Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Smrcak15

#2676 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:
Bloo wrote: Nisam znala da je Muhammed dizao iz mrtvih, umro, pa uskrsnuo...a ni Mojsije...
nije dizao iz mrtvi ni on ni MOjsije ali su zato radili jos zesca cuda nego Isus, ustvari BOg radio preko Muhammeda i Mojsija.
Ali nekako mi se cini da.Isus odskace od sve te raje.
Nema tjelesnog oca, vec bezgresno zacece.
Dizao iz mrtvih.
Nije se zenio niti djece imao.
Lijecio bolesne dodirom ruke.
Nahranio puno ljudi jednim krekerom.
Hodao po vodi.
Umro.
Prosetao zdrav, prav za tri dana medu rajom.

Tesko ovo nadmasiti. A jos navodno nije bog.
jasno ti biblija kaze da to nije radio Isus nego Bog, Isus kaze ja nemogu nista od sebe raditi, nego Bog radi preko Isusa.

A jos navodno nije bog
je li to ti furas pricu da je On Bog mozda????????
Bloo
Globalna šefica

#2677 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
jasno ti biblija kaze da to nije radio Isus nego Bog, Isus kaze ja nemogu nista od sebe raditi, nego Bog radi preko Isusa.

Jasno i on kaze: Ja i Otac jedno smo....Haladz style :mrgreen:
A zna se ko mu je otac. :mrgreen:
Onaj bradonja gore.

Ne furam ja nista. Ti negiras temelje citave jedne religije.
Borba na dva.fronta. Protiv ateista i protiv krscana.
Jak si.
Smrcak15

#2678 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:

Onaj bradonja gore.

Ne furam ja nista. Ti negiras temelje citave jedne religije.
Borba na dva.fronta. Protiv ateista i protiv krscana.
Jak si.
Onaj bradonja gore.
ali isus je jasno objasnio sta to znaci ja i otac smo jedno, i uopste se ne donosi na tyo sto ti ciljas, pa tako i mnogi krscani nisu razumjeli ovo ja i otac smo jedno jer ne citaju bibliju8 kako treba a Isus u bibliji objasnio vec sta to znaci :-)

to sto je objasnio je da to znaci biti jedno u cilju i slozi, da budu svi tako jedno kao svi apostoli da budu jedno kao sto su on i Bog jedno pa da svi budu jedno, bog , isusu, i apostoli da budu svi jedno.

a ne niposto da su Bog i isus jedno kao sos kakav :-)
Bloo
Globalna šefica

#2679 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
ali isus je jasno objasnio sta to znaci ja i otac smo jedno, i uopste se ne donosi na tyo sto ti ciljas, pa tako i mnogi krscani nisu razumjeli ovo ja i otac smo jedno jer ne citaju bibliju8 kako treba a Isus u bibliji objasnio vec sta to znaci :-)

to sto je objasnio je da to znaci biti jedno u cilju i slozi, da budu svi tako jedno kao svi apostoli da budu jedno kao sto su on i Bog jedno pa da svi budu jedno, bog , isusu, i apostoli da budu svi jedno.

Evo ljudi u zabludi vec 2000 godina. Tsk.
Ne ciljam ja nista. Samo postam sta je lik rekao.
Zvao Boga Ocem. Rekao da su on i otac jedno.
Bog sam rekao da mu je on sin (onaj momenat sa ivanom krstiteljem i golubom). Guglaj, vidi kako meni ide.
Ergo, bog se otjelovio u Isusu. Poslao dio sebe na zemlju.
Nije ni u Mojsiju ni u Muhamedu se otjelovio vec samo djelovao.
Smrcak15

#2680 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:

Evo ljudi u zabludi vec 2000 godina. Tsk.
Zvao Boga Ocem. Rekao da su on i otac jedno.
Bog sam rekao da mu je on sin (onaj momenat sa ivanom krstiteljem i golubom). Guglaj, vidi kako meni ide.
Nije ni u Mojsiju ni u Muhamedu se otjelovio vec samo djelovao.
a sto mi ne postas objasnjenje onoga sto je je rekao?
Bog sam rekao da mu je on sin (onaj momenat sa ivanom krstiteljem i golubom).
po bibliji nije Isus jedini sin, i drugi Boziji poslanici su Boziji sinovi, kao David, Mojsije, Jakov/Izrael itd
tako da to nista ne znaci specijalni biti Boziji sin osim sto znaci biti poslusan BOgu.
nije tacno po bibiliji

