Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

tripple_dubble

#2676 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

karakters wrote:
tripple_dubble wrote:
Sto se izjave Dalide Burzic tice, da "on njega nije htio ubiti, bilo je to naguravanje koje je eskaliralo; da ona ne da Alisu, da je ista morala ici i hodzama" - Za tu izjavu postoje dva svjedoka, Muriz Memic i njegov advokat Ifet Feraget. Postoje prateci pismeni dokazi, dva dopisa Tuzilastva sa potpisom Dalide Burzic, kako je upitanju ubistvo. Postoje sluzbeni zapisi o tome da se istraga vodila oko tri mjeseca za ubistvo, te se ista naprasno mjenja. Mozda da postoji snimak, audio ili video o tome, mozda bi vam to bio dokaz konacno, ako vec ne vjerujete u izjave Muriza Memica i Ifeta Ferageta.

Ali neka, mirna voda brijegove valja. Cekat cemo i docekati i taj audio snimak OSA-e, doci ce na red, kao i saznanje sta ili ko je bio na famoznom nestalom snimku. ;)
Stani malo, pa jesi li sama pisala da je prva optuznica bila za ubistvo? Ali ju je sud odmah odbacio, jer nije bilo dovoljno dokaza da je Ljubo izasao iz kombija i Dzenana ubio sipkom? Drugim rijecima, kako ja to vidim, nije bilo sipke kao predmeta kojim je pocinjeno ubistvo?

A problem je, koliko razumijem, sto za ubistvo nije optuzen Budnjo, nego Ljubo, kojeg smatras zrtvom sistemske zavjere?
Problem je sto nije Ljubo, i nije na nacin koji je bio opisan u prvoj predlozenoj, a ni u drugoj, podigunutoj optuznici. Pravis se glup, al' stvarno.
Xavier1

#2677 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Xavier1 »

Pise li ovaj Karakters makar pametno sta? Da znam da li da mu citam ove eseje.
Kikibombona

#2678 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Kikibombona »

sandra01 wrote:
Kikibombona wrote:Svaka cast imamu koji je drzao govor! :thumbup:

Da je vise takvih ljudi, svima bi nam bilo bolje...
.
I mene je covjek odusevio. :thumbup:
Odavno nisam cuo bolji govor, sa vise iskrenosti, hrabrosti i mudrosti. Ja sam stvarno tezak na emocijama, ali me govor duboko dirnuo. Bez mrvice patetike.

Sarajlije su uplasene i letargicne kao cijela drzava. Podanicki mentalitet, navikao narod da bude gazen.

Da svi razmisljamo i djelujemo kao imam sa skupa bilo bi nam puno bolje.

Medjutim, stoka smo...
JThomas

#2679 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

a jes' ovim hizmećarima vatra...
karakters

#2680 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

tripple_dubble wrote:
Problem je sto nije Ljubo...
Ljubo, heroj, a ne zločinac. :thumbup:
JThomas

#2681 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

možda se boje da će nova glavna dovesti nove sluge.
karakters

#2682 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

tripple_dubble wrote:Image
"Osoba prljavog lica i raščupane kose"?

Ili ono dok se porodica prilagođavala tada aktuelnim teorijama, jer se Alisa ničeg pouzdano ne sjeća?
Javnosti je malo poznato, da je ona također pretučena te kobne noći. Zadobila je povrede glave, potres mozga, povrede vrata, povrede leđa i povrede prstiju.

Ubica/e rahmetli Dženana Memića je pokušao ubiti i Alisu. Ona nije bila nijemi svijedok koji je posmatrao, kako se nagađa u medijima, nego je pronađena krvava i pretučena. Zbog čega i zbog koga se kriju takve informacije?

Amnezija o kojoj se toliko puno priča, jeste amnezija za koju su nam doktori rekli da je nastala usljed pretrpljene traume, šoka i straha i udaraca koje je primila. Nisu nikakve ''rupe'' kako se nagađa po većini medija, nego gubitak pamćenja, usljed pretrpljenog straha i traume, a sve one koji sumnjaju u ove podatke, neka se obrate psiholozima koji će im objasniti, upravo onako kako su i nama objasnili, s obzirom da je Alisa pod nadzorom psihologa.
Navela si neki dan četiri-pet različitih izjava Alise Mutap, pa ona ili stvarno ne zna šta priča (možda nešto ima od te amnezije) ili se slomi da prikrije istinu, ali debilno nevješto.
karakters

#2683 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

JThomas wrote:a jes' ovim hizmećarima vatra...
Gori vatra...;)
JThomas

#2684 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

ovaj slučaj me ne zanima, ne bih nikoga ni u šta da ubjeđujem, niti da se raspravljam, ali...
sandra01

#2685 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by sandra01 »

Kikibombona wrote:
sandra01 wrote:

.
Odavno nisam cuo bolji govor, sa vise iskrenosti, hrabrosti i mudrosti. Ja sam stvarno tezak na emocijama, ali me govor duboko dirnuo. Bez mrvice patetike.

