Novac bio pripremljen? Pa sto ne napravise zgradu?So What! wrote:
I dalje ne vjerujem šta ljudi lupe i ostanu živi. Džaba, slike snimnci od početka radova, ma džabe sve. Samo se ide u krug i ponavlja jedno te isto, da se ne radi.
Što se tiče zgrade, novac je bio pripremljen, al kako to obično biva, stanari (neki, ne svi) bi i nov stan i još novca na to i to stopira sve. Tako da je bolje bilo povezati Južnu longitudinala sa drugom transverzalom i raširiti cestu na onom području, nego čekati rješenje problema oko zgrade
Estetki, onaj dio ostaće ružan i uzak i problematičan, a uz ovakvu vlast mogao bi zadugo tako, ali i dalje glavni problem je ta zgrada.
Zna se da put mora onuda proci nekad. Jel tako? Dakle, nekada ce stanari MORATI iseliti. Zasto se onda ne pravi ta nova zgrada?
Ja da sam stanar, isto tako, NIKADA, ne bih nista potpisao dok ne vidim tu novu zgradu da je nikla sa svog prozora. Naravno da ljudi nemaju povjerenja ni u koga.
Nije problem ona zgrada, nego je problem zgrada koja se mora napraviti. Ne mozes od ljudi ocekivati da ista potpisuju. Neka naprave tu novu zgradu, pa onda fino stanarima stare kazes. Gospodo izvolite u vase nove stanove, tu zgradu rusimo za 30 dana. Hvala i dovidjenja. Pa im fino uzrovis sve okolo kad istekne rok, ako uopste bude neka budala koja ce htjeti ostati u staroj zgradi.
Takodjer, siguran sam da vecina ljudi u onoj zgradi nije nista ulagala posljednjih 4-5 godina, jer i oni sami znaju da ce se ono rusiti. Zauzvrat dobiju nove stanove, u novoj zgradi sa garazom. To pokriva bilo koje ulaganje koje su mogli uraditi.