Republika Turska

Post Reply
Kikibombona

#2676 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Ponavljam,pucanje nije samo po sebi terorizam.
Sa tvojim stavom o sirijskim pobunjenicima se ne slazu svicarski pravnici,zalim slucaj.
Izgleda da je tako. Zbog toga sirijski pobunjenici i PKK za mnoge nisu teroristi.
Co0l

#2677 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
Da se svijet vodi takvom logikom,onda bi sve bilo onako kako na primjer Kinezi ili Indijci tvrde da je.Jer,statisticki gledano,ima ih najvise :-D

Za svaku teroristicku organizaciju postoji vise ili manje onih koji smatraju da nije teroristicka ali to ne znaci onda da ni jedna nije teroristicka jer postoje razlicita misljenja o tome.
Pa kako cemo mi ovdje znati da li je PKK teroristicka skupina!

Amerika i NATO kazu da jeste, Svicarska i UN kazu da nije.

Mozemo jedino utvrditi da je priroda PKK NEPOZNATA I NEUTVRDJENA. Eto kompromisa.
Tko sto zna,nitko nista ne zna,znanje je krhko.
Kad je terorizam u pitanju,ne moze biti kompromisa.
_drunken_santa_

#2678 Re: Republika Turska

Post by _drunken_santa_ »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
Nije tacno da su odmah pucali na organe reda niti je to pucanje samo po sebi terorizam.
Ko je ubio Butija se ni dan-danas ne zna.Koliko sam upratio,mada dopustam da se varam,niko nije preuzeo odgovornost za njegovo ubistvo a sto je MO terorista.

Ja ne tvrdim da u Siriji nema terorista,tako da ti je ovo sto pises suvisno.Ima ih i to niko ne spori.iako ih na pocetku nije bilo.
Medjutim,to sto ti sve pobunjenike pokusavas da prikazes kao teroriste je nesto sto ni sam Putin,'borac protiv terorizma' ne pokusava.Zato se mani corava posla.
Ili mozda svicarski pravnici tvrde drugacije?
Poceli su odmah, nema potrebe da nas pravis budalama. Vec je u prvim danima bilo ubijenih policajaca.

PKK NIJE POCEO ODMAH. Prvo su pokusali djelovati politicki. Vojno su se pobunili tek kada su postali meta turske drzave i kada nisu imali drugu mogucnost egzistirati.

Svi oni u Siriji su zajedno. Zajedno se bore, dijele gradove. Nikada nijedna grupa nije osudila sva ta zlodjela koja rade...
terorizam je samo alat za ciljeve. stoga, cak i da je pkk teroristicka organizacija, njihovi su ciljevi plemenitiji i univerzalniji.

ili drugim rijecima, da se ciljevi pkk ostvare, sta bi bilo? Kurdistan bi bio nezavisna socijalna držva gdje radnici i žene imaju jednaka prava ko i svi ostali.

Strašno!
Co0l

#2679 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

:-D
Kikibombona

#2680 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Pa i nema, turska i sirijska vojska satrase po teroristima, ubise boga... kompromisa nema... slazem se...
Mlohavi

#2681 Re: Republika Turska

Post by Mlohavi »

Po broju drzava koje su ih stavile na listu teroristickih organizacija, ovi iz Nusre nisu teroristi. 8-)
Co0l

#2682 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
Pa i nema, turska i sirijska vojska satrase po teroristima, ubise boga... kompromisa nema... slazem se...
Smijesno je to dvoje poredit a ti se ni sam sa sobom ne mozes dogovorit ima li kompromisa ili nema,kako onda da se sa drugima dogovoris :-)
Kikibombona

#2683 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

_drunken_santa_ wrote:
terorizam je samo alat za ciljeve. stoga, cak i da je pkk teroristicka organizacija, njihovi su ciljevi plemenitiji i univerzalniji.

ili drugim rijecima, da se ciljevi pkk ostvare, sta bi bilo? Kurdistan bi bio nezavisna socijalna držva gdje radnici i žene imaju jednaka prava ko i svi ostali.

Strašno!
Ma naravno!

I teroristicke liste imaju vise veze sa politikom nego pravom!

Turska je uspjela nagovoriti Ameriku da stavi PKK na teroristicku listu, ali nije mogla Svicarsku, koja je vise puta odbila zahtjev Turske.

