Pa nadovezao si se na debilan post nekog ko ima 10 postova... i odmah Teheran, Ramazan, džamija, Alija blabla... zna se ko koristi izraz "Teheran" i sličnu terminologiju.uglavnomja wrote:ultima_palabra wrote:Ti jedva dočekao povod da malo kompleksa izbaciš?uglavnomja wrote:
![]()
kome je do ramazana neka ide u teheran, ovaj ili onaj. mada je i ovaj sve manje teheraniziran![]()
osim toga do prekjuce je bio tata![]()
i za vecinu pismene raje je ostao tata. a to sto neko misli da je zivot nastao 92. i da je alijina dzamijska halka tvorac svijetaje njihov problem. samo ne znam koji qq idu negdje pa se onda zale. jel ono "dosta smo se mi ba prilagodjavali ..." sad svi treba da se prilagode nama, ono ramazan, nema ovo, nema ono, dzamija, post, selamanje u sred hrvatske
![]()
![]()
![]()
dje ti vidis komleks, zivota ti![]()
komplekse (vise vrijednosti) imaju sto hoce da bude onako kako oni misle da treba biti, a ne mere, pa se prazne.
ja zivim svoj zivot, neka svako zivi kako hoce, ali nemoj me peglati. cuj ovoliko % muslimana uz ramazan u hrvatskoj![]()
ko broji krvna zrnca, ima frustracije, komplekse, blBLbla...
ponekad me stid kad procitam neki komentar
hrvatska-more
- ultima_palabra
#2676 Re: hrvatska-more
- uglavnomja
#2677 Re: hrvatska-more
nikad ne gledam neciji broj postova
toliko nebuloza i ogranicenosti, a ova vrucina malo udarila u glavu
toliko nebuloza i ogranicenosti, a ova vrucina malo udarila u glavu
-
sistematski pregled
#2678 Re: hrvatska-more
Ne vadi stvari iz konteksta. procitaj pažljivo sve. A onda idi kukaj kako si morao rovove zatrpavati oko kuće na stupu. kuće koju sam ti ja branio.Zviz wrote:sistematski pregled wrote: Samo papci i kompleksaši kažu Tata.
Ovdje ima strašnog preseravanja. Iz mog iskustva moram reći da nikada nisam imao problema, tražim hljeb dobijem hljeb. tražim kafu dobijem kafu. Ko je bezobrazan prema meni, budem bezobrazan prema njemu. U CRO sam uvijek u privatnom smještaju i bio bih šupak najveći kada bih i riječ moga reći na bilo kojeg gazdu kod kojeg sam bio. Čak šta više, većina je bila izrazito prijateljski nastrojena ( a zamislite dijete me zove Babo). bilo je ranije i po koji belajčić ali nikada to nije bilo na nacionalnoj osnovi. Apsolutno ne sumnjam da ima i kontra iskustava ali tog ima svugdje. Ja se tamo super odmorim i ne osjećam kao stranac. Ovo pišem iz ličnog iskustva a ljetujem uglavnom u CRO. I stvarno ne znam ko je gori na ovoj temi. Ovi što pljuju po hrvatskoj ili ovi dupelisci iz BiH koji ih žučno brane.
I ako može kakva preporuka za Promajnu ili Brela, iz prve ruke.
Pozdrav iz Teherana!
Od kako znam za sebe kazem tata (nekad nako stari ili ati, ili kad je rijec na pisemo oče), kruh i mnogo stra drugo. I uopste nema veze sa HR. Isto sto kazem opstina a ne opcina. Stvar navike i govora koji sam stekao prije nego sto si ti izgleda bio rodjen. Babo nisam nikada koristio jer kod nas je babo ili baba = zensko ali ono koje mozes malo po guzici da opalis.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2679 Re: hrvatska-more
nego, dodjite u Tuzlu na more 
- Mali_Vuk
#2680 Re: hrvatska-more
Ista osoba šrilančanin i taj što se "udao", sudeći po folu sa Hrvat musliman.ultima_palabra wrote: Pa nadovezao si se na debilan post nekog ko ima 10 postova... i odmah Teheran, Ramazan, džamija, Alija blabla... zna se ko koristi izraz "Teheran" i sličnu terminologiju.
