Antonini je u Empoliju na posudbi igrao lijevog beka, ali puno vise je igrao kao lijevo krilo, bio je standardan. Momak je zaista brz i dobro prenosi loptu na drugu polovinu. Isto tako je i sa Abateom koji je u Torinu igrao dosta ofanzivnije nego u Milanu i danas i jedni i drugi ostavljaju dosta prostora iza sebe pozadi kada podju u napad upravo jer u klubovima u kojim su igrali oni nisu bili klasicni bekovi.F&N wrote:Dvije najvece ublehe u svijetu fudbala.ganjeta wrote:Mesbah je bolji kako god od Antoninija, ja se ospem kad njega ugledam i još jedino takvu rekaciju izaziva neponovljivi Bonera.
Taj Bonera vec koliko godina je u Milanu, ja ne znam da me i jednu jedinu utakmicu odushevio.
Mrtvi prosjek, Antonini nije ni prosjek.
Josh me mnogo nervira Abate, zbog manjka mozga kako glupo zna ispast i pogrijeshiti, ali nekako nadoknadjuje to borbenoscu, snagom, i brzinom.
Oni definitivno nisu igraci za bekovskih pozicija. Milan odavno nema rijesenja da te pozicije zakrpi. Jedno vrijeme je desnog beka igrao Flamini, jer ni Abate ni Bonera nisu bili na nivou toga zadatka. Otkad se povrijedio Zambrota, na poziciji lijevog beka (zambrota je polivalentan bek moze igrati i desno i lijevo) nikako nisu mogli da nadju adekvatnu zamjenu njemu, pokusaji da na toj poziciji igra Antonini nisu bili dobri, potom Emanuelson, Taiwo takodjer nisu donjeli nista dobro. Zato je doveden Mesbah kako bi se ta strana pokusala zakrpiti.