Zivio sam tu nekoliko godina.
Niti su skole i vrtici puno pristupniji od ostalih dijelova grada
Majke ti na kojoj si ti grbavici zivio?Znas gdje su skole osnovne,muzicke,vrtici...I kakvi prosjaci?prog321 wrote:Trola i tramvaj nije u vecini Grbavice 2 minute. Samo prosjake dok preskaces treba ti 10 min.![]()
Zivio sam tu nekoliko godina.
Niti su skole i vrtici puno pristupniji od ostalih dijelova grada
aaaaa ti si jedan od onih sto lijevu traku blokiraju .....da mi je znat da li su tebe razvozili u skolu kad si bio mali...prog321 wrote:OS Grbavica 2,
prog321 wrote:Nisam ja ba.
Ovih sam vidio mali milion stanova: peti sprat, na dvije etaze, 105 kvadrata, bez lifta, e jbte. Da su dobri ne bi ih svi prodavali. doduse jesu jeftiniHAVANA wrote:Ako ces rentat,idi u centar,strogi...lijepi stranci i turisti.Al ako si slab sa idejama,mnogo truda,rada i jedno milju renoviranja po kvadratu...bolje nemoj.Ako nisi slab,jako dobar i brzi povrat investicije u poredjenju sa stanovima na drugoj lokaciji.Za zivjeti, ako imas djecu ,meni licno grbavica tito.Al tu se otelit dok nadjes za iole povoljnu cijenu a da nije zadnji bez lifta,osamnesti,les...
Definitivno bi volio U lorisu kad bi se sta naslo povoljno. Punica mi zivi u palmi. Rodjak uzeo u lorisu skoro stan skoro do djaba jer treba renoviranje. i ja bi sta tako da se moze naci, onaj novi parking sto rade je boli glava. BTW treba ko reci tim stanarima da parkiraju ta auta na 45stepeni i imali bi 4 reda auta umjesto 3HAVANA wrote:Kako bolan.Ja kod lorisa uvijek parking imam.Skola osnovna 2 minute,muzicka 2 minute,trolejbus 2 minute,tramvaj 2 minute,vilsonovo 2 minute,grad blizu,ako je guzva mogu sa 3 strane doci,mama 5 minuta,zenin poso 2 minute,dijete se vraca kuci, briga u najmanjoj mogucoj mjeri.Mladja igraliste tu,park...Pijaca,prodavnice,ne moram nikoga nigdje razvoziti,zena nit vozi nit joj treba.Hocu u grad taxi mi ko parking kosta.A pored svega dijete cengic vile,hrasnog i grbavice...
Upravo je to suština koju mnogi ne shvataju, odnosno ne žele da shvate.HAVANA wrote:Svako ima mjesto koje mu pase.I to je ok.Sve je ok u zavisnosti od potreba.Sta cu ja na sipu?Da mi neko po 5 stoja kvadrat da,ne pase mi.Nekom pase...Sto je veci broj ljudi kojim odredjena lokacija pase,samim tim je i cijena kvadrata na tim lokacijama veca.Nema se tu sta puno pametovat.To je tako svugdje.Sta bi ja volio ,il peti i deseti ...trziste ne zanima.Potraznja diktira cijenu.Jos ako nema mogucnosti za novu gradnju u tim zonama, onda je tek zajebano za naci.
Kako sam čuo tehnički problem prilkom gradnje.Nepass wrote: Sto se smrzavaju? Stede ili?
Ništa bolja situacija sa parkinog nije ni oko nih U zgrada na malti gdje si gledao. Plus ove lokacije na Pofalićima je i to što je bliže gradu, Vilsonovom, itd, itd...Tuzla111 wrote: ma nema sanse. Ovo se neko dobro napusio. 8mi sprat, stara zgrada, a parkinga ni u snovima nema. Treba svaki dan po 30minuta minimalno da se parking nadje na nekom cosku da se auto ugura.
