Bloo wrote:Smrcak15 wrote:
a sto mi ne postas objasnjenje onoga sto je je rekao?
po bibliji nije Isus jedini sin, i drugi Boziji poslanici su Boziji sinovi, kao David, Mojsije, Jakov/Izrael itd
tako da to nista ne znaci specijalni biti Boziji sin osim sto znaci biti poslusan BOgu.
nije tacno po bibiliji
Jasno Isus kaze Oce koji si na nebesima, znaci nije na zemlji.
nigdje nema dokaza da je sebe psolao na zemlju.
ni isusu se nije otjelovljavao
pokazi iz biblije gdje pise da se otjelovio
Objasnjenje? Krscanska teologija ti je klik udaljena. Ne trebam ti ja. Njima je jasno sta je rekao. Tebi ne.
Zapravo, prema novom zavjetu svi smo mi djeca bozja. Ali samo jednog lika je Bog napravio

i plus lijepo odozgora rekao da mu je sin (krstitelj,golubica ...momenat).
Pa oce na nebesima..pa kad je na nebesima. A otjelovio se u sinu na zemlji. Kako ce mu drugacije reci?

jest malo sizofreno, ali jedna bozanska osoba moze pricati sa drugom bez problema.
A ti trazis da se spomene rijec otjelovljenje u bibliji? Nije ti dovoljno sto se isus zaceo na onakav nacin? Dosao andeo i direktno rekao Mariji:
“Božja moć doći će na tebe”, odgovorio je Gabrijel. “Zato će i dijete biti Božji sin.”
Njima je jasno sta je rekao.
ama nije im jasno ba, poppricaj malo sa raznim sortama krscana, pa ces da vidis je li im jasno ili nije....njima je najveci neprijatelji njihova dogma i ovo trojstvo, netrebaju njima drugi neprijatelji
Ali samo jednog lika je Bog napravio

i plus
lijepo odozgora rekao da mu je sin (krstitelj,golubica ...momenat).
ne pratis sta ti se pise, i drugi ljudi su Boziji sinovi po bibliji, pa sta je onda specijalan isus de mi reci?
A otjelovio se u sinu na zemlji
hajmo postaviti stvari ovako
ako se otjelovio , je li ponio znanje sa sobom??
ili je ostavio bozansko znanje na nebesima?
da cujem
Nije ti dovoljno sto se isus zaceo na onakav nacin?
a kako je poceo Adam i Melkisedek
da cujem....
cuj Bloo , nije pametno ulaziti u minirane terene sa zivim blatom, tesko mozes zivu glavu izvuci u tim terirorijama, pa zato ako ne zagovaras krscanstvo mani se corava posla
nesto najgore je kad mi ateista ubijedjuje u krscnastvo i njihove vjerska nacela