Pa ovi iz SDA tacno zive u svom nekom svijetu. I znam neke od njih, ti jednostavno s njima ne mozes pricati. Isto kao konji, samo pravo idu i vjeruju da oni ono sto rade je najispravnije.
20 i kusur godina ovaj kanton vode i vidimo evo na sta su nas doveli. Pa jebemu majku, pa pusti malo i druge da probaju.
Nego oni znaju sta je ovdje najveci problem. To sto bi neki drugi mogli nesto napraviti, da to narod onda vidi i da ovi nikada vise ne dobiju glas. Tesko se vratiti, ma kakvu masineriju imao iza sebe. Sjetimo se kraha SzaBiH, pa SDP-a, SDS-a...red je i na SDA.
I cujem ove neke glavurde od politicara, ponajvise iz SDA, kao evo sta i da su vlast u kantonima, ako ih nema na federalnom, drzavnom. Pa nema ih sad, ali ako se pokazu na tim nizim nivoima, zar fkt misli neko da ce se SDA uspjeti onda odrzati na visim iduce izbore? Ako ovi pokazu narodu da moze sekundu bolje, SDA je gotova.
I druga stvar, isto kao da perfektno sve funkcionise kada jedna stranka drzi citavu tu vertikalu kanton - federacija - drzava. Pa evo imali smo to sada i? NIkad gore stanje.

Mislim zar moze gore od ovoga? Gore je jedino rat.
A Efendic je zadnja, al fkt zadnja osoba koja bi trebala da brani stavove SDA. Zgazio je covjeka ne tako davno. I kandidirao se za skupstinu i izradio 30k glasaca. I on nesto prica o igrama i spletkama.
Samo da ova koalicija bude imala pameti i snage, a mislim da imaju. Pruzite nam trunku nade, trunku popravite stanje i imat cete naredne izbore i federalnu i drzavnu vlast.