NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Neelix

#2676 Re: NBA

Post by Neelix »

and1medjed wrote:
jasko_ba wrote:23:45 NBA Regular Season: L.A.Lakers-San Antonio / prijenos :dance:
a citavu ovu sedmicu najavljuju u 00:30,al hajd samo nek je prenos....
P.S.Lakersi ce ih otrest samo tako....
svaka cast na prognozi :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2677 Re: NBA

Post by Admir_1984 »

Adriatic wrote:Hoće li mi neko konačno objasniti šta rade ovi s OBN-a?
Da li nedjeljom daju snimke ili direktan prenos?
Sinoć sam do iza ponoći čekao utakmicu San Antonia i Lakers-a i ništa, odem spavati.
Jel ovo zajebancija i zašto OBN ne prenosi utakmicu kad treba?
by Edin Avdic
Aktuelni termini prikazivanja NBA utakmica su direktna odluka naših nadređenih iz Zagreba koji prave programsku šemu. Tu ni ja, a ni moje kolege komentatori ne možemo ništa. Mi (komentatori) utakmice radimo uživo, one se snimaju i zatim emituju u terminu koji je određen programskom šemom. Vrlo često se desi da se ja vratim kući, a utakmica tek počinje na našem programu. To smo do sada izbjegavali direktnim prijenosima subotom ili petkom, ali od kraja januara su sve vrhunske utakmice na programu u nedjelju. Trenutno je takva situacija. Čim bude nekih promjena bićete blagovremeno obavješeteni.
-danTe-

#2678 Re: NBA

Post by -danTe- »

Neelix wrote:
and1medjed wrote:
jasko_ba wrote:23:45 NBA Regular Season: L.A.Lakers-San Antonio / prijenos :dance:
a citavu ovu sedmicu najavljuju u 00:30,al hajd samo nek je prenos....
P.S.Lakersi ce ih otrest samo tako....
svaka cast na prognozi :D
zar si sumnjo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Adriatic

#2679 Re: NBA

Post by Adriatic »

Admir_1984 wrote:
Sinoć sam do iza ponoći čekao utakmicu San Antonia i Lakers-a i ništa, odem spavati.
by Edin Avdic
Aktuelni termini prikazivanja NBA utakmica su direktna odluka naših nadređenih iz Zagreba koji prave programsku šemu. Tu ni ja, a ni moje kolege komentatori ne možemo ništa. Mi (komentatori) utakmice radimo uživo, one se snimaju i zatim emituju u terminu koji je određen programskom šemom. Vrlo često se desi da se ja vratim kući, a utakmica tek počinje na našem programu. To smo do sada izbjegavali direktnim prijenosima subotom ili petkom, ali od kraja januara su sve vrhunske utakmice na programu u nedjelju. Trenutno je takva situacija. Čim bude nekih promjena bićete blagovremeno obavješeteni.
E hvala na informaciji. Znači snimak.
dosta_mi_je_svega

#2680 Re: NBA

Post by dosta_mi_je_svega »

Ja navijam za Cavs-e i naravno James-a (jednostavno mislim da je bolji od Kobe-ija)
Ustvari to pokazuju i statisticki parametri

When Bynum had his 42 in the win over the Clippers, Kobe Bryant went for 18 points, 10 boards and 11 dimes for his second triple-double of the season and the 16th of his career. Williams got his 43 with a little help from LeBron James' 25-15-11. It was LeBron's third triple-double this season and 20th of his young career.

Tako da LeBron je najbolji, i nadam se kad Cavs-i budu imali potpunu i nepovrijedjenu ekipu da ce biti nepobjedivi i osvojit ce prsten (ja vjeruje u to) :) ...Go go go Cleveland
-danTe-

#2681 Re: NBA

Post by -danTe- »

dosta_mi_je_svega wrote:Ja navijam za Cavs-e i naravno James-a (jednostavno mislim da je bolji od Kobe-ija)

When Bynum had his 42 in the win over the Clippers, Kobe Bryant went for 18 points, 10 boards and 11 dimes for his second triple-double of the season and the 16th of his career. Williams got his 43 with a little help from LeBron James' 25-15-11. It was LeBron's third triple-double this season and 20th of his young career.

