Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
SaraFina

#2677 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Hakiz wrote:Nema veze.

Ima. Razgraniči šta je roba široke potrošnje, sa formiranim i razvijenim tržištem, te svakodnevnu upotrebu, a šta taj proizvod koji si naručivao.
SaraFina

#2678 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

славянин wrote:
Nivelacija wrote:
Mozda sto je poruseno sve u ratu, dok su neki skidali humanitarnu pomoc sa kamiona pa od toga kupovali?
Kolik ljeta prodje od rata ? Gdje ekonomija firme itd ?

Gdje u HR? Eto u EU je. Kraš, Podravka, Pliva, Saponia?
Sve ostalo od komunizma. Nisu sposobni dočepati se EU fondova. Banana države.
Hakiz

#2679 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

SaraFina wrote:
Hakiz wrote:Nema veze.

Ima. Razgraniči šta je roba široke potrošnje, sa formiranim i razvijenim tržištem, te svakodnevnu upotrebu, a šta taj proizvod koji si naručivao.
Ne tuci krepanu mačku.
Hajvan

#2680 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hajvan »

cemu trosenje energije ovdje, osim iz ciste 100% zluradosti, mrznje i/ili pakosti (vjerovtno uzrokovane licnom nemoci), likova koji na temama o odlasku i nastavku zivota van granica nase domovine (ocigledno, ne i njihove) pisu kako samo cekaju dan odlaska?!?!

koji qu… se zamarate s nama nizim bicima, te nasim zivotnim problemim???
DinoKotroman

#2681 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by DinoKotroman »

MarlboroGold wrote:
DinoKotroman wrote: ko pored sarajevskog, tuzlanskog ili.preminger piva kupi ožujsko, karlovačko, pan, jelen, kurac, palac
prvoklasna piva kao Hajneken i Budwiser je nesto drugo
ali pijandura koja se opija sa karlovačkim ili ožujskim pored sarajevskog ili tuzlanskog je kreten
Meni su sva tri loša.
Tuzlak sam i ovo sadašnje tuzlansko mi je jedno od najgorih... samo je sarajevsko još gore. Znači kreten sam ako ganjam nešto kvalitetnije od domaće brlje. Razlika između npr. zaječarskog i pivama koje si naveo je nebo i zemlja, a da ne govorim o Paulaneru i drugim...
eto ja srpsko ili rvacko pivo ne bi kupio kad bi po marke bilo litar,

iz principa, jebiga
štaš, tvrdoglavi Bošnjo

zbog mene bi Bingo već idući mjesec odjebo distributera tih govana
славянин

#2682 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by славянин »

Hajvan wrote:cemu trosenje energije ovdje, osim iz ciste 100% zluradosti, mrznje i/ili pakosti (vjerovtno uzrokovane licnom nemoci), likova koji na temama o odlasku i nastavku zivota van granica nase domovine (ocigledno, ne i njihove) pisu kako samo cekaju dan odlaska?!?!

Pa vjerovatno se na mene odnosi pa da repliciram. Zvog takvih nebuloznih ideja, jurisanja na vjetrenjace,totalne izgubljenosti,feudalizma,lopovluka - nedostatka bilo kakve drzavne,razvojne,kulturne i bilo koie druge ideje i idem. Pokusao sam koliko mogu ja licno da neke male male stvari zapocnem,neku dobru pricu -ali nece da moze.
Stalno je neko drugi,ovi,oni,neprijatelji,uzp,cetnici,mudzahedini - a drzava jase i unistava tj. Oni koji je vode i koji rade za istu. Narod je nemaran, ocito neobrazovan i lako povodljiv jer dopusta da se s**e po istom.

Sada zasto pisem na forumu ? Zato sto imam slobodnog vremena , tako da od dosade frustracije izbacujem ovde.Dali je to pogresno ? Mislim da nije - jer forum i sluzi za diskusiju i razlicita iskustva ..
DinoKotroman

#2683 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by DinoKotroman »

beni-bu-man wrote:ko vam je kriv sto su vam male plate
ko te slago

Image
Image
MarlboroGold

#2684 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

DinoKotroman wrote:
MarlboroGold wrote:
DinoKotroman wrote: ko pored sarajevskog, tuzlanskog ili.preminger piva kupi ožujsko, karlovačko, pan, jelen, kurac, palac
prvoklasna piva kao Hajneken i Budwiser je nesto drugo
ali pijandura koja se opija sa karlovačkim ili ožujskim pored sarajevskog ili tuzlanskog je kreten
Meni su sva tri loša.
Tuzlak sam i ovo sadašnje tuzlansko mi je jedno od najgorih... samo je sarajevsko još gore. Znači kreten sam ako ganjam nešto kvalitetnije od domaće brlje. Razlika između npr. zaječarskog i pivama koje si naveo je nebo i zemlja, a da ne govorim o Paulaneru i drugim...
eto ja srpsko ili rvacko pivo ne bi kupio kad bi po marke bilo litar,

