BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

luckylaka

#2676 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by luckylaka »

Image :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: Najvatreniji
luckylaka

#2677 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by luckylaka »

Image :thumbup: :bih:
samkoF

#2678 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by samkoF »

solo2 wrote:Nismo uopste toliko lose odigrali koliko nam je falilo neigranje Lulica i Mujdze pa i Zukanovica kao i formacija ..
Da smo sinoc izasli u slijedecem sastavu sve bi bilo drugacije (bez povreda i u ovoj formaciji):

------------------Begovic-------------------
-Mujdza--Bicakcic--Spahic---Zukanovic
----------------Kolasinac------------------
--Hajrovic-----Pjanic------Lulic---------
-----------------------Dzeko--------------
---------------Ibisevic---------------------

Kad ovako budemo igrali (bez Miskta, Medunjanina, Salihovica u 11, a da ne navodim Vrsajevica, Sunjica i Zahirovica :-) ) bit ce nesto od rezultata i protiv boljih ekipa. Do tada tesko..

BTW - posjeta je bila jako dobra, navijanje - nije lose, krkanluka nije bilo u pretjeranim kolicinama osim onog kamiona sa ozvucenjem :run: , sve u svemu = prolazna :bih:
Slazem se s tobom ovaj sastav sa trkacima nam treba protiv jacih ekipa , ovdje mogu cak i dva igraca poput dzeke i pjanica i manje trcati nece se primjetiti al i oni bi se uklopili u ovu "trkacku" ekipu.
Hantraga

#2679 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Hantraga »

Htio bih nesto reci za ove sto govore da su nasi igraci hodali po gradu, jeli cevape i pili, da to uopste nije tacno. Neki od igraca su stigli u petak i obilazili su neka nasta mjesta i slikali se sa rajom, sto je bilo lijep od njih. Medjutim kad je strucni stab stigao u subotu i kad su poceli sa treninzima, bili su totalno izolovani. Cak su im i treninzi bili zatvorenog karaktera, ali je veliki broj navijaca primorao obezbjedjenje busch stadiona da otvori nekoliko sekcija da raja udje i gleda zadnji trening.

Subotu i nedelju po cjelom gradu su bile organizovane zabave i koncerti. Na sve strane su nasi navijaci zderali i lokali. Cak se i u ponedeljak u toku dana malo rokalo, i kad se doslo na utakmicu nisu mogli da puste avaza. Navijanje je bilo katastrofa, a najveca je greska sto jedina grupa koja moze da povede ostale navijace na navijanje, se izolovala na jednoj tribini sa koje je bilo tesko sinhronovati sa ostalima.

Dakle, nemojte price da igraci nisu igrali jel su se napucali mjesanog mesa, vec je to slucaj bio sa navijacima koji su iz drugih gradova stigli u St.Louis zeljni zabave i provoda.

Iako zivim U St.Louisu i ovo je jedini grad u USA koji moze da primi veliki broj BH navijaca koji dolaze iz ostalih US gradova i da svi stignu da se provedu, sto nije bio slucaj ranije sa Atlantom i Cikagom, ipak nadam da se necemo vise igrati nogometne utakmice na Baseball stadionima. Pozicija tribina su katastrofalne i vrlo je tesko sinhronizovano navijati.

Jos bih samo dodao da je organizator postavio cijene karata bez ikakvog smisla, Nabili su cijene karata koje su na prvom levelu izmedju zastavica bile $200 po osobi, sto znaci da je cetveroclana porodica trebala da izdvoji $800 za ovu utakmicu . Ma koliko je standard u americi visok, $200 je malo previse za projateljsku nogometnu utakmicu. Iz ovog razloga pola tribina u prvom levelu su ostala prazna, a vecina nasih navijaca su bili na 2, 3 i 4 levelu i iza golova gdje su karte donekle bile jeftinije ( oko $100). Onda organizator je naplacivao karte na centru i iza gola na visim levelima istom cijenom, sto se naravno negativno odrazilo, i vecina mjesta iza golova na vecim levelima je bila prazna. Na onoj drugoj strani gdje i nema tribina su montirali neke metalna sjedala koje su nazvali VIP ( kao sjedis iza igraca i treba za to da platis $300). Organizator je konstantno forsirao na nekim All inclusive ulaznicama gdje si imao besplatnu hranu i pice, neznajuci da nogometni navijaci obicno nepiju i nejedu u toku utakmice, vec se to odradi puno prije.

