Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Hajlac

#2676 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

uglavnomja wrote:wikipedija :-?

"Tragična je ironija da su u nacističkoj Njemačkoj postojali jako strogi zakoni protiv eutanazije životinja, a eutanazija ljudi bila je dozvoljena."

:roll:
Pa ovaj mizantrop/svjetski kasapin #1, koga vole ovi mali mizantropi spominjati, po svojim uzusima napravio zakone ;-)
ljuspica

#2677 Re: Problem pasa lutalica

Post by ljuspica »

Znaci nema nista od sklanjanja pasa lutalica sa ulica? Ma rekoh ja davno nesto tu debelo smrdi...neko/nesto stiti te zvijeri a ko je u Vladi ili hajmo rec "gore visoko"...
calculator

#2678 Re: Problem pasa lutalica

Post by calculator »

ljuspica wrote:Znaci nema nista od sklanjanja pasa lutalica sa ulica? Ma rekoh ja davno nesto tu debelo smrdi...neko/nesto stiti te zvijeri a ko je u Vladi ili hajmo rec "gore visoko"...

Koldžo naložio urbanizirane lešinare predizbornom pričom, paljevina za lakovjerne :lol: :lol: :lol:
Hajlac

#2679 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

pakica_ wrote:
Red Wolf wrote:sve shvatam al voljeti vise kera nego insana :shock: ,sta su mjerila????
tristo puta cu ponoviti ako treba: neke kerove volim vise od nekih ljudi.. ne da bih naglasila ovo "neke" i "nekih", nego zato sto me nije stid te izjave i ponovit cu je uvijek i svugdje, svima!
mjerila su ta da ker nije supak, ako hoce da te ujede, ujest ce te, ako nece, nece.. a insan Boga mi zna bit' malo veci smrad ;)
nije svaki ker zlatan i nije svaki insan supak, ali neki kerovi su tristo puta bolje osobe od nekih ljudi..
Ma nikako nije shupak :evil: Samo te blijedo gleda dok prolaziš a tek kad ti vidi leđa, zaleti se mučki bez glasa(AvAv), ujede i dok si rekao Aaaaaaj nestane galopirajući ;-)

Duše divne, tužnih oka
pakica_

#2680 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Hajlac wrote:
pakica_ wrote:
Red Wolf wrote:sve shvatam al voljeti vise kera nego insana :shock: ,sta su mjerila????
tristo puta cu ponoviti ako treba: neke kerove volim vise od nekih ljudi.. ne da bih naglasila ovo "neke" i "nekih", nego zato sto me nije stid te izjave i ponovit cu je uvijek i svugdje, svima!
mjerila su ta da ker nije supak, ako hoce da te ujede, ujest ce te, ako nece, nece.. a insan Boga mi zna bit' malo veci smrad ;)
nije svaki ker zlatan i nije svaki insan supak, ali neki kerovi su tristo puta bolje osobe od nekih ljudi..
Ma nikako nije shupak :evil: Samo te blijedo gleda dok prolaziš a tek kad ti vidi leđa, zaleti se mučki bez glasa(AvAv), ujede i dok si rekao Aaaaaaj nestane galopirajući ;-)

Duše divne, tužnih oka
nisam imala takvih susreta niti znam nekoga ko jeste, tak' da i dalje stojim iza svoje izjave dok se ne uvjerim u suprotno :izet:
Hajlac

#2681 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

pakica_ wrote:
Hajlac wrote:
pakica_ wrote: tristo puta cu ponoviti ako treba: neke kerove volim vise od nekih ljudi.. ne da bih naglasila ovo "neke" i "nekih", nego zato sto me nije stid te izjave i ponovit cu je uvijek i svugdje, svima!

Duše divne, tužnih oka
nisam imala takvih susreta niti znam nekoga ko jeste, tak' da i dalje stojim iza svoje izjave dok se ne uvjerim u suprotno :izet:
E, mani mi se glume blećka, evo i na ovom snimku isto ponašanje se vidi - iako dolazi sprijeda, namjerno ide iza klupe da bi priletio s leđa i to bez lajanja - laje tek kad ne uspije ujesti jer se žena okrenula udesno prema zvijeri:

Sve fol eksperti za cukeći mentalitet a vamo eto nemaju oni pojma kako izgleda agresivan pas a kamo li kako izgleda vukoliki čopor, kojih ima hejbet u gradu :evil:
Last edited by Hajlac on 25/09/2014 01:16, edited 1 time in total.
pakica_

#2682 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Hajlac wrote:
E, mani mi se glume blećka, evo i na ovom snimku isto ponašanje se vidi - iako dolazi sprijeda, namjerno ide iza klupe da bi priletio s leđa i to bez lajanja - laje tek kad ne uspije ujesti jer se žena okrenula udesno prema zvijeri:

http://www.youtube.com/watch?v=BimeEfKstvQ
jes' ti vidio kol'ko je to proracunata zivotinja.. omojboze, ne mogu da vjerujem sta citam :lol:
cuj namjerno joj s ledja prilazi AHAHAHH
bjez', odoh spavat.. do citanja.... nebuloza.. LN :cao:

haahahaha cuj namjerno joj s ledja pris'o.. prisunj'o se macic :lol:
Hajlac

#2683 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

pakica_ wrote:
Hajlac wrote:

jes' ti vidio kol'ko je to proracunata zivotinja.. omojboze, ne mogu da vjerujem sta citam :lol:

Na čemu li ste vi majko draga?