iz principa, jebiga
štaš, tvrdoglavi Bošnjo

To je tvoj izbor i imaš puno pravo na to, ali nemaš pravo da osuđuješ izbor ostalih. Tebi ako se pije pivo lošeg kvaliteta iz inata onda nastavi, ali ja sigurno neću. Tako i u vezi svih ostalih proizvoda. Što je kvalitetno, a domaće, obavezno uzimam. Što nije - tražim alternative dok ne nađem ono što mi odgovara pa i da se radi o hrvatskim ili srpskim proizvodima.
DinoKotroman

#2685 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by DinoKotroman »

MarlboroGold wrote:
DinoKotroman wrote: eto ja srpsko ili rvacko pivo ne bi kupio kad bi po marke bilo litar,

iz principa, jebiga
štaš, tvrdoglavi Bošnjo

To je tvoj izbor i imaš puno pravo na to, ali nemaš pravo da osuđuješ izbor ostalih. Tebi ako se pije pivo lošeg kvaliteta iz inata onda nastavi, ali ja sigurno neću. Tako i u vezi svih ostalih proizvoda. Što je kvalitetno, a domaće, obavezno uzimam. Što nije - tražim alternative dok ne nađem ono što mi odgovara pa i da se radi o hrvatskim ili srpskim proizvodima.
jel ožujsko i karlovacko ili jelen i nektar pivo
bolje od sarajevskog, preminger ili tuzlanskog

Image
Nivelacija

#2686 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Nivelacija »

Treba biti objektivan pa reci da je tuzlansko pivo najgore pivo koje je proizvedeno :mrgreen:

ali ima preminger je odlican.
DinoKotroman

#2687 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by DinoKotroman »

Hajvan wrote:meni sefica Stefica.

imam ultimatum da prestanem pisati emailove mimo tzv hrvatskog pravopisa ili cu dobiti otkaz
u sred sarajva.
kaje meni tuka na šalteru Unicreditbanke koja takođe ide na spisak bojkota jer joj je sjediste u Škutorlendu "popuni te ZNAMENKE na formularu
reko ne razumem rvacki
prevedi mi na bosanski sta ti znači znamenka
Ommadawn

#2688 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

Nivelacija wrote:Treba biti objektivan pa reci da je tuzlansko pivo najgore pivo koje je proizvedeno :mrgreen:

ali ima preminger je odlican.
Ne znam bas.
Preminger je prije bio dobar ali u zadnjih par godina mi se pokvario.
Sarajevsko mi je uzasno. Tuzlanski Pilsner malo bolji od Sarajevskog ali nista imponirajuce.
Hajvan

#2689 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hajvan »

DinoKotroman wrote:

imam ultimatum da prestanem pisati emailove mimo tzv hrvatskog pravopisa ili cu dobiti otkaz
u sred sarajva.
kaje meni tuka na šalteru Unicreditbanke koja takođe ide na spisak bojkota jer joj je sjediste u Škutorlendu "popuni te ZNAMENKE na formularu
reko ne razumem rvacki

Sve je to BOSANSKI, s vecom ili manjom govrnom manom :lol:
Bloo
Globalna šefica

#2690 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

DinoKotroman wrote:

u sred sarajva.
reko ne razumem rvacki
39. Crtica se stavlja između brojki koje znače tekući račun i sl.:
. 1 0195-840-077-5023.
Uobičajeno je da se crticom odjeljuju i posljednje tri znamenke u
telefonskome broju: 4 1 -837, 210-578.

Pravopis bosanskog jezika.
Strana 18.
Halilovic, 2004.

Kad vec trolas, radi to pismeno.
MarlboroGold

#2691 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

DinoKotroman wrote:
MarlboroGold wrote:
DinoKotroman wrote: eto ja srpsko ili rvacko pivo ne bi kupio kad bi po marke bilo litar,

iz principa, jebiga
štaš, tvrdoglavi Bošnjo

jel ožujsko i karlovacko ili jelen i nektar pivo
bolje od sarajevskog, preminger ili tuzlanskog

Image
Karlovačko jeste. Ostala mi također ne leže.
Hajvan

#2692 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hajvan »

DinoKotroman wrote:
Hajvan wrote:
Sve je to BOSANSKI, s vecom ili manjom govrnom manom :lol:
da li se.sprdas ili ne, ali nemas pojma kolko si upravu

Ne, uopste..
samo hocu da kazem da je sve to nas lijepi Bosanski jezik, nevazno jel’ zapadna ili istocna varijanta- od Kumrovca do Kumanova
O'zone
Globalni moderator

#2693 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by O'zone »

Banned user for reason “Kršenje pravila foruma”
» DinoKotroman

Trajni

Poradi na komunikaciji
decembar2017

#2694 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Ommadawn wrote:
SaraFina wrote:

Distributeri imaju ugovore koliko robe, kvartalno/polugodišnje/godišnje moraju plasirati na odredjeno tržište... (oni su samo spona izmedju proizvodjača i potrošača)...