Teorizam u Turskoj je ocekivana pojava. To je zlocinacka drzava od svog nastanka.
Kikibombona

#2684 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote: Smijesno je to dvoje poredit a ti se ni sam sa sobom ne mozes dogovorit ima li kompromisa ili nema,kako onda da se sa drugima dogovoris :-)
Naravno da je smijesno!

Jedni se bore protiv vojske i policije, protiv drzavnog aparata. Drugi vozaju ljude u kavezima, izvrsavaju samoubilacke napade, obezglavljuju, namecu svoje zakone, zabranju zenama osnova prava kao sto je pravo na slobodno kretanje, bicuju radnike koji rade za vrijeme dzume, ubijaju ljude koji prodaju alkohol... ma nema zla koje ne rade... i niko medju njima to ne osudjuje. Znaci da su svi isti.

Ako neki Srbin ne osudjuje Omarsku i Manjacu, jasno je da se radi o cetniku. Isto govono.

E tako i pobunjenici, svi su oni ista govna, djeluju zajedno.

I ja ih niposto ne bi poredio sa PKK. To bi bila krajnje bezobrazna uvreda.
Co0l

#2685 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote: Smijesno je to dvoje poredit a ti se ni sam sa sobom ne mozes dogovorit ima li kompromisa ili nema,kako onda da se sa drugima dogovoris :-)
Naravno da je smijesno!

Jedni se bore protiv vojske i policije, protiv drzavnog aparata. Drugi vozaju ljude u kavezima, izvrsavaju samoubilacke napade, obezglavljuju, namecu svoje zakone, zabranju zenama osnova prava kao sto je pravo na slobodno kretanje, bicuju radnike koji rade za vrijeme dzume, ubijaju ljude koji prodaju alkohol... ma nema zla koje ne rade... i niko medju njima to ne osudjuje. Znaci da su svi isti.

Ako neki Srbin ne osudjuje Omarsku i Manjacu, jasno je da se radi o cetniku. Isto govono.

E tako i pobunjenici, svi su oni ista govna, djeluju zajedno.

I ja ih niposto ne bi poredio sa PKK. To bi bila krajnje bezobrazna uvreda.
Govorim o vojskama,smijesno je porediti tursku i sirijsku vojsku.U Siriji je upravo ta vojska pobila daleko najvise ljudi.Vise nego svi teroristi zajedno.

Ti opet guslas o pobunjenicima i pokusavas ih sve strpat u isti kos.Iako 'svicarski pravnici' ne smatraju tako.
Naravno,u ovom slucaju te ne zanima misljenje 'svicarskih pravnika',zar ne.Sto ti je principijelan covjek :D
Kikibombona

#2686 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Govorim o vojskama,smijesno je porediti tursku i sirijsku vojsku.U Siriji je upravo ta vojska pobila daleko najvise ljudi.Vise nego svi teroristi zajedno.

Ti opet guslas o pobunjenicima i pokusavas ih sve strpat u isti kos.Iako 'svicarski pravnici' ne smatraju tako.
Naravno,u ovom slucaju te ne zanima misljenje 'svicarskih pravnika',zar ne.Sto ti je principijelan covjek :D
Ja sta nego trpati, zajedno se bore, na istoj strani.

Da li je neka grupa osudila makar nesto od onoga sto sam nabrojao?

Bore se svi zajedno i niko ne progovara o zlu koje cine. Znaci da nikome ne smeta, da su ista ekipa.
Co0l

#2687 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:

Ja sta nego trpati, zajedno se bore, na istoj strani.

Da li je neka grupa osudila makar nesto od onoga sto sam nabrojao?

Bore se svi zajedno i niko ne progovara o zlu koje cine. Znaci da nikome ne smeta, da su ista ekipa.
Nije tacno.
A i 'svicarski pravnici' se slazu sa mnom.
Mlohavi

#2688 Re: Republika Turska

Post by Mlohavi »

Juh sto Turci samaraju ove pkk teroriste svaka im cast. Do sad 70tak terorista eliminisano. Zrtve medu turskim vojnicima zanemarljive...
PKK uvijek preostaje da zapale neku bogomolju. 8-)
Kikibombona

#2689 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Da se razumijemo, Kurdi ce oruzanu bitku sa Turcima izgubiti. Tako je bilo svaki put do sada. Turska je vojna sila, Kurdi su skupina pobunjenika. Naoruzani su sa par puskica i pruzaju herojski otpor koliko je to moguce. Od borbe nikada nece odustati. PKK moze ovako zauvijek ratovati. Imaju resurse za 10ak hiljada boraca i taj broj konstantno obnavljaju. Imaju visemilionsku bazu i regrutovanje novih boraca nikada nije bio problem.

