Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
eltroxin

#2676 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by eltroxin »

Image
Bodkin

#2677 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

madner wrote:Ima logike da je njemu lakse. :D

:lol:
BHCluster

#2678 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by BHCluster »

Austrijski vicekancelar i lider desničarske Slobodarske partije (FPO) Heinz-Christian Strache podnio je danas ostavku kao rezultat korupcijskog skandala u kojem se našao.

Kako javljaju austrijski mediji, kancelar Sebastian Kurz prihvatio je ostavku vicekancelara Strachea nakon sastanka održanog u Beču danas.

Mediji su ranije javili da je Strache zajedno s potpredsjednikom stranke Johanom Gudenusom, jednoj navodnoj nećaki ruskog milijardera nudio državne poslove u zamjenu za finansijsku podršku njegovoj stranci.

Video razgovora je nastao u ljeto 2017. u jeku predizborne kampanje za austrijski parlament, a u javnost su ga iznijeli njemački magazin "Der Spiegl" i dnevnik "Suddeutsche Zeitung".
:per:
pirmin

#2679 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by pirmin »

Sto su osvajali - osvajali su u A. 8-)
Supcine. :)
tranquil

#2680 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by tranquil »

Zanimljivo je kako se sve i jedna stranka koja je nešto dalja desnica, može dovesti u vezu sa Rusijom, i obavezno je anti-EU, što ih još više poravnava sa Putinovom politikom. I što je najzanimljivije, tako je isto i sa ekstremnom ljevicom, poput onih debila u Njemačkoj kao što su Marksističko lenjinistička partija Njemačke (MLPD) ili Njemačka komunistička partija (DKP) koji sada za EU izbore izlaze sa sloganima poput "Stop EU imperijalizmu", ili "Nećemo rat sa Rusijom" (WTF).

Izgleda da je tačna "teorija potkovice", koja kaže da ljevica i desnica, što su ekstremniji, to više liče jedni drugima.

A i jedni i drugi su pro Rusi. To zamišljam kao da u Rusiji postoji neki biro u kom su uposlenici podijeljeni po dužnostima, jedni su"ljevica" a drugi "desnica", zajedno piju kafu na pauzi a onda se podijele i jedni manipulišu jednima a drugi drugima.

Sad ozbiljno, što se tiče ove austrijske afere, prateći medije imam osjećaj da je javnost manje šokirana korupcijom, koje ipak svugdje ima, koliko time da je čovjek debilno nasjeo, sjedio je sa strancima i tek tako se otčepio kao ćenifa, na najgluplji mogući način, i bez razmišljanja sam sebe pretvorio u metu za ucjenu ili diskreditaciju.
Fudo387

#2681 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

tranquil wrote: Sad ozbiljno, što se tiče ove austrijske afere, prateći medije imam osjećaj da je javnost manje šokirana korupcijom, koje ipak svugdje ima, koliko time da je čovjek debilno nasjeo, sjedio je sa strancima i tek tako se otčepio kao ćenifa, na najgluplji mogući način, i bez razmišljanja sam sebe pretvorio u metu za ucjenu ili diskreditaciju.
Dobro je sto su isplivali.
Valjda pristojan svijet konacno shvati o kakvim se debilima radi, i prestane se zajebavat na izborima.
pustopoljina

#2682 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by pustopoljina »

Fudo387 wrote:
tranquil wrote: Sad ozbiljno, što se tiče ove austrijske afere, prateći medije imam osjećaj da je javnost manje šokirana korupcijom, koje ipak svugdje ima, koliko time da je čovjek debilno nasjeo, sjedio je sa strancima i tek tako se otčepio kao ćenifa, na najgluplji mogući način, i bez razmišljanja sam sebe pretvorio u metu za ucjenu ili diskreditaciju.
Valjda pristojan svijet konacno shvati o kakvim se debilima radi, i prestane se zajebavat na izborima.
Ovo je bio udarac i po kratkom postupku.
Ova zemlja me jos iznenadjuje i po dobrom i po losem.
Fudo387