Šega&šale :roll:

Image

Image

Image

http://www.vecernji.ba/svijet/copor-pas ... o-u-446880

Last edited by Hajlac on 25/09/2014 01:20, edited 1 time in total.
bull21

#2684 Re: Problem pasa lutalica

Post by bull21 »

Evo ga, ode pakica u krpe, sad možemo raspravljat k'o ljudi :D
Hajlac

#2685 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

A tek što su "rasni"/"napušteni" :-) :

Image

Image

Image

Nisu vukoliki a-a:

Bugojno: Psi lutalice rastrgale petero jagnjadi

http://www.su tra.ba/novost/90107/Bugojno-Psi-lutalice-rastrgale-petero-jagnjadi
uglavnomja

#2686 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

pakica_ wrote:
Hajlac wrote:

Ipak si ti dobitnik nebuloze dana za ovaj post :roll:
Maharadza

#2687 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

pakica_ wrote:
Hajlac wrote:

Image

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Hemera

#2688 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

Hajlac wrote:A tek što su "rasni"/"napušteni" :-) :

Nisu vukoliki a-a:

Bugojno: Psi lutalice rastrgale petero jagnjadi

http://www.su tra.ba/novost/90107/Bugojno-Psi-lutalice-rastrgale-petero-jagnjadi

pa jagnjad nisu životinje,samo su psi životinje...hjoj i tebe
koja se upaljenica bavi drugim životinjama osim džukcima
L u c i f e r

#2689 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

pakica_ wrote: nisam imala takvih susreta niti znam nekoga ko jeste, tak' da i dalje stojim iza svoje izjave dok se ne uvjerim u suprotno :izet:
Prije par dana je bio upravo takav prilog na tv-u.
Djevojka prošla, on miran, kad odjednom iza leđa cap.

A upravo takvo je bilo i moje skromno lično iskustvo sa ujedima.
Napad s sleđa, a kraj njega prošao sasvim normalno, kao i sto puta prije toga.
Arsene Wenger

#2690 Re: Problem pasa lutalica

Post by Arsene Wenger »

http://www.klix.ba/lifestyle/psi-su-sli ... /140924144

Iz čega proističe, jel, kako psi zaslužuju ista prava kao i ljudi, znači treba da imaju zdravstveno i penziono osiguranje, a po mogućnosti i da im se da pravo glasa na izborima! Što se tiče izujedanih LJUDI-"građana" i istraumirane djece Sarajeva, tu je riječ o samoodbrani i nema govora o nekoj ugroženosti ljudi naspram pasa!

Klix u službi promocije psećih prava i sloboda.
uglavnomja

#2691 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

Arsene Wenger wrote:http://www.klix.ba/lifestyle/psi-su-sli ... /140924144

Iz čega proističe, jel, kako psi zaslužuju ista prava kao i ljudi, znači treba da imaju zdravstveno i penziono osiguranje, a po mogućnosti i da im se da pravo glasa na izborima! Što se tiče izujedanih LJUDI-"građana" i istraumirane djece Sarajeva, tu je riječ o samoodbrani i nema govora o nekoj ugroženosti ljudi naspram pasa!

Klix u službi promocije psećih prava i sloboda.

ovaj tekst sa klixa je samo promocija gluposti autora :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2692 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

primijetio sam kako su ljubitelji pasa za eutanaziju ljudi :D
ljuspica

#2693 Re: Problem pasa lutalica

Post by ljuspica »

L u c i f e r wrote:
pakica_ wrote: nisam imala takvih susreta niti znam nekoga ko jeste, tak' da i dalje stojim iza svoje izjave dok se ne uvjerim u suprotno :izet:
Prije par dana je bio upravo takav prilog na tv-u.
Djevojka prošla, on miran, kad odjednom iza leđa cap.

A upravo takvo je bilo i moje skromno lično iskustvo sa ujedima.
Napad s sleđa, a kraj njega prošao sasvim normalno, kao i sto puta prije toga.
Isto dozivjela. Tetanus je kostao 36 KM s tim da injekciju moras udariti nakon 1 mjesec pa nakn 1g.
drug_profi

#2694 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Cuj 36? Ja sam ga prije 7-8 godina placao par markica.
A sto se tice eutanazije ja sam takodjer da se dozvoli i ljudima na vlastiti zahtjev ili na procjeni ljekara da pacijenta nije humano odrzavati u zivotu. Valjda i ljudi imaju pravo na dostojanstvenu smrt.