Sarajlije su uplasene i letargicne kao cijela

drzava. Podanicki mentalitet, navikao narod da bude gazen.

Medjutim, stoka smo...
Covjek se zove Fočo Asad i Imam je dzamije Kovači u Hrasnici.To sam se maksuz raspitivala od ljudi na protestu.Nisu ljudi znali kako se zove a steta je da onakva moralna gromada ostane anonimna.
wild roses

#2686 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by wild roses »

Svaka cast ocu i porodici na istrajnosti u teskoj i nepravednoj borbi. Vjerujem i nadam se da ce za smrt rahmetli Dzenana odgovarati osoba koja je to stvarno ucinila.
karakters

#2687 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

sandra01 wrote: Covjek se zove Fočo Asad i Imam je dzamije Kovači u Hrasnici.To sam se maksuz raspitivala od ljudi na protestu.Nisu ljudi znali kako se zove a steta je da onakva moralna gromada ostane anonimna.
Koliko shvatam, nestanak tog snimka je doveo do očeve sumnje u Muamera Budnju. Onda je hodža doveo "očevica" koji je "vidio" na licu mjesta da Muamer Budnjo šamara Alisu Mutap u aleji. Otac Muriz više nije imao nikakvih sumnji. Svjedok kojeg je hodža doveo je očito neka prava gnjida koja je spremna da profitira na nesreći porodice Memić. Memići znaju da li je tražio kakve pare da naplati svoje "izlaganje opasnosti". Memić je svjedoka očito polovinom marta poslao u tužilaštvo da ponovi izjavu kako je vidio da Budnjo šamara Alisu. "Svjedok" je odmah shvatio da je vrag odnio šalu i da može odgovarati zbog lažne izjave i laž koju je ispričao Memićima nije smio ponoviti na zapisnik. Ali je očito Memiću slagao da je sve ispričao. I šta se dešava? Memić je nervozan. Dani, mjeseci prolaze, "očevidac" je sve ispričao policiji, a policija ne postupa. Kod Memića se javlja sumnja u istražne organe. Poslao im krunskog neoborivog svjedoka, a oni ništa ne rade. A svjedok Memiću i dalje priča kako je sve ispričao policiji da ne zna zašto policija ne hapsi Budnju. Nisam to upratio iz ovog što sam pročitao, ali me sad zanima da li se antagonizam između Memića javlja tada, zbog tog svjedoka ili ranije? Uglavnom, Memić, frapiran time što "policija i tužilaštvo štite ubicu", jer, smatra to Memić, znaju da je to Muamer Budnjo i Alisa Mutap kao saučesik ili prikrivač, a ništa ne preduzimaju, organizuje proteste 23.05.2017. i traži da policija postupi po izjavi očevica, tj. hapsi ubicu čije ime Muriz zna. Kroz medije vrši pritisak da ga prime, jer ima "nova saznanja" koja su "u skladu sa izjavom očevica iz marta 2017". Tužilaštvo istog dana prima Muriza i on tad saznaje da mu je "očevidac" slagao da je istu priču ispričao policiji u martu. Kasnije "očevidac" još zavlači Muriza, pravi budalu od njeg, dok konačno, nakon dokaza o alibiju Muamera Budnje Muriz valjda shvata da je ispao budala. Ali me zanima, vi koji ste više i otprije u toku, je li se Muriz antagonizirao sa tužilaštvom zbog tog lažnog očevica, zbog kojeg je Muriz povjerovao da policija štiti ubicu, iako zna ko je i da "uništava svjedoka". Ili je to otprije?

