Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
ka0406

#2676 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

drugi profil wrote:Samo vas gledamo. Kritcni je period.
Bas je kriticni period... bit ce da su ovo posljednji jaci trzaji ... ili se grdno varam :?:
vivace

#2677 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

ka0406 wrote:
Bas je kriticni period... bit ce da su ovo posljednji jaci trzaji ... ili se grdno varam :?:

koliko dugo ti ne pusis?
ka0406

#2678 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

vivace wrote:ufffff. nisam izrzala danasnju krizu.popusila jednu. nesto sam sa kompjuero bila poremetila pa nisam mogla da dodjem do mojih milih i dragih koji mi cine podrsku, i popusila jednu, ali rat se nastavlja. bitka je samo izgubljena,ali ne i rat. mnogo mi je zao. opet mi nesto nije ok sakompjuterom. nema mi sva tri pokazatelja u gornjem desnom uglu.
E joj Vivace... pa gdje 8 casa vode, disanje duboko , ne zacinjena hrana, setanje ... toliko toga , a ti morala jednu zapaliti. Sad ti je opomena, a slijedeci put kazneni bodovi. Vracas se tri dana unazad i onda nema titule :!:
ka0406

#2679 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

vivace wrote:
ka0406 wrote:

koliko dugo ti ne pusis?
Neces vjerovati, ali evo morala sam brojati... 18.dan :D
Psn

#2680 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Psn »

@vivace .. pa da, dobro ti zbore :)

@ka0407 .. poslednji svakako.. barem na fazonu kao sto su ti prvi u te tri nedelje.
Ono, jos te drzi navika pusenja. Kad navika ne pusenja nastupi, onda je lakse i krace traje "gusenje".
Bitno da si ti svakim danom dalje od jednog, a blize drugom.
To mu je sada. Preskaci i idi dalje.
radostan dan

#2681 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by radostan dan »

-kad mrtav prdne- novi roman u izdanju bigz-a, u kom glavna junakinja vivace pokušava da prestne da puši...
vivace

#2682 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

ka0406 wrote:

koliko dugo ti ne pusis?
Neces vjerovati, ali evo morala sam brojati... 18.dan :D[/quote

pa nesto vise nego ja...mani je 7. dan....zar kriza traje toliko dugo... :sad:
vivace

#2683 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

radostan dan wrote:-kad mrtav prdne- novi roman u izdanju bigz-a, u kom glavna junakinja vivace pokušava da prestne da puši...

koliko ti ne pusis*+?
radostan dan

#2684 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by radostan dan »

nije ovo moja tema. naćićeš me na drugoj.
na ovoj sam zbog tebe.
htio sam -peckanjem- da probudim inat u tebi.
nije upalilo...
nemoj puno da se sekiraš. kreni iz početka.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#2685 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

vivace wrote:ufffff. nisam izrzala danasnju krizu.popusila jednu. nesto sam sa kompjuero bila poremetila pa nisam mogla da dodjem do mojih milih i dragih koji mi cine podrsku, i popusila jednu, ali rat se nastavlja. bitka je samo izgubljena,ali ne i rat. mnogo mi je zao. opet mi nesto nije ok sakompjuterom. nema mi sva tri pokazatelja u gornjem desnom uglu.
Morati cu te razocarati i reci da si sav trud si bacila u vodu i vratila se na pocetak.

Ali dobro...sve je to normalno, i ja sam vise puta tako ;-)
Samo sto se ja nikada nisam zadrzao na jednoj, fino u prodavnicu i onda citavu kutiju :lol:
vivace

#2686 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

drma mi se kabanica...iz neke pesme narodne...kriziram samo tako.sad 1. cigarareta trazi drugu i td..
Psn

#2687 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Psn »

.. a ti joj nedaj..
vivace

#2688 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

ne dam .malo mi fali da sidjem dole u prodavnicu da kupim paklo. tesko zavijam cigare. ali necu,necu i necu.
ka0406

#2689 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

vivace wrote:ne dam .malo mi fali da sidjem dole u prodavnicu da kupim paklo. tesko zavijam cigare. ali necu,necu i necu.
Pa svi isto prolazimo. Najlakse je otici i kupiti cigare ... ali mi nismo tako slabi. Nego, fino , reci sebi da mozes i prestani razmisljati o tome kako bi zapalila. Meni se isto vrti non-stop cigara, ali mi nije ni na kraj pameti da zapalim. Ja cak ne moram ici ni u trgovinu. evo ih na sanku, od muza..
Hehehe, onaj prelijepo crni Marlboro touch :D
vivace

#2690 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

ka0406 wrote:
vivace wrote:ne dam .malo mi fali da sidjem dole u prodavnicu da kupim paklo. tesko zavijam cigare. ali necu,necu i necu.
Pa svi isto prolazimo. Najlakse je otici i kupiti cigare ... ali mi nismo tako slabi. Nego, fino , reci sebi da mozes i prestani razmisljati o tome kako bi zapalila. Meni se isto vrti non-stop cigara, ali mi nije ni na kraj pameti da zapalim. Ja cak ne moram ici ni u trgovinu. evo ih na sanku, od muza..
uh onda ti je jos teze ostaviti cigare,kad imas muza koji pusi. svaka cast... :thumbup:
drug_profi