#2683 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

pustopoljina wrote:
Fudo387 wrote:
Ovo je bio udarac i po kratkom postupku.
Ova zemlja me jos iznenadjuje i po dobrom i po losem.
Ne mislim samo na Austriju, vec onako, generalno.
Riba smrdi od glave, ako se Amerika unormali i ostali ce za njima. TruNp je najveci problem.
hAZNADAR

#2684 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by hAZNADAR »

tranquil wrote:Zanimljivo je kako se sve i jedna stranka koja je nešto dalja desnica, može dovesti u vezu sa Rusijom, i obavezno je anti-EU, što ih još više poravnava sa Putinovom politikom. I što je najzanimljivije, tako je isto i sa ekstremnom ljevicom, poput onih debila u Njemačkoj kao što su Marksističko lenjinistička partija Njemačke (MLPD) ili Njemačka komunistička partija (DKP) koji sada za EU izbore izlaze sa sloganima poput "Stop EU imperijalizmu", ili "Nećemo rat sa Rusijom" (WTF).

Izgleda da je tačna "teorija potkovice", koja kaže da ljevica i desnica, što su ekstremniji, to više liče jedni drugima.

A i jedni i drugi su pro Rusi. To zamišljam kao da u Rusiji postoji neki biro u kom su uposlenici podijeljeni po dužnostima, jedni su"ljevica" a drugi "desnica", zajedno piju kafu na pauzi a onda se podijele i jedni manipulišu jednima a drugi drugima.

Sad ozbiljno, što se tiče ove austrijske afere, prateći medije imam osjećaj da je javnost manje šokirana korupcijom, koje ipak svugdje ima, koliko time da je čovjek debilno nasjeo, sjedio je sa strancima i tek tako se otčepio kao ćenifa, na najgluplji mogući način, i bez razmišljanja sam sebe pretvorio u metu za ucjenu ili diskreditaciju.
Odnos prema Islamu je glavna agenda desnice u svijetu i ono sto spaja i desnicu i Putina i Kinu i indijske nacionaliste, cioniste,... Svi oni itekako gotive jedni druge i to otvoreno.

U nekim narodima je islamofobija, gard prema Islamu, predrasude i drugaciji tretman jednostavno dio tradicije i takvo sto nije samo desnicarska agenda.

Ekstremna ljevica je vise termin nego stvarni ekstremizam.
A to sto neki ponekad i kazne nekog islamofobnog desnicara - ne znaci da su blazi prema muslimanima. Neke stvari se ne oprastaju ma koliko se covjek slagao u drugim stvarima. Islamofobija u Austriji nije nista ni veca ni manja konto ove zadnje afere.

Upravo saznah da ovaj danski nacista Paludan voli cuveni hit Remove Kebab. Hebo me svak ako zna o cemu se u pjesmi uopce radi. :lol:
sadie_forever

#2685 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by sadie_forever »

Danas gledam reakcije komentatora na fb na nastup Islanda na euroviziji,ovo bi prije 10 godina bilo pozdravljeno medju 99% populacije zapada,danas jok.Mozda nekih 50% podrzalo 50% osudilo,eto koliko je desnica osvojila to je najbolji dokaz.I to najvise podrske salju arapska imena i nasa bosanska..nego evo da pozdravim island i ja :D

Fudo387

#2686 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

A dobro, ekstremizam se hrani mrznjom, ksenofobijom, populizmom, i ako hoce da upali moraju naci zrtvu.
Jucer crnci, jevreji, danas arapi...
A nije da ovi zadnji nisu uradili skoro sve sto su mogli da desnicarima olaksaji agendu.
sadie_forever

#2687 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by sadie_forever »

ali ja se samo pitam kako ljudi padaju na te desnicarske fore,do jucer su mrzjeli izrael i jevreje,i podrsku trazili od muslimana protiv njih(muftija ,handzar divizija itd),danas mrze muslimane i traze podrsku ostalih...sutra ce opet doci neko na red ko im je danas dobar
hAZNADAR

#2688 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by hAZNADAR »