P.S. Evo vidim da Latić piše svoj članak o Budnji o ubici ("cijeli grad zna ko je ubica") u drugoj polovini februara, a taj lažni očevidac je poslat u tužilaštvo polovinom marta. Vjerovatno Latićeve "informacije" potiču od "očevica", preko nekog iz krugova bliskih porodici ili hodžama.
Dobar je hodža, samo ima svakakvih džematlija.
karakters

#2688 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

JThomas wrote:ovaj slučaj me ne zanima, ne bih nikoga ni u šta da ubjeđujem, niti da se raspravljam, ali...
Pa ni ne raspravljaš se, trolaš.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#2689 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by liaar »

Opa, je l' to i prekovremeno sad plaćaju, znam prije dok je MensurM pisao, od 8 do 16, iza toga ga nema apsolutno nikako.
karakters

#2690 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

liaar wrote:Opa, je l' to i prekovremeno sad plaćaju, znam prije dok je MensurM pisao, od 8 do 16, iza toga ga nema apsolutno nikako.
Noćni rad, dan vikenda, pa kad kažu da Bosna nije zemlja mogućnosti za zaradu ;)
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#2691 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by liaar »

Ma ja, ni ne sumnjam. Samo me još nešto interesuje, imaš li savjest, ili ti prvo isperu mozak skroz na skroz, da ne bi u pola ovog posla osjetio neku ljudsku osobinu ?
karakters

#2692 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

liaar wrote:Ma ja, ni ne sumnjam. Samo me još nešto interesuje, imaš li savjest, ili ti prvo isperu mozak skroz na skroz, da ne bi u pola ovog posla osjetio neku ljudsku osobinu ?
Nemam. Ja sam pokvaren, a ti savjestan i pametan.

Još da nađemo ko mi je hodža ;)
MensurM

#2693 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

djevojka bez imena wrote:
Roccohljup wrote:Iskreno, mislio sam da ce biti puno vise ljudi veceras. Zalosno je bilo vidjeti pune kafice i ulice omladine, naroda, roditelja sa djecom, itd., a koji su u sirokom luku izbjegavali skup.
Pa neće da se zamjere ljudima koje je Muris danas imenom javno prozvao. Čudi me samo da se i novinari ne usude citirati ga po tom pitanju.
Koga je prozvao?
uglavnomja

#2694 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Roccohljup wrote:Iskreno, mislio sam da ce biti puno vise ljudi veceras. Zalosno je bilo vidjeti pune kafice i ulice omladine, naroda, roditelja sa djecom, itd., a koji su u sirokom luku izbjegavali skup.
Pa neće da se zamjere ljudima koje je Muris danas imenom javno prozvao. Čudi me samo da se i novinari ne usude citirati ga po tom pitanju.

a bogohulno je pomisliti da ljude ne zanima? da ne vide razlog zasto da protestuju, sta da traze ...

ne mogu se staviti u kozu momka koji je hodao sa curom simnjivog morala, o pistolju da ne pricamo
ili onog drugog sto je pijan i drogiran nastradao ... zamal' pa doslo da ga je dodik licno ukebao :roll:

otac glumi i inspektora i tuzioca, a i odbranu :roll:
o nacinu komunikacije sa ljudima koji su na vlasti :roll:
i o sopstvenoj vaznosti :roll:
i jos hodzu voda sa sobom :roll:

zao mi je ljudi, roditelja, ali uzimati za 100% tacno sve sto kazu :run:
Nadzorna_ploca

#2695 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nadzorna_ploca »

De ba..
Janjicar

#2696 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Janjicar »

liaar wrote:Opa, je l' to i prekovremeno sad plaćaju, znam prije dok je MensurM pisao, od 8 do 16, iza toga ga nema apsolutno nikako.
Mozda i Dalida pise licno, kad bi znao da je ona tačno bi joj nešto poslao :izet:
tripple_dubble

#2697 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

uglavnomja wrote:

a bogohulno je pomisliti da ljude ne zanima? da ne vide razlog zasto da protestuju, sta da traze ...

ne mogu se staviti u kozu momka koji je hodao sa curom simnjivog morala, o pistolju da ne pricamo
ili onog drugog sto je pijan i drogiran nastradao ... zamal' pa doslo da ga je dodik licno ukebao :roll:

otac glumi i inspektora i tuzioca, a i odbranu :roll:
o nacinu komunikacije sa ljudima koji su na vlasti :roll:
i o sopstvenoj vaznosti :roll:
i jos hodzu voda sa sobom :roll:

zao mi je ljudi, roditelja, ali uzimati za 100% tacno sve sto kazu :run:
Od pocetka je tako bilo da se recimo ne slazemo uvijek i za sve, i da su teorije bile onako poprilicno oprecne - moja npr. i tvoja.. Ali ovo me sad od tebe stvarno iznenadjuje.