Ali nebitno to... Previše filozofije oko jebenih 7 noći koje ću prespavati ovdje ili ondje. Ne sviđe mi se ovdje, odoh tamo. Ne valja mi tamo, vratim se ovdje. I Pušmipuli. Fanatični majmuni od ovoga napraviše pitanje vrijedno editovanja Kurana i Biblije u najmanju ruku
- spreca
#2681 Re: hrvatska-more
eto mene u ponedeljakplain vanilla wrote:nego, dodjite u Tuzlu na more
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#2682 Re: hrvatska-more
Ako mozes nesto nazvati sto je spaljeno do temelja branio. Onda jesi, i ja sam ti zahvalan. Jesmo sad zadovoljni i sretni? I uopste nevadim stravari iz konteksta, nego ti zelis da zvucis malo Beckisistematski pregled wrote:Ne vadi stvari iz konteksta. procitaj pažljivo sve. A onda idi kukaj kako si morao rovove zatrpavati oko kuće na stupu. kuće koju sam ti ja branio.Zviz wrote:sistematski pregled wrote: Samo papci i kompleksaši kažu Tata.
Ovdje ima strašnog preseravanja. Iz mog iskustva moram reći da nikada nisam imao problema, tražim hljeb dobijem hljeb. tražim kafu dobijem kafu. Ko je bezobrazan prema meni, budem bezobrazan prema njemu. U CRO sam uvijek u privatnom smještaju i bio bih šupak najveći kada bih i riječ moga reći na bilo kojeg gazdu kod kojeg sam bio. Čak šta više, većina je bila izrazito prijateljski nastrojena ( a zamislite dijete me zove Babo). bilo je ranije i po koji belajčić ali nikada to nije bilo na nacionalnoj osnovi. Apsolutno ne sumnjam da ima i kontra iskustava ali tog ima svugdje. Ja se tamo super odmorim i ne osjećam kao stranac. Ovo pišem iz ličnog iskustva a ljetujem uglavnom u CRO. I stvarno ne znam ko je gori na ovoj temi. Ovi što pljuju po hrvatskoj ili ovi dupelisci iz BiH koji ih žučno brane.
I ako može kakva preporuka za Promajnu ili Brela, iz prve ruke.
Pozdrav iz Teherana!
Od kako znam za sebe kazem tata (nekad nako stari ili ati, ili kad je rijec na pisemo oče), kruh i mnogo stra drugo. I uopste nema veze sa HR. Isto sto kazem opstina a ne opcina. Stvar navike i govora koji sam stekao prije nego sto si ti izgleda bio rodjen. Babo nisam nikada koristio jer kod nas je babo ili baba = zensko ali ono koje mozes malo po guzici da opalis.
- Mali_Vuk
#2683 Re: hrvatska-more
Za bolje i nismoplain vanilla wrote:nego, dodjite u Tuzlu na more
- spreca
#2684 Re: hrvatska-more
nediraj mi rezervnu lukuMali_Vuk wrote:Za bolje i nismoplain vanilla wrote:nego, dodjite u Tuzlu na more
- Mali_Vuk
#2685 Re: hrvatska-more
Ne diram života mi. Morebit ti pošaljem i pp sa dodatnim pitanjima. Da mi daš koji savjet. Npr. cijene apartmana u Tuzli, blizina plažespreca wrote:nediraj mi rezervnu lukuMali_Vuk wrote:Za bolje i nismoplain vanilla wrote:nego, dodjite u Tuzlu na more![]()
- spreca
#2686 Re: hrvatska-more
za avo ces se morati obratiti u Vanilinu agencijuMali_Vuk wrote:
Ne diram života mi. Morebit ti pošaljem i pp sa dodatnim pitanjima. Da mi daš koji savjet. Npr. cijene apartmana u Tuzli, blizina plažeblizina Vanilinog doma i sl.
- Warashii
#2687 Re: hrvatska-more
Ne uspjevaMali_Vuk wrote:Ista osoba šrilančanin i taj što se "udao", sudeći po folu sa Hrvat musliman.ultima_palabra wrote: Pa nadovezao si se na debilan post nekog ko ima 10 postova... i odmah Teheran, Ramazan, džamija, Alija blabla... zna se ko koristi izraz "Teheran" i sličnu terminologiju.
Ali nebitno to... Previše filozofije oko jebenih 7 noći koje ću prespavati ovdje ili ondje. Ne sviđe mi se ovdje, odoh tamo. Ne valja mi tamo, vratim se ovdje. I Pušmipuli. Fanatični majmuni od ovoga napraviše pitanje vrijedno editovanja Kurana i Biblije u najmanju rukuJoš jedna dobra prilika da se malo prospe žuči i mržnje.
