Jes kad visis na spam spam-umoonca wrote:U kuci imam -iPhone i drugi je Motorola--MarlboroGold wrote:Sva priča o mobitelima spada na Apple vs ostatak... ko je naučio i navikao na iPhone taj će ga uvijek hvaliti do nebesa bez obzira što je recimo neki Samsungov bolji i obrnuto. Rijetki su ti kojima trebaju malo bolji procesori na telefonu ili nešto drugo... to su obično ljudi koji od toga pate, a realno im uopšte ne treba niti mogu dogurati do full kapaciteta, tj. max procesa osim ako se zajebavaju.iPhone, vec dva puta u godini bio na popravci- 'zamrzne se' -- kao i Apple komp ...
pljacka ...
Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
-
detroit-mercy
#2676 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
- Hajvan
#2677 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
kake ba viruse na macOsu??
ima par malwarea, al morash biti bas dobro nepbazriv da ih pokupis
ima par malwarea, al morash biti bas dobro nepbazriv da ih pokupis
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2678 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Statusni simbol ex sirotilje.
-
moonca
#2679 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
detroit-mercy wrote:Jes kad visis na spam spam-umoonca wrote:U kuci imam -iPhone i drugi je Motorola--MarlboroGold wrote:Sva priča o mobitelima spada na Apple vs ostatak... ko je naučio i navikao na iPhone taj će ga uvijek hvaliti do nebesa bez obzira što je recimo neki Samsungov bolji i obrnuto. Rijetki su ti kojima trebaju malo bolji procesori na telefonu ili nešto drugo... to su obično ljudi koji od toga pate, a realno im uopšte ne treba niti mogu dogurati do full kapaciteta, tj. max procesa osim ako se zajebavaju.iPhone, vec dva puta u godini bio na popravci- 'zamrzne se' -- kao i Apple komp ...
pljacka ...
pa povuces viruse
. Onda ti Apple kriv
.
a, to je moguci razlog..-
detroit-mercy
#2680 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ono kad kokuz na kraju druge decenije 21vijeka dozivljava mobitel bilo koje vrste kao statusni simbol, kokuzluk teski
.
-
daddy-kool
#2681 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ma jašta je nego kokuzluk, pa najskuplji je oko 3 milje.
Ko će dat tolke pare na mobitel?
Onda ga moraš stalno nosati u nekoj zaštiti.
Ko će dat tolke pare na mobitel?
Onda ga moraš stalno nosati u nekoj zaštiti.
- Haris.ba
-
daddy-kool
#2683 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Bude li šta da valja na tim aukcijama?
- 512MB
#2684 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Takoe, dok progresivna mladež danas kupuje gaće na rate il shoping karticu_BataZiv_0809 wrote:Statusni simbol ex sirotilje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2685 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
512MB wrote:Takoe, dok progresivna mladež danas kupuje gaće na rate il shoping karticu_BataZiv_0809 wrote:Statusni simbol ex sirotilje.
- Hajvan
#2686 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
hahahahaha
vala bash
vala bash
- Edin H.
#2687 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Zna mooncamoonca wrote:detroit-mercy wrote:
Jes kad visis na spam spam-upa povuces viruse
. Onda ti Apple kriv
.
a, to je moguci razlog..
-
moonca
#2688 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
NE znam nista...Edin H. wrote:Zna mooncamoonca wrote:detroit-mercy wrote:
Jes kad visis na spam spam-upa povuces viruse
. Onda ti Apple kriv
.
a, to je moguci razlog..
-
kiligonzales
#2689 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
poselami je od oridjidjija i reci joj pitu ti jos hvaliHAVANA wrote:To je bolan zlo zena.Po kilazu.kiligonzales wrote:Mi smo se na brzinu upoznali na Stupu cini mi se kad su bile one poplave, ti si bio cini mi se sa Hadzinicom kad me zagrlila dah mi oduzela.HAVANA wrote: Ja sam raja od onog ko mi je bitan i lezi mi.Ko izdaje certifikat i sta je to uopste,nemam pojma.Ne znam na koga mislis ali nas dosta ovde se licno zna i vidja.Za razliku od nekih drugih...Mrzim nadmen stav.Onda kazem,a to nekom smeta...Radis slican posao,zato i imas para.Pisaj ih.Znas da mozes ostati bez njih.Lako se to desi.Ja 3 puta imao,3 puta nisam imao...i vazda isto zivim i u istom krugu ljudi.Pare dodju i odu.Krug je bitan pravo.Bar meni.![]()
Jes nam pitu kraljica spremila i dan danas cu je pamtiti po tomeTaman pocnem grah narucivat,obustavim slatko,malo stomaka nabacio...Eto njenog malog noci tacnu.