Jasno Isus kaze Oce koji si na nebesima, znaci nije na zemlji.

nigdje nema dokaza da je sebe psolao na zemlju.
Nije ni u Mojsiju ni u Muhamedu se otjelovio vec samo djelovao
ni isusu se nije otjelovljavao

pokazi iz biblije gdje pise da se otjelovio
Smrcak15

#2681 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Nek vam Francis Ford Coppola(reziser filma Godfather sa Marlonom Brando) kaze koju rijec o Kur'anu
Bloo
Globalna šefica

#2682 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:

po bibliji nije Isus jedini sin, i drugi Boziji poslanici su Boziji sinovi, kao David, Mojsije, Jakov/Izrael itd
tako da to nista ne znaci specijalni biti Boziji sin osim sto znaci biti poslusan BOgu.

nije tacno po bibiliji

Objasnjenje? Krscanska teologija ti je klik udaljena. Ne trebam ti ja. Njima je jasno sta je rekao. Tebi ne.

Zapravo, prema novom zavjetu svi smo mi djeca bozja. Ali samo jednog lika je Bog napravio :mrgreen: i plus lijepo odozgora rekao da mu je sin (krstitelj,golubica ...momenat).

Pa oce na nebesima..pa kad je na nebesima. A otjelovio se u sinu na zemlji. Kako ce mu drugacije reci? :mrgreen: jest malo sizofreno, ali jedna bozanska osoba moze pricati sa drugom bez problema.

A ti trazis da se spomene rijec otjelovljenje u bibliji? Nije ti dovoljno sto se isus zaceo na onakav nacin? Dosao andeo i direktno rekao Mariji:
“Božja moć doći će na tebe”, odgovorio je Gabrijel. “Zato će i dijete biti Božji sin.”
Bloo
Globalna šefica

#2683 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Ako andeo bozji ti direktno kaze da ces roditi sina bozjeg..
Kako to se moze drugacije tumaciti..pitam se.
Bloo
Globalna šefica

#2684 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Sve najbolje o Didzuzu, sinu Bozjem. Uglavnom :mrgreen:

Bloo
Globalna šefica

#2685 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Musliman se sreo sa Isusom u snu na putu za Meku.

Smrcak15

#2686 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:

nije tacno po bibiliji

Objasnjenje? Krscanska teologija ti je klik udaljena. Ne trebam ti ja. Njima je jasno sta je rekao. Tebi ne.

Zapravo, prema novom zavjetu svi smo mi djeca bozja. Ali samo jednog lika je Bog napravio :mrgreen: i plus lijepo odozgora rekao da mu je sin (krstitelj,golubica ...momenat).

Pa oce na nebesima..pa kad je na nebesima. A otjelovio se u sinu na zemlji. Kako ce mu drugacije reci? :mrgreen: jest malo sizofreno, ali jedna bozanska osoba moze pricati sa drugom bez problema.

A ti trazis da se spomene rijec otjelovljenje u bibliji? Nije ti dovoljno sto se isus zaceo na onakav nacin? Dosao andeo i direktno rekao Mariji:
“Božja moć doći će na tebe”, odgovorio je Gabrijel. “Zato će i dijete biti Božji sin.”
Njima je jasno sta je rekao.
ama nije im jasno ba, poppricaj malo sa raznim sortama krscana, pa ces da vidis je li im jasno ili nije....njima je najveci neprijatelji njihova dogma i ovo trojstvo, netrebaju njima drugi neprijatelji :-)
Ali samo jednog lika je Bog napravio :mrgreen: i plus lijepo odozgora rekao da mu je sin (krstitelj,golubica ...momenat).
ne pratis sta ti se pise, i drugi ljudi su Boziji sinovi po bibliji, pa sta je onda specijalan isus de mi reci?

