Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Itsoktobealone

#2676 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Itsoktobealone »

Procitao sam dosta postova. Depresivno :-? :sad:

Upiso' 2 faksa. Zavrsio jedan. Na pola drugog. Uradio 3 staziranja u toku studiranja, od marketinskih agencija do banaka. Hejbet volontiranja, od SFF-a do SBF. Gradio sebi ime i status gdje god sam isao i gdje god sam se pojavio, jer sam danonocno vrijedno radio i pokusavao da ostavim trag za sobom. Dobio ne jednu, ne dvije, nego tri ponude za posao u prvih 2 mjeseca poslije zavrsetka faksa (slao, zvao, trazio preporuke, prilike i mogucnosti bez prestanka). Odbio sve tri, odlucio da odem na master na jednom od najboljih univerziteta na svijetu.

Ja kao inace tesko depresivna i asocijalna licnost u zivotu NIKAD nisam sebi rekao da ne mogu, i da se ne moze (sto se tice obrazovanja, posla i uspjeha u tom polju). Zato sto sam samo imao fakultete i svoju neku nauku, nista u zivotu drugo i nisam imao. Poenta svega; Ona stara cliche fraza: believe and find a way to do it. Success is inevitable.
Last edited by Itsoktobealone on 19/07/2015 19:07, edited 1 time in total.
mirsek

#2677 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mirsek »

El_comadante wrote:samo da se i ja prijavim na ovu temu, i ja sam odnedavno nažalost nezaposlen. gdje vi pratite oglase za posao? (osim u dnevnoj štampi)
Posao.ba za privatne firme.
http://www.konkursi.bih5.net, drzavne i entitetske agencije za drzavnu sluzbu za drzavne poslove.
sWeeT_Companion

#2678 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by sWeeT_Companion »

prog321 wrote:Neki ljudi su ubijeni u pojam od rodjenja i ne mozes nista uraditi da ih popravis.
Ako su ti roditelji neuspjesni, rodjaci nepismeni, prijatelji klosari, kakve su sanse da ces ti biti drugaciji ?
Predaj se. :-D
Možeš i moraš. Tu nije pitanje trenutka. Tu je svaka sekunda značajna i krucijalna. U takvoj situaciji tražiš sopstveno, a ne nametnuto JA. Nipošto pravdanje da ti je život podario jad. Na sve strane. Predaje nema. Samo volja i cilj.
pumica

#2679 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by pumica »

ExNihilo wrote:
sWeeT_Companion wrote:
ExNihilo wrote:
Ti definitivno zaslužuješ bolje od žene kojoj možeš sin (unuk?) biti. Ne zadovoljavaj se tuđim otpacima. Ne idi linijom manjeg otpora. Ne pristaj na škart, robu isteklog roka trajanja, prosječnost. Samopuzdanje, cilj i volja. Sa tim arsenalom pozitive, siguran sam da ćeš naći partnericu zaista dostojnu sebe. Ne racionaliziraj jaz među vama tobožnjom vlastitom zrelošću. Ne racionaliziraj jaz među vama tobožnjom mladolikošću pomenute. Ne racionaliziraj, pogledaj istini u oči. Otvorio si temu s namjerom da zatomiš crva sumnje što te izjeda, da čuješ riječi ohrabrenja, da nađeš opravdanje. Ne! Spali iluzije. Oslušni tog crva. Strgaj opsjene.

Nemoj da se bojiš. Zapamti: hrabre sreća prati. Pasivnost ti je najveći neprijatelj. Ništa nećeš riješiti otvaranjem tema po forumu, tražeći savjete od anonimusa. Sva rješenja su u tebi samom. Odgovori koje tražiš ne leže u nulama i jedinicama cyber bespuća, već u tebi. Jedina bitna konekcija jeste ona među tvojim sinapsama.
Ti definitivno nisi sve pročitao kako treba. Ta žena (još uvijek djevojka) nije meni djevojka, cura, ljubavnica, niti neko s kim želim zajednicu tog tipa. Dakle ne vidim zašto me takvim pristupom želiš omalovažiti. A uzgred, izgleda bolje nego 89% djevojaka od 25.

