pocetak kraja je bio negdje ovdjedetroit-mercy wrote: A ti pamtis sve, pa nekako od tih godina je i poceo raspad, sve je samo kulminiralo u 90tim. Ili mislis da je sve pocelo 90te.
Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
- spreca
#2676 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
- supercali
#2677 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa i ovo nabrojano je makro u odnosu na krampu i lopatupiupiu wrote:
![]()
Jok, ja samo o makro-ekonomiji.![]()
![]()
![]()
Ja sam gradsko čeljade.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2678 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Na tom mjestu je srpska vojska despota Lazarevića koji je bio turski vazal (obavezan da ratuje na strani Turaka i plaća im porez u zamjenu za vlast u svojoj zemlji, za one koji ne znaju) je pobijedila mongolsku hordu u jednoj od bitaka Otomanske vojske protiv Zlatne horde. U čast te pobjede to se mjesto zove Srp Gazi što znači srpski pobjednik. To sam nadovezao na ono što si napisao za prezimena.Gojeni H wrote:Ne hvalim se da sam veliki poznavalac historije. A Srp Gazi ne znam sta znaci ni kako je dobilo ime. Reci?
- Leons
#2679 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Britanski bendsupercali wrote:
Sta Franz Ferdinand?
Sta historijska slavenska nacija?[/quote]
Franjo iliti bolje receno Kallay nije propagirao jednu naciju pod imenom bosanstva vec bosnjastva. AU agresivno pocinje promovisati naziv Bosnjak.
- piupiu
#2680 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
spreca wrote: pocetak kraja je bio negdje ovdje
I ja sam isto rekla - početak kraja - Gazimestan ... mislim da se neke stvari u životu dese stihijski, poklapanjem nekih slučajnosti ... ovaj lik je želio moć po cijenu tudjih života, on je prvi ufurao u politički vakuum i ispunio ga ... nažalost.
- spreca
#2681 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
pih...kakva si ti seljanka pa neznaspiupiu wrote:Može jedno žensko pitanje? Šta su priključci? Je l' to struja, voda?Lajavikrelac wrote:imali su i traktor i priključke
- Gojeni H
#2682 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Govorio im ja, dzaba ...spreca wrote:jesu hranili ali su ostali sirotinja......danas su sela male carsije po svim parametrimaPeppermintSA wrote:Sela su hranila cijelu državu. Gdje su sela danas?spreca wrote: Zato je selo jebalo jeza
- spreca
#2683 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
naka nek uci...mozda ce joj trebatidetroit-mercy wrote:sijacica, kosacica, tanirace, plugovipiupiu wrote:Može jedno žensko pitanje? Šta su priključci? Je l' to struja, voda?Lajavikrelac wrote:imali su i traktor i priključkea o selu raspravljas
- spreca
#2684 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Oni se sjecaju sela samo ono preko raspusta kad su dolazili kod nene i djedaGojeni H wrote:
Govorio im ja, dzaba ...
- piupiu
#2685 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Imam paradajz na balkonu. I peršun.spreca wrote:naka nek uci...mozda ce joj trebatidetroit-mercy wrote:sijacica, kosacica, tanirace, plugovipiupiu wrote:
Može jedno žensko pitanje? Šta su priključci? Je l' to struja, voda?a o selu raspravljas
![]()
- supercali
#2686 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pricam o austrijancima ne madjarima i benjaminu kalaju koji je u bih branio madjarske interese u austrougarskoj monarhiji u odnosu na slavene iz hrvatske i bih
-
detroit-mercy
#2687 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Opaska je bila na racun toga da su za taj sunovrat ozbiljne civilizacije krive nacionalne stranke i pranje nogu u lavaboima, odnosno samo se njima isporucuje racun, dok ima nas koji jos pamtimo da su se prvo drugovi medjusobno raskantali pa onda dolaze ovi da zavrse sto su drugovi poceliAli Kemal wrote:Tako je, ali ne znam sta zelis da kazes, sa akcenton na naslov teme?detroit-mercy wrote:Izvini, ali prethodnica svemu je bilo raspad SKJ, kada su republicka rukovodstva pocela da se razmimoilaze, napustaju sjednice i sl. Pranje nogu je doslo kasnije, prvo su se drugovi popickali, precesto ispustas neke vazne istorijske dogadjaje ne znam zbog cega.
- skupljac_zeljeza
#2688 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
piupiu wrote:spreca wrote: pocetak kraja je bio negdje ovdje![]()
I ja sam isto rekla - početak kraja - Gazimestan ...
Ali je uvertira bila duža kako Šuvar priča. Šezdesetih Srbi počeli šuškati pa onda Hrvati sedamdesetih uzvratili Savkom i Tripalom, pa protesti na Kosovu početkom osamdesetih, pa razne knjige kao što je Draškovićev "Nož", pa Memorandum SANU i onda Gazimestan.
