Sirija vol. 2

Locked
KAMI666

#2676 Re: Sirija vol. 2

Post by KAMI666 »

nosara wrote:
Bodkin wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Naravno, jasno je meni to. Rekao sam već da je takvima Putin i Mladić uzor u životu. Između takvih i onih kozojeba dole nema neke bitne razlike u razmišljanju samo što su na prvi pogled na suprotnim stranama. Matrica razmišljanja je potpuno ista.
Kakve vi gluposti pisete. Mene bi majke mi rodjene stid bilo ovako nesto izvaliti
tornjak i drvosjeca... Haman akademija nauka... :D
:lol: :lol: :D
sarajevoxxxx

#2677 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Muhamed Zahid Gul.

Rusija može da nastavi da prati Iran u sirijskom ratu i time plati fakturu u velikom broju poginulih, i vojnih gubitaka ruske vojske koje ne može ni zamisliti, ili da se priklone stavu kojeg zastupa međunarodna zajednica i Turska, a koji se ogleda u tome da je Bešar Al Asad izgubio legitimitet kao predsjednik republike.Taj turski politički stav podržava međunarodna zajednica, koja traži od Rusije da ga ima u vidu u borbi protiv terorizma.

Dok je Putin ušao u savezništvo sa jednom zemljom na svijetu a to je Iran, zemlja koju vode vjerski sveštenici koji su izgubili osjećaj za savremenu političku realnost, i koji žive u okovima prošlosti.Rusiju nije briga za sektaške i mezhebske podjele, niti avanture Iranske revolucionarne garde u arapskim zemljama.U protivnom ruski gubici će biti još veći, a to Turska ne želi ni Rusiji ni sebi.

http://www.orient-news.net/ar/news_show ... 8%AD%D9%83
salik79

#2678 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

arzuhal wrote:
salik79 wrote:
arzuhal wrote: Tačno je da nije Sirija stala, zatvorila je svoje granice, a znamo i zašto nije stala iza Iraka, nevezano za Sadamov zulum, nije sigurno stala iz ljubavi prema Pravdi i Dobru. I Asadov režim je utemeljen na zulumu. Prema usuli-fikhu, uvijek se između dva zla bira manje, pa bih i ja tako izabrao, radije i Sadam i Asad ovog danas Iraka i Sirije. Kao onaj dedo, irački šiija, što reče kako je njemu za vrijeme Sadama bilo lakše živjeti jer je makar znao šta treba kazat ili uradit da bi ga odvelo i ubilo, pa je znao šutit, a sad, kada nesretnik dođe sa eksplozivom na sebi u sred pijace i pobije 50 ljudi k'o ništa, otišlo je u hendek sve.

Neka sutra SAA oslobodi cijelu Siriju, neka se razbije ISIL i razoružaju sve druge vojske - šta? Šta će tačno biti, kakva će Sirija ostati, napredna, slobodna, sigurna, itd? Bez samoubilačkih napada, itd? I hoće li uopće ostat Sirija?
Hejbet je toga...

Sasvim nebitno zasto je stala, ali je stala, kada niko drugi nije ni smio, ni htio. I to uprkos tome sto im je bila ista agenda dvije sestrinske partije...Sve se ja slazem s tobom o danasnjoj situaciji te dvije zemlje, ali hocemo li se sloziti o tome ko je ove "demokratske procese" pokrenuo i sa kojim ciljem?!
Ja i ne tvrdim drukčije.
Onda znas i koji tabor , u ovom slucaju, ne igra na strani tih?!
General War

#2679 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Image
Kikibombona

#2680 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:Muhamed Zahid Gul.

Rusija može da nastavi da prati Iran u sirijskom ratu i time plati fakturu u velikom broju poginulih, i vojnih gubitaka ruske vojske koje ne može ni zamisliti, ili da se priklone stavu kojeg zastupa međunarodna zajednica i Turska, a koji se ogleda u tome da je Bešar Al Asad izgubio legitimitet kao predsjednik republike.Taj turski politički stav podržava međunarodna zajednica, koja traži od Rusije da ga ima u vidu u borbi protiv terorizma.

Dok je Putin ušao u savezništvo sa jednom zemljom na svijetu a to je Iran, zemlja koju vode vjerski sveštenici koji su izgubili osjećaj za savremenu političku realnost, i koji žive u okovima prošlosti.Rusiju nije briga za sektaške i mezhebske podjele, niti avanture Iranske revolucionarne garde u arapskim zemljama.U protivnom ruski gubici će biti još veći, a to Turska ne želi ni Rusiji ni sebi.

http://www.orient-news.net/ar/news_show ... 8%AD%D9%83
Ne mogu da vjerujem da je napisao komentar a da Kurde nije pomenuo :lol:
sarajevoxxxx

#2681 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

nosara wrote:
arzuhal wrote:Neka sutra SAA oslobodi cijelu Siriju, neka se razbije ISIL i razoružaju sve druge vojske - šta? Šta će tačno biti, kakva će Sirija ostati, napredna, slobodna, sigurna, itd? Bez samoubilačkih napada, itd? I hoće li uopće ostat Sirija?

