SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
shalla

#2676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shalla »

Respo druže, kao što rekoh, može se samo furati da ga praktikuje ali Islamski propisi su vrlo jasni, nema eh ovo hoću a ovo neću.
To je isto kao da ja izađem u Manchesterovom dresu na termin i furam se da igram za United a svi dobro znamo da nije tako. Isto tako je sa rajom koja cugaju, šmrču, rokaju se pištoljima ili sa tim pokrivenim curama koje se bubaju, može njima svaka druga riječ biti Allah, mogu tetovirati Kur'an al to brate nije to.
Povlačim se fakat, izgubih pola dana al mi je pravo krivo da raja percipira Islam na način na koji pročitah od mnogo vas ovdje...
Tomahawk11
Globalni moderator

#2677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

shalla wrote:Respo druže, kao što rekoh, može se samo furati da ga praktikuje ali Islamski propisi su vrlo jasni, nema eh ovo hoću a ovo neću.
To je isto kao da ja izađem u Manchesterovom dresu na termin i furam se da igram za United a svi dobro znamo da nije tako. Isto tako je sa rajom koja cugaju, šmrču, rokaju se pištoljima ili sa tim pokrivenim curama koje se bubaju, može njima svaka druga riječ biti Allah, mogu tetovirati Kur'an al to brate nije to.
Povlačim se fakat, izgubih pola dana al mi je pravo krivo da raja percipira Islam na način na koji pročitah od mnogo vas ovdje...
Ma nema ti sta biti krivo. Ono, jeste uzaludno gubljenje vremena kad te ljudi ubjedjuju u nesto, a ti onda kontas gdje ja zivim, vidis da to nije to.
I ne treba se fakat truditi raspravljati po ovom pitanju. Nek percepira ko sta hoce i kako hoce. Ja nekog ubjedjivati da je mlijeko bijelo. Jasta cu.
Imam pametnijeg posla.
supercali

#2678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

shalla wrote:Respo druže, kao što rekoh, može se samo furati da ga praktikuje ali Islamski propisi su vrlo jasni, nema eh ovo hoću a ovo neću.
onda nema vise od mozda 10 muslimana vjernika u bih ako cemo izricito po islamskim propisima gledati
radiša

#2679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

nema ih puno,to je realnost jer mrzit nekog i nesto a pritom se sakrivat iza vjere nema smisla,da ne pricam o drugim stvarima sto se radi.ali to nije tema ove teme treba otvorit o tome posebnu ako vec nema pa oplest.
internazionale

#2680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by internazionale »

Tomahawk11 wrote:
Ma nema ti sta biti krivo. Ono, jeste uzaludno gubljenje vremena kad te ljudi ubjedjuju u nesto, a ti onda kontas gdje ja zivim, vidis da to nije to.
I ne treba se fakat truditi raspravljati po ovom pitanju. Nek percepira ko sta hoce i kako hoce. Ja nekog ubjedjivati da je mlijeko bijelo. Jasta cu.
Imam pametnijeg posla.
Svaka cast vama dvojici na trudu da pojasnite, mada morate biti svjesni da to radite onima koji nece da razumiju
Ne znam ni sam koliko sam puta do sada procitao, ima bukvalno ekipa nekoliko njih, raznorazne gluposti i bezobrazluke
Znaju oni valjda razloge
DaysleepeR

#2681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

internazionale wrote: Svaka cast vama dvojici na trudu da pojasnite, mada morate biti svjesni da to radite onima koji nece da razumiju
Ne znam ni sam koliko sam puta do sada procitao, ima bukvalno ekipa nekoliko njih, raznorazne gluposti i bezobrazluke
Znaju oni valjda razloge
jedini koji je in denial su ljudi koji su sa čitanjem stali kod "nasilna" i samo se na to vraćaju

kad nisi dio većine, totalno ti je druga percepcija svijeta, vjeruj mi

i nema kuhinja i zavjera, ja sam i rođen u Sarajevu, i tu sam rat preživio, i tu živim i radim i tu su mi svi pokopani i sahranjeni,a i ja ću biti, i upravo što je moja zemlja i moj grad uvijek ću uzeti sebi za pravo da pričam o onome što nije OK
pirpa

#2682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pirpa »

Baš me čudi :mrgreen:
Ko su akteri najveće drumske pljačke u BiH: Ukrali 7 miliona KM UniCredit banke i u zemlju ‘propali’

Već šesta godina prolazi, a da se istraga jedne od najvećih oružanih pljački na prostoru BiH nije pomakla s mjesta. Petog oktobra 2010. godine, Tomislav Matijević, voditelj Centralnog trezora UniCredit banke u Mostaru primio je telefonski poziv od Fabijana Bakovića, voditelja poslovnice UniCredit banke u Livnu, koji je tražio hitnu pošiljku od 150 hiljada maraka za potrebe svoje poslovnice. Matijević je pristao na takav zahtjev iako je znao da se pošiljke moraju najaviti 12 sati ranije u pisanoj formi i uz upotrebu šifrarnika, piše novinsk agencija Patria.

