Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pisao sam podavno o ovome, zar je moguće da se to još nije riješilo.
U pitanju je ovo left align poravnanje texta kod imena foldera itd. koje je zaista nepraktično i glupo.
Možda je problem kod mene, ne znam da li je i kod vas isto.
Xeox2 wrote:Pisao sam podavno o ovome, zar je moguće da se to još nije riješilo.
U pitanju je ovo left align poravnanje texta kod imena foldera itd. koje je zaista nepraktično i glupo.
Xeox2 wrote:Pisao sam podavno o ovome, zar je moguće da se to još nije riješilo.
to je nesto do tebe
kod mene je prikaz uvijek na details ali sam provjerio icon prikaz i isto je left aligned...nisam to ranije primjetio jer ne koristim icon prikaz...
holowey wrote:
kod mene je prikaz uvijek na details ali sam provjerio icon prikaz i isto je left aligned...nisam to ranije primjetio jer ne koristim icon prikaz...
Znači nije samo kod mene, taj "problem" se pojavio još podavno nakon anniversary updatea, čitao sam po googleu da je dosta korisnika imalo istu situaciju ali ne nađoh način da se to popravi.
Nadam se da ce ta opcija biti ukljucena u Creators Update. Biti ce dobrih stvari u ovom updateu, npr. nece nam vise trebati f.lux, sada ce ta opcija biti ukljucena u Windowsu. Windows Defender dobija kompletan redizajn, sto izgleda dobro. Samo da ne bude puno bugova
Rugafet wrote:Ja vala nikada ni najmanji problem sa desetkom imao nisam. Al baš ono ni da se zakaslje.
Isto.
Ne razumijem šta treba da se "ispravi"? Meni izgleda OK.
zunazu wrote:
Ne razumijem šta treba da se "ispravi"? Meni izgleda OK.
Koliko se sjećam (ako se dobro sjećam) uvijek je poravnanje texta bilo centralno.
Ok je i ovako, ali mi smeta što neke riječi odsječe i prebaci u drugi red.
Pitanje je sljedece
Donesen mi je laptop od laika da malo pobrisem historiju, instaliram neke osnovne programe. Nisam maher za racunare al koji tweak znam. E sad, imam problem pa reko mozda neko zna. Pokazuje mi na tom laptopu da je particija D koja nije osnovna particija puna do kraja. Medjutim, na njoj nema vise od 3 GB a velicina particije je 150 GB. Naravno, pokusao sam prebaciti, ocistiti i slicno al i dalje sve stoji kako stoji. Zna li neko rjesenje? Kako moze prikazivati da je puna particija a ima dva filma na njoj.
Formatirao bih ja da nema nekakav prazan folder zvani backup i koji je drugaciji. Pise da je prazan al ako ga pokusas premjestiti na drugu particiju pise da je on tezak 100 i kusur GB. E sada ja nemam pojma je li to backup fakat ili nekakav system restore fazon i snijem li ga formatirati bez da ostetim nesto drugo. Ne mogu ga ni provjeriti sta je u njemu, fajlovi su totalno nevidljivi a ne znam ni kako bih to guglao iskreno.
Troko wrote:Formatirao bih ja da nema nekakav prazan folder zvani backup i koji je drugaciji. Pise da je prazan al ako ga pokusas premjestiti na drugu particiju pise da je on tezak 100 i kusur GB. E sada ja nemam pojma je li to backup fakat ili nekakav system restore fazon i snijem li ga formatirati bez da ostetim nesto drugo. Ne mogu ga ni provjeriti sta je u njemu, fajlovi su totalno nevidljivi a ne znam ni kako bih to guglao iskreno.
Troko wrote:Formatirao bih ja da nema nekakav prazan folder zvani backup i koji je drugaciji. Pise da je prazan al ako ga pokusas premjestiti na drugu particiju pise da je on tezak 100 i kusur GB. E sada ja nemam pojma je li to backup fakat ili nekakav system restore fazon i snijem li ga formatirati bez da ostetim nesto drugo. Ne mogu ga ni provjeriti sta je u njemu, fajlovi su totalno nevidljivi a ne znam ni kako bih to guglao iskreno.
Backup od 100 GB bi bio prvi put da vidim iskreno. svaki put kad bi imao slične simptome, ispostavilo bi se da je neki malware u igri. Pokušaj malo preskenirati AV-om tu particiju, a prije toga ako imaš iObit ili TuneUp a može ti pomoći i CCleaner također prečešljaj tu particiju, vidi šta će ti izbaciti kao junk file-ove. U svakom slučaju, predlažem potpuni format i jedne i druge particije, ako ne rješiš na gore pomenuti način taj problem.
Ja bi vala puko format te particije iz windowsa njegovog direkt, ako je bilo sta systemsko od windowsa na toj particiji nece ti windows dati da je formatiras i to je to
Show hidden files... Neces nista zajebati ako formatiras inace.