Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zodi36

#2676 Re: Nokia Lumia

Post by zodi36 »

Pozdrav.ljudi jel zna neko kako da rjesim ovo.kad hocu navece da skroz ugasim telefon i da se puni , pritisnem dugme sa strane i pojavi mi se za iskljucenje povuci prema dole naslov, i ja povucem i onda mi pise dovidjenja i ugasi se telefon.ja onda stavim punjac on odjednom se upali sam i trazi mi pin ono kao da ga pokrenem i ja nista nediram ali onaj sat non stop gori i nervira me.kako mogu da toga nema nista dok se telefon puni.lumia 1020 je u pitanju.hvala
Bodkin

#2677 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

Amazingness wrote:Hejteri Lumie ne znaju šta će, pa spominju bateriju.

Baterija kao kod većine mobitela može 3 dana, s tim ako je wireless stalno uključen i ako surfate baterija će trajati jedan dan što je sasvim normalno, ne samo za Lumiu, nego za sve mobitele. Sigurno tipkate po mobitelu kad spavate, izgubićete život ako ga stavite (mobitel mislim :D ) na punjenje od dva sata.

3 dana al u kur** krasnom. plus jos sto kad malo aktivnije koristim viber sprzi jebenu bateriju kao da je nikad nije bilo. i to sve mislim zato sto nije optimiziran viber kako treba. garant! mada i kod skype razgovora curi baterija nevjerovatno. telefon ima problema i to opasnih. da ne kazem o zvonjenju vibera ili sto nekad samo izbaci error i nista ne prolazi,, a aplikacija upaljena i radi. def je dobra ideja WP i treba vremena da se usavrsi ali sad ima toliko rupa da samo lud covjek moze reci da je i blizu dobrog.

p.s. zna li neko kad pocinje update za 920-ku?
Amazingness

#2678 Re: Nokia Lumia

Post by Amazingness »

Rekao sam dan može kada je wireless uključen, a viber = wireless.
SamMot

#2679 Re: Nokia Lumia

Post by SamMot »

Evo vukojebina 2 :D

Sent from my TPC-7125 using Tapatalk
Bodkin

#2680 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

SA 071 wrote:

I konacno, za "posle" ti je vec neko skrenuo paznju da je ekavica. Sporo ucis, a jos sporije primjenjujes nauceno.

P.S. Moja Nokia 6230 radi uredno nakon ne znam ni ja koliko godina, tako da spominjanje HTC ili nekih drugih uredjaja kako jos uvijek rade nije ni bila tema nase polemike, nego tvoja nedosljednost i nevjerodostojnost. Zivio...
off topic: ovo nije ekavica
Bodkin

#2681 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

Amazingness wrote:Rekao sam dan može kada je wireless uključen, a viber = wireless.
tu negdje mada ako malo jace koristis, prije ce biti da ti je oko 8 navece prazan.
SamMot wrote:Evo vukojebina 2 :D

aha. ne daj Boze reci da nesto ne valja na telefonu koji nosimo a? jel to kompleks pa ono moras sebe ubijediti da je savrsen ili imas jedno 16 godina. WP ima toliko rupa da je to cirkus. ali i pored toga ga ne bih mijenjao za android. ali sta ja to tebi objasnjavam. svako kome je bitno sto mu je neki anonimus preko neta rekao da mu telefon ne valja neka udara glavom od zid
Qler

#2682 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Ovo za gasenje, ne moze se ugasiti ako je na punjacu, upali airplane mod i miran si. A sto se tice sata, jebaji ga, okreni telefon na display. Ja svoju 920 cesto tako drzim okrenutu jer lcd pojede bateriju, ovako ugasi display :) ro obicno uradim kad sam na kafi pa mi na stolu telefon, ili tako kad mi ne treba glance. Vi sa amoledom mozete godinu napajati display sa ovom baterijom :)

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Maharadza

#2683 Re: Nokia Lumia

Post by Maharadza »

Bodkin wrote:
Amazingness wrote:Rekao sam dan može kada je wireless uključen, a viber = wireless.
tu negdje mada ako malo jace koristis, prije ce biti da ti je oko 8 navece prazan.
SamMot wrote:Evo vukojebina 2 :D

aha. ne daj Boze reci da nesto ne valja na telefonu koji nosimo a? jel to kompleks pa ono moras sebe ubijediti da je savrsen ili imas jedno 16 godina. WP ima toliko rupa da je to cirkus. ali i pored toga ga ne bih mijenjao za android. ali sta ja to tebi objasnjavam. svako kome je bitno sto mu je neki anonimus preko neta rekao da mu telefon ne valja neka udara glavom od zid
Žali Bože jedne Nokie pa je spala na to da koristi MS-ov šuplji OS, a divi makine:

Dizajn, hardver - sve vrhunsko (prije svega kamera koja je u sopstvenoj klasi) samo još da nije ta bug-ovita i ograničena iOS kopija zvana wp i bio bi savršen fon! :thumbup:
belami1111

#2684 Re: Nokia Lumia

Post by belami1111 »

Maharadža , a jel ti imaš ovu nokiu što si stavio video , kad stavljaš kritike ???
Ovo je samo pitanje ???
Eborg

#2685 Re: Nokia Lumia

Post by Eborg »

Preporuka za aplikaciju koja prati potrošeni internet saobraćaj, nešto poput Onava na Androidu?
Bodkin

#2686 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

Eborg wrote:Preporuka za aplikaciju koja prati potrošeni internet saobraćaj, nešto poput Onava na Androidu?
ima ona data sense
mrsamras

#2687 Re: Nokia Lumia

Post by mrsamras »

Na WP 8 imas data sense,prati ti potrosnju posebno za wifi,posebno za mob mrezu.Mozes postaviti ogranicenja.
Quaresma

