fadilj na svim nivoJima u QurCu je snaga
FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2676 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
s fadiljom do feudalnog samoupravljanja
-
Hakiz
#2677 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Umjesto da ovako šupljimo na forumu, trebali bismo predložiti našem premijeru da razmisli da podnese kandidaturu za Darvinovu nagradu.
P. S. Ne mora ići do kraja. Ne želimo mu zlo. Neka, na primjer, uplati budžetskim novcem krstarenje oko svijeta i završi brodolomom na nekom pustom ostrvu. I tamo ostane. Sretan.
P. S. Ne mora ići do kraja. Ne želimo mu zlo. Neka, na primjer, uplati budžetskim novcem krstarenje oko svijeta i završi brodolomom na nekom pustom ostrvu. I tamo ostane. Sretan.
- Bosanski_kralj
#2678 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Ne vidim način kako se riješiti SDA. Ljudi imaju glasačku mašineriju, imaju biračke odbore koji u SDA korist kradu glasove, a nemaju dovoljno kritične mase u svojim redovima koja uočava da nas sve ovo vodi u propast.
- S@din
#2679 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/bu ... bni_bs.pdf
prvo moraju smanjiti sebi place, ovo su astronomske cifre, a drugo kao privatnik, preko 360KM minimalca je previse u nasim uslovima, ako smanje doprinose onda ima smisla ...

Federalni hidrometeorološki zavod Ukupan broj zaposlenih: 94
prvo moraju smanjiti sebi place, ovo su astronomske cifre, a drugo kao privatnik, preko 360KM minimalca je previse u nasim uslovima, ako smanje doprinose onda ima smisla ...
- S@din
#2680 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
http://skupstina.ks.gov.ba/sites/skupst ... dinu_0.pdf
mada kad pogledam skupstinu KS "SKUPŠTINA KANTONA, POSLANICI I PARLAMENTARNE GRUPE"
i onda njihovih 1 238 miliona na place pa podjelim na 27 pa podjelim na 12 dobijemo nevjerovatnih 40 000 km
+ naravno ostali troskov; prevoz, to ...
izgleda da su ovi u FBiH male mace za njih
opet moram edit
FOND KANTONA SARAJEVO ZA IZGRADNJU I OČUVANJE GROBALJA ŠEHIDA I POGINULIH BORACA,
MEMORIJALNIH CENTARA I SPOMEN-OBILJ EŽJA ŽRTAVA GENOCIDA Broj zaposlenih: 67
mada kad pogledam skupstinu KS "SKUPŠTINA KANTONA, POSLANICI I PARLAMENTARNE GRUPE"
i onda njihovih 1 238 miliona na place pa podjelim na 27 pa podjelim na 12 dobijemo nevjerovatnih 40 000 km
izgleda da su ovi u FBiH male mace za njih
opet moram edit
MEMORIJALNIH CENTARA I SPOMEN-OBILJ EŽJA ŽRTAVA GENOCIDA Broj zaposlenih: 67
- starii
#2681 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
kad je dosao fadil na vlast kontao sam vidi uspjesan privrednik ali nakon godinu dana skontah da je to samo jedan mali bošnjo koji je uspio u maloj sredini i da je njemu puno i daleko voditi drzavu...voditi firmu i drzavu svu dva razlicita svijeta..i zato mu preporucujem ove stihove...
Ovo je vrijeme kad se uci
slovo po slovo rijec po rijec
sjedi mali, tu je tvoj dom
daleko su Istambul i Bec..
Sad si mali tu na raskrscu
svi su pametni, svi sapucu
ti ne vjeruj nikome na rijec
svaki korak sam moras prec...
Ovo je vrijeme kad se uci
slovo po slovo rijec po rijec
sjedi mali, tu je tvoj dom
daleko su Istambul i Bec..
Sad si mali tu na raskrscu
svi su pametni, svi sapucu
ti ne vjeruj nikome na rijec
svaki korak sam moras prec...
- mayab
-
izgubljena dusa
#2683 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Kad odu u svoje kuce na Poljinama, ograditi ih onom supljikavom zicom, kojom se kokosi u dvoristu ograde i neka ih u cumezu koji je samo njihov.Bosanski_kralj wrote:Ne vidim način kako se riješiti SDA. Ljudi imaju glasačku mašineriju, imaju biračke odbore koji u SDA korist kradu glasove, a nemaju dovoljno kritične mase u svojim redovima koja uočava da nas sve ovo vodi u propast.
Meni je ovog cumeza dosta
Nas ostale nek ostave na miru da zivimo svoje zivote i gradimo zemlju kakva prilici na tlu Evrope.