- plain vanilla
#2688 Re: hrvatska-more
pricajte vi sta hocete, ali za malo para ekstra provodMali_Vuk wrote:Ne diram života mi. Morebit ti pošaljem i pp sa dodatnim pitanjima. Da mi daš koji savjet. Npr. cijene apartmana u Tuzli, blizina plažespreca wrote:nediraj mi rezervnu lukuMali_Vuk wrote:
Za bolje i nismo![]()
blizina Vanilinog doma i sl.
pa volim ici na Panoniku, nego dici kredit za more u Hrv
naravno, ko ima para bujrum gdje mu je volja
a prosle godine se mogla iznajmiti kuca za 5 ljudi za 100 KM za 7 dana
- spreca
#2689 Re: hrvatska-more
da nisu tudju kucu iznajmljivaliplain vanilla wrote:
pricajte vi sta hocete, ali za malo para ekstra provod
pa volim ici na Panoniku, nego dici kredit za more u Hrv![]()
- Mali_Vuk
#2690 Re: hrvatska-more
plain vanilla wrote:
pricajte vi sta hocete, ali za malo para ekstra provod
pa volim ici na Panoniku, nego dici kredit za more u Hrv![]()
Tebe je sevap zaposliti u neku turističku agenciju. Kako ti to fino opišeš, pomislio bi da je Dubrovnik Mala Bukovica u odnosu na Panoniku
Šalim se
- JohnnyS
#2691 Re: hrvatska-more
Samo za Avatara i mrAdila 
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-% ... fault.aspx
Na Makarskom primorju više od 50 tisuća turista
U turističkim uredima se doznaje kako je, prema registriranim podacima o dolasku, turista više nego lani.
Nego đe nam je Avatar, da nije otišao u Brela preko vikenda
U turističkim uredima se doznaje kako je, prema registriranim podacima o dolasku, turista više nego lani.
- Mali_Vuk
#2692 Re: hrvatska-more
KvaziExpert wrote:Valja skoknut' do limenke na cevape, pa racun na forum okacit'
Sent from my GT-P7300 using Tapatalk 4 Beta
- plain vanilla
#2693 Re: hrvatska-more
nema potrebe do limenke, ima sad nekoliko kafica, gril i restoran, sve u krugu panonikeKvaziExpert wrote:Valja skoknut' do limenke na cevape, pa racun na forum okacit'
kola pola litre 2 KM
cevapi mala 3,5
Mali_Vuk wrote:
Tebe je sevap zaposliti u neku turističku agenciju. Kako ti to fino opišeš, pomislio bi da je Dubrovnik Mala Bukovica u odnosu na Panoniku![]()
Šalim seSvugdje može biti dobro ako si u dobrom društvu, neopterećen, i sa pozitivnom energijom
pa Dubrovnik je Dubrovnik, zato i rekoh nek trosi ko ima
ali na Panonici je odlicno naspram novca koji treba potrositi
-
sistematski pregled
#2694 Re: hrvatska-more
Vi ste za Termalnu rivijeru Ilidža Crna Gora.plain vanilla wrote:nema potrebe do limenke, ima sad nekoliko kafica, gril i restoran, sve u krugu panonikeKvaziExpert wrote:Valja skoknut' do limenke na cevape, pa racun na forum okacit'
kola pola litre 2 KM
cevapi mala 3,5![]()
Mali_Vuk wrote:
Tebe je sevap zaposliti u neku turističku agenciju. Kako ti to fino opišeš, pomislio bi da je Dubrovnik Mala Bukovica u odnosu na Panoniku![]()
Šalim seSvugdje može biti dobro ako si u dobrom društvu, neopterećen, i sa pozitivnom energijom
![]()
pa Dubrovnik je Dubrovnik, zato i rekoh nek trosi ko ima
ali na Panonici je odlicno naspram novca koji treba potrositi
- Mali_Vuk
#2695 Re: hrvatska-more
Ali fakat ovo je fenomen. Ne dozvoljavaju ti da imaš svoj lični stav, da ti nešto odgovara ili ne odgovara, nego se eto i po ovom pitanju moraš uniformisati i svrstati u neki tor i masu. Pa idite u neku stvar.. dokle višeWarashii wrote:Ne uspjevaMali_Vuk wrote:Ista osoba šrilančanin i taj što se "udao", sudeći po folu sa Hrvat musliman.ultima_palabra wrote: Pa nadovezao si se na debilan post nekog ko ima 10 postova... i odmah Teheran, Ramazan, džamija, Alija blabla... zna se ko koristi izraz "Teheran" i sličnu terminologiju.