Sve u svemu svi koji su dosli u St.Louis dobro su se proveli, jel su se susreli sa nekom svojom rajom i familijom iz ostalih gradova. Rokalo se dvije noci prije utakmice, odgledala se utakmica i uprkos rezultatu i igri, mislim da su se danas svi vratili kucama sa pozitivnim iskustvima.
Last edited by Hantraga on 20/11/2013 07:44, edited 2 times in total.
Rob_Atl

#2680 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Rob_Atl »

Izdvojili smo se jer su vec poceli da nasi seru koji su dosli sa djecom , tu je bilo isto i par argentinaca pa ono to je moje sjediste, sjedi ne vidim. Pitali smo organizatore sta je sa sekcijama ovim dole kazu oni te nisu pustane u prodaju mozemo li mi dole, kaze moze i zato smo presli, u prvom poluvrmenu nije nas puno bilo , ali u drugom se sasvim dosta napunilo, jebi ga em stadion je nikakav, nema nikakve aukustike i 200 ljudi ti nece podici citav stadion na noge. Pokusavali smo dozvati ovu sekciju preko trave, ali ljudi su samo blejali u nas i nisu nista pokusavali. Uostalom ni ne moze bolje jer ovdje od ovih 30 000 ljudi sto je bilo pa jedno 1 posto ima nekog navijackog staza i konta tu neku furku. Kad je krenuo korteo ne mozes ljudima reci drzi liniju jednu, svi upadaju sa strane jer hoce da budu u centru paznje, slikanje na fejsbuk sta li vec, jos onih par auta sa trakovima se nabili ispred onde koce namjerno, jer su skontali da nisu dio kortea i ko vele ako necemo mi biti necete ni vi dok ih nije policija regulisala.
luckylaka

#2681 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by luckylaka »

Hantraga wrote:Htio bih nesto rekao za ove sto govore da su nasi igraci hodali po gradu i jeli cevape i pili, da to uopste nije tacno. Neki od igraca su stigli u petak i obilazili su neka nasta mjesta i slikali se sa rajom, sto je bilo lijep od njih. Medjutim kad je strucni stab stigao u subotu i kad su poceli sa treninzima, bili su toalno izolovani. CAk su im i trneninzi bili zatvorenog karaktera, ali je veliki broj navijaca primorao obezbjedjenje busch stadiona da otvori nekoliko sekcija da raja udje i gleda zadnji trening.

Subotu i nedelju po cjelom gradu su bile organizovane zabave i koncerti. Na sve strane su nasi navijaci zderali i lokali. Cak se i u ponedeljak u toku dana malo rokalo, i kad se doslo na utakmicu nisu mogli da puste avaza. Navijanje je bilo katastrofa, a najveca je greska sto jedina grupa koja moze da povede ostale navijace na navijanje, se izolovali na jednoj tribini sa koje je bilo tesko sinhronovati sa ostalima.

Dakle, nemojte price da igraci nisu igrali jel su se napucali mjesanog mesa, vec je to slucaj bio sa navijacima koji su iz drugih gradova stigli u St.Louis zeljni zabave i provoda.

Iako zivim U St.Louisu i ovo je jedini grad u USA koji moze da primi veliki broj BH navijaca koji dolaze iz ostalih US gradova i da svi stignu da se provedu, sto nije bio slucaj ranije sa Atlantom i Cikagom, ipak nadam da se necemo vise igrati nogometne utakmice na Baseball stadionima. Pozicija tribina su katastrofalne i vrlo je tesko sinhronizovano navijati.

Jos bih samo dodao da je organizator postavio cijene karata bez ikakvog smisla, Nabili su cijene karata koje su na prvom levelu izmedju zastavica bile $200 po osobi, sto znaci da je cetveroclana porodica trebala da izdvoji $800 za ovu utakmicu . Ma koliko je standard u americi visok, $200 je malo previse za projateljsku nogometnu utakmicu. Iz ovog razloga pola tribina u prvom levelu su ostala prazna, a vecina nasih navijaca su bili na 2, 3 i 4 levelu i iza golova gdje su karte donekle bile jeftinije ( oko $100). Onda organizator je naplacivao karte na centru i iza gola na visim levelima istom cijenom, sto se naravno negativno odrazilo, i vecina mjesta iza golova na vecim levelima je bila prazna. Na onoj drugoj strani gdje i nema tribina su montirali neke metalna sjedala koje su nazvali VIP ( kao sjedis iza igraca i treba za to da platis $300). Organizator je konstantno forsirao na nekim All inclusive ulaznicama gdje si imao besplatnu hranu i pice, neznajuci da nogometni navijaci obicno nepiju i nejedu u toku utakmice, vec se to odradi puno prije.