Tako da LeBron je najbolji, i nadam se kad Cavs-i budu imali potpunu i nepovrijedjenu ekipu da ce biti nepobjedivi i osvojit ce prsten (ja vjeruje u to) :) ...Go go go Cleveland
:roll: :( :roll: :( :roll:
Neelix

#2682 Re: NBA

Post by Neelix »

odakle li je ovaj, ha medo? :D
M-16

#2683 Re: NBA

Post by M-16 »

vaistinu zalostan komentar :D kobe je za svjetlosnu godinu ispred one gomile misica

i ne treba mi statistika da bi to zakljucio. 8-)
-danTe-

#2684 Re: NBA

Post by -danTe- »

Neelix wrote:odakle li je ovaj, ha medo? :D
ne znam neelix-e,al mi ovaj forum sve vise pada u ocima... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:sax:
dimu

#2685 Re: NBA

Post by dimu »

jasko_ba wrote:
ma taktika Mirze Vilića...kako iznervirati ljude i smanjiti gledanost..i što je najgore, budala je uspio u tome :x

snimke daju

a sto ih daju kasno to je njihova programska sema...

nedjeljom imas uvijek jednu utakmicu NBA koja se igra ranije po njihovom vremenu da bi se prikazivala u Europi u normalnom terminu... to mozes i vidjeti po snimkama grada u toku utakmice gdje je napolju dan...

a ovi na OBN pustaju snimku kao da je uzivo sto je jadno, jer recimo neka ekipa ima kratki time-out od 20 sekundi, a oni tu nabacaju reklama 1.5 minutu i onda se vrate u utakmicu (naravno time-out je tek tad gotov :lol: :lol: :lol: )... eto obrati paznju iduci put, pauze za time-out su redovno duze i po tome se vidi da je snimak

a zbog tih reklama je utakmicu postalo nepodnosljivo gledati, em predugo traju, em su uvijek iste, em su glupe do bola...
Adriatic

#2686 Re: NBA

Post by Adriatic »

dimu wrote:
jasko_ba wrote:
ma taktika Mirze Vilića...kako iznervirati ljude i smanjiti gledanost..i što je najgore, budala je uspio u tome :x

snimke daju

a sto ih daju kasno to je njihova programska sema...

nedjeljom imas uvijek jednu utakmicu NBA koja se igra ranije po njihovom vremenu da bi se prikazivala u Europi u normalnom terminu... to mozes i vidjeti po snimkama grada u toku utakmice gdje je napolju dan...

a ovi na OBN pustaju snimku kao da je uzivo sto je jadno, jer recimo neka ekipa ima kratki time-out od 20 sekundi, a oni tu nabacaju reklama 1.5 minutu i onda se vrate u utakmicu (naravno time-out je tek tad gotov :lol: :lol: :lol: )... eto obrati paznju iduci put, pauze za time-out su redovno duze i po tome se vidi da je snimak

a zbog tih reklama je utakmicu postalo nepodnosljivo gledati, em predugo traju, em su uvijek iste, em su glupe do bola...
Šta se onda busaju da imaju ekskluzivno pravo na NBA prenose?
Faktički, gledamo jedan snimak sedmično. I to je ekskluziva?
A reklame su posebna priča. Još ima i najava za reklame. Dok samo ona prođe. Dođe mi da im odem tamo i samo jednim kratkim rafalom sredim stvar.
Bar da su reklame različite. Nego te tuče u mozak jednim te istim. Užas.
dosta_mi_je_svega

#2687 Re: NBA

and1medjed wrote:
ne znam neelix-e,al mi ovaj forum sve vise pada u ocima... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nije ovaj, nego ova :) sta se odmah bunite vi muskarci?
Bas me zabavlja kad vidim da jedni navijaju za jedne a drugi za druge pa se onda pocnu svadjati i prepucavati, tako da sam odlucila da se malo zezam :) a vi odmah "ko je ovaj i sl"...ali ostajem pri svome da mi je draza ona hrpa misica pa bar nije nikoga silovao (ne kazem ja da Kobe ne igra dobro kosarku, naprotiv igra odlicno ali ga ja jednostavno ne podnosim, antipatican mi je u majmanju ruku) pa ne morate me zbog toga odmah napadati :roll:
A to sto sam napisala pa samo sam procitala i mali djelic odlucila podjeliti sa vama...a evo sad sve pa ko hoce neka procita

R2MVP Daily: Jan. 28, 2009
Jan 28, 2009
Posted by Rob Peterson
One week ago today, the Lakers Andrew Bynum scored a career-high 42 points against the Clippers. Last night, the Cavs' Mo Williams (not to be confused with the children's book author Mo Willems) tallied a career-high 43 at home against the Kings.