Ali nebitno to... Previše filozofije oko jebenih 7 noći koje ću prespavati ovdje ili ondje. Ne sviđe mi se ovdje, odoh tamo. Ne valja mi tamo, vratim se ovdje. I Pušmipuli. Fanatični majmuni od ovoga napraviše pitanje vrijedno editovanja Kurana i Biblije u najmanju rukuJoš jedna dobra prilika da se malo prospe žuči i mržnje.
ja od pocetka sam pokusavao stati na neku sredinu pa da foora kome se sta svidja i kome je sta volja jer jedino sto je bitno u svemu jest odmor al sam vise izrevoltiran ovim kontrasima da sam haman jedan od fanaticnih majmuna koji haman pa brani Hrvatsku a savrseno mi svejdeno ko ce gdje ljetovati
.
- Zviz
#2697 Re: hrvatska-more
Ohladite malo uz mjuziku

-
mrAdil
#2698 Re: hrvatska-more
A sada fino kada se uparkiraju i smjeste ceka ih ovo:JohnnyS wrote:Samo za Avatara i mrAdila
http://www.vecernji.hr/vijesti/pizza-je ... nak-593808
http://www.vecernji.hr/vijesti/novi-slu ... nak-593404
- avantgarde
#2699 Re: hrvatska-more
nije mi jasno otkuda hrvatima dolazi ta smjelost da ponizavaju ljude sa manje novaca!?...nekada davno su se podsmijavali cesima,poljacima,de-de-erovcima,madjarima itd. a sami su bili manje ili vise bijeda,pogotovu kad ih se vidi ovamo u inostranstvu,osim ako ne rade i zive ovdje..
bio sam i vidio nekoliko malo jacih destinacija u inozemstvu gdje su cijene u sustini poprilicno velike(relativan pojam) i u kojima su gostovali pored imucnijih ljudi i oni sa manje para...,ogroman broj ljudi iz recimo: Belgije,Holandije,Njemacke,Svice,Austrije,Skandinavije,Engleske i otkuda sve ne,raznih zivotnih dobi, dodju i u skuplje destinacije recimo u Italiju ili Francusku sa motorima,starijim autima ili starijim mobilnim kampautima sa satorima,te borave po 7-ili 14 dana u satorima na kampplacevima gdje uglavnom koriste javne wc-ove ili kupatila koje koriste istovremeno vise ljudi,kuhaju na gas ispred svog satora ono sasvim jednostavno i sparajuce,i niko,ama bas niko ih ne ismijava,ponizava ili ih na bilo koji nacin dira!..
da li je ipak u pitanju balkanluk ili nesto drugo?!
bio sam i vidio nekoliko malo jacih destinacija u inozemstvu gdje su cijene u sustini poprilicno velike(relativan pojam) i u kojima su gostovali pored imucnijih ljudi i oni sa manje para...,ogroman broj ljudi iz recimo: Belgije,Holandije,Njemacke,Svice,Austrije,Skandinavije,Engleske i otkuda sve ne,raznih zivotnih dobi, dodju i u skuplje destinacije recimo u Italiju ili Francusku sa motorima,starijim autima ili starijim mobilnim kampautima sa satorima,te borave po 7-ili 14 dana u satorima na kampplacevima gdje uglavnom koriste javne wc-ove ili kupatila koje koriste istovremeno vise ljudi,kuhaju na gas ispred svog satora ono sasvim jednostavno i sparajuce,i niko,ama bas niko ih ne ismijava,ponizava ili ih na bilo koji nacin dira!..
- Zviz
#2700 Re: hrvatska-more
Materijalizam druze! Danas je tim istim Cesima, Madzarima ili ako hoce i nasima ispoznizenje kampovat ili bilo sta drugo raditi ako nije nesto za pet zvjezdica, jer se zeli dokazati. Dok jedan Danac (kako koji) vidi kampovanje kao nesto drugacije u zivotu. Ja odem na odmor bez da uslikam i jednu sliku ili ako slikam imam foto apart na film iz 1990 god. i iman onaj Polaroid - hobi. Dosta nasih sto poznam to se slika mila majko svako jelo sto jedu slikaju.avantgarde wrote:nije mi jasno otkuda hrvatima dolazi ta smjelost da ponizavaju ljude sa manje novaca!?...nekada davno su se podsmijavali cesima,poljacima,de-de-erovcima,madjarima itd. a sami su bili manje ili vise bijeda,pogotovu kad ih se vidi ovamo u inostranstvu,osim ako ne rade i zive ovdje..
Pa ljudi znatel vi koji je luksuz uzeti kam-auto voziti se autobahn-om i sjediti na canifi, srat i citati novine dok prijatelj vozi. Pa to zadovoljnstvo mi nemoze zadovoljiti 2 mjeseca odmora u 5 zvjezdica hotelu.