Sve u svemu svi koji su dosli u St.Louis dobro su se proveli, jel su se susreli sa nekom svojom rajom i familijom iz ostalih gradova. Rokalo se dvije noci prije utakmice, odgledala se utakmica i uprkos rezultatu i igri, mislim da su se danas svi vratili kucama sa pozitivnim iskustvima.
Otprilike tako nesto osim sto su ugostitelji malo napucali cijene cevapi,piva..I sinoc nakon utakmice bez obzira sto se reklamiralo besplatan ulaz u taj Social house naplacivali su cenera pa je puno raje vratilo se razocarano.Po danu je bilo besplatno a onda su navece vidjeli dobru sansu za zaradu.Inace i nije bio neki veci izbor zabave osim Osmana,Koketa i Rock ko fol sve se svodilo na uobicajni vikend u st.l.Ali.Ne mozes svakom ugoditi jer ipak previse je naroda doslo a ugostitelji nisu bili spremni za tako nesto tako da recimo preksinoc naletim na neke momke kazu,,brate evo 6 sati trazimo da nesto jedemo,sve je prepuno,,i jednostavno u takvoj situaciji ne mozes pomoci osim sto sam nekim ustupio svoje mjesto u jednom nasem restoranu a ja sam trknuo do kuce i namazao ,,Argetu,, :thumbup: Sve u sve jedna fina zabava nadamo se i do godine ponovnom druzenju.
luckylaka

#2682 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by luckylaka »

Rob_Atl wrote:Izdvojili smo se jer su vec poceli da nasi seru koji su dosli sa djecom , tu je bilo isto i par argentinaca pa ono to je moje sjediste, sjedi ne vidim. Pitali smo organizatore sta je sa sekcijama ovim dole kazu oni te nisu pustane u prodaju mozemo li mi dole, kaze moze i zato smo presli, u prvom poluvrmenu nije nas puno bilo , ali u drugom se sasvim dosta napunilo, jebi ga em stadion je nikakav, nema nikakve aukustike i 200 ljudi ti nece podici citav stadion na noge. Pokusavali smo dozvati ovu sekciju preko trave, ali ljudi su samo blejali u nas i nisu nista pokusavali. Uostalom ni ne moze bolje jer ovdje od ovih 30 000 ljudi sto je bilo pa jedno 1 posto ima nekog navijackog staza i konta tu neku furku. Kad je krenuo korteo ne mozes ljudima reci drzi liniju jednu, svi upadaju sa strane jer hoce da budu u centru paznje, slikanje na fejsbuk sta li vec, jos onih par auta sa trakovima se nabili ispred onde koce namjerno, jer su skontali da nisu dio kortea i ko vele ako necemo mi biti necete ni vi dok ih nije policija regulisala.
Upravo to,od samog pocetka organizacije nije islo kako treba.Prvo je bilo najavljeno BHF uzimaju sekcije 501,503,505 ja visio 24 sata na internetu dok niam potrefio poslije kazu ne u gore vise 507,509...Pokusali smo dici raju na noge ali ne vrijedi slika se za f,b. za tweeter..pa smo napustili svje mjesto i presli kod ovih iz Atl.Bila je dobra furka malo raje ali slozni dobro smo se culi(da nas je ovoliko u Brazilu napravili bi haos).Nego bilo pa proslo zao mi je sto se nisam malo vise druzio sa rajom iz Atl. ali nekom drugom prilikom.Inace bilo nas je oko 20.000-25.000 i mogli smo napraviti urnebes ali sve u svemu nije lose...Rob,,imas li informaciju jeli policija ikoga privela sa onog naseg sektora jer gore su bili spremni da nekog pokupe zbog navodno gadzanja policajaca onom pivom
Rob_Atl

#2683 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Rob_Atl »

Nisu nikog uhapsili, i ja sam bio iznenadjen da policija nije mrdnula prstom uopste, al spremili su one njihove tejzere i peper sprejove :D . Ne znam jesi li vidio na kraju kad je neki argentinac dosao sa zastavom dosao ispred nase tribine i poceo mahat nema sta nije poletilo prema njemu, da su bile stolice umjesto klupa iscupali bi ono sve ja mislim :D

i haj ti organizuj navijanje :lol: :D
luckylaka

#2684 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by luckylaka »

Image :thumbup: :bih: Jeli ti ova poznata
luckylaka

#2685 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by luckylaka »

Rob_Atl wrote:Nisu nikog uhapsili, i ja sam bio iznenadjen da policija nije mrdnula prstom uopste, al spremili su one njihove tejzere i peper sprejove :D . Ne znam jesi li vidio na kraju kad je neki argentinac dosao sa zastavom dosao ispred nase tribine i poceo mahat nema sta nije poletilo prema njemu, da su bile stolice umjesto klupa iscupali bi ono sve ja mislim :D

Jesam bio do kraja ali gore na izlazu cujem dvojicu policajaca gdeje se dogovaraju da treba privesti nekog iz drugog reda ali su se izgleda predomislili jer nisu bili sigurni ko je bacio flasu.Onaj jedan malo provicira ,izvukao palicu i kao ceka neki belaj na kraju pita ,,sta slikas,,rekoh ,,slikam sta hocu jeli zabranjeno,,kaze,,no,,rekoh jebi sebi nesto(na nasem naravno) :D
luckylaka

#2686 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by luckylaka »

Evo jedna za kraj da vidis kolik nas je na kraju bilo :thumbup: :thumbup: Image
DonVitoN

#2687 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by DonVitoN »

luckylaka wrote:Image :( :( Vjecni Rahmet mojim dobrim Krajisnicima
:(

Lucky jesi iz Sane ?
Hantraga

#2688 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Hantraga »

Rob_Atl wrote:

ImageImageImage
Rob_Atl

#2689 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Rob_Atl »

Image
soccerfan88

#2690 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by soccerfan88 »

Hantraga wrote:
Rob_Atl wrote:

ImageImageImage
Ovo je jos dobro kako je navece bilo. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

https://www.facebook.com/photo.php?v=71 ... =2&theater
DonVitoN

#2691 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by DonVitoN »

Hljeba i igara bice ovoga i u Brazilu abd. :mrgreen:
MaroonBrigade

#2692 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by MaroonBrigade »

Hantraga wrote: Navijanje je bilo katastrofa, a najveca je greska sto jedina grupa koja moze da povede ostale navijace na navijanje, se izolovala na jednoj tribini sa koje je bilo tesko sinhronovati sa ostalima.
Pa sto nisi dosao i objasnio nam to :?:
Hantraga wrote:
Nemojte padati na ovaj fazon sto je raja postavila 50000 slika sa igracima u raznoraznim diskotekama...sve je to fotosop :mrgreen:
Hantraga wrote:
Iako ne zivim u STL mene je stid sto je, za razliku od Atlante i Chicaga, stadion bio poluprazan.

:run:
SkyLimit

#2693 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by SkyLimit »

I hajka na Vršajevića je neukusna,da nije igrač za ovog nivoa,nije,da nikom nije jasno zašto ga Sušić forsira,nije,ali kad se naš narod nekom natovari na kosti,strašno.Nisam ni ja bolji od ostalih,ali kad bolje razmislim skontam da pretjerujem.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2694 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by mali_milojica »

FACE TV :facepalm: :lol:
luckylaka

#2695 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by luckylaka »

DonVitoN wrote:
luckylaka wrote:Image :( :( Vjecni Rahmet mojim dobrim Krajisnicima
:(

Lucky jesi iz Sane ?
Nisam iz Sabca(Srb.) sam ali eto onako volim BiH :D Iz Krajine sam ,sto pitas(jeli po zadatku ili onako :D )
Crvena Tifoza

#2696 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Crvena Tifoza »

Rob_Atl wrote:Nisu nikog uhapsili, i ja sam bio iznenadjen da policija nije mrdnula prstom uopste, al spremili su one njihove tejzere i peper sprejove :D . Ne znam jesi li vidio na kraju kad je neki argentinac dosao sa zastavom dosao ispred nase tribine i poceo mahat nema sta nije poletilo prema njemu, da su bile stolice umjesto klupa iscupali bi ono sve ja mislim :D

:lol: :lol: :lol:
luckylaka

#2697 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by luckylaka »

:thumbup: :bih: Evo ,,Rob,,i,,Tifoza,,nesto bolje
todd_smith

#2698 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by todd_smith »

I onda krenu sa pricom sta imate protiv dijaspore :shock:
Crvena Tifoza

#2699 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Crvena Tifoza »

luckylaka wrote: :thumbup: :bih: Evo ,,Rob,,i,,Tifoza,,nesto bolje
Hvala ti lucky. :thumbup:
U jednom momentu se vidi moja ekipica i ja. 8) :D

Poslije ovoga ide onaj ulazak u stadion, par baklji kad su se zapalile ispred. Skace drot po baklji a ona bukti li bukti, i otkanio se konacno drot corava posla. :D
insaneinthebrain

#2700 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by insaneinthebrain »

samo se vi smijete. vidjecete po brazilu kad se zaori kalesija i kad se nasi ufate u kolo :D
Locked