Fudo387 wrote:A dobro, ekstremizam se hrani mrznjom, ksenofobijom, populizmom, i ako hoce da upali moraju naci zrtvu.
A nije da ovi zadnji nisu uradili skoro sve sto su mogli da desnicarima olaksaji agendu.
sadie_forever wrote:ali ja se samo pitam kako ljudi padaju na te desnicarske fore,do jucer su mrzjeli izrael i jevreje,i podrsku trazili od muslimana protiv njih(muftija ,handzar divizija itd),danas mrze muslimane i traze podrsku ostalih...sutra ce opet doci neko na red ko im je danas dobar

Zadnjih godina je to vise opredjeljenje i to svjesno. Toga sam svjedok iz dana u dan. Znaci ljudi koji ne nasjedaju na desni populizam, koji nisu ksenofobi, koji znaju ste se desava u Palestini, koji znaju da ima mnostvo normalnih muslimana koji nikome ne smetaju, koji znaju da nije problem u Islamu vec budalama u muslimana, koji znaju da u desnici nema puno pameti,... ali svjesno izabiraju tu opciju. To je novi fenomen koji se nije desavao prije.

Morala tu naravno nema. Kada neko svjesno zrtvuje cijelu populaciju kao kolateralnu stetu zbog interesa.

Razlozi su najcesce prakticni iako nehumani.

Jedan od razloga je sto je u mnogim gradovima bezbjedonosna situacija postala neizdrziva zbog stranackih bandi gdje grupe mladica sikaniraju i napadaju bilo koga svaki dan. I ljudi bi rado rjesili taj problem birajuci desnicarske budale i sto znaju da jesu budale - na stetu mnogih neduznih. Cist interes

Drugi razlog je demografija i briga za buducnost gdje se racuna na tesku buducnost konto smanjenih resursa, manjka mnogih poslova, zagadjenije prirode i time kvaliteta hrane, vode, opterecenost socijalnog sistema,...... i radije bi ono sto ostane zadrzali za svoje tj svoju djecu i da to ne dijele sa strancima. Isto interes.

Naravno da to ne opravdavam jer sam i ja time na udaru - ali to su cinjenice. Sve je manje uobicajenih razloga za jacanje desnice poput ksenofobije, tendencionizma u medijima, neupucenosti,..... a sve vise svjesnog odabira. Kao kada svjesno pustis psa sa lanca ako imas interes u haosu kojeg ce napraviti.
Fudo387

#2689 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

hAZNADAR wrote:
Fudo387 wrote:A dobro, ekstremizam se hrani mrznjom, ksenofobijom, populizmom, i ako hoce da upali moraju naci zrtvu.
sadie_forever wrote:ali ja se samo pitam kako ljudi padaju na te desnicarske fore,do jucer su mrzjeli izrael i jevreje,i podrsku trazili od muslimana protiv njih(muftija ,handzar divizija itd),danas mrze muslimane i traze podrsku ostalih...sutra ce opet doci neko na red ko im je danas dobar

Zadnjih godina je to vise opredjeljenje i to svjesno. Toga sam svjedok iz dana u dan. Znaci ljudi koji ne nasjedaju na desni populizam, koji nisu ksenofobi, koji znaju ste se desava u Palestini, koji znaju da ima mnostvo normalnih muslimana koji nikome ne smetaju, koji znaju da nije problem u Islamu vec budalama u muslimana, koji znaju da u desnici nema puno pameti,... ali svjesno izabiraju tu opciju. To je novi fenomen koji se nije desavao prije.

Morala tu naravno nema. Kada neko svjesno zrtvuje cijelu populaciju kao kolateralnu stetu zbog interesa.

Jedan od razloga je sto je u mnogim gradovima bezbjedonosna situacija postala neizdrziva zbog stranackih bandi gdje grupe mladica sikaniraju i napadaju bilo koga svaki dan. I ljudi bi rado rjesili taj problem birajuci desnicarske budale i sto znaju da jesu budale - na stetu mnogih neduznih. Cist interes

Drugi razlog je demografija i briga za buducnost gdje se racuna na tesku buducnost konto smanjenih resursa, manjka mnogih poslova, zagadjenije prirode i time kvaliteta hrane, vode, opterecenost socijalnog sistema,...... i radije bi ono sto ostane zadrzali za svoje tj svoju djecu i da to ne dijele sa strancima. Isto interes.