Sve je vise takvih situacija.Manjak stanova na tim lokacijama.Prije par godina kod moje mame u vranicinim neboderima je bilo vrlo tesko prodati na visim spratovima.Sad i to ode u trku.Komsinica prije par godina prodavala skoro 3 godine.Jedva 55m2 za 87 milja.Neki dan drugi komsija za 2 dana proda na 18 spratu po 1800.Lijep stan.A mali i nize spratnosti,to je ludilo.Ja prije par mjeseci uzmem u centru,izleti mi nesto nenadano i prodam od starog u porodice ribar.Da ne izvisim tamo, stavim vamo povoljnije i da je sve namjesteno i renovirano 30m2 za 60000.Oj matero.Tuzla111 wrote:Bio je skoro jedan dobar u onoj zgradi prije Palme. preko 50 kvadrata otisoa ispod 90 hiljada. Ja se omisljao jer je bio 14ti sprat ako se ne varam, a stan ode za 7 dana.
Dok svoje ne prodaju.Tako je to kod nas i sa autom,stanom,zemljom...Sve je skupo i bez obzira na stanje,ulaganje...vazda je sve skupo.Dok on sta ne prodaje.Onda je njegovo auto,stan,kuca...jako posebno i vrijedno novca.agent_zero wrote:Upravo je to suština koju mnogi ne shvataju, odnosno ne žele da shvate.HAVANA wrote:Svako ima mjesto koje mu pase.I to je ok.Sve je ok u zavisnosti od potreba.Sta cu ja na sipu?Da mi neko po 5 stoja kvadrat da,ne pase mi.Nekom pase...Sto je veci broj ljudi kojim odredjena lokacija pase,samim tim je i cijena kvadrata na tim lokacijama veca.Nema se tu sta puno pametovat.To je tako svugdje.Sta bi ja volio ,il peti i deseti ...trziste ne zanima.Potraznja diktira cijenu.Jos ako nema mogucnosti za novu gradnju u tim zonama, onda je tek zajebano za naci.
agent_zero wrote:Kako sam čuo tehnički problem prilkom gradnje.Nepass wrote: Sto se smrzavaju? Stede ili?
Ti si prodao zato sto si stavio nesto ispod realne cijene.HAVANA wrote:Sve je vise takvih situacija.Manjak stanova na tim lokacijama.Prije par godina kod moje mame u vranicinim neboderima je bilo vrlo tesko prodati na visim spratovima.Sad i to ode u trku.Komsinica prije par godina prodavala skoro 3 godine.Jedva 55m2 za 87 milja.Neki dan drugi komsija za 2 dana proda na 18 spratu po 1800.Lijep stan.A mali i nize spratnosti,to je ludilo.Ja prije par mjeseci uzmem u centru,izleti mi nesto nenadano i prodam od starog u porodice ribar.Da ne izvisim tamo, stavim vamo povoljnije i da je sve namjesteno i renovirano 30m2 za 60000.Oj matero.Tuzla111 wrote:Bio je skoro jedan dobar u onoj zgradi prije Palme. preko 50 kvadrata otisoa ispod 90 hiljada. Ja se omisljao jer je bio 14ti sprat ako se ne varam, a stan ode za 7 dana.U 8h ujutro stavio,ja ne znam broj poruka koji sam dobio
U 15h dodje zena i obecam joj,zavrseno.Ni kaparu nisam uzeo.Stavim rezervisano,300 poruka.Daj,hajde,sacu doci...blablabla...Cura mi davala 4000km vise i ja kreten ne uze.Zena me sjeba,obeco si zeni,prodo si,vaki si,naki si
I prodam ovoj.Mjesec iza toga su mi jos dolazile poruke,jel gotovo,ako odustane...
Sad u ovoj situaciji i sa nekim promjenama plana sa tim u gradu,ranio bi se sto sam prodao.Kud ne posudih,necrko.
Ja vjerujem covjeku jer mnogo ljudi nece sa agentima i ****** da se dogovara vec hoce da kupi stan direktno. Ko god ide preko agenta odma zna da agent ima i svoj dio u tome i to je extra na cijenu u njihovim ocima.prog321 wrote:Svakakvih lovackih prica ces se naslusat.
Cuj. on uslikao bolje i odmah prodao za 10k vise od agencije