-
izgubljena dusa
#2684 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Sad nesto skontah... I '94 su sa Poljina ubijali gradjane
- istorija se ponavlja
-
Drinski
#2685 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Mq jasta je, a dodatno sto neko napisa privatnik koji nije navikao da mu se neko usprotivi (zbog straha od otkaza) plus navikao da ponekad zaobidje zakon.dobojlija81 wrote: Rijetko glup i arogantan covjek.
- KB9
#2686 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
novace vakat je da se malo bolje informises o osobi kad je vec pljujesNovak20 wrote:U pravu si. Tema je Fadil Novalić Premijer FBiH pa da se malo podsjetimo....KB9 wrote:imate temu za sda
http://www.ekapija.com/website/bih/page ... Biografija
http://www.klix.ba/biznis/privreda/smij ... /130527126
- cvrčak_na_hedonizmu
#2687 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Inače vrlo lako mogu da provalim ljude, pun forum plaćenika koji zastupaju kojekakve ideje. To se može vrlo lako razlučiti nakon nekoliko čitanja, jesu li idealisti ili se planski neke priče forsiraju.HM 2011 wrote:cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Možda my ass, rekli bi1/1, ta nismo djeca kolega
![]()
Fadil ko Fadil je nebitan, nakon Fadila biće još Fadila, Brankovića, Terzića ( koji je zapravo najgori, jer za vrijeme njegovog mandata mi dobismo par "neočekivanih" milijardi od PDV-a koje umjesto da se usmjere ka razvoju one su usmjerene ka povećanju plata nehljeba iz državnih firmi i političara ) koji samo sprovode ono što im se kaže. Fadil spovodi ono što MMF traži od nas da bi nam dali novu tranšu koja će biti iskorištena za plate i penzije. Libero već napisa, jesu li to reforme ili je to gašenje vatre acetonom ?
Direktni krivac je SDA. Ovo je njihov sistem, najduže vladaju, najviše ljudi/nehljeba zaposlili zarad glasova i socijalnog mira, a sada nam sve to visi nad glavom kao giljotina. Giljotina koja će na kraju pasti, a kad padne, jebali smo ježa u leđa.
Hoćemo reforme ? Nije to kvantna fizika, rastereti budžet. Smanji plate nehljebima za 30% ( osim policiji ), prodaj 2/3 voznog parka, otpusti većinu savjetnika, smanji plate svim političarima na dvije prosječne plate, otpusti pola sekretarica, vozača, ukini reprezentacije, prepolovi telefone i ostale gluposti, te pare gurni u zemljoradnju i(ili) turizam, smanji doprinose na plate ( da se ljudima ne isplati imati radnike na crno ), a drastično povećaj broj zaposlenih u inspekcijama ( porezne, radne inspekcije su tito za uvođenje u suru ) i eto para, neće nam biti idealno, ali će biti bolje nego danas. Bolja polazna osnova za budućnost. Skoro svaka familija ima nekoga zaposlenog u državnom sektoru, to je nemoguće, neodrživo.
Al onda ode glasačko tijelo, odoše izbori, zato nema reformi nego imamo Fadila i Fadile. Dok ne pukne ili ne prodaju vodovod i elektroprivredu pa voda bude petobanka, a struja stoja.
Simpatizer SDA je dušman ovog naroda, treći u redu, odmah iza anamo onih. Ne vrijeđam, zaista to ne činim, to sam rekao ocu svog kuma pa zašto ne bih rekao i svim ostalim. Zaista to mislim. SDP je isto govno kao SDA, DF su amateri. Nema veze, idemo dalje, dok se potpuno ne razočaram.
Još jednom, bez uvrede, napisao sam zašto to mislim. SDA minderaška politika nas je i dovela u ovu situaciju. Prvi put kada su dozvolili lopovsku privatizaciju, a drugi put kada su pare od PDV-a sjebali dok si reko keks. Sad su kola krenula nizbrdo i vrlo teško se mogu zaustaviti.
Samo SDA na svim nivoima u jedinstvu je snaga....
Jer pokušali smo i sa alternativom pa nismo ništa postigli....
Jer se prema SDA pokušava ispostaviti faktura za sve loše i pogrešno učinjeno u BiH - međutim pokušaji ispostavljanja takvih faktura su dovođenje u zabludu širokih narodnih masa...