Matijević je izdao naređenje radnicima trezora da novac zapakuju u platnene vreće umjesto u VTB kovčege, te su iste predali zaštitarima firme “Sektor Security” koji su toga dana trebali izvršiti prevoz novca za potrebe Zagrebačke banke d.d. Zagreb u iznosu od 3,628.160 eura.

Transporter koji se uz pratnju putničkog vozila sa zaštitarima kretao iz pravca Širokog Brijega, novčanu pošiljku je trebao dovesti do graničnog prijelaza Vinjani, gdje je novac, odnosno daljnji transport do trezora Zagrebačke banke u Zagrebu trebala preuzeti zagrebačka zaštitarska firma “Sokol Marić”.

Matijević je dopustio da se predaja novca zaštitarima izvrši bez prisustva blagajnika Miljenka Brekala, koji se trebao nalaziti u blindiranom vozilu zaštitara i pratiti pošiljku novca, ali je to isti propustio uraditi.

Istovremeno je Mate Karamatić, kao vođa tima za prevoz vrijednosnih pošiljki tvrtke “Sektor Security”, izvršio zamjenu najavljenog i ispravnog blindiranog vozila s drugim tehnički neispravnim vozilom. Potom su djelatnici trezora, po nalogu Tomislava Matijevića, pored 21 vreće s papirnim novčanicama i 33 vreće s kovanicama namijenjenih Zagrebačkoj banci d.d. Zagreb, stavili i vreće s novcem u iznosu od 150 hiljada maraka namijenjenih poslovnici UniCredit banke u Livnu.

Mate Karamatić je te vreće s iznosom od 150 hiljada maraka iz blindiranog vozila prebacio u prtljažnik pratećeg vozila iako se po pravilima novac ne smije prevoziti u pratećim vozilima.

Konvoj je krenuo iz Mostara, a onda se u Dužicama, koje se nalaze na pola puta od Širokog Brijega do Gruda, u 10 sati 45 minuta ispred konvoja ispriječilo vozilo Fiat Ducato, a iza je konvoja zatvorilo vozilo Chrysler.

Pljačkaši su, očito je, imali informaciju o ruti kretanja vozila s novcem i pratnjom, pa su se unaprijed pripremili i dočekali zaštitare u zasjedi na rijetko prometnoj regionalnoj cesti.

Iz vozila su izišle četiri maskirane osobe naoružane puškama i raketnim bacačem. Zaštitarima su naredili da iziđu iz vozila. Prijetili su da će im plastičnim eksplozivom i raketnim bacačem uništiti blindirano vozilo. Vozaču blind kombija naredili su da otvori trezor što je on pod prijetnjom i uradio.

Napadači su uzeli platnene vreće u kojima se nalazilo oko tri miliona i 600 hiljada eura, dok su vreće s kovanicama ostavili. Nakon toga su iz pratećeg vozila uzeli i vreće u kojima je bilo 150 hiljada maraka i sve ih ubacili u vozilo Hyndai pripremljeno za bijeg.

Prethodno su napadači kombi vozila Ducato i Chrysler, kojima su prepriječili put, polili benzinom i zapalili kako bi prikrili tragove. Nakon svega su pobjegli u vozilu Hyndai. I to vozilo pronađeno je zapaljeno, dok su pljačkaši pobjegli u nepoznatom pravcu.

Godine 2012. i 2013. Agencija za istragu i zaštite BiH (SIPA), putem krimolovaca primila je prijave da su tadašnji rukovodni ljudi u policiji Zapadnohercegovačkog kantona navodno usmjeravali istragu u pogrešnom pravcu.

Polovinom 2014. godine suđeno je Tomislavu Matijeviću, Fabijanu Bakoviću, Miljenku Brekalu i Mati Karamatiću zbog navodnog pomaganja u počinjenju kaznenog djela razbojništva i nesavjesnog rada u službi. U sudskom postupku svi su oslobođeni.

Inspektori Federalnog MUP-a su, navodno, prošle sedmice izuzeli svu originalnu dokumentaciju o ovom slučaju. To znači da se nakon 6 godina šutnje o najvećoj drumskoj pljački novca u BiH slučaj ponovo otvara. Manje od godinu dana prije ove najveće pljačke u mjestu Kruševo, južno od Mostara opljačkan je blindirani kombi iste zaštitarske firme na sličan je način, uz prijetnju zoljom.