#2691 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

vivace wrote:
ka0406 wrote:

koliko dugo ti ne pusis?
Neces vjerovati, ali evo morala sam brojati... 18.dan :D[/quote

pa nesto vise nego ja...mani je 7. dan....zar kriza traje toliko dugo... :sad:

Vivace. Ti nepusis manje od 24 sata. Dakle, pomiri se sa tim da ides otpocetka. To ti je tako. Nijedna ili reset.
drug_profi

#2692 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

vivace wrote:drma mi se kabanica...iz neke pesme narodne...kriziram samo tako.sad 1. cigarareta trazi drugu i td..
nemoj samo okrenuti na onu narodnu "drma mi se subara i cvijece", nije bas popularna u ovim krajevima... :D

Nego hajd sad lijepo sa sobom: sjedi i napisi zasto hoces da bacis cigar. Ozbiljno. Na papir sve stavi i kad ti sljedeci put na um padne da zapalis radi gluposti (samo ti je trebao izgovor, priznaj sebi), procitaj prvo svoje razloge.
bacila si napore od 7 dana niz vodu. Potpuno si se beskorisno patila. Sve case vode sto si popila i sve sto si se znojila, bez ikakve koristi, osim da ti bubrezi malo bolje rade.
Jedina korist ce biti ako te to nauci pameti pa nikad vise ni jednu.
I baci ta govna od sebe. Nemoj da su ti pri ruci. Jesi ih to kupila majke ti? Sad ces ti sprziti kutiju jer ti komsiji laje pas, jer je bio udes na autoputu, jer ekonomska kriza, jer ti je visok racun za telefon... naci ces ti jos 19 razloga.
drug_profi

#2693 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

vivace wrote:
ka0406 wrote:
uh onda ti je jos teze ostaviti cigare,kad imas muza koji pusi. svaka cast... :thumbup:
Nije tesko. Ako si odlucila da prestanes prestaces.
I moja supruga pusi i pusila je, a meni to niej smetalo, niti sam dosao u iskusenje da joj uzmem. I ona je bila svjesna da je borba teska i ne bi mi dala da zapalim.
vivace

#2694 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

ja bih u ovom slucaju ukrala cigarete,garant... :mrgreen:
I am Happy

#2695 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

Ama poslusaj moj savjet :) Idi kupi kutiju i ispusi citavu ;-)
Osjecati ces se kao smece i kao najveci jad i biti ces ljuta na sebe :) to ce ti dati snagu za iduci pokusaj ;-)
vivace

#2696 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

Yahel wrote:Ama poslusaj moj savjet :) Idi kupi kutiju i ispusi citavu ;-)
Osjecati ces se kao smece i kao najveci jad i biti ces ljuta na sebe :) to ce ti dati snagu za iduci pokusaj ;-)
kad sam popusila ovu jednu,malo je bilo zadovljstva,vise trenjenje u rukama i nogama
vrlo neprijatno- i mala kao nesvestica----
ka0406

#2697 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

vivace wrote:ja bih u ovom slucaju ukrala cigarete,garant... :mrgreen:
tebe kao da netko tjera da nepusis .... ajde sada iskreno : hoces li se proci ovog otrova ili ne? Fino presjeci, i kreni u cistu borbu :thumbup:
Vjeruj da je meni svejedno sto su mi cigare pred nosom, cak kad me uhvati kriza i muz zapali, mene zatusi i zasmeta dim,pa mi bude puno lakse.
I am Happy

#2698 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

Zato odes i kupis kutiju pa pusi jednu po jednu...jer defitivno nisi jos uvijek spremna za prestajanje ;-)
Kroz koji dan ces shvatiti da to ne ide i onda ces biti jaca nego ikada i pobjediti nikotin ;-)

Naravno ovo ne vazi za vas ostale koji niste popustili i zapalili jednu :mrgreen:
vivace

#2699 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

ka0406 wrote:
vivace wrote:ja bih u ovom slucaju ukrala cigarete,garant... :mrgreen:
tebe kao da netko tjera da nepusis .... ajde sada iskreno : hoces li se proci ovog otrova ili ne? Fino presjeci, i kreni u cistu borbu :thumbup:
Vjeruj da je meni svejedno sto su mi cigare pred nosom, cak kad me uhvati kriza i muz zapali, mene zatusi i zasmeta dim,pa mi bude puno lakse.

moram zbog zdravlja prekinuti s pusenjem,i zbog finansija....nemam para vise da ih kupujem,ali prvi je onaj prvi razlog...pa ti pasivno pusis...joj evo je kriza...pojela sam malo kobasice i kriza je odmah tu.
ka0406

#2700 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

vivace wrote:
moram zbog zdravlja prekinuti s pusenjem,i zbog finansija....nemam para vise da ih kupujem,ali prvi je onaj prvi razlog...pa ti pasivno pusis...joj evo je kriza...pojela sam malo kobasice i kriza je odmah tu.
Eno sad i kobasica razlog. Moja Vivace ... malo dima od muza koji mi zasmeta ne bih bas nazvala pasivnim pusenjem. Tako kvalitetan razlog imas i ti opet po svom. A ta cigara sto si zapalila, koliko sam shvatila , nije bilo zadovoljstvo , sama si rekla :
vivace wrote:kad sam popusila ovu jednu,malo je bilo zadovljstva,vise trenjenje u rukama i nogama
vrlo neprijatno- i mala kao nesvestica----
Post Reply