Valjda si ocekivao jednoobraznost na temi i da se svi slazemo pa i nas svega trojica sto prije iznosimo misljenje negoli da se zauzimamo. Sudeci koliko je bratija zakomadala protiv nezavisnosti i sad likuje ne ostaje nista no zakljuciti na osnovu onoga sto su pisali a to je domino effekt, poveznica sa RS i trume od nacionalizma. Ljudi mentaliteta tabora i ne mogu drugacije shvatiti drugo misljenje nego kao suprotni tabor pa sad pobjeda ili poraz.Chmoljo wrote:kako ono: treba vidjeti kako je uređena Barcelona, i jasno je da takvi ljudi neće letiti grlom u jagode, već da imaju neki pametni plan. oni pametni, mi svi glupi. parafraziram te.hAZNADAR wrote:
Kao sto sam i ja pretpostavio - slatki osjecaj pobjede forumskih unitarista, antinacionalista i legalista nakon ocekivanih zadnjih desavanja pa se tema polako pretvara u prozivke, saljive doskocice, merakanje,..![]()
Sto samo znaci da je u ovoj razmjeni stavova oko ovoga - nekome ocigledno bilo vise stalo - kao da mu se Katalonija desava u sopstvenoj avliji.
Kao sto rece jedan - zbog plemenite borbe za pravdu i zakon. A haaa,.... Pa hebote ljudi su ovdje zagovarali pendrek vlast ko na Kosovu nekad - i prije rezultata referenduma - ono ko hebe volju vecine i udri po vugla.
kada su se iznosili stavovi, smorio si sve ovdje sa navođenjem pomoći koju je Barcelona i Katalonija uputila Sarajevu, iako za razliku od tebe tu pomoć gledam svaki dan, ali eto ti bolje od mene znaš koliko i šta je došlo. kao da to na neki način opravdava glupe odluke njihovog vođstva.
na kraju krajeva, ako praviš gluposti i zbog toga možeš popušiti, prijatelj će ti to i reći. neće te podržavati u vlastitoj gluposti. ali neeeee, oni pametni, mi glupi. mi ne znamo kakvi manipulatori i hoštapleri političari mogu biti. neeeeee...
Ne mogu drugacije reci nego kao do sada a ti je da imam simpatije prema Kataloncima i zbog pomoci u ratu koja je znacila svima i zbog frankovaca na drugoj strani. I podvuci da podrzavam volju vecine sta god da odluce.
A ako Katalonci sami kazu da su cekali jako dugo pa mogu jos i da je ovo na duze staze i ako Sam ih dozivio kao pametne - valjda je to relevantnije od nasih pametovanja.