Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
-
elSaik
- StLouis
#2677 Re: Šta trenutno čitate?
Citam Sahiba od ludog Velickovica
kako me uvijek nasmije i raspolozi

- Sunrise00
#2678 Re: Šta trenutno čitate?
Velika obmana, Dan Brown 
- rado_vidjen
#2679 Re: Šta trenutno čitate?
Dan Brown je velika obmanaSunrise00 wrote:Velika obmana, Dan Brown
"NOB u Hercegovini", vise autora
cca 800 str
- aso
#2681 Re: Šta trenutno čitate?
akhil sharma: poslušni otac.
- anais_nin
#2682 Re: Šta trenutno čitate?
odavno ovako brzo ne "progutah" knjigu

jesen u zraku, ali vec mirise na zimu...pa me nesto povuklo ka kanadskoj literaturi...porodicna drama koja se odvija na autoputu, pregrst dopadljivih dijaloga, i istovremeno pogled kroz prozor na jednu porodicu koja se mora nositi sa mentalnom bolescu....svega pomalo...jako lijepo napisana knjiga

jesen u zraku, ali vec mirise na zimu...pa me nesto povuklo ka kanadskoj literaturi...porodicna drama koja se odvija na autoputu, pregrst dopadljivih dijaloga, i istovremeno pogled kroz prozor na jednu porodicu koja se mora nositi sa mentalnom bolescu....svega pomalo...jako lijepo napisana knjiga
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#2683 Re: Šta trenutno čitate?
Momentalno:

- Irm@
#2684 Re: Šta trenutno čitate?
mogla bih je evo sad zavrsiti ali nekako mi zao jer onda necu moci vishe uzivati u vishe nego odlicnom stivu...

-
metrad
#2685 Re: Šta trenutno čitate?
INRETESUJE ME DA LI POSTOJI IŠTA PREVEDENO NA NAŠ (BOSANSKI, SRPSKI, HRVATSKI) JEZIK OD MIRIAM TOEWS?anais_nin wrote:odavno ovako brzo ne "progutah" knjigu![]()
-
vele77
#2686 Re: Šta trenutno čitate?
Moram priznati da ti zavidim na knjigama koje citas, pa cu ih potraziti cim granicu predjem.anais_nin wrote:odavno ovako brzo ne "progutah" knjigu![]()
Inace, ja uzeh New York, Beograd od Dušan Mikije i iskrena da budem nije mi nesto (vjerovatno ce neki reci da nemam pojma) ali meni to nije to. Jos malo pa cu i zavrsiti knjigu, koja me je koji put nasmijala, i nista vise, i koju cu vjerovatno odloziti i nikad je se vise ne sjetiti, a pogotovo ponovo procitati.
Knjigoljupci pozdrav i vidimo se
- Dogman
#2687 Re: Šta trenutno čitate?
Platon i Internet
O ekonomiji znanja, epistemologiji, intelektualnom kapitalu...
O ekonomiji znanja, epistemologiji, intelektualnom kapitalu...
- osa
#2688 Re: Šta trenutno čitate?
A.J.P. TAYLOR: HABSBURŠKA MONARHIJA 1809-1918
-
SOMA
#2689 Re: Šta trenutno čitate?
Upravo sam procitala:
Ken Follett: World without end
Dan Brown: The lost symbol .... e jest ga pretjerao sa svojim simbolima, knjiga ja totalno bez veze...
Ken Follett: World without end
Dan Brown: The lost symbol .... e jest ga pretjerao sa svojim simbolima, knjiga ja totalno bez veze...
- Sunrise00
#2690 Re: Šta trenutno čitate?
Zavrsila sinoc Lovca na zmajeve. Ne pamtim knjigu koja me vise puta rasplakala, a istovremeno i odusevila. Predivna 
- Bullet Tooth Tony
#2691 Re: Šta trenutno čitate?