#2688 Re: Nokia Lumia

Post by Quaresma »

belami1111 wrote:Maharadža , a jel ti imaš ovu nokiu što si stavio video , kad stavljaš kritike ???
Ovo je samo pitanje ???
naravno da ima, zasto bi inace postavio video :roll:
Eborg

#2689 Re: Nokia Lumia

Post by Eborg »

Hvala!
belami1111

#2690 Re: Odg: Nokia Lumia

Post by belami1111 »

Quaresma wrote:
belami1111 wrote:Maharadža , a jel ti imaš ovu nokiu što si stavio video , kad stavljaš kritike ???
Ovo je samo pitanje ???
naravno da ima, zasto bi inace postavio video :roll:
Sa videom pari oci ko i ja.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Quaresma

#2691 Re: Nokia Lumia

Post by Quaresma »

da dok ne uzmes u ruke, onda vidis koliko ti je telefon uprkos sto je lijep, odbojan zbog velicine
6 inhca, mislim :roll:

ako Windows Phone se ne popravi sa iducom verzijom tj Wp9, onda nema se tu sta ocekivati da ce uzdrmati iOS ili Android
pa ljudi iz microsofta nisu u stanju da implementiraju u os one osnovne stvari, pa rjesenje nalaze kroz aplikacije
staradis

#2692 Re: Nokia Lumia

Post by staradis »

Lumia 620, katastrofa jebena od baterije :/ tako sam se bio zagrijao ali sa onim se ne moze zivjeti.
Qler

#2693 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Va 1520, dok nokia nije izbacila phablet svi su srali kako nema, kako treba, kako ovo kako ono, sony onaj z ultra ili kako, 6,4'', i toje ok, one max isto tako, ali nokia ne valja iako ih je poderala ko' peder erotiku...

A sto se tice lumie 620, zena je nosa od kako je izasla, i baterija traje dan bez problema, a ne koristi se malo. Dijete po citav dan gleda crtane na njoj....

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
staradis

#2694 Re: Nokia Lumia

Post by staradis »

Pa je li moguce da je onda do serije i frabrike. Nikada ne gledam video ali cesto koristim internet.
belami1111

#2695 Re: Odg: Nokia Lumia

Post by belami1111 »

Quaresma wrote:da dok ne uzmes u ruke, onda vidis koliko ti je telefon uprkos sto je lijep, odbojan zbog velicine

ako Windows Phone se ne popravi sa iducom verzijom tj Wp9, onda nema se tu sta ocekivati da ce uzdrmati iOS ili Android
pa ljudi iz microsofta nisu u stanju da implementiraju u os one osnovne stvari, pa rjesenje nalaze kroz aplikacije
Koje su to osnovns stvari ?
Mozes li telefonirati mozes
Iduli sms poruke idu
Ide li mail ide
Jel fotoaparat klasa jestr
Radi li multimedija radi...
Najgoti su oni sto nikad nisu ni vidjeli wp...
Ja namjerno pisem sa sgs3 da nebi ko srao neznas ti sts je dok neuzmes sndroid a rvo zivota mi 4 puta zape samsung dok napisa ovo

belami1111

#2696 Re: Odg: Nokia Lumia

Post by belami1111 »

Quaresma wrote:da dok ne uzmes u ruke, onda vidis koliko ti je telefon uprkos sto je lijep, odbojan zbog velicine

Iduli sms poruke idu
Ide li mail ide
Ja namjerno pisem sa sgs3 da nebi ko srao neznas ti sts je dok neuzmes sndroid a rvo zivota mi 4 puta zape samsung dok napisa ovo

SamMot

#2697 Re: Odg: Nokia Lumia

Post by SamMot »

staradis wrote:Lumia 620, katastrofa jebena od baterije :/ tako sam se bio zagrijao ali sa onim se ne moze zivjeti.
u mene po 2-3 dana traje glat. Doduse ne surfam puno i sluzi mi za osnovne potrebe plus citanje portala.

Amazingness

#2698 Re: Nokia Lumia

Post by Amazingness »

iOS je već sada smeće naspram Win8 :wink:
Quaresma

#2699 Re: Odg: Nokia Lumia

Post by Quaresma »

belami1111 wrote:

Iduli sms poruke idu
Ide li mail ide

a nemoj da psujem vise ovda bezveze :-x pa ja moram bilion puta spomenuti da vec posjedujem Lumiu 920 i ne pricam nista napamet jebemu ameriku i dolare

sta je sa app folderima? aplikacija
postaviti si muziku kao ringtone? kroz aplikaciju naravno
gdje je file manager? nema ga zasad, a i kad dodje trebace aplikacija

onda jos ima nekakvih gluposti, i ako ovo gore osnovne stvari nisu onda ne znam sta je
za multitasking necu nista govoriti, to je Qler vec spomnjao x puta, ne znam da li se ono uopste moze nazvati multitaskingom al et
SA 071

#2700 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Bodkin wrote:
SA 071 wrote:

I konacno, za "posle" ti je vec neko skrenuo paznju da je ekavica. Sporo ucis, a jos sporije primjenjujes nauceno.

P.S. Moja Nokia 6230 radi uredno nakon ne znam ni ja koliko godina, tako da spominjanje HTC ili nekih drugih uredjaja kako jos uvijek rade nije ni bila tema nase polemike, nego tvoja nedosljednost i nevjerodostojnost. Zivio...
off topic: ovo nije ekavica
Veze ti nemaš sa jezikom.

Ali eto nije mi mrsko prijateljski ponoviti onima koji hoće da nauče nešto novo-"posle" je ekavica, a ijekavička varijanta te riječi je "poslije". Mislim, ovo se uči već od prve godine života, ali eto... :-) :)
Post Reply