Naravno da to ne opravdavam jer sam i ja time na udaru - ali to su cinjenice. Sve je manje uobicajenih razloga za jacanje desnice poput ksenofobije, tendencionizma u medijima, neupucenosti,..... a sve vise svjesnog odabira. Kao kada svjesno pustis psa sa lanca ako imas interes u haosu kojeg ce napraviti.
Svjesno, nesvjesno, to u konacnici vodi u autodestrukciju.
Izaberes budalu, i logicno je da ce ti izganjati budalastinu, nece nista pametno.
smijesni_ste

#2690 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by smijesni_ste »

Zašto mislite da isključivo desničari podržavaju/simpatišu Izrael?
hAZNADAR

#2691 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by hAZNADAR »

Fudo387 wrote:
hAZNADAR wrote:

Svjesno, nesvjesno, to u konacnici vodi u autodestrukciju.
Izaberes budalu, i logicno je da ce ti izganjati budalastinu, nece nista pametno.
Mnogi se uopce ne boje "svojih" budala jer znaju da njih nece dirati - samo muslimane. I znaju da jesu budale i da ce uraditi poremecaje. Ali vecina domacih u Skandinaviji recimo je dobro zbrinuta i spremni na ozbiljnije krize koje ce ipak kao i uvijek proci. Sa manjkom muslimana u konacnici. Jednostavno znaju da nece ici lako, da ce biti guravo, ... i idu na to logikom sad ili nikad. Volio bih da nisam u pravu - ali kao sto rekoh gledam porest desnice medju ljudima koji nikada nisu bili za desnicu iz dana u dan. Nikakva ksenofobija - cist interes.

Moral i humanost svakako sve manje igraju ulogu u svijetu,... - sve se uglavnom svodi na tabore.
Fudo387

#2692 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

hAZNADAR wrote:
Mnogi se uopce ne boje "svojih" budala jer znaju da njih nece dirati - samo muslimane. I znaju da jesu budale i da ce uraditi poremecaje. Ali vecina domacih u Skandinaviji recimo je dobro zbrinuta i spremni na ozbiljnije krize koje ce ipak kao i uvijek proci. Sa manjkom muslimana u konacnici. Jednostavno znaju da nece ici lako, da ce biti guravo, ... i idu na to logikom sad ili nikad. Volio bih da nisam u pravu - ali kao sto rekoh gledam porest desnice medju ljudima koji nikada nisu bili za desnicu iz dana u dan. Nikakva ksenofobija - cist interes.

Moral i humanost svakako sve manje igraju ulogu u svijetu,... - sve se uglavnom svodi na tabore.
Pa dobro, nije da to vec nismo imali.
Slicno su razmisljale Svabe tridesetih godina proslog vijeka.
Nece nas, bice sve ok.
Al u qrcu.
hAZNADAR

#2693 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by hAZNADAR »

Fudo387 wrote:
hAZNADAR wrote:

Nece nas, bice sve ok.
Al u qrcu.
Skandinavci nece nikog napasti, samo zadrzati svoje samo za sebe. Svoje poslove, svoje resurse, svoj budzet,... samo za sebe. Da su Svabe ostale u svojim granicama - mislis da bi neko osvajao Berlin ili bombardovao Drezden? Evropa je vec onda bila aminovala Hitlera, dali mu i Cehoslovacku, zazmirila na protjerivanje i zatvaranje Jevreja,... Da nisu napali druge zemlje - nacisticka partija bi postojala i dan danas a Njemacka bila clan UN i svega drugog na medjunarodnom planu.

