Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
putokaz1

#2676 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by putokaz1 »

Tačno NIP podsjeća na SBB 2010 sve više svakim danom,sve je isto sve se :sad: ponavlja
_Reds_

#2677 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

putokaz1 wrote:Tačno NIP podsjeća na SBB 2010 sve više svakim danom,sve je isto sve se :sad: ponavlja
SBB je imao jače kadrove nego što ih ima NIP sada.
Styling

#2678 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

_Reds_ wrote:
putokaz1 wrote:Tačno NIP podsjeća na SBB 2010 sve više svakim danom,sve je isto sve se :sad: ponavlja
SBB je imao jače kadrove nego što ih ima NIP sada.
A i lidera koji kalkulise iskljucivo u svoju korist. Svi ostali su kolateral.
Banksy

#2679 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

izvrsni direktor wrote:10 godina? Za 10 godina se samo zna da ce bakir vladati sda a ni za jednu ostalu stranku ne znas kako ce izgledati i kakva ce atmosfera u tim strankama biti
Tačno, ali znamo kratkoročno - izgubi li sda naredne lokalne, gube i opće, a onda je to već ozbiljna priča.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2680 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Banksy wrote:
izvrsni direktor wrote:10 godina? Za 10 godina se samo zna da ce bakir vladati sda a ni za jednu ostalu stranku ne znas kako ce izgledati i kakva ce atmosfera u tim strankama biti
Tačno, ali znamo kratkoročno - izgubi li sda naredne lokalne, gube i opće, a onda je to već ozbiljna priča.
Izgubiti je opet relativan pojam. Sta znaci izgubiti na izborima? Stvar je samo koliko ce drugi, tj oni koji hoce bez sda, imati glasova da vecinu bez sda formiraju.
Sda ce jos duugo imati isti broj glasova, tj veliki, kakvi god da su oni ili drugi. Samo je stvari kako ce proci oni koji ne zele s njima.
meme_machine

#2681 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by meme_machine »

Haha vrlo vjerovatno, mada bi ovi stariji u NIP-u trebali imati neku dugorocniju viziju za svoj politicki projekat
MUNAFIK

#2682 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Evo upratio sam NIP i Kifla obilaze opstine i prave stranacke skupove i razgovaraju sa ljudima o dosadasnjim rezultatima rada i buducim planovima...

Vidim po slikama sale su pune, ozbiljno se radi!
The BEN10

#2683 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The BEN10 »

MUNAFIK wrote:Evo upratio sam NIP i Kifla obilaze opstine i prave stranacke skupove i razgovaraju sa ljudima o dosadasnjim rezultatima rada i buducim planovima...

Vidim po slikama sale su pune, ozbiljno se radi!
Uz dodatak da im ozbiljno podapinju iz SDA. Na primjer, u Novom Gradu nisu mogli dobiti multimedijalnu salu, ali opet im je skup bio itekako posjećen. I to ljudima koji su baš željni promjena, dok iz SDA nazor dovode ljude na te skupove
Akibh

#2684 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Akibh »

The BEN10 wrote: ali opet im je skup bio itekako posjećen. I to ljudima koji su baš željni promjena
:D, I dodju da slusaju kiflu.
Joj
Styling

#2685 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Akibh wrote:
The BEN10 wrote: ali opet im je skup bio itekako posjećen. I to ljudima koji su baš željni promjena
Joj
Ja bih njega mogla slusati i gledati i dan i noc. :D :D
Seyfo

#2686 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Seyfo »

Ja mislim (možda griješim) da su lokalni izbori 2020.g test za šestorku. Ako tada odigraju pametno i ostvare rezultat, možda bude hljeba i na općim izborima 2022.
Takođe mislim (opet možda griješim) da isto razmišljaju Fahro i Komšić te da važu izaći ili ne izaći iz šestorke te da će to "vaganje" razvući do lokalnih izbora, da vide šta će se desiti. Od uspjeha na tim izborima ovisi hoće li ostati ili otići. Što bi ono rekla pjesma
"svijet voli voli pobjednike"
odnosno neće niko da bude na brodu koji tone.

Podrška šestorci !
Akibh

#2687 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Akibh »

Styling wrote:
Akibh wrote:
Joj
Ja bih njega mogla slusati i gledati i dan i noc. :D :D
Razumijem, I nisi jedina…
Zbog toga nam I jeste ovako
jefff

#2688 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jefff »

Seyfo wrote:Ja mislim (možda griješim) da su lokalni izbori 2020.g test za šestorku. Ako tada odigraju pametno i ostvare rezultat, možda bude hljeba i na općim izborima 2022.
Takođe mislim (opet možda griješim) da isto razmišljaju Fahro i Komšić te da važu izaći ili ne izaći iz šestorke te da će to "vaganje" razvući do lokalnih izbora, da vide šta će se desiti. Od uspjeha na tim izborima ovisi hoće li ostati ili otići. Što bi ono rekla pjesma

Podrška šestorci !
Ispucali su oni bonus. Na lokalnim su gubitnici pa kada bi svih sest bilo u koaliciji. Kamara sjebanih luzera. Kako su se domogli vlasti, nije mi jasno
Seyfo

#2689 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Seyfo »

Ne bih bio toliko siguran. Niko od SDA nije ispucao više bonusa. Za njih će glasati samo i isključivo oni koji od njih žive, tj.uhljebi.Od ostalih sve zavisi.
Sačekajmo oktobar 2020 pa ćemo vidjeti.
Styling

#2690 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

jefff wrote:
Seyfo wrote:Ja mislim (možda griješim) da su lokalni izbori 2020.g test za šestorku. Ako tada odigraju pametno i ostvare rezultat, možda bude hljeba i na općim izborima 2022.