Ako ditributero ne uspiju u plasmanu i on padne za 20/ 30%... Ispituju se razlozi... I proizvidjač nakon toga traži drugu opciju za plasman svojih proizvoda.
Pa nisu Hercegovci svete krave da drže tolika zastupništva, a robu plasiraju u FBiH.
Zamjeniće ih pobogu. Nije presedan to nevidjen u svijetu.
Imaju. I sad ne kupuju se proizvodi odredjenog proizvodjaca, distributer nije uspio u plasmanu, padne taj procenat koji si navela - sta radi proizvodjac? On trazi uzroke. Uzrok je bojkot. On se povuce s trzista totalno i trazi plasman negdje drugo. Jebe se njega za BiH koja nije veliko trziste i cija je platezna moc mala, plus gdje se ljudi opet nesta gombaju - jednom su tu izgubili za vrijeme rata i ne misle opet.
Nisu Hercegovci svete krave ali su snalazljivi.
gdje si to ucio ekonomiju, na trgu u rinkebiju :lol:

ako su vec ozbiljni strani proizvodjaci kvalitetne robe onda se biti pogotovo ozbiljni i u prodaji i nece se citava strategija bazirati na jednom razgovoru vec na ozbiljnom istrazivanju koji ce da im pokaze da nije problem u kvaliteti ili odbijanju samog produkta vec u distibuteru i koga distributer podrzava. Prema tome nema uopste potrebe da odustane od trzista koje je npr par puta vece od Crne Gore , a ne znam ni jednog da ne zeli da bude prisutan tu , vec ce jednostavno da promjeni distributera ili ce da distributer da promjeni koga ce da podrzava.
decembar2017

#2695 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

славянин wrote:
Hajvan wrote:cemu trosenje energije ovdje, osim iz ciste 100% zluradosti, mrznje i/ili pakosti (vjerovtno uzrokovane licnom nemoci), likova koji na temama o odlasku i nastavku zivota van granica nase domovine (ocigledno, ne i njihove) pisu kako samo cekaju dan odlaska?!?!

Pa vjerovatno se na mene odnosi pa da repliciram. Zvog takvih nebuloznih ideja, jurisanja na vjetrenjace,totalne izgubljenosti,feudalizma,lopovluka - nedostatka bilo kakve drzavne,razvojne,kulturne i bilo koie druge ideje i idem. Pokusao sam koliko mogu ja licno da neke male male stvari zapocnem,neku dobru pricu -ali nece da moze.
Stalno je neko drugi,ovi,oni,neprijatelji,uzp,cetnici,mudzahedini - a drzava jase i unistava tj. Oni koji je vode i koji rade za istu. Narod je nemaran, ocito neobrazovan i lako povodljiv jer dopusta da se s**e po istom.

Sada zasto pisem na forumu ? Zato sto imam slobodnog vremena , tako da od dosade frustracije izbacujem ovde.Dali je to pogresno ? Mislim da nije - jer forum i sluzi za diskusiju i razlicita iskustva ..
Kada se ponavljas nije ni meni mrsko :

I to je tvoj doprinos temi, tebe i svih ostalih samoprozvanih ljevicara, FGR, anti-nacionalista, naprednih dijasporaca...da trazite 100 i kusur nacina da pokazete kako se finansijere HDZ -a ne treba/ ne moze bojkotovati :thumbup:
beni-bu-man

#2696 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

DinoKotroman wrote:
beni-bu-man wrote:ko vam je kriv sto su vam male plate
ko te slago

Image
Image
pa malo, pa veca moja mjesecna provizija od te plate
Ommadawn

#2697 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

decembar2017 wrote:
Ommadawn wrote:
SaraFina wrote:

Distributeri imaju ugovore koliko robe, kvartalno/polugodišnje/godišnje moraju plasirati na odredjeno tržište... (oni su samo spona izmedju proizvodjača i potrošača)...