Znaci nema labavo,3 priloga,2 salate,kolaca...sve sa escajgom...
![]()
-
kiligonzales
#2690 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ma nema bolje cifre od te sto su se Ameri pobunili protiv Huaweija512MB wrote:Da li je iPhone statusni simbol o tom se da diskutovat. Ali da je iPhone/iPad zajedno sa ili baš zbog svog eko sistema svjetlosnim godinama ispred svih drugih je fakt, i to niko normalan ne može osporit.
Uostalom to pokazuju i cifre:
Ljudi ih tehnoloski posramili. Puko skandal sirokih razmjera, skenjali ih sa AI u telefonima i spijunazom novih razmjera.
-
kiligonzales
#2691 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Nije neko dostignuce krasti dizajn od Brauna i Dieter Ramsa.daddy-kool wrote:Iphone djeluje najkvalitetnije u ruci.
Ostala poređenja su zaista nepotrebna, jer ako neko daje 2-3k za telefon to je iz dizajnersko-statusnih razloga.
Tako da u tom segmentu je Iphone i dalje broj 1.
Za @Havanu što mu ispada telefon: bilo je u telecomu onih rugged Cat telefona, ali ako hoćeš da se poslovno pokazuješ, onda sto skuplji Iphone.
Neodoljiv americki lopovluk
-
kiligonzales
#2692 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
U BiH mu za to treba dobra stranka, ledja, ahbab, kakav samsung, apple, macbook, envy, surface pro hahamirsek wrote:Ima i cetvrta kategorija, pametni poslovni ljudi koji uzmu najnoviji samsung ili apple, macbook, envy, surface pro, stave na sto, sat od 5000-6000 KM na ruci i lakse dogovore poslove za 50.000-100.000 eura jer "odisu" uspjehom.Tomahawk11 wrote:Vidiš da čovjek dokazuje status kroz telefon.boshniak wrote:Ode ovo off topic skroz, imate temu za smartphone diskusiju
Imaš tri vrste korisnika jabuke:
- djecu jer je furka
- kompleksaše
- poslovne ljude kojima je taj telefon potreban, ali ne smaraju kako je bolji od Huaweia i kako je android smeće
Poslije to odmah prodaju po 10-20% manjoj cijeni i uzivaju u zaradjenoj lovi od projekta.
.
Nadje mi drug nokiu gumiranu staru od nakog naseg cuvenog gradjevinca, lik neku firmu jebenu ima, ispala mu, a u telefonu brojevi redom Bakir, Komsic, Covic, Zvizdic, kurci palci haha Imenik prejak, poruke jos jace haha
Sta u BiH zavrsi Nokia 33 10, vani ne moze ni Iphone XS haha
- muha_sa
#2693 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Doklena ste--kolko nam treba 
- 512MB
#2694 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Jebiga, završiti školu je jedno, kućni odgoj nešto sasvim drugo. Pretpostavljam da su ovo uobičajeni maniri među rajom kod granapa?_BataZiv_0809 wrote:512MB wrote:Takoe, dok progresivna mladež danas kupuje gaće na rate il shoping karticu_BataZiv_0809 wrote:Statusni simbol ex sirotilje.
- VladaFBiH
#2695 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
može li mi neko objasniti kako je tema "Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?" postala Iphone vs Android 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2696 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
To smo već konstatovali, u neko doba se to koliko je potrebno za dobar život pretvori u mjerenje čiji je veći.VladaFBiH wrote:može li mi neko objasniti kako je tema "Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?" postala Iphone vs Android
Npr. uh, koliki je kod komšije (televizor, jel), preko cijelog zida u dnevnoj, odoh vidjeti ima li veći...ima, al 9 000 KM....piši na kredit, neće se meni komšija kur*iti
-
daddy-kool
#2697 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
A sve to zavisi od definicije dobrog života.
Dolce Vita nema svakome isto značenje.
Penzioneru neka je penzije, lijekova, grijanja, pjevaljke,...

Dolce Vita nema svakome isto značenje.
Penzioneru neka je penzije, lijekova, grijanja, pjevaljke,...

- dzejkej
#2698 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
zakljucili smo samo sta ti ne trebamuha_sa wrote:Doklena ste--kolko nam treba
dakle, ne trebaju prijatelji
rodbina takodje nije neophodna a ni stari roditelji na minimalnoj penziji
must have je ajfon ali je pozeljno preko sestice. sestica je ni tamo ni vamo - eto tolerisemo
to be continued
- MarlboroGold
#2699 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ne zna se ko više smara na temi... dijaspora koja sve svodi na pare, interes i prestiž ili ove stare prdonje koji i dalje žive u prošlosti aka granap raja.
- vjesticanametli
#2700 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Prdonje su sve teme zasrali....ovo vise niko i ne cita