Podrška šestorci !
Ispucali su oni bonus. Na lokalnim su gubitnici pa kada bi svih sest bilo u koaliciji. Kamara sjebanih luzera. Kako su se domogli vlasti, nije mi jasno
Moze li pojasnjenje boldiranog? Koje bonuse su ispucali?
Seyfo

#2691 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Seyfo »

Imaju oni bonusa još.
Do pobjede :bih:
Henry Chinaski

#2692 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Henry Chinaski »

Konaković je najgora karika. Da nije on uletio, stvari bi išle puno brže pa se nadam de će se sljedeći put moći formirati bez njega.
Ove curice što svršavaju na njegovu pojavu neka mu ostavljaju cvijeće ispred kuće, a ne da nam zaustavlja svaki napredak još par godina.
MUNAFIK

#2693 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Henry Chinaski wrote:Konaković je najgora karika. Da nije on uletio, stvari bi išle puno brže pa se nadam de će se sljedeći put moći formirati bez njega.
Ove curice što svršavaju na njegovu pojavu neka mu ostavljaju cvijeće ispred kuće, a ne da nam zaustavlja svaki napredak još par godina.
Da nije Kifle sad bi Semir bio premjer i SDA bi nastavila svoju vladavinu u KS, tako da te glupe price ostavi za neke kafanske šupljake...

Kako ti mislis da se pravi vlast bez kifle?

Ako nema kifle tu je SDA, koji prenosi vac pucaju pa vecina gradjana u KS nikad nece glasati ni za SDP ni za NS ni za neke ljeve opcije tako da.je ovaj komentar bas ono amaterski.
Opetja033

#2694 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Opetja033 »

Henry Chinaski wrote:Konaković je najgora karika. Da nije on uletio, stvari bi išle puno brže pa se nadam de će se sljedeći put moći formirati bez njega.
Da nije Konakovica ne bi ni bilo ove Vlade KS. To ce ti reci i ljudi iz SDP-a i NS-a. Motor koji odrzava vladu i skupstinsku vecinu. To zapamti.

A sto se tice zelja i pozdrava - nastavi mastati, to ti niko ne moze zabraniti. Sve, bukvalno sve, ankete od izbora do danas pokazuju da je NiP stranka koja ima najveci rast u KS.

Gledaces ti i Konakovica i NiP jos dugo, dugo. Navikni se.
MUNAFIK

#2695 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

jefff wrote:

Podrška šestorci !
Vlada KS ispucala bonuse :-) :-)

Ljudi tek preuzeli vlast, uhvatili se u koštac sa visegodisnjim nagomilanim problemima i apsolutno tromim i korumpiranom birokratijom sa cijelim armijom stranackih (SDA) uposlenika koji tu ostaju da rade. Vlada jos nije ni preuzela.javna preduzeca u punom kapacitetu, i pricamo da su ispucali bonuse fakat, ali fakat smijesno...
Henry Chinaski

#2696 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Henry Chinaski »

Opetja033 wrote:
Da nije Konakovica ne bi ni bilo ove Vlade KS. To ce ti reci i ljudi iz SDP-a i NS-a. Motor koji odrzava vladu i skupstinsku vecinu. To zapamti.

A sto se tice zelja i pozdrava - nastavi mastati, to ti niko ne moze zabraniti. Sve, bukvalno sve, ankete od izbora do danas pokazuju da je NiP stranka koja ima najveci rast u KS.

Gledaces ti i Konakovica i NiP jos dugo, dugo. Navikni se.
Nažalost, obojica iznad su u pravu i tu ne mogu puno uraditi. I rekao sam da se nadam da će ove stranke sljedeći put biti u mogućnosti sastaviti vladu bez njega.
Lijepo bi bilo da je barem populacija u Sarajevu dovoljno obrazovana da zna odvojiti pohlepne demagoge od ljudi koji rade konkretne i korisne stvari.
Ovako, SDA otpadak, prepun afera, odjednom postaje mesija koji rješava sve probleme. A realno, nema ni jedan jedini uspješan argument iza sebe.
Akibh

#2697 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Akibh »

MUNAFIK wrote:
Ako nema kifle tu je SDA

A inace, razlika je drasticna :roll:
Styling

#2698 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Akibh wrote:
MUNAFIK wrote:
Ako nema kifle tu je SDA

A inace, razlika je drasticna :roll:
Apsolutno!
The 51st State

#2699 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

Kifla ce da podere lokalne, nadogradnja mahalske dzematske strukture na osnovama koje zastupa ce razvaliti.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2700 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Princip je da pokusaju ogadili konakovica, covjeka koji cilja na profil glasaca koji glasaju za sda. Oni ne mogu reci, sda je bolji, jer znaju da sda nije ni u cemu bolji i niko u to ne vjeruje, tako da je opcija da hljagas one druge, tj konakovica kao najvecu prijetnju.
Isto kao ono "svi su oni isti nema se za koga glasati"
Post Reply