Sunce se polako počelo spuštati na gradske krovove; zahladilo je i bili smo tužni. Otišli smo još jednom, za svaki slučaj, zaviriti u restoran sa samoposluživanjem, da nas tamo nekim čudom još ne čeka djevojka u samtanim hlačama. Nije je bilo, naravno. Bilo je već pola sedam. Otišli smo do automobila; osjećali smo se, iznenada, kao ljudi protjerani iz stranoga grada, ljudi kojima su uskraćene njegove radosti. Ne preostaje nam drugo, govorili smo sebi, nego da se povučemo na eksteritorijalno tlo našega automobila.
Izvadak iz teksta
Djevojka zaista nije voljela trenutke kad je u toku vožnje morala (mladić je često znao voziti bez zaustavljanja) moliti da na trenutak zaustavi auto negdje pokraj šumice. Uvijek je bila bijesna na njega kad je, glumeći čuđenje, pitao zašto da zaustavi. Znala je da je njezi stid smiješan i staromodan. Već je mnogo puta na svome poslu doživjela da joj se kolege zbog osjetljivosti rugaju i namjerno je provociraju. Uvijek se već unaprijed stidjela zbog toga što će se stidjeti. Čeznula je za tim da se u svom tijelu osjeća slobodnom, bezbrižnom i nesputanom, kako je to umjela većina žena oko nje. Izmislila je za sebe i poseban odgojni sustav: govorila je sebi kako svaki čovjek pri rođenju dobiva jedno od milijuna već pripremljenih tijela, kao da dobiva jednu od milijuna prostorija u nekom beskrajno velikom hotelu, da je prema tome tijelo slučajno i neosobno, samo posuđeni komad konfekcije.
- black
#2692 Re: Šta trenutno čitate?
@babicu kad vec chitash Kunderu, ako vec nisi, prochitaj i 'Nepodnoshljivu lahkocu postojanja'
- Bullet Tooth Tony
#2693 Re: Šta trenutno čitate?
Hocu , hvala ... veca sam narucio ali mi je "Lazni autostop" iz Smijesnih ljubavi odlicnablack wrote:@babicu kad vec chitash Kunderu, ako vec nisi, prochitaj i 'Nepodnoshljivu lahkocu postojanja'
-
elSaik
#2694 Re: Šta trenutno čitate?
Pošto ja trenutno čitam Kunderinu Nepodnošljivu lakoću postojanja, mijenjamo se nakon što završiš ti sa svojom.

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2695 Re: Šta trenutno čitate?
- dr.Gonzo
#2696 Re: Šta trenutno čitate?
Ja citam od The Blank Slate: The Modern Denial of Human Nature od Steven Pinkera. Citao sam i prosle godine, al nisam bio dovrsio.
Sljedece kontam uzet Zivot:uputstvo za upotrebu, od Georges Pereca, djeluje mi zanimljivo. Neko citao?
Sljedece kontam uzet Zivot:uputstvo za upotrebu, od Georges Pereca, djeluje mi zanimljivo. Neko citao?
- StLouis
#2697 Re: Šta trenutno čitate?
Jucer sam procitao "To godisnje doba u Hakkariju" od Ferit Edgu. Zanimljiva knjiga, nista veliko, tek onako...
U medjuvremenu citam jos tri razlicite knjige, i svaka od njih je jako posebna i dobra...
J.M. Coetzee - Cekajuci barbare
Peter Hoeg - U istoj noci
Jack Kerouac -Podzemnici
U medjuvremenu citam jos tri razlicite knjige, i svaka od njih je jako posebna i dobra...
J.M. Coetzee - Cekajuci barbare
Peter Hoeg - U istoj noci
Jack Kerouac -Podzemnici
- pustopoljina
#2698 Re: Šta trenutno čitate?
jest crnjak na krajuBeg_Babic wrote:Hocu , hvala ... veca sam narucio ali mi je "Lazni autostop" iz Smijesnih ljubavi odlicnablack wrote:@babicu kad vec chitash Kunderu, ako vec nisi, prochitaj i 'Nepodnoshljivu lahkocu postojanja'![]()
- pustopoljina
#2699 Re: Šta trenutno čitate?

dugo citam ovu knjigu i imam jos nekih 35 stranica...odusevljena sam. puna je informacija o "kako je pocelo", interesantnih prica o nekim predmetima/ljudima/pojavama/situacijama koje su cijelo vrijeme oko nas,a nikad se nisi zapitao-otkud.
zivo prikazanih dogadjaja u istoriji...na svakoj stranici je nesto novo i zanimljivo...
nije roman,nema glavne junake...odnosno, glavni junaci su sudionici 17.stoljeca koji su ispisivali mape, uspostavljali kontakte sa drugim narodima, trgovali, koristili nevjerojatne taktike...nekad ih je prosto sluzio slucaj.
odavno nisam citala nesto zanimljivije.
- 2407
#2700 Re: Šta trenutno čitate?
Upravo procitah epopeju o slavnom arapskom pjesniku/junaku ratniku, iz pred islamskog doba, Antaru sinu Shedadovom.
A sljedece na redu je Kader Abdolah - Kuca imama. Jel neko vec procitao, dojmovi?
A sljedece na redu je Kader Abdolah - Kuca imama. Jel neko vec procitao, dojmovi?