A otjelovio se u sinu na zemlji
hajmo postaviti stvari ovako

ako se otjelovio , je li ponio znanje sa sobom??

ili je ostavio bozansko znanje na nebesima?

da cujem
Nije ti dovoljno sto se isus zaceo na onakav nacin?
a kako je poceo Adam i Melkisedek

da cujem....

cuj Bloo , nije pametno ulaziti u minirane terene sa zivim blatom, tesko mozes zivu glavu izvuci u tim terirorijama, pa zato ako ne zagovaras krscanstvo mani se corava posla :-)

nesto najgore je kad mi ateista ubijedjuje u krscnastvo i njihove vjerska nacela :-)
Bloo
Globalna šefica

#2687 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Evo nek te musliman ubijedi. Ima i brojeva, a ti to volis.

Smrcak15

#2688 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:Evo nek te musliman ubijedi. Ima i brojeva, a ti to volis.

ti uopste neznas u sta se upustas

postiras mi video gdje se ispostavilo vise puta sam vidio kako lazni ex-muslimani govore protiov islam a sad su kao veliki krscani, i kad su analizirali njihova videa, to je cista bruka, uopste nisu bili nikakvi muslimani vjernici, gdje neznaju najosnovnije stvari u islamu

i sad ti dodjes da mi postiras takve video :-) eee moja Bloo, sto ti ovo treba

cudno vrijeme doslo, da ateistkinja promovise krscanstvo :-)
Bloo
Globalna šefica

#2689 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Ne ubijedujem ja tebe u nista.
Tema i to tvoja!, je ateizam versus religija.
A ne Islam versus ateizam i ostale religije, niti Smrcak versus sve sto nije Islam.

Nije lijepo da sljedbenicima Knjige tumacis njihovu Knjigu na ovakav nacin.
Ne vidjeh da neki krscanin ovdje negira poslanistvo Muhammeda.

Da sumiram, tema je ateizam versus religije. Ti ateistima dokazujes da ima Boga, mi tebi da nema i tako do kraja vremena.
Tema nije da ti iznosis pausalne tvrdnje o drugim religijama, a pogotovo onim zasnovanim na Knjizi.

Jasno?
Bloo
Globalna šefica

#2690 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Malo je nezgodno kad se neko koristi tvojim metodama jel da?

Mozemo nastaviti ovako. Na svaki tvoj video ili slikovnicu o Tori, Bibliji, Isusu, Musi, slavnoj licnosti i tvoj standardni arsenal, ja cu postati slican video o Isusu, Jahvi...mozda ubacim i malo mahinejstva, hinduizma, paganizma..

Ili se mozemo vratiti temi.

Ti ostavis sljedbenike Objava na miru i posvetis se ateistima.

Edit: da ne pomislis da.ti nesto branim ili slicno, evo ima tema gdje mozes krscanima objasnjavati sta su pogresno skontali
islam-krscanstvo-diskusija-p14488318.html#p14488318
Ramzess Veliki

#2691 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Ramzess Veliki »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:
nista
Lik izvodio čuda, podizao iz mrtvih, liječio bolesne, on sam ustao iz mrtvih...tsk tsk
A nije ništa...
pobrkala si lonce i poklopce

to je Bog radio preko Isusa , kao sto je Bog radio cuda preko Mojsija i Muhammeda....niko od ove trojice nije u stanju nikakvo cudo sam od sebe uraditi, nego samo Bog uradi kao dokaz da su oni zaista poslanici od Boga a nikakvi salabajzeri.

Isus nije Bog, nego Boziji poslanik
I Dynamo isto ... on je meni veca faca. Tip ti uzme mobitel i ubaci ga u staklenu bocu Cole, I jos te nazove na njega. To nijedan mesaja prije njega nije mogao napraviti. :thumbup:
Ramzess Veliki

#2692 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Ramzess Veliki »

Bloo wrote:Ako andeo bozji ti direktno kaze da ces roditi sina bozjeg..
Kako to se moze drugacije tumaciti..pitam se.
Dobra vutra? :lol:
JVC

#2693 Re: Ateizam vs. Religija

Post by JVC »

