.
Kad vec postoji mogućnost šteta je ne iskoristiti je
-
free_too
#2700 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
rangoj wrote:$5 stvarno nije mnogo, ja rijetko čekam prvi i auto bekap, obično šaljem dva puta mjesečno, cim legnu pare.LadyAribeth wrote:Slazem se, kad citas imas osjecaj da ima tu jos nesto ali ako je samo provizija u pitanju, to je onda skroz ok, neka ostane na tome. Mislim, nije puno 5 dolara placati po povlacenju novca, ali ako se desi da moras vise puta zbog limita na kartici, e onda je bezz, a i mora se cekati, pa se nadam da se ovo nece vise desavati.
@Saka mi je savjetovao sa trazim povećanje limita, ispunjavam sve uslove (imas ih nekoliko postova unazad) ali nikako da se nakanim da napišem Email i da to završim.![]()
Kad vec postoji mogućnost šteta je ne iskoristiti je![]()
hey ja sam trazio bio povecanje limita, i kazu da ne mogu da nasa zemlja to ne moze bla bla. Moram pretrazit mail da vidim gdje mi jet o napisao.
Evo ga:
After reviewing your account, we regret to inform you that your request to lift your card withdrawal limit is not yet applicable in your country of residence.
We appreciate your patience and understanding regarding this matter, and wish you continued success on PayPal.
Yours sincerely,
Pia
PayPal