Kurdi Turke uzimaju natalitetom. Etnicki inzenjering na istoku zemlje je definitivno propao. Dzaba su naseljavali ljude. :lol: I ovaj sukob ce otjerati ono malo Turaka sto je ostalo u Kurdistanu. Ljudi svakako bjeze na zapad radi boljih uslova. Nece ostati niko. A Kurdi lagano idu prema unutrasnjosti i duplo boljim natalitetom poklapaju Turke...

Erdogan place i moli Turke da se guze. Ka'e ako se ne pocnemo jebavati, Kurdi ce uzeti Anadoliju. Ka'e, 2038 bi mogli biti vecina. :lol:

Kurva sudbina! :mrgreen: :mrgreen:
_drunken_santa_

#2690 Re: Republika Turska

Post by _drunken_santa_ »

Kikibombona wrote:
_drunken_santa_ wrote:

Strašno!
Ma naravno!

I teroristicke liste imaju vise veze sa politikom nego pravom!

Turska je uspjela nagovoriti Ameriku da stavi PKK na teroristicku listu, ali nije mogla Svicarsku, koja je vise puta odbila zahtjev Turske.

Teorizam u Turskoj je ocekivana pojava. To je zlocinacka drzava od svog nastanka.
iz perspektive vladajuce ideologije - pkk i svaka lijeva organizacija, ukljucujuci i umjerenu syrizu, je mnogo "teroristickija" nego bilo koja vjerska teroristicka organizacija.

pkk hoce da mjenja svijet putem intelektualno i moralno superiornije filozofije zivota i drustva od neoliberalne mafije. dijametralno su suprotno na politickom spektru.

vjerska teroristicka organizacija je ispala iz kapitalistickog supka. iz njihove perspektive oni su samo preozbiljno shvatili "toleranciju i multikulturu", tj. preozbiljno su shvatili politiku identiteta, vjerkog, ovog, onog, nebitno. tu ideologiju nije kuhao marx vec liberali. i sad samo jedu Isilovu čorbu, jedino što su je ovi zapaprili malo više.

pa kapitalisti, kad je u njemackoj hitler dosao na vlast, uopste nisu imali problem s njim. kontali su, evo ga, super budala da nas rijesi problema proleterijata i komunizma. kad se potrosi, skucemo ga. samo nisu ocekivali da ce tako daleko otici.

isto tako i Isil i slicne organizacije. kontali su ga samo iskoristit za ometanje planova irana i ostalih neprijatelja pa im izmakao kontroli.
budza

#2691 Re: Republika Turska

Post by budza »

od cetvrta do sada ravno 102 ubijena pkk terorista.
velika turska vojska je pretrpela gubitak dvojice vojnika.
mardin i sirnak su haman pa cisti od zaraze.

aferim asker. samo derite dok ne uspostavite potpun mir.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2692 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

od početka antiterorističkih operacija poginulo 19 turskih vojnika i 1700 terorista pkk
sunceKOtepsija

#2693 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Image
-prema saopstenju generalstaba turske armije u operacijama u opstinama Şırnak, Cizre, Silop i Sur do sada ubijena 93 pripadnika YDG-H.
-prema navodima medija pocelo je rassporedivanje dodatnih 5 000 vojnika na jugoistok, gdje u ofanzivi vec sudjeluje oko 10 000 vojnika
-navode jos da su deaktivirali 6 eksplozivnih naprava
Image
-u Van-u veliki protesti protiv vojne ofanzive turske vojske na jugoistoku, snazne policijsko-zandarmerijske snage rasporedene u gradu kako bi sprijecili proteste. U pokusaju organiziranja mitinga podrske opkoljenim opstinama na jugoistoku ucestvovali predstavnici pro-kurdskih partija (BDP i HDP) te nevladinih organizacija. Navodno ima i uhapsenih.