Jer se za svaki nastup istaknutih SDA članova traži greška, pa i najmanje ne bi li ih se moglo pokušati ocrniti pred populacijom, pa se tu prikazuju slike Sarajlića sa pivom, pa se udara po porodici Izetbegović zbog garderobe niti krivoj niti dužnoj, pa se udara po Čamparama zbog rada, evo sada i po Novaliću - jer niko od SDA kadrova ko radi i ko je imalo medijski eksponiran svojim pozitivnim radom - ne može proći a da mu ne zakuhaju kašu sa par riječi izvađenih iz konteksta....
Jer SDA u najgorim vremenima nastupa u korist našeg naroda i u korist BiH...... SDA se bori i SDA se ne predaje kao i naš narod.....
Glasati protiv SDA i onemogućiti narodnoj stranci da maksimalno dođe do izražaja je direktan rad protiv BiH..... SDA nije bila u prilici da implementira Bošnjački program razvoja u mirnodopskim uslovima i nepoterećena postratnom rekonstrukcijom a pojedinci joj pokušavaju staviti na teret masu toga.....
Suprotstavimo im se ----
SAM SDA - NA SVIM NIVOIMA -
BITNO JE BITI BOŠNJAK
U JEDINSTVU JE SNAGA
Tebe nisam mogao ( prošlo vrijeme ) da provalim
U nastavku slijedi:
HM 2011 wrote: (Pisano povodom rasprave o gdinu. Kukiću u Parlamentu BiH)
Ja sam za da gdin. Nikola Špirić kao pravi predstavnik BosanskoHercegovačke elite nastavi sa mandatom kao predsjedavajući Vijeća Ministara - odnosno Premijer Bosne i Hercegovine, te da to sve potvrdimo jednim jagnjetom sa ražnja i na taj način prevaziđemo iscrpljenost koja je rezultat uloženih napora u BH parlametu na isključivosti u promidžbi etničkih podjela u modernom, društvu.
Takođe,
Želio bih da upitam mnoge - ko je to popio pamet komplet BH populaciji?
Last edited by HM 2011 on 29/06/2011 17:35, edited 1 time in total.
Amin. Slažemo seHM 2011 wrote: (Pisano povodom rasprave o gdinu. Kukiću u Parlamentu BiH)
i Valteru zaprijetiše da ne smije biti Bosanac niti Hercegovac, da treba da igra kako svi drugi sviraju i da ne treba da gradi Bosnu i Hercegovinu - čak mu i prijete........
Danas sam gledao u Srpski biometrijski pasoš, pasoš Republike Srbije, u istom ne piše Srbijanac - piše jasno SRBIN ! Srpsko a ne Srbijansko.
U pasošu Republike Hrvatske piše Hrvat....
Valtere koje smo mi Bosanci i Hercegovci nacionalnosti ?
BOSANSKOHERCEGOVAČKE VALTERE !!!!!!
Vozač, otvori zadnja, ima izać
ps. na žalost, ovaj forum nije mjerilo, niti se nešto konkretno može promijeniti.. Sela oko Kladnja i Kalesije su mjerilo, oni što su šljegli iz šuma i dolina u grad, nek nema vukova, oranja u 5 ujutro pa im ništa nije loše su mjerilo, uhljebi su mjerilo, šta hodža kaže je mjerilo, a na to forum nema apsolutno nikakvog uticaja
Sve srušiti pa iz početka, jedini izlaz, a to se neće desiti u narednih, po mojoj procjeni, dvadesetak godina.
-
izgubljena dusa
#2688 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Da ne citiram sve, predugo je.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
...........
Sve srušiti pa iz početka, jedini izlaz, a to se neće desiti u narednih, po mojoj procjeni, dvadesetak godina.
Sa ovi se slazem. Sve, ali bas sve srusiti pa od pocetka.
Mada...toliko je zla napravljeno, da nisam sigurna sta vise moze pomoci.
Sjele budale za vrat i jasu bez pardona....Zeludac mi se prevrce od njihovih "dobrih djela".
Ovo (drzava, drustvo) je bas ispalo "svoj na svome" (u negativnom kontekstu)
-
nightvision
#2689 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
To je taman u skladu sa analizom da gradjani u bih placaju najskuplje usluge iz domena komunikacija.HM 2011 wrote: "Troškovi života u Belgiji su nešto sasvim drugo od troškova života u Njemačkoj. Mi smo u BiH od naša dva najveća trgovca Binga i Konzuma tražili prvih deset stavki u našoj potrošnji. Vjerujte da su tu tri esencijalne životne namirnice, a ostalo su nebitne stvari. Sama činjenica da mi trošimo milijardu KM na mobitele i komunikaciju govori da na to trošimo više nego na hljeb i ulje", kazao je Novalić.