And the similarities between the two performances? Yes, they were both career-highs. We mentioned that. Yes, both players reached 40 points. Yes, both were against two of the lower tier teams in the West, but that's not it. C'mon, you can do it.

Ding! Time's up. Let me help: Bynum and Williams were each complemented by a triple-double from their MVP candidate teammate.

Yes, the superstars whose names are on the marquee did the dirty work, dishing and cleaning the glass, as they pushed a supporting cast member into the klieg lights. When Bynum had his 42 in the win over the Clippers, Kobe Bryant went for 18 points, 10 boards and 11 dimes for his second triple-double of the season and the 16th of his career. Williams got his 43 with a little help from LeBron James' 25-15-11. It was LeBron's third triple-double this season and 20th of his young career. (Psst, LeBron fans, I just gave you two pieces of information to use when arguing with Kobe fans in the comments.)

Brian Windhorst of the Cleveland Plain-Dealer described Williams' third quarter assault on the Kings' defense.

"Of James' 11 assists, seven went to Williams and five were for 3-pointers. The two hooked up on three straight possessions in the third quarter.

"'You make the first few, three turns to four and four turns to five and you start feeling pretty good,' Williams said. 'Things were rolling, it was a great offensive performance.'

"Said James: 'It was funny to me, they just kept letting him shoot the ball. He was on fire, he kept letting it go and I kept finding him.'"

Sounds simple, doesn't it? When Kobe and LeBron play as they did in those two games, not only are the Lakers and Cavs virtually unbeatable, but it also highlights the value of each player to his respective team. On the surface, that seems obvious, but I don't think you can discount the importance of having a star complement (and compliment -- "Hey, nice game!") a teammate in such a way. A little trust in your compatriots' abilities goes a long way during a long season.

This is one of the reasons I favor point guards and guys like LeBron, Kobe and Dwyane Wade who get a majority of the touches on offense (it's also why I have had Dwight Howard at No. 5 for most of the season and why Steve Nash has won two MVPs. Deal with it, people). They are often in possession of the game's most valuable object -- the ball. Often, they do wondrous things with it: handle it, shoot it, pass it, rebound it, save it, steal it and on occasion, slam it home.

If these MVP candidates give up the ball, they're doing one of two things: they're trusting you that you can do good things with the ball once you get it from them or they're passing out of the double-team.

If you can be productive with the rock, as Bynum and Williams were, you're going to continue to get it. MVP candidates recognize this. That's why they're valuable.

Then again, getting rebounds is another way of taking care of the rock, and there is no one better in the NBA than Howard, who leads the NBA with 13.8 rebounds per game. He added another 10 in 29 minutes last night as the Magic breezed past the Pacers by 24. Not all was sunny, however, as Dwight had six turnovers. It didn't hurt the Magic on Tuesday, but Howard has to take better care of the ball.

It also helps if you're on the court. Last night, Bryant fouled out in the first OT against the Bobcats, who came to Staples and stole one in double overtime, 117-110. Strangely, the Bobcats own the Lakers, winning five of their last six.

"'It was one of those games where Kobe had kind of taken over for them,' Raja Bell said. 'So when you lose that engine, I think it was more of the fact that they just didn't have that go-to guy down the stretch.

'It definitely didn't hurt that Kobe wasn't around. But more than anything, we continued to do what we did.'"

The game had no business going into OT as the Bobcats missed seven of eight free throws and Boris Diaw missed a layup late in the fourth quarter. But give Kobe and the Lakers credit, they barged through the door the Bobcats left open.

As you can imagine, Kobe wasn't happy.

As disappointed as Kobe was with the loss, I am sincerely disappointed with Trail Blazers nation. Chris Paul and Wade weren't the only MVP candidates to have sterling games on Monday. I thought one Trail Blazers fan would mention Brandon Roy's 33-point performance against the Clippers in L.A., especially after Roy threw some chicken on Cheikh Samb's grille.