-u Ankari izgorila 253 ducana, pozar izbio jutros u 04.00. Predstavnik vlasnika radnji tvrdi da je video nadzor bio u finkciji i te da su imali 3 cuvara. Radi se na utvrdivanju uzroka pozara
Opetja033

#2694 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Opet ce ih na kraju svesti na brdsko-planinske Turke :lol:

Jebe Erdo i ne vadi, samo tako. Ostro.
Arteta

#2695 Re: Republika Turska

Post by Arteta »

Mlohavi wrote:Juh sto Turci samaraju ove pkk teroriste svaka im cast. Do sad 70tak terorista eliminisano. Zrtve medu turskim vojnicima zanemarljive...
Toliko ih samaraju da ce ovim tempom imati problema narednih milion godina, i to ne zbog vojne sposobnosti nego zbog pogresne politike.
Opetja033

#2696 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Arteta wrote:
Mlohavi wrote:Juh sto Turci samaraju ove pkk teroriste svaka im cast. Do sad 70tak terorista eliminisano. Zrtve medu turskim vojnicima zanemarljive...
Toliko ih samaraju da ce ovim tempom imati problema narednih milion godina, i to ne zbog vojne sposobnosti nego zbog pogresne politike.
Pa ne znam bas. Vecina Kurda su lojalni gradjani Republike Turske.
I sami HDP-ovci kazu da je trecina njihovih glasaca otisla AKP-u na ponovljenim izborima.
Dakle sve veci broj Kurda se okrece od separatisticke i teroristicke politike koju forsira PKK i njihovi politicki sateliti.
Mlohavi

#2697 Re: Republika Turska

Post by Mlohavi »

Arteta wrote:
Jebi ti tO, drzava koja namjerava postojati milion godina i ne vodi tako pogresnu politiku. 8)
Mlohavi

#2698 Re: Republika Turska

Post by Mlohavi »

Pa i nisu bas toliki krvoloci ovi Turci, izgleda da se bas trude da sve ovo protekne u najboljem redu s sto manje civilnih zrtava.
Cini mi se i da kurdski omladinci koriste gradski prevoz na pogresan nacin.
Arteta

#2699 Re: Republika Turska

Post by Arteta »

Opetja033 wrote:
Arteta wrote:
Pa ne znam bas. Vecina Kurda su lojalni gradjani Republike Turske.
I sami HDP-ovci kazu da je trecina njihovih glasaca otisla AKP-u na ponovljenim izborima.
Dakle sve veci broj Kurda se okrece od separatisticke i teroristicke politike koju forsira PKK i njihovi politicki sateliti.
Sve dok imaju velike probleme na svom teritoriju ocito je da nesto ne stima.

Primjer lojalnosti manjine imamo u Izraelu gdje drzava nema probleme sa Arapskom manjinom jer su lojalni drzavi Izrael, ali oni imaju problem sa terorizmom izvana (Pojas Gaze) dok je u Turskoj ocit problem da u politici nesto ne stima jer je narod na istoku nezadovoljan i zbog toga se PKK ne moze poraziti.
Kikibombona

#2700 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Arteta wrote:
Sve dok imaju velike probleme na svom teritoriju ocito je da nesto ne stima.

Primjer lojalnosti manjine imamo u Izraelu gdje drzava nema probleme sa Arapskom manjinom jer su lojalni drzavi Izrael, ali oni imaju problem sa terorizmom izvana (Pojas Gaze) dok je u Turskoj ocit problem da u politici nesto ne stima jer je narod na istoku nezadovoljan i zbog toga se PKK ne moze poraziti.
Naravno da ne mogu poraziti!

Osman Odzalan, bivsi komadant PKK i brat Abdualaha Odzalana, danas veliki kriticar PKK, kaze da organizacija nikada nije bila jaca. Kaze doslovno 'ovo je zlatno doba PKK'.

I budali bi trebalo biti jasno da Turska ne moze poraziti PKK. Moze ih samo ojacati, sto oni upravo rade. Moguce da im je to cilj iz ko zna kakvih razloga. Mozda smatraju kako ce oslabiti Kurde na istoku stalnim terorom, unistavanjem sela i gradova, progonom, hapsenjima, ubijanjima i ostalim represivnim metodama. Medjutim, mislim da debelo grijese. Kurdi su narod nesalomivog duha. Nikada ih nisu uspjeli asimilirati. Rat i siromastvo dokazano pospjesuju natalitet. Turci napustaju istok zemlje radi rata i siromastva, dok Kurdi postaju apsolutna vecina. Mislim da su ovi potezi Turske povuceni iz ocaja, da su nezadovoljno radi kurdskog budjenja u Turskoj i regionu. Izdesavalo se toliko toga sto je Turcima tesko palo. Arapsko proljece je na izenandjenje svih donijelo dosta toga dobroga za 'kurdsku stvar'. :thumbup:
Post Reply