Tada je ukradeno oko 750 hiljada konvertibilnih maraka. Podsjetimo se da je pet specijalaca MUP-a RS je početkom ove godine uhapšeno zbog drumske pljačke 600 hiljada KM. Uvijek je na meti bio novac UniCredit banke.

Najveća drumska pljačka u BiH od 7,3 miliona KM u Dužicama kod Širokog Brijega je bila gotovo zaboravljena.
uglavnomja

#2683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

ovo boldirano :-)

ko zna?
kako zna?

ako ja vidim pokrivenu curu mislicu da je vjernica . sta cu drugo misliti? nemam parapsiholoske moci.

ako vidim fb profil sa kuranom i alahom u svakom postiu i statusu ... necu misliti da je alkoholicar :roll: (ne mislim na ove brude sa pistoljima)
(prica se i da je ex rejs imao istancan ukus za skupe napitke :D , a i citavu kucu je na guzove dobio, ispod stomatologije, sve halal ...mrske komunjare tu stanovale pa drzava jedva cekala da pokloni kucu sve sa bastom pravom i nadasve skromnom vjerniku i izgubi stotine hiljada km)

ili da fino napravite komisiju koja ce davati certifikate ko je pravi, a ko nepravi vjernik, da bi se jadni neupuceni narod, a i svijet znao ravnati prema VAMA :-)

recimo, teoretski, da ste vi u pravu, ono umjerni tradicionalni islam. da je to mjera.

ali za njih je njihov nacin mjera i pravilo, bez obzira je li pokrivena zena koja se vuca sa kim stigne ili sucuralahovac koji se oblokava.
ili ona druga krajnost.

mislim, umjesto da priznate da postoji problem unutar same vjerske organizacije, jer je vjera upetljana u SVE, poistovjecena sa politikom, umijesana u mito i korupciju, aminuje kradju, a narocito aminuje pljackanje drzave od strane raznih abu ovih onih.
plus problem kriminalaca-ubica vjernika
plus problem ekstremnih vjernika

vi horski na narod koji samo prstom pokazuje ono sto se vidi s marsa.

i svijet nas upravo tako vidi kako su ga ove grupe napravile, kriminal pod plastom vjere, na svim nivoima, od vrhovne kleronacionalne mafije do ovih sitnih klosara bez mozga.
Last edited by uglavnomja on 29/06/2016 16:10, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#2684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Dosta je Off-a! Za daljnju raspravu o vjeri, vjerskim pitanjima, uticaju iste na pučanstvo BiH lagano do podforuma Religija pa do sehura.
kolegione

#2685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kolegione »

supercali wrote:

sad im je prilika samo da rokaju ove cim pokazu pistolj
ja navijam za nasilje nad kriminalcima da se jednom rijesi ova anarhija
u tom nasilju nad kriminalcima kladim se da ce biti ako ne isto sigurno biti manje pogibija policajaca nego sto ih je do sada poginulo a bez ikakvog rjesavanja
pivodic onda onaj zgazeni cini mi se u zenici i vjerovatno jos ima poginulih od strane kretena bilo kriminalci bilo ovih sto su pijani nadrogirani i sl pa uzrokuju smrt policajca[/quote]

Dobro ja sam za smanjenje stope kriminaliteta, to sto ti mislis da je dobro je samo krstkorocno dobro a dugorocno ce prouzrokovati nasilniji kriminal, a stopa kriminaliteta se ne smanjuje retroaktivno i sankciom nego proaktivnl i standardom...
Ali elem nejse
muha_sa

#2686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

konto nesto pametno procitat kad sipak--zajebah se :-)

hajd vozdra :run:
Bodkin

#2687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bodkin »

Nisi igrac ali jesi navijac uniteda. Isto kao sto su svi navijaci huligani i prave probleme u ocima drugih. Ako pricas sa navijacima onda ce ti spomenute neke prave navijace i neke druge. Za ostale nema razlike
Drvosjeca iz Dejcica

#2688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Nije Sarajevo ali interesantno za pogledati... :D

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

:roll: mislim da si je polomio sve zglobove
kad se smiri ima da boli
insomnia78

#2690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Jebo to. Upuca ga lik
Ne jebu brude ni pistolj :D
Dzaba ti i on ako ne smijes pucati da ubijes

Gledo sam situaciju kad lik isprazni okvir prema drugom i promasi ga. Strah valjda, sta li
Ovaj jos cijelo vrijeme ide prema njemu. Al je kasnije taj pucac popio batine da je to bilo strahota za vidjeti
Truba

#2691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

dole pise da ono nije pravi pistolj i da virtualno niko u rusiji nema pravi pistolj od obicnih gradjana
Truba

#2693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

2 minute nicega i onda kad treba nije snimio

jesi snimio :D
Horcrux

#2694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Horcrux »