Hejbet je toga...
Ne odgovori za Libiju nikad... Kakva je ostala nakon uklanjanja teroriste i diktatora...? Ima li barem hleba...? Jel' ispunjena agenda o slobodi i proljecu...? :-)
Je li ispunjena agenda "ne dirajte Asada nećemo novi rat ili novi Irak". Evo nije međunarodna zajednica bombardovala Asada, je li bolje Sirijcima. Je li ispunjen cilj "ako Asada ne bombaradujemo Sirijcima će biti bolje nego Libijcima ili Iračanima.
piupiu

#2682 Re: Sirija vol. 2

Post by piupiu »

rajv0sa wrote:https://ia801509.us.archive.org/6/items ... 0(BOS).mp4
Majku im jebem, gledaj ti produkcije. To ja taj video koji "prijeti".
Isto uvod u video-igricu. Inače, odlično upakovano, za nekog od 17 godina ko svoje znanje o svijetu kupi po opskurnim ćoškovima Interneta - tačno mi se čini da im je to ciljna grupa. Samo mi nije jasno što s Amerikom pričaju na bosanskom ... :-)
General War

#2683 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

piupiu wrote:
Isto uvod u video-igricu. Inače, odlično upakovano, za nekog od 17 godina ko svoje znanje o svijetu kupi po opskurnim ćoškovima Interneta - tačno mi se čini da im je to ciljna grupa. Samo mi nije jasno što s Amerikom pričaju na bosanskom ... :-)
:lol:
Challenger__

#2684 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

nosara wrote:Prava projekcija moci je bilo americko bombardovanje motocikliste... :D
Ili štap u rektum. Ciljna skupina performansa i eventa - fukara. Vječno opčinjena brutalnim nasiljem i golom silom. Duboko razočarana razvojem situacije u Siriji.

LOL!
meni serbe

#2685 Re: Sirija vol. 2

Post by meni serbe »

Ja ovaj rat ne kontam evo vec tri godine, a sto ih vise ucestvuje sve me vise boli ovaj mali mozak u velikom prostoru medju usima.
Nego, sad i pitanje:
Od svih opcija koje se predstavljaju po forumima: od smisljenog poteza NATO i Amerike, preko ludog brke koji mlatara prangijom da ga vas svijet vidi, do jos ludjih turskih generala koji samovoljom hoce brki da ga suknu... niko ne spomenu mogucnost da su rusi namjerno naputili taj avion da bi bio srusen. zasto?
topcam
Vozim: uzbrdo

#2686 Re: Sirija vol. 2

Post by topcam »

Ubijena Samra koja je iz Beca zajedno sa prijateljicom Sabinom otisla kod terorista (ISIL).
Mediji kazu da je htjela da se vrati i iz tog razloga su je ubili.
nosara

#2687 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

sarajevoxxxx wrote:
nosara wrote:
arzuhal wrote:Neka sutra SAA oslobodi cijelu Siriju, neka se razbije ISIL i razoružaju sve druge vojske - šta? Šta će tačno biti, kakva će Sirija ostati, napredna, slobodna, sigurna, itd? Bez samoubilačkih napada, itd? I hoće li uopće ostat Sirija?

Hejbet je toga...
Ne odgovori za Libiju nikad... Kakva je ostala nakon uklanjanja teroriste i diktatora...? Ima li barem hleba...? Jel' ispunjena agenda o slobodi i proljecu...? :-)
Je li ispunjena agenda "ne dirajte Asada nećemo novi rat ili novi Irak". Evo nije međunarodna zajednica bombardovala Asada, je li bolje Sirijcima. Je li ispunjen cilj "ako Asada ne bombaradujemo Sirijcima će biti bolje nego Libijcima ili Iračanima.
Kurceva proanglosaksonska medjunarodna zajednica, inace gomila kriminalaca i ratnih zlocinaca te njihovih lizaca supaka, je pokusala zakuhat Libiju u Siriji pa je ispusila... Dakle agenda demokratizacije (potpunog unistenja) jos jedne drzave nije ispunjena, a sta ce bit na kraju, vidjet cemo...