-
detroit-mercy
#2689 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Step by steppiupiu wrote:Imam paradajz na balkonu. I peršun.spreca wrote:naka nek uci...mozda ce joj trebatidetroit-mercy wrote:
sijacica, kosacica, tanirace, plugovia o selu raspravljas
![]()
- Gojeni H
#2690 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Znas sta im je Jugoslavija dala za to? Zensko si, stid me ...piupiu wrote: Kad se kaže da su oni izgradili zemlju, oni su je bukvalno izgradili. A, izgradili su je jer je seljak navikao da radi, i ta prva generacija poslije rata je zapravo i bila generacija ljudi naviknutih na rad, ljudi sa sela, ljudi sa mentalitetom sagradi svojim rukama. I svaka im čast na tome. Generacijama im treba skidati kapu na onome što su napravili.
-
detroit-mercy
#2691 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Selektivno gledanje na povijest zajednicke drzave.skupljac_zeljeza wrote:piupiu wrote:spreca wrote: pocetak kraja je bio negdje ovdje![]()
Ali je uvertira bila duža kako Šuvar priča. Šezdesetih Srbi počeli šuškati pa onda Hrvati sedamdesetih uzvratili Savkom i Tripalom, pa protesti na Kosovu početkom osamdesetih, pa razne knjige kao što je Draškovićev "Nož", pa Memorandum SANU i onda Gazimestan.
- supercali
#2692 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
A ovaj sto je branio bih i ostao ziv je dobio?Gojeni H wrote:Znas sta im je Jugoslavija dala za to? Zensko si, stid me ...piupiu wrote: Kad se kaže da su oni izgradili zemlju, oni su je bukvalno izgradili. A, izgradili su je jer je seljak navikao da radi, i ta prva generacija poslije rata je zapravo i bila generacija ljudi naviknutih na rad, ljudi sa sela, ljudi sa mentalitetom sagradi svojim rukama. I svaka im čast na tome. Generacijama im treba skidati kapu na onome što su napravili.
Mozda jerina stvar vrijedna pomena je da te 4 godine racuna duplo u radni staz i certifikate
- supercali
#2693 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
A mladi muslimani bili kulturno-umjetnicko drustvo?
- spreca
#2694 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
ali sad je svima kriva samo islamska deklaracija.....kratka je pamet u naroda .....a mnogi idskutanti nisu tad bili ni rodjeniskupljac_zeljeza wrote:piupiu wrote:spreca wrote: pocetak kraja je bio negdje ovdje![]()
-
Fudo387
#2695 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Gojeni H wrote:Znas sta im je Jugoslavija dala za to? Zensko si, stid me ...piupiu wrote: Kad se kaže da su oni izgradili zemlju, oni su je bukvalno izgradili. A, izgradili su je jer je seljak navikao da radi, i ta prva generacija poslije rata je zapravo i bila generacija ljudi naviknutih na rad, ljudi sa sela, ljudi sa mentalitetom sagradi svojim rukama. I svaka im čast na tome. Generacijama im treba skidati kapu na onome što su napravili.
- spreca
#2696 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
visak ce otkupiti ZZ Zadruga u Kalesiji po svojoj cijenipiupiu wrote:
Imam paradajz na balkonu. I peršun.
- piupiu
#2697 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Fudo, nemo' da si lan'o.

- spreca
#2698 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Gojeni H wrote:Znas sta im je Jugoslavija dala za to? Zensko si, stid me ...piupiu wrote: Kad se kaže da su oni izgradili zemlju, oni su je bukvalno izgradili. A, izgradili su je jer je seljak navikao da radi, i ta prva generacija poslije rata je zapravo i bila generacija ljudi naviknutih na rad, ljudi sa sela, ljudi sa mentalitetom sagradi svojim rukama. I svaka im čast na tome. Generacijama im treba skidati kapu na onome što su napravili.
-
Fudo387
#2699 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Sekunda mi falila.piupiu wrote:Fudo, nemo' da si lan'o.![]()
![]()
- skupljac_zeljeza
#2700 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Niko ozbiljan od svjedoka raspada SFRJ ne spominje Islamsku deklaraciju. Mislim da je šega reći da je ičim utjecala na rastakanje Jugoslavije posebno što se Gligorov borio sa Alijom da ostane nekakva Jugoslavija.spreca wrote:ali sad je svima kriva samo islamska deklaracija.....kratka je pamet u naroda .....a mnogi idskutanti nisu tad bili ni rodjeniskupljac_zeljeza wrote:piupiu wrote:![]()
http://www.slobodnaevropa.org/section/svjedoci/134.html