Desnica u Skandinaviji ce pogoditi naravno sve ali svoje Svede, Dance, Norvezane,... ne tako zestoko kao muslimane. Spremni su oni na par godina problema i odricanja ako ce u konacnici iseliti stotine hiljada muslimana. Problem je u tome sto vise ne vjeruju da normalne stranke mogu rjesiti problem stranaca konto kriminala, bezbjednosti i socijalnih potrazivanja. Sistem ne moze kolapsirati tek tako lako pogromom muslimana. Skandinavci su vrlo disciplinovani i sve bi i dalje funkcionisalo i pored izgona hiljada i hiljada ljudi. Sva radna mjesta na kojima rade muslimani ima ko popuniti sto od njih, sto od fukare iz istocne EU koja stoji u redu i za manje pare.

Volio bih da grijesim ali stvari tako izgledaju. Ljudi jednostavno procitaju osnovne statisticke fakte, demografiju i naprave odluku svjesni cijene. Radije bi se patili par godina ali imali po svom kriteriju bolju buducnost od ovog razvoja segregacije.
sadie_forever

#2694 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by sadie_forever »

Upravo to sto je danas svjesno sve,cini da je ovo jedan skroz novi nivo zla.Prije su ljudi bili uplaseni,zavedeni i nepismeni-nije im se dalo toliko zamjeriti toliko.Ovo danas sve zna,ali svijesno podmeta,izvrce istinu i iznosi kako ide njemu na konto.to je zlo i svijet ide ka najgorem konfliktu ikada
insomnia78

#2695 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Jao muftija i handzar divizija. :lol:
Covjek bi reko da su promjenili tok rata
Fudo387

#2696 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

hAZNADAR wrote:
Fudo387 wrote:
hAZNADAR wrote:

Nece nas, bice sve ok.
Al u qrcu.
Skandinavci nece nikog napasti, samo zadrzati svoje samo za sebe. Svoje poslove, svoje resurse, svoj budzet,... samo za sebe. Da su Svabe ostale u svojim granicama - mislis da bi neko osvajao Berlin ili bombardovao Drezden? Evropa je vec onda bila aminovala Hitlera, dali mu i Cehoslovacku, zazmirila na protjerivanje i zatvaranje Jevreja,... Da nisu napali druge zemlje - nacisticka partija bi postojala i dan danas a Njemacka bila clan UN i svega drugog na medjunarodnom planu.

Desnica u Skandinaviji ce pogoditi naravno sve ali svoje Svede, Dance, Norvezane,... ne tako zestoko kao muslimane. Spremni su oni na par godina problema i odricanja ako ce u konacnici iseliti stotine hiljada muslimana. Problem je u tome sto vise ne vjeruju da normalne stranke mogu rjesiti problem stranaca konto kriminala, bezbjednosti i socijalnih potrazivanja. Sistem ne moze kolapsirati tek tako lako pogromom muslimana. Skandinavci su vrlo disciplinovani i sve bi i dalje funkcionisalo i pored izgona hiljada i hiljada ljudi. Sva radna mjesta na kojima rade muslimani ima ko popuniti sto od njih, sto od fukare iz istocne EU koja stoji u redu i za manje pare.

Volio bih da grijesim ali stvari tako izgledaju. Ljudi jednostavno procitaju osnovne statisticke fakte, demografiju i naprave odluku svjesni cijene. Radije bi se patili par godina ali imali po svom kriteriju bolju buducnost od ovog razvoja segregacije.
Ne vodi to nicemu dobrom.
Al ok, ako je tako kao sto pricas, sami pali, sami se ubili.
Besqrac.
insomnia78

#2697 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Ljudima ba Fudo pun kurac Arapa. To je naprimalo s koca i konopca.
insomnia78

#2698 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Jarane to dok ne vidis to ne mozes opisati
animals

#2699 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Ovaj video koji je objavljen, snimljen je 2017..
zasto je tek sad isplivao, pitanje je..
a da nitko u zapadnim zemljama ne voli Arape, to je normalno..
vole ih samo politicari, koji ih moraju voljeti..
I poneki Bosnjaci..
Fudo387

#2700 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:Ljudima ba Fudo pun kurac Arapa. To je naprimalo s koca i konopca.
Sto su primali?
Nece da se jebe, pravi djecu, cisti cenife, saluje ploce, i jedan dan kad se probudi i potrosi sto mu je dedo usparo i napravio....aaajjjjjj, hajmo pobit arape?
Post Reply