Bloo wrote:
:mrgreen: jest malo sizofreno,
Pomislio sam da si napravila iskorak, ali me ovo dotuklo totalno. Zamalo mi kafa ne ispade iz ruku :D
Maxxtro

#2694 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Maxxtro »

sekerbay wrote:Pa štaš na ovoj temi?
Jel mi to treba necija dozvola?
sekerbay wrote:
Maxxtro wrote:animaciju za nas sklepat
Ev mogu ja. Metno sam ti i video.
Gledaj kaka je ružna, ista jaje.
Ovo sto si ti metno nije slika Zemlje nego model geoida, to ti stoji u opisu videa cak. Probaj nekad citati, korisno je. Za pocetak, izguglaj geoid. Stavise, radi lakse vizualizacije, razlike koje vidis su uvecane za faktor 7000, kako fino stoji u ovom clanku: https://www.newscientist.com/article/dn ... py-potato/.

Nego, Smrletu se nije mrsko bakcat se s ovim stvarima. nek nam zalijepi stvarnu sliku Zemlje iz orbite, a zatim pored toga jaje i savrsenu sferu, pa da vidimo cemu je slicnija. Reci da je Zemlja oblikom slicnija jajetu nego sferi je notorna glupost.
Bloo
Globalna šefica

#2695 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

JVC wrote:
Bloo wrote: :mrgreen: jest malo sizofreno,
Pomislio sam da si napravila iskorak, ali me ovo dotuklo totalno. Zamalo mi kafa ne ispade iz ruku :D

pardonne moi :|
Barem nisam dobila po ušima za očajničko simplificiranje hipostaze.
harač

#2696 Re: Ateizam vs. Religija

Post by harač »

Bloo wrote:Mozemo nastaviti ovako. Na svaki tvoj video ili slikovnicu o Tori, Bibliji, Isusu, Musi, slavnoj licnosti i tvoj standardni arsenal, ja cu postati slican video o Isusu, Jahvi...mozda ubacim i malo mahinejstva, hinduizma, paganizma.
Bloo
Globalna šefica

#2697 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

harač wrote:
Bloo wrote:Mozemo nastaviti ovako. Na svaki tvoj video ili slikovnicu o Tori, Bibliji, Isusu, Musi, slavnoj licnosti i tvoj standardni arsenal, ja cu postati slican video o Isusu, Jahvi...mozda ubacim i malo mahinejstva, hinduizma, paganizma.
Koji trip :mrgreen:

Zapravo ja samo želim da se Smrcak posveti opet nama, ateistima, a ne da skreće sa puta (dok ovo kucam u glavi se pojavljuje melodija - druže Tito, mi ti se kunemo...) i odlazi u mračne predjele metafizičke osnove stvari u drugim religijama.
JVC

#2698 Re: Ateizam vs. Religija

Post by JVC »

Bloo wrote: pardonne moi :|
Barem nisam dobila po ušima za očajničko simplificiranje hipostaze.
Ima ona narodna :D "Rijeci su kao pcele, one su istovremeno i med i zaoka"
Evo malo jutarnje sizofrenije :-D
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#2699 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Nurudin »

Bloo wrote:
harač wrote:
Koji trip :mrgreen:

Zapravo ja samo želim da se Smrcak posveti opet nama, ateistima, a ne da skreće sa puta (dok ovo kucam u glavi se pojavljuje melodija - druže Tito, mi ti se kunemo...) i odlazi u mračne predjele metafizičke osnove stvari u drugim religijama.
ti si se navukla na Smrčka :lol:
heroin loš i nikakav
Bloo
Globalna šefica

#2700 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Nurudin wrote: ti si se navukla na Smrčka :lol:
heroin loš i nikakav
Znaš šta je pravo interesantno?
Na ovoj temi i ateisti i vjernici druge vjeroispovijesti (barem u većem broju) ne reaguju na Smrčka na način da dovode u pitanje njegovu religiju/islam već na sasvim druge stvari, a koje on prezentira kroz vizuru islama.
Bilo bi eventualno interesantno posmatrati i scenario gdje se pojavljuje ateista sa sličnim modusom operandi kao Smrčak.
Locked