Prvo sto spominjes taj pistolj navodno Dzenanov opet, a o kojem smo vec pisali pa brat bratu jedno 15-20 punih stranica ovdje. I oko njega su bila razna misljenja, ali je cinjenica da 1) vjestakinja rece da nije nasla nikakav bioloski trag na pistolju 2) to nije bio pistolj koji je Dzenan mogao da nosi sa sobom, ako je zelio da ponese pistolj 3) nikad jos u ove dvije i po godine nije nista "isplivalo" na povrsinu sto bi dalo i osnov sumnje, a kamoli dokaz, da je Dzenan imao bilo kakvu kriminalnu pozadinu - da jeste, DAVNO bi to Tuzilastvo razglasilo na sve strane

Drugo sto tvrdis za Davida Dragicevica me cak i vise cudi i mucnije mi je od ovoga sto tvrdis o Dzenanu i pistolju, roditeljima, hodzama i cim vec ne. Ja ne znam kako tebe npr. sad nije stid za to?! Mrtvog momka spominjes ovdje bez razloga i jos potvaras da je pijan i drogiran nastradao, a kada ga vec uzimas usta, onda pogledaj malo bolje, raspitaj se - toksikoloski nalaz dokazuje da David nije bio nadrogiran, nije bio narkoman kojim ga pokusase predstaviti. Momak je volio hip hop i reggea i nosio dredove, pa sta? Zato je narkoman? Znaci to sto si tu sada izrekla je gnusna laz i mene je jako, ali jako iznenadila od tebe, za koju sam ipak smatrala da ima neko zdravo, logicko i ljudsko razmisljanje, a eto vidis, nismo se slagali bas u teorijama oko ubistva Memica.

Izvinjavam se moderatorima, znam da Dragicevic nije tema ovdje, ali ne mogu ostati ravnodusna na ovakvu laz, jos iznesenu na ovakav nacin: "ili onog drugog sto je pijan i drogiran nastradao ... zamal' pa doslo da ga je dodik licno ukebao :roll: "
uglavnomja

#2698 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

tripl dabl

sad si strucnjak i za slucaj iz banjaluke? :thumbup:

dakle, moj post se odnosi na prosjecnog povrsnog citaoca novina ...

pistolj je sam otac spoemnuo, mozda ga dzenan nije imao to vece, ali je nekada u zivotu imao veze sa njim i nosio ga, rekao muriz - to ostaje u pamcenju
i prica o toj alisi i sestrama i mrtvim momcima

i za momka iz bl je ista prica - to za drogu je bilo u novinama, toga se neko sjeca ... (uostalom ti kazes jedno, novine kazu drugo :-) zasto bi ti bila pouzdaniji izvor od noviara?)

nema svako mogucnost da ima uvid u svaki spis iz suda.
niti da potrosi radno vrijeme guglajuci ta dva imena i citajuci sve sto je ikada napisano

ovo su osnovni razlozi zasto prosjeca gradjanin koji nikad u zivotu nije imao veze ni sa pistoljima ni sa drogom nije dosao na protest
plus sto se ne zna za sta se protestuje
za pravdu :?:

imaginarnu pravdu u ovom slucaju jer protesti moraju imati cilj, metu, svrhu ... a ne ponovo prepricavati sve sto je receno zadnjih par godina
ako je cilj srusiti dalidu - za to trebaju kvalitetniji dokazi od rekla kazala
i zna se kako se podnosi prijava cak i protiv sudije
a i sta znaci pritisak i evt. prijetnja sudiji

a navoditi neki strah ili ulizivanje onim koje je muriz prozvao :-) kao razlog malog broja ljudi na protestu :run:
kiligonzales

#2699 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kiligonzales »

Kikibombona wrote:
sandra01 wrote:

.

Sarajlije su uplasene i letargicne kao cijela drzava. Podanicki mentalitet, navikao narod da bude gazen.

Medjutim, stoka smo...
Imam danas odlican.

Jel ono pet osoba trebalo pomoc hitne na protestu?
kiligonzales

#2700 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kiligonzales »

Podrska porodici Memic u nastojanju da dodju do istine i pravde.
Locked