Ako ditributero ne uspiju u plasmanu i on padne za 20/ 30%... Ispituju se razlozi... I proizvidjač nakon toga traži drugu opciju za plasman svojih proizvoda.
Pa nisu Hercegovci svete krave da drže tolika zastupništva, a robu plasiraju u FBiH.
Zamjeniće ih pobogu. Nije presedan to nevidjen u svijetu.
Imaju. I sad ne kupuju se proizvodi odredjenog proizvodjaca, distributer nije uspio u plasmanu, padne taj procenat koji si navela - sta radi proizvodjac? On trazi uzroke. Uzrok je bojkot. On se povuce s trzista totalno i trazi plasman negdje drugo. Jebe se njega za BiH koja nije veliko trziste i cija je platezna moc mala, plus gdje se ljudi opet nesta gombaju - jednom su tu izgubili za vrijeme rata i ne misle opet.
Nisu Hercegovci svete krave ali su snalazljivi.
gdje si to ucio ekonomiju, na trgu u rinkebiju :lol:

ako su vec ozbiljni strani proizvodjaci kvalitetne robe onda se biti pogotovo ozbiljni i u prodaji i nece se citava strategija bazirati na jednom razgovoru vec na ozbiljnom istrazivanju koji ce da im pokaze da nije problem u kvaliteti ili odbijanju samog produkta vec u distibuteru i koga distributer podrzava. Prema tome nema uopste potrebe da odustane od trzista koje je npr par puta vece od Crne Gore , a ne znam ni jednog da ne zeli da bude prisutan tu , vec ce jednostavno da promjeni distributera ili ce da distributer da promjeni koga ce da podrzava.
Decko, hajd malo popusti sa tim ad hominemom - to sacuvaj ukoliko me nekada sretnes uzivo.
Trziste je vece od Crne Gore no Crna Gora nema takvih politickih problema kao Bosna i Hercegovina.
Recimo da se sprovede bojkot nekih stranih proizvoda iz razloga jer su njegovi zastupnici i distributeri Hrvati (ili Srbi) - proizvodjac naravno gubi trziste i raskida ugovor sa zastupnikom. Javlja se Bosnjak i nudi se kao zastupnik.
Hoce li proizvodjac pristati na to, znajuci sta je bio razlog bojkota?
Bodkin

#2698 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

decembar2017 wrote:
славянин wrote:

Kada se ponavljas nije ni meni mrsko :

I to je tvoj doprinos temi, tebe i svih ostalih samoprozvanih ljevicara, FGR, anti-nacionalista, naprednih dijasporaca...da trazite 100 i kusur nacina da pokazete kako se finansijere HDZ -a ne treba/ ne moze bojkotovati :thumbup:
Alternativa je da finansiras finansijere sda. To je puno puno bolje. Pid uslovom naravno da uopste imas izbor kod kupovine
decembar2017

#2699 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Ommadawn wrote:
Decko, hajd malo popusti sa tim ad hominemom - to sacuvaj ukoliko me nekada sretnes uzivo.
Trziste je vece od Crne Gore no Crna Gora nema takvih politickih problema kao Bosna i Hercegovina.
Recimo da se sprovede bojkot nekih stranih proizvoda iz razloga jer su njegovi zastupnici i distributeri Hrvati (ili Srbi) - proizvodjac naravno gubi trziste i raskida ugovor sa zastupnikom. Javlja se Bosnjak i nudi se kao zastupnik.
Hoce li proizvodjac pristati na to, znajuci sta je bio razlog bojkota?
Znaci kada se @sara kritikuje kao dijasporka koja je za bojkot finansijera hdz moze ad hominem ali kada dijasporac izmislja razloge zbog kojih brani finansijere, tada da se popusti :-)

Naravno da ce da pristane jer proizvodjacu je vazno da proda svoju robu a cim nije problem u samom prozivodu vec u distirbuteru naravno da ce da ga promjeni. Ili sam distributer moze da utice koga podrzava, nije ovo poziv na linc hrvata kao sto se to zeli da predstavi vec samo poziv na bojokot onih koji finansiraju hdz pa me cudi da ti iz dijaspore izmisljas razloga da se to ne dogodi :wink:
Last edited by decembar2017 on 15/01/2019 10:03, edited 1 time in total.
decembar2017

#2700 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Bodkin wrote:
decembar2017 wrote: Kada se ponavljas nije ni meni mrsko :

Alternativa je da finansiras finansijere sda. To je puno puno bolje. Pid uslovom naravno da uopste imas izbor kod kupovine
Ne, alternativa je da finansijeri hdz prestanu sa podrskom otvorenim neprijateljima ove drzave. Kada Bakir ode na proslavu stvaranje genocidne stvorevine ili kada se pokaki na muftiju banjaluckog kada se ovaj pozazali na polozaj Bosnjaka tada cu javno pozvati da se bojkotuju i fanansijeri sda, do tada bojkot finansijera hdz pa do njih je da li zele da ih nastave podrzavati.
Locked