Asad nema nikakvu ulogu izvan one ustavom i zakonom odredjene, da stiti svoju vlast, svoju drzavu i svoje ljude... Svim sredstvima... Uz pomoc prijatelja koji nema problem da roka lijevo i desno, za razliku od nato picica koji ne znaju da li su posli ili su dosli... Nemaju muda ni da otvoreno podrze "opoziciju"... Nes' ti saveznika... Zakuhaju pa vire iz rupe...
meni serbe

#2688 Re: Sirija vol. 2

Post by meni serbe »

topcam wrote:Ubijena Samra koja je iz Beca zajedno sa prijateljicom Sabinom otisla kod terorista (ISIL).
ubise je menscini evo bar treci put... ubila se ona kad je krenula
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2689 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

rusi su upali u kolo a ne znaju da igraju još i muziku drugi naručuju
nosara

#2690 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

japin_mutapi wrote:rusi su upali u kolo a ne znaju da igraju još i muziku drugi naručuju
Jes' dobro si... Evo svi kazu 'ta ce Rusi, vidi nato pakta... :D
muhafuca

#2691 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

ma produkcija je standardna - kakve izlaze non stop iz IS/ID - samo je naracija na nasem dodana

Danas sam vidio isti video na cetiri jezika (turski , francuski , ruski i engleski) a vjerovatno ima i nas jezika samo nisam naletio na njih
Drvosjeca iz Dejcica

#2692 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Šef ruske diplomatije, Sergey Lavrov pokušao je smiriti tenzije nastale između Turske i Rusije nakon obaranja ruskog aviona. Izjavio je kako Moskva ne namjerava ući u oružani sukob s Ankarom.
Rasplinuše se snovi Nosare i sličnih Rusofila i štovaoca Putina i nasljeđa Ratka Mladića.
topcam
Vozim: uzbrdo

#2693 Re: Sirija vol. 2

Post by topcam »

meni serbe wrote:
topcam wrote:Ubijena Samra koja je iz Beca zajedno sa prijateljicom Sabinom otisla kod terorista (ISIL).
ubise je menscini evo bar treci put... ubila se ona kad je krenula
Ja evo cujem prvi put, i zao mi je, sta je ona znala sa 16 godina.
Ili bolje receno, sta znas ko je njoj prethodno mozak prao.
nosara

#2694 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

Šef ruske diplomatije, Sergey Lavrov pokušao je smiriti tenzije nastale između Turske i Rusije nakon obaranja ruskog aviona. Izjavio je kako Moskva ne namjerava ući u oružani sukob s Ankarom.
Rasplinuše se snovi Nosare i sličnih Rusofila i štovaoca Putina i nasljeđa Ratka Mladića.
Rusiju vode pametni ljudi koji karaju kad im se hoce, a ne kad fukara ocekuje... :D
salik79

#2695 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Nego, savoxxxxxxxxxxxxee, sta kazu na kraju za Kasima, jesu l' ga ubili, il' nisu?!! :-? :mrgreen:
kamen spoticanja

#2696 Re: Sirija vol. 2

Post by kamen spoticanja »

nosara wrote:
japin_mutapi wrote:rusi su upali u kolo a ne znaju da igraju još i muziku drugi naručuju
Jes' dobro si... Evo svi kazu 'ta ce Rusi, vidi nato pakta... :D
Tako nekako...dzaba onaj pokazivao bicep,triceps,kvadriceps...brko zbomba havion
rusi kamenovali ambasadu i crvena zvezda nece u antaliju
isil na istim pozicijama...bashar napreduje ko papirni zmaj...malo naprijed malo nazad
a sad nit poslati pjesadiju nit klepit ushima pa se vratit u donjeck...
tzipiripi

#2697 Re: Sirija vol. 2

Post by tzipiripi »

PeppermintSA wrote:
tzipiripi wrote:Turci bi ISILov konzulat u Istanbulu, IS je realnost ... :-) http://www.awdnews.com/top-news/turkish ... the-future
Haj makar osmanlije napokon pokazuju svoje pravo terorističko lice. Da se zna na čemu smo njima.

stvarno se nadam da je ovo neka ubleha.... jer ako je neko iz zvanične Ankare izjavio ovo, nemam riječi...
Ja ovu vijest nigdje nisam našao osim na ovom nekom anonimnon AWD NEWS.
http://bfy.tw/2yKb
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2698 Re: Sirija vol. 2

Post by pici »

medojebci na Haparatima :mrgreen:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2699 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

rusi zapravo pomažu isil u siriji
rokaju fsa i turkmene koji se bore protiv terorista isila i prasadovih falangista

2+2=4 ... vazda bilo
Challenger__

#2700 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

salik79 wrote:Nego, savoxxxxxxxxxxxxee, sta kazu na kraju za Kasima, jesu l' ga ubili, il' nisu?!! :-? :mrgreen:
Ostao je dužan i ime ruskog generala "koji je poginuo" prvi dan intervencije.
Locked