So what if you need to sit through nine other great plays to see Roy's slam. Take the four-and-a-half minutes to enjoy, OK?
-danTe-

#2688 Re: NBA

Post by -danTe- »

dosta_mi_je_svega wrote:
and1medjed wrote:
Nije ovaj, nego ova :) sta se odmah bunite vi muskarci?
Bas me zabavlja kad vidim da jedni navijaju za jedne a drugi za druge pa se onda pocnu svadjati i prepucavati, tako da sam odlucila da se malo zezam :) a vi odmah "ko je ovaj i sl"...ali ostajem pri svome da mi je draza ona hrpa misica pa bar nije nikoga silovao (ne kazem ja da Kobe ne igra dobro kosarku, naprotiv igra odlicno ali ga ja jednostavno ne podnosim, antipatican mi je u majmanju ruku) pa ne morate me zbog toga odmah napadati :roll:
A to sto sam napisala pa samo sam procitala i mali djelic odlucila podjeliti sa vama...a evo sad sve pa ko hoce neka procita
nismo se razumili kolegice :mrgreen: procitaj sta sam napisao..."...ovaj forum..."
ja tebe spomeno nisam :mrgreen:
a ovu raspravu o njima dvojici necemo voditi dalje,nema smisla... :skoljka:
kofi anan

#2689 Re: NBA

Post by kofi anan »

dosta_mi_je_svega wrote:Ja navijam za Cavs-e i naravno James-a (jednostavno mislim da je bolji od Kobe-ija)

Dobro se kloniraju :dance: :dance:

Kad prodje ban, sa kojeg ce accounta pisat :zzzz: :zzzz:
-danTe-

#2690 Re: NBA

Post by -danTe- »

joj ja samo cekam arzea jer postaje dosadno,jest da ima ovih ko nas zabave povremeno,al jedan je arze... ;-)
jos 10 dana do povratka... :thumbup: :mrgreen:
kofi anan

#2691 Re: NBA

Post by kofi anan »

and1medjed wrote:joj ja samo cekam arzea jer postaje dosadno,jest da ima ovih ko nas zabave povremeno,al jedan je arze... ;-)
jos 10 dana do povratka... :thumbup: :mrgreen:
COUNTDOWN :D :D
Admir_1984

#2692 Re: NBA

Post by Admir_1984 »

http://sports.espn.go.com/nba/teams/ros ... &sort=null

Jel moguce da Ben Wallace prima haman 15mil godisnje :-) :? :-) :?
burek_in_space

#2693 Re: NBA

Post by burek_in_space »

Admir_1984 wrote:http://sports.espn.go.com/nba/teams/ros ... &sort=null

Jel moguce da Ben Wallace prima haman 15mil godisnje :-) :? :-) :?
Zashto ne bi bilo moguce?!
To je jedan od glavnih razloga shto je otishao iz Detroita,pored konstantnih sukoba sa nekolicinom igracha.
Admir_1984

#2694 Re: NBA

Post by Admir_1984 »

Pa igra ocajno, imam ga u onom fantasiju i po tekmi 4-5 skokova, 2 poena...... uzas
Neelix

#2695 Re: NBA

Post by Neelix »

LeBrick James :lol: :lol:
Neelix

#2696 Re: NBA

Post by Neelix »

o jebo ga LBG, jebo ga Dejvid Haris, i jebo ga citav tim Klivlenda i sljedece sedmice :roll:
dosta_mi_je_svega

#2697 Re: NBA

Neelix wrote:o jebo ga LBG, jebo ga Dejvid Haris, i jebo ga citav tim Klivlenda i sljedece sedmice :roll:
namoj da si nervozan...moramo utvrditi gradivo dobro :D ponavljanje je majka znanja
Neelix

#2698 Re: NBA

Post by Neelix »

ma vala dosta mi je svega :D
LSD

#2699 Re: NBA

Post by LSD »

Neelix wrote:ma vala dosta mi je svega :D
A hoceš li da gledaš Toronto opet :-D ...znaš i sam da su to dvije redovne opcije (Cleveland ili Toronto)
Hoce li IKAD prenositi npr.Memphis ili Oklahomu (može i Phila, Indiana,Bucksi...da ne nabrajam dalje)...nema veze što su ove ekipe odron,ali da ih vidimo bar jednom u toku regularnog dijela sezone...svakako ih necemo gledati u play-offu...ali jok bitno je svaku tekmu prenositi Cleveland ili Toronto :roll:
madner

#2700 Re: NBA

Post by madner »

Aj jasno mi je sto prenose Cleveland. Ali taj fetis za Torontom :roll:

Onaj Bosh je sve pokazao protiv Garnetta, tj nista. Ali eto, pika se da ima dobar prosjek :roll:
Post Reply