Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
insomnia78 wrote:Pa u kamaru tunela nemas signala. U Fr ni na djelovima AP takodje nemas. Zato imas one telefone za hitne slucajeve
Čisto sumnjam da u Fr u tunelima dužine cca 3km i dužim nema mobilnog signala. Ali ti to bolje znaš od mene.
Na stranu što je predviđeno da u tunelu 1.Mart ima mobilnog signala. Oprema je montirana, neko je uzeo pare, ali signala nema.
insomnia78 wrote:Pa u kamaru tunela nemas signala. U Fr ni na djelovima AP takodje nemas. Zato imas one telefone za hitne slucajeve
Čisto sumnjam da u Fr u tunelima dužine cca 3km i dužim nema mobilnog signala. Ali ti to bolje znaš od mene.
Na stranu što je predviđeno da u tunelu 1.Mart ima mobilnog signala. Oprema je montirana, neko je uzeo pare, ali signala nema.
autoceste trazile operaterima neki ogroman novac da ima signala u tunelu i operateri naravno odustali
odustali su iako su na pocetku imali signal
autoceste trazile operaterima neki ogroman novac da ima signala u tunelu i operateri naravno odustali
Da, stoji oprema i u kontejneru u tarcinu od sva tri operatera, osiguraci baznih stanica spusteni i ceka se demontaza
Imas njihove telefone. Ne smijes se oslanjati na mobitel. Nemas bat, signala, telefona, kurca, palca
Naslovnica wrote:
Ovaj što je vozio u pogrešnom smjeru uopšte nije shvatio da to zaista i čini.
On je naumio prema jugu, nesvjesno promašio regularni izlaz prema Mostaru i izašao tamo gdje je vidio da može, opet potpuno nesvjestan da to nije pravi izlaz. Smjer jeste ali ne i traka.
100% sam siguran da ovo nije uradi namjerno nego iz čistog manjka pažnje. Pogotovu ako je bio mrak.
Opet je idiot kojem ne treba nikad dati da vozi ako je tako. Stvarno nije tesko skontati da si na pogresnoj strani hebenog autoputa u roku od dvije sekunde, pa makar bila najtamnija noc u historiji tamnih noci.
...ma nema sanse da ne skonta, pa vidi da su svi znakovi naopako...morao je skontat osim ako nije pijan ili toliko bahat pa veli provuci cu se...zamislite da je iz suprotnog smera naisla porodica sa malom djecom u nekom manjem autu?
Ovako je opet dobro...
Naslovnica wrote:
Ovaj što je vozio u pogrešnom smjeru uopšte nije shvatio da to zaista i čini.
On je naumio prema jugu, nesvjesno promašio regularni izlaz prema Mostaru i izašao tamo gdje je vidio da može, opet potpuno nesvjestan da to nije pravi izlaz. Smjer jeste ali ne i traka.
100% sam siguran da ovo nije uradi namjerno nego iz čistog manjka pažnje. Pogotovu ako je bio mrak.
Opet je idiot kojem ne treba nikad dati da vozi ako je tako. Stvarno nije tesko skontati da si na pogresnoj strani hebenog autoputa u roku od dvije sekunde, pa makar bila najtamnija noc u historiji tamnih noci.
Ako ti ne dolaze vozila u susret, ako je slab promet, ne obraćaš pažnju na signalizaciju, voziš po automatizmu, a u glavi brige, problemi, bolest, rate kredita...
Ne opravdavam čovjeka, ali ko zna šta je sve slijedilo tome da se nađe u pogrešnoj traci.
Naslovnica wrote:
A šta tu radi Federalna Vlada kao vlasnik?
federalna vlada drka kurac, kao i obično. Gledaju kako će osnovat kakvu novu agenciju i ministarstvo da uposle još koga na budžet. To je važnije nego činjenica da firma u 100% vlasništvu FBiH (JP Autoceste) jebe druge dvije firme, također u većinskom vlasništvu FBiH (BH Telecom i Eronet) tako što im ne da da bez naknade pokriju tunele signalom i tako ispune obaveze koje su se obavezale RAKu da pokriju autoceste i ceste.
Sve bi to bilo razumljivo, da nije činjenice da je npr. Integral Inženjering (privatna SNSD firma) prilikom izgradnje autoceste 9. januar u RS-u pomogao infrastrukturno m:telu (koji je privatna firma btw.) da napravi mobilne bazne stanice cijelom dužinom od cca 65km od Zalužana do Kladara i tako su izašli u susret prvenstveno građanima koji koriste tu mrežu za komunikaciju. Totalni je kolaps Federacije, mašina za ubiranje poreza od ovo malo industrije i pritom svako vodi svoju politiku, klasični bolikurci za građanima, nek kapaju plate u izmišljenim ministarstvima i SDA-HDZ bratstvo jedinstvo do smrti.
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 09/05/2019 22:11, edited 1 time in total.
NediM17 wrote:Znaci treba kupiti Land Cruisera, G klasu ili XC90.
izgleda, eno bektova kcer prezivi onaj udes jer je bila u land cruiseru, oni maturanti poginuse. i nju jos sklapaju ali da je vozila sta manje nebi je bilo
NediM17 wrote:Znaci treba kupiti Land Cruisera, G klasu ili XC90.
Jok eto treba naci opravdanje za budalu...
Mozemo se mi kurcit koliko hocemo na forumu...ali vecina u BiH vozi stara auta, manja...ne sto ne nece nego sto nemogu imati novija i sigurnija...zamisli da je u kontra smjeru naisla fiesta ili punto sa porodicom...ili G2...a ja bi licno da mogu bez razmisljanja kupio G klasu, pa makar i staru...
Zbog ovih sto se 'zbune'...
Na vozilima koji su učestvovali u nesreći nastala je veća materijalna šteta, a smatra se da je glavni uzrok sudara neprilagođena vožnja po klizavoj cesti.
na cemu voze,na slick gumama pa se nesto treba prilagodit?