Znaci da vlada sa premijerom na celu treba urgirati da telekomi smanje cijenu usluga pa ce gradjani manje novca izdvajati za komunikacije i multimedijalne usluge a vise za esencijalne namirnice sto bi svakako podiglo kvalitet zivota gradjana.
Naravno, tebi i tvojim stranackim sefovima ne samo da logika nije jaca strana, vec nije u interesu da narod ima kvalitetniji zivot jer ga je teze ubijediti u nacinal-fasisticke-sovinisticke ublehe i supljak pomocu kojih se odrzavaju na vlasti.
Da je ovde obavezno komentirati pod pravim imenom ti se nikad ne bi usudio slova napisati jer znas da bi te ljudi pljuvali na ulici zbog ovih bljuvotina koje ispisujes anonimno.
- Kombat
#2690 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Hakiz wrote:Umjesto da ovako šupljimo na forumu, trebali bismo predložiti našem premijeru da razmisli da podnese kandidaturu za Darvinovu nagradu.
Prekasno, nazalost. Spomenuti kreten je se vec (nekako) uspio razmnozavati, a Darvinova nagrada je rezervisana samo za one koji su sebe uspjesno eliminirali iz ljudskog genoma te time pomogli covjecanstvu...
Geni geni kameni
- sunceKOtepsija
#2691 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
reko je kod senada da nnevoli istomisljenike itdDrinski wrote:Mq jasta je, a dodatno sto neko napisa privatnik koji nije navikao da mu se neko usprotivi (zbog straha od otkaza) plus navikao da ponekad zaobidje zakon.dobojlija81 wrote: Rijetko glup i arogantan covjek.
-
Novak20
#2692 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Šta si se mene nadovez'o sa tim pljuvanjem Premijera ? Jesam li šta loše rekao, slagao ili nekoga vrijeđao ? Samo sam se malo informisao na tvoju primjedbu da se na ovom pdf-u ne priča o SDA nego o gospodinu Novaliću. Ne znam zašto te to pogađa.KB9 wrote:novace vakat je da se malo bolje informises o osobi kad je vec pljujesNovak20 wrote:U pravu si. Tema je Fadil Novalić Premijer FBiH pa da se malo podsjetimo....KB9 wrote:imate temu za sda
http://www.ekapija.com/website/bih/page ... Biografija
http://www.klix.ba/biznis/privreda/smij ... /130527126
- KB9
#2693 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
ne pogadja me, zasto bi me pogadjalo? nisam clan stranke i nisam rodbina fadiluNovak20 wrote:Šta si se mene nadovez'o sa tim pljuvanjem Premijera ? Jesam li šta loše rekao, slagao ili nekoga vrijeđao ? Samo sam se malo informisao na tvoju primjedbu da se na ovom pdf-u ne priča o SDA nego o gospodinu Novaliću. Ne znam zašto te to pogađa.
informisao si se, tacnije pokusao, ja ti kazem da se malo bolje informises
-
Novak20
#2694 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Pa eto...de me/nas ti bolje informiši o tome šta bi trebali znati o gospodinu Novaliću.KB9 wrote:ne pogadja me, zasto bi me pogadjalo? nisam clan stranke i nisam rodbina fadiluNovak20 wrote:Šta si se mene nadovez'o sa tim pljuvanjem Premijera ? Jesam li šta loše rekao, slagao ili nekoga vrijeđao ? Samo sam se malo informisao na tvoju primjedbu da se na ovom pdf-u ne priča o SDA nego o gospodinu Novaliću. Ne znam zašto te to pogađa.
informisao si se, tacnije pokusao, ja ti kazem da se malo bolje informises
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2695 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
dvajsisest godina za pogana insana 
-
HM 2011
#2696 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
u periodu borbe za minimalnu satnicu od 430 KM fadil gleda u potrosnju btasna ulj secera kafe - ti pricas o jeftinijim modusima komunikacije....nightvision wrote:To je taman u skladu sa analizom da gradjani u bih placaju najskuplje usluge iz domena komunikacija.HM 2011 wrote: "Troškovi života u Belgiji su nešto sasvim drugo od troškova života u Njemačkoj. Mi smo u BiH od naša dva najveća trgovca Binga i Konzuma tražili prvih deset stavki u našoj potrošnji. Vjerujte da su tu tri esencijalne životne namirnice, a ostalo su nebitne stvari. Sama činjenica da mi trošimo milijardu KM na mobitele i komunikaciju govori da na to trošimo više nego na hljeb i ulje", kazao je Novalić.
