Ja imam osjecaj da je sad sve stalo samo se osluskuju reakcije, a reakcije bogami nisu nesto plaho afirmativne.
Ja mislim da bi prvi sljedeci korak trebao biti izbor novog predsjednika stranke!
ne daji im ideje ziv bio, jos ce unaprijedit hanku...dustaban wrote:Zna li neko od ovih koji su blizu izvora informacija sta se desaje, ima li kakvih aktivnosti nakon osnutka.
Ja imam osjecaj da je sad sve stalo samo se osluskuju reakcije, a reakcije bogami nisu nesto plaho afirmativne.
Ja mislim da bi prvi sljedeci korak trebao biti izbor novog predsjednika stranke!
djeca dolaze u paketu... mislim kad smo vec izgradili feudalni sistem, trebamo makar bit dosljedniJoseMujica wrote:jok ona...sin je idealan kandidat za prešjednika, a sve po zakonukako ih je krenulo i madner će dići ruku za tu rokadu
na šta spade NVZ
Citam danas Cenicka demantuje price o njenom prikljucenju DF-u.Alfons Kauders wrote:ne daji im ideje ziv bio, jos ce unaprijedit hanku...dustaban wrote:Zna li neko od ovih koji su blizu izvora informacija sta se desaje, ima li kakvih aktivnosti nakon osnutka.
Kim je sexy mačak, dok mi mali Emir ne djeluje tako muževnomadner wrote:Kim valja a Hankin sin ne valja, vi i vasi dupli standardi
Stoji... Nije da je nestrucna zena, naprotiv - ima dosta znanja i gotivim je, ali mimo tih no-shit-sherlock analiza ne znam da iza sebe ima nekih konkretnih rezultata.ultima_palabra wrote:Nije zato, nego zato što je radila za Nikolu Koljevića i SDS općenito.
Najjača mi je ta opsjednutost "stručnošću" Cenićke... šta je to ona uradila, razotkrila Dodikove ekonomske ublehe? Pa to je uradilo bar 100 ljudi na ovom forumu
dustaban wrote:Zna li neko od ovih koji su blizu izvora informacija sta se desaje, ima li kakvih aktivnosti nakon osnutka.
Dakle sada sigurno ima bruku ljudi koji žele da postanu članovi i treba to sve završiti.. imaš kontakt mail na fb stranici, javiš im se i oni ti traže neke podatke, kao što je broj telefona.. A možeš ih nazvati na telefon i tako se prijaviti.Poštovani budući članovi DEMOKRATSKE FRONTE!
Obzirom da je veliko interesovanje za kontakte, počinjemo sa prijavama i evidencijom budućih članova
potezanje stručnosti ili nestručnosti u kontekstu pristupanja stranci je rekao bih sasvim irelevantno. Cenićka ima status (zaslužen ili nezaslužen, opet ponavljam nebitno), odnosno šire mase je prepoznaju kao stručnjaka, ili možda još bolje stručnjaka bez dlake na jeziku, i svakako bi dobrodošla kao neko ko privlači druge, kao neka vrsta dodatnog magneta.Alfons Kauders wrote:Stoji... Nije da je nestrucna zena, naprotiv - ima dosta znanja i gotivim je, ali mimo tih no-shit-sherlock analiza ne znam da iza sebe ima nekih konkretnih rezultata.ultima_palabra wrote:Nije zato, nego zato što je radila za Nikolu Koljevića i SDS općenito.
Najjača mi je ta opsjednutost "stručnošću" Cenićke... šta je to ona uradila, razotkrila Dodikove ekonomske ublehe? Pa to je uradilo bar 100 ljudi na ovom forumu
Alfons Kauders wrote:Stoji... Nije da je nestrucna zena, naprotiv - ima dosta znanja i gotivim je, ali mimo tih no-shit-sherlock analiza ne znam da iza sebe ima nekih konkretnih rezultata.ultima_palabra wrote:Nije zato, nego zato što je radila za Nikolu Koljevića i SDS općenito.