----------------------------------
...s tipfeler masine...
pakica_

#2695 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

drugi profil wrote:Cuj 36? Ja sam ga prije 7-8 godina placao par markica.
A sto se tice eutanazije ja sam takodjer da se dozvoli i ljudima na vlastiti zahtjev ili na procjeni ljekara da pacijenta nije humano odrzavati u zivotu. Valjda i ljudi imaju pravo na dostojanstvenu smrt.

----------------------------------
...s tipfeler masine...
fakat cuj 36 :shock: ja svoj platila 2 i po marke :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2696 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

to je vejrovatno koktel iz privatne apoteke jer nije bilo anatea...tako su i meni nudili ja nisam htio :D
Hajlac

#2697 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

ernestalic wrote:ovi iz udruzenja za zastitu pasa lutalica, posebno Dogstrusta-a rade pametno i imaju dugorocne ciljeve. Oni su aktivni, dijele letke, usli su u skole i ispiru mozak maloj djeci. Imaju precizne upute za reakciju u svim situacijama i izjave za medije koje stalno ponavljaju polazeci od one gebelsove da "sto puta ponovljena laz na kraju postane istina". Evo nekih od njihovih hiljadu puta ponovljenih lazi:
1. Mi smo udruzenje za zastitu zivotinja! (Lazete gospodo, vi ste udruzenja za zastitu pasa lutalica u svrhu sticanja materijalne koristi)
2. Radi se o jadnim napustenim psima! (Lazete gospodo, to su psi koji zive na ulicama tristo godina, a zabrana eutanazije je dovela do enormnog razmnozavanja)
3. Politicari su pokrali pare za jadne cuke! (Lazete gospodo, para jednostavno nema za stotinu azila i 20.000 pasa lutalica. Do sada je potroseno u tu svrhu nekoliko miliona)
4. Pse nakon sterilizacije treba vratiti na mjesta gdje su uhvaceni ( Lazete gospodo, psi i nakon sterilizacije ujedaju i prenose zarazne bolest i kao takvi ne smiju biti na javnoj povrsini)
5. Nigdje pse ne ubijaju! (Lazete gospodo, pse ubijaju eutanazijom u svim evropskim zemljama i u Americi ako ih niko nece usvojiti)
6.Djeca provociraju pse pa ih ovi ujedaju! (Lazete gospodo, psi su iz porodice zvijeri i brane teritoriju ujedanjem i klanjem zrtve)
7. Psi su ugrozeni! (Lazete gospodo, ugrozene su nase sume, nase rijeke, nasa jezera, divlje zivotinje... Psi lutalice su beskorisne stetocine. U starom zakonu SFRJ, postojao je odjeljak "Unistavanje pasa lutalica". Zar mislite da su tada u skupstini sjedili neodgovorni ljudi i neznalice)
8. Eutanazija je najskuplja metoda! (Lazete gospodo, eutanazija je najjeftinija jer se njome rjesava problem. Najskuplje je izdržavati psa do kraja zivota.
9. Mi volimo zivotinje! Lazete gospodo, vi volite novac od stranih donatora sa mutnim namjerama. Zasto macke ne pominjete. Zar ih nisu klanjem i davljenjem istrijebili vasi "jadni, napusteni psi"?)
10. Problem je u cijeloj BiH! Lazete gospodo, problem je u dijelovima sa bosnjackom vecinom i zato protiv izmjena Zakona glasaju Majkicka i Pandurevicka. U RS- rade sa psima lutalicama po starom zato sto su pametni. A SBB glasa protiv jer tu kolo vodi potkupljena i nemoralna profesorica Selma Filipovic. To bi se na izborima moglo vratiti kao bumerang SBB-u)
Pozdrav!
:thumbup:
Hajlac

#2698 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

Image

Duše mamine, ogladnili; neće bezdušnici da ih hrane - morali su ovako.
forest gump

#2699 Re: Problem pasa lutalica

Post by forest gump »

Jutros sam i ja jednog rokno mavaši gerijem u čeljust.

Parking ispred atletskog centra. Sasvim mirno prilazim svome autu dok pored leže dva kera. Jedan crni i jedan žuti. Oba imaju one žute tagove na ušima.

Odjednom ovaj crni zareža, iskezi zube i skoči u mom pravcu sa vidnom namjerom da me ujede.

Spuco sam ga punim onako u naletu u glavu.

Kasnije sam zovnuo onaj broj za prijavu napada pasa.
Alfons Kauders

#2700 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

forest gump wrote:Jutros sam i ja jednog rokno mavaši gerijem u čeljust.

Parking ispred atletskog centra. Sasvim mirno prilazim svome autu dok pored leže dva kera. Jedan crni i jedan žuti. Oba imaju one žute tagove na ušima.

Odjednom ovaj crni zareža, iskezi zube i skoči u mom pravcu sa vidnom namjerom da me ujede.

Spuco sam ga punim onako u naletu u glavu.

Kasnije sam zovnuo onaj broj za prijavu napada pasa.
mozda je i on zvao isti broj da prijavi tebe :D
Locked