Ne mozes da vjerujes. Kako ostati pribran u takvim situacijama - ne izaci iz vozila, naci kamen i smrskati tom tipu prste!?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#2695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

Ovako prije par godina vozeci pijan meni je neki lik povaljo 26 metara ograde sa Passatom 5. Bukvalno zguzvo i poravno ogradu. Pri tome je uspio malo dijete udariti retrovizorom... ja sam minutu prije toga stojo na toj kapiji a kad se to desilo bio sam udaljen nekih 50 metara. Dok sam dotrco do kuce vec se okupilo nekih 20 ljudi... a bilo ljeto a predvecer, pun komsiluk. Dijete lezi na cesti, u tom trenutku sam mislio da je mali koji je inace od prvog komsije mrtav. Policija u rekordnom roku stigla, 2 minute... ja sam taman bio dohvatio covjeka da ga skratim za glavu ali sprijeci me sto komsiluk sto policajci. Tj i mene i oca. Kasnije istraga pokazala da je imao 1.20 promila alkohola u krvi, da je vozio 130 km/h i da je dok je to radio pripaljivo cigaru i nije vidio dijete i da ga izbjegne nama u bastu...

Sva sreca malog je samo okrzno retrovizorom, dijete proslo samo sa slomljenom rukom. Steta na passatu totalna a njega jastuci spasili.

Kunem se Bogom da nije bilo komsiluka i najbrze reakcije policije ikad da bi otac i ja danas robijali tog lika. Jos izaso pjan, bazdi na kilometar i kune se da nije kriv, dijete izletilo.
MOSALJOZE

#2696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MOSALJOZE »

Ne znam šta se dešava,ali nešto ima.
Zaustavili mene prije 2-3 noći oko pola 4,jedan policajac stoji pored automobila sa puškom,a ova dvojica kontrolišu
Ista situacija i večeras.
zigson

#2697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

MOSALJOZE wrote:Ne znam šta se dešava,ali nešto ima.
Zaustavili mene prije 2-3 noći oko pola 4,jedan policajac stoji pored automobila sa puškom,a ova dvojica kontrolišu
Ista situacija i večeras.
Od ubistva vojnika, naredjeno im je da nose puske i da imaju u gepeku svake patrole. A specijalna je ja mislim svakako nosila puske po noci..
Thorgerson

#2698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Jimmy McNulty wrote:Ovako prije par godina vozeci pijan meni je neki lik povaljo 26 metara ograde sa Passatom 5. Bukvalno zguzvo i poravno ogradu. Pri tome je uspio malo dijete udariti retrovizorom... ja sam minutu prije toga stojo na toj kapiji a kad se to desilo bio sam udaljen nekih 50 metara. Dok sam dotrco do kuce vec se okupilo nekih 20 ljudi... a bilo ljeto a predvecer, pun komsiluk. Dijete lezi na cesti, u tom trenutku sam mislio da je mali koji je inace od prvog komsije mrtav. Policija u rekordnom roku stigla, 2 minute... ja sam taman bio dohvatio covjeka da ga skratim za glavu ali sprijeci me sto komsiluk sto policajci. Tj i mene i oca. Kasnije istraga pokazala da je imao 1.20 promila alkohola u krvi, da je vozio 130 km/h i da je dok je to radio pripaljivo cigaru i nije vidio dijete i da ga izbjegne nama u bastu...

Sva sreca malog je samo okrzno retrovizorom, dijete proslo samo sa slomljenom rukom. Steta na passatu totalna a njega jastuci spasili.

Kunem se Bogom da nije bilo komsiluka i najbrze reakcije policije ikad da bi otac i ja danas robijali tog lika. Jos izaso pjan, bazdi na kilometar i kune se da nije kriv, dijete izletilo.
Njih dvojica, ja i otac sami. :D

Ma to je grehota ne utuc kamenom. Pa pogledaj ti njega jebote led, znaci normalno mozes voziti, postivati ogranicenja i onda se ovakav panj zabije u tebe i ubije te.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Sad neka kavga na M.Dvoru u Fra Andjela Zvizdovica, vozna traka do crkve, prije samog skretanja u A. Brauna. Uhvatio sam samo kraj obracuna, prije toga cula se galama, skripa kocnica, malo sam vidio naguravanja (nezgodan mi ugao kroz prozor) i na kraju bijeg crnog golfa 4 uz suvozacevo provirivanje kroz prozor i deranje "jebacu ti ja mater".

Tek poslije minutu ide mladjahni policajac i to onako poprilicno rezervisanim hodom :-)

Da ne kazem da je stanica policije cca 30 metara od incidenta koji je trajao nekoliko minuta.
quarterback

#2700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

to serve and protect a ne da jedemo burek, igramo kladionicu i ceskamo jaja

Post Reply