Znaci da vlada sa premijerom na celu treba urgirati da telekomi smanje cijenu usluga pa ce gradjani manje novca izdvajati za komunikacije i multimedijalne usluge a vise za esencijalne namirnice sto bi svakako podiglo kvalitet zivota gradjana.
Naravno, tebi i tvojim stranackim sefovima ne samo da logika nije jaca strana, vec nije u interesu da narod ima kvalitetniji zivot jer ga je teze ubijediti u nacinal-fasisticke-sovinisticke ublehe i supljak pomocu kojih se odrzavaju na vlasti.
Da je ovde obavezno komentirati pod pravim imenom ti se nikad ne bi usudio slova napisati jer znas da bi te ljudi pljuvali na ulici zbog ovih bljuvotina koje ispisujes anonimno.
ako je fadil bezosjecajan ti si ?
gsm signal se ne da namazat na snjitu...
-
nightvision
#2697 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Odlicno si to rekao, znaci smanji cijene usluga koje su pretjerano i neopravdano visoke da narodu ostane vise novca za zivot.HM 2011 wrote:u periodu borbe za minimalnu satnicu od 430 KM fadil gleda u potrosnju btasna ulj secera kafe - ti pricas o jeftinijim modusima komunikacije....nightvision wrote:To je taman u skladu sa analizom da gradjani u bih placaju najskuplje usluge iz domena komunikacija.HM 2011 wrote: "Troškovi života u Belgiji su nešto sasvim drugo od troškova života u Njemačkoj. Mi smo u BiH od naša dva najveća trgovca Binga i Konzuma tražili prvih deset stavki u našoj potrošnji. Vjerujte da su tu tri esencijalne životne namirnice, a ostalo su nebitne stvari. Sama činjenica da mi trošimo milijardu KM na mobitele i komunikaciju govori da na to trošimo više nego na hljeb i ulje", kazao je Novalić.
Sta to vi ocekujete, da se odreknemo svega i da zivimo na maslenjaku?
OcekivaTo spinovanje i izvrtanje cinjenica sda bota.
-
izgubljena dusa
#2698 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Ih, maslenjak je previse.
Suti, nece ti Fadilaga oprostiti
cccc...cuj maslenjak...ccccc
Nije on to tako zamislio, to je previse, pobjesnicemo od kalorija
Suti, nece ti Fadilaga oprostiti
cccc...cuj maslenjak...ccccc
Nije on to tako zamislio, to je previse, pobjesnicemo od kalorija
- problemnatravunu
-
HM 2011
#2700 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
3 clana porodica gdje jedan clan radi za minimalac ostali nezaposleni stan njihov....nightvision wrote:Odlicno si to rekao, znaci smanji cijene usluga koje su pretjerano i neopravdano visoke da narodu ostane vise novca za zivot.HM 2011 wrote:u periodu borbe za minimalnu satnicu od 430 KM fadil gleda u potrosnju btasna ulj secera kafe - ti pricas o jeftinijim modusima komunikacije....nightvision wrote: "Troškovi života u Belgiji su nešto sasvim drugo od troškova života u Njemačkoj. Mi smo u BiH od naša dva najveća trgovca Binga i Konzuma tražili prvih deset stavki u našoj potrošnji. Vjerujte da su tu tri esencijalne životne namirnice, a ostalo su nebitne stvari. Sama činjenica da mi trošimo milijardu KM na mobitele i komunikaciju govori da na to trošimo više nego na hljeb i ulje", kazao je Novalić.
To je taman u skladu sa analizom da gradjani u bih placaju najskuplje usluge iz domena komunikacija.
Sta to vi ocekujete, da se odreknemo svega i da zivimo na maslenjaku?
OcekivaTo spinovanje i izvrtanje cinjenica sda bota.
ogrijev opstina donira, auto nemaju, struja 35 KM, Voda 20 KM, Smece 6,5 KM, Upravitelj 12 KM, 4 KG jeftikaner mesa 60 KM, malo djete 20 litara mlijeka 23 KM, Brasno 20 kila vreca x 2 40 KM, 10 litara ulja 25 KM -to je prijatelju 220 KM a nismo ni zagrebali u kozmetiku hemiju kafu tv pretplatu filsnu internet liniju skolsku opremu garderobu.....
ti si novalicu na teret stavio gsm karticu od 20 KM sa 2 GB interneta gdje covjek sa minimalcem nema love da kupi smatphone od 1000 niti love da kupi dodatnu opremu da ne izgubi oci.....
borba je za iznos minimalca - i u tom kontekstu je plasirano pitanje o modusima potrosnje..