Imas pravo, narod je gotivi i to je dovoljno. Ali posto je svakako rekla da se ne namjerava angazovati, onda je red i potezati strucnost... Dakle osim medijskog eksponiranja i pljuvanja SNSD-a, sta je Cenicka napravila u zadnjih 5 ili vise godina?palermo wrote:potezanje stručnosti ili nestručnosti u kontekstu pristupanja stranci je rekao bih sasvim irelevantno. Cenićka ima status (zaslužen ili nezaslužen, opet ponavljam nebitno), odnosno šire mase je prepoznaju kao stručnjaka, ili možda još bolje stručnjaka bez dlake na jeziku, i svakako bi dobrodošla kao neko ko privlači druge, kao neka vrsta dodatnog magneta.Alfons Kauders wrote:Stoji... Nije da je nestrucna zena, naprotiv - ima dosta znanja i gotivim je, ali mimo tih no-shit-sherlock analiza ne znam da iza sebe ima nekih konkretnih rezultata.ultima_palabra wrote:Nije zato, nego zato što je radila za Nikolu Koljevića i SDS općenito.
Al čini mi se da i njoj godi (kao i mnogima na ovom forumu, uključujući i mene samoga) status slobodnjaka, kritičara koji je unaprijed oslobođen bilokakve odgovornosti. Vjerovatno i dovoljno dobro plaćenog.
ja i? ako je toliki maher kao sto se prica, zar je ne treba privuci sebi umjesto ovih "strucnjaka"?JoseMujica wrote:i bila dio vladajućeg establišmenta Šumske dok je isti nije provario i isro na FTV u ruke novinarćićima željnim opozicionara iz PC-a
Ma kod nas mediji svojom lijenošću stvaraju neke toteme... pa je tako Tunjo Veliki bog za sve društvene nauke, Cenićka za ekonomiju, Salkin mali za kompjutere... jebo te, kod nas su i Duljko Hasić i Igor Gavran ekonomski stručnjaciAlfons Kauders wrote:Stoji... Nije da je nestrucna zena, naprotiv - ima dosta znanja i gotivim je, ali mimo tih no-shit-sherlock analiza ne znam da iza sebe ima nekih konkretnih rezultata.ultima_palabra wrote:Nije zato, nego zato što je radila za Nikolu Koljevića i SDS općenito.
Fakat, mediji bezze prave svete krave od sasvim prosjecnih ili ispodprosjecnih likova. Duljko ekonomski strucnjak, haman u rangu s Galijasevicem.ultima_palabra wrote:Ma kod nas mediji svojom lijenošću stvaraju neke toteme... pa je tako Tunjo Veliki bog za sve društvene nauke, Cenićka za ekonomiju, Salkin mali za kompjutere... jebo te, kod nas su i Duljko Hasić i Igor Gavran ekonomski stručnjaciAlfons Kauders wrote:Stoji... Nije da je nestrucna zena, naprotiv - ima dosta znanja i gotivim je, ali mimo tih no-shit-sherlock analiza ne znam da iza sebe ima nekih konkretnih rezultata.ultima_palabra wrote:Nije zato, nego zato što je radila za Nikolu Koljevića i SDS općenito.
Nije problem ona kao ona... svakako da treba tražiti normalne ljude po PC-u, ali ne treba sad roniti neke krokodilske suze zbog nje.
evo šta bi ti experti McKinseya rekli: da je problem way we do things around hereBodkin wrote:ne treba traziti normalne nego upravo strucne ljude. mislim shvatam ja da su stranka takve da je prava rijetkost imati normalne ali puno bi bolje bilo da zeljko nadje nekoga ko ce u roku od 3-5 godina rijesiti problem grasa i ostaviti donekle samoodrzivu firmu. koliko su para do sad slupali u gras mogli su platiti McKinsey da ih posavjetuje
ista stvar i sa zeljeznicama
JoseMujica wrote:evo šta bi ti experti McKinseya rekli: da je problem way we do things around hereBodkin wrote:ne treba traziti normalne nego upravo strucne ljude. mislim shvatam ja da su stranka takve da je prava rijetkost imati normalne ali puno bi bolje bilo da zeljko nadje nekoga ko ce u roku od 3-5 godina rijesiti problem grasa i ostaviti donekle samoodrzivu firmu. koliko su para do sad slupali u gras mogli su platiti McKinsey da ih posavjetuje
Ma svaki dipl.ecc bi ti znao srediti stanje u GRAS-u... problem je famozna "politička volja", odnosno nespremnost da se uđe u sukob sa nehljebima prikačenim na državnu sisu