Što se ostalog tiče. Ne ponavljaj moju percepciju.
Ti pričaš, ali sve što ja čujem jesu izgovori. Navodiš tačno one racionalizacije koje sam gore spomenuo. Moraš sebi priznati problem. Priznanje problema je prvi korak ka rješenju istog.

Potpuno je irelevantno kako vi "formalno-pravno" definirate svoj odnos. Suština priče jeste da ne trebaš ni sekundu svoje mladosti, zlatnog doba života, protraćiti na tercijarni kvalitet. Ne dozvoli da te starost pita gdje ti je bila mladost. Carpe diem. Oslobodi se lanaca pasivnosti. Uroni u život.
:lol:
prog321

#2680 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by prog321 »

sWeeT_Companion wrote:
prog321 wrote:Neki ljudi su ubijeni u pojam od rodjenja i ne mozes nista uraditi da ih popravis.
Ako su ti roditelji neuspjesni, rodjaci nepismeni, prijatelji klosari, kakve su sanse da ces ti biti drugaciji ?
Predaj se. :-D
Možeš i moraš. Tu nije pitanje trenutka. Tu je svaka sekunda značajna i krucijalna. U takvoj situaciji tražiš sopstveno, a ne nametnuto JA. Nipošto pravdanje da ti je život podario jad. Na sve strane. Predaje nema. Samo volja i cilj.
Koja glupost da se vucaras po skolama. Radis na sebi. Zbog cega ? Ionako je sve stela.
Zar nije bolje pokusati srecu u kladionici ? Stavis keca na Zelju u evroligi, i to je siguran kesh mani.
Pa jesi li ti svjestan koliko ucenje uzima vremena ?
Mozes pogledati tri utakmice sa produzecima dok procitas jednu knjigu.
:-D
sWeeT_Companion

#2681 Re: Jadi nas nezaposlenih

Zbog sebe! Jer u životu sve što radiš, radiš zbog sebe.

U učenju je spas. Učiti i samo učiti. Cijeli život učimo. Neki nikad ne nauče.Ali nećemo im poklanjat pažnju.
Nemojmo praviti komparacije. Važno je koju knjigu čitaš, kad i zbog čega. U svemu je važno imati cilj.
Gledanje utakmice nikog nije zaposlilo. Čitanje knjige jeste.
Samopouzdanje, disciplina i cilj. PESIMIZAM OUT!
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2682 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Domaci izdajnik »

sWeeT_Companion wrote:Zbog sebe! Jer u životu sve što radiš, radiš zbog sebe.

U učenju je spas. Učiti i samo učiti. Cijeli život učimo. Neki nikad ne nauče.Ali nećemo im poklanjat pažnju.
Nemojmo praviti komparacije. Važno je koju knjigu čitaš, kad i zbog čega. U svemu je važno imati cilj.
Gledanje utakmice nikog nije zaposlilo. Čitanje knjige jeste.
Samopouzdanje, disciplina i cilj. PESIMIZAM OUT!
Image
Mr.Penguin

#2683 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Mr.Penguin »

ćiribiribela wrote:Ja danas dobila mail s pitanjem kad mogu poceti 1.8. ili 1.9. Druga drzava u pitanju, i sad imam mixed feelings :-)
mali_balon

#2684 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Mr.Penguin wrote:
ćiribiribela wrote:Ja danas dobila mail s pitanjem kad mogu poceti 1.8. ili 1.9. Druga drzava u pitanju, i sad imam mixed feelings :-)
dezurni_ucenik

#2685 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dezurni_ucenik »

Hoces nam se i dalje javljati ako odes vani ? :mrgreen:
AntiKrist

#2686 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by AntiKrist »

Bice posla u elektroprivredi kad otpuste strajkace :D
ćiribiribela

#2687 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by ćiribiribela »

dezurni_ucenik wrote:

Pa naravno, doci cu da kukam. :mrgreen: :mrgreen:
sWeeT_Companion

#2688 Re: Jadi nas nezaposlenih

ćiribu sretan put

I moj dolazak je izgleda bio talija u tvom slučaju
Ne tražim nagradu. Samo samopouzdanje. Ne dozvoli nikom da te podcijeni, tvoj rad omalovaži, tvoju teoriju zloupotrijebi. Dostojanstveno zakroči u poslovne pohode, ne dopusti nikom da zloupotrijebi tvoju dobru volju.
almir90

#2689 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by almir90 »

ćiribiribela wrote: Pa naravno, doci cu da kukam. :mrgreen: :mrgreen:

Evo je, specijalno za buduće dijasporce. :D
shandrprcSA

#2690 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by shandrprcSA »

ćiribiribela wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Pa naravno, doci cu da kukam. :mrgreen: :mrgreen:
nista ne prijavljujes aaaa? :oops:

neka je sa srecom z... :D
ćiribiribela

#2691 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by ćiribiribela »

shandrprcSA wrote: nista ne prijavljujes aaaa? :oops:

Kontala otvoriti temu ako odem. :lol:

Hvala. :kiss:
Nisrin

#2692 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Nisrin »

Puno suplje price na ovom podforumu- u zivotu je sve stvar SRECE i PRILIKE, ali vise srece...poznajem dosta ljudi koji se trude, dokazuju, jako su vrijednium svi ih hvale i gledaju na njih kao na izuzetno vrijedne, snalazljive radnike, a na kraju opet ne dobiju priliku, pa cak i onda kad dobiju priliku i dokazu se opet ih ne ostave na tom poslu..onda sve ispocetka!
Nije sve ni do stava, optimizma i samopouzdanja...napr. ja imam samopouzdanja jer vjerujem u sebe, svjesna sam svog truda, rada, miogucnosti, ali koliko je to uvijek nekome "iznad" bitno?!
shandrprcSA

#2693 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by shandrprcSA »

ćiribiribela wrote:
shandrprcSA wrote: nista ne prijavljujes aaaa? :oops:

Kontala otvoriti temu ako odem. :lol:

Hvala. :kiss:
znaci, otpada dogovor? :lol:
i javi se nekad :mrgreen:
AntiKrist

#2694 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by AntiKrist »

Tema se treba zvati :Jadi nas bez stele i para za kupovinu posla!

Jesam sta pogrijesio il slago? :bih:
KUZNETSOV

#2695 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by KUZNETSOV »

a sto nasra ovaj separatista ljudi moji, citam zadnjih 5 stranica i ne mogu da vjerujem da ovakvi likovi postoje... inace kako se zove iskoristavanje starijih zena? Dophilia?
mali_balon

#2696 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

JanuaryJones

#2697 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by JanuaryJones »

mali_balon wrote:KO kaze da nema posla....

http://www.radiosarajevo.ba/novost/195682/
Naše gazde
Koliko su maline "važne" najbolje je predstaviti matematički: po kilogramu ubranih malina radnik je plaćen famoznih 40 feninga, s obzirom da malina i nema previše- ne može se ubrati više od 30-ak kilograma ( čitaj: radiš devet sati za 12 KM!), a tih istih 30 kg gazda prodaje za 180 KM (šest maraka po kilogramu).
ćiribiribela

#2698 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by ćiribiribela »

JanuaryJones wrote: Naše gazde
Koliko su maline "važne" najbolje je predstaviti matematički: po kilogramu ubranih malina radnik je plaćen famoznih 40 feninga, s obzirom da malina i nema previše- ne može se ubrati više od 30-ak kilograma ( čitaj: radiš devet sati za 12 KM!), a tih istih 30 kg gazda prodaje za 180 KM (šest maraka po kilogramu).
Na USK-u radnici su placeni po 0.90-1.00 KM po kilogramu, a gazda za kilogram dobije maksimalno 3.5 KM.
JanuaryJones

#2699 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by JanuaryJones »

ćiribiribela wrote:
JanuaryJones wrote: Naše gazde
Na USK-u radnici su placeni po 0.90-1.00 KM po kilogramu, a gazda za kilogram dobije maksimalno 3.5 KM.
Gdje gazda nije gladan, firma opstaje i radnici se cijene, a ne ovako. Fuj.
dezurni_ucenik

#2700 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dezurni_ucenik »

Pustili ljudi pipke, pozaposljavali rodbinu, zemljake, ljubavnice, a ostalima daj maline da beru. I jos ti prebacuju osjecaj krivice.

Haj ti Enese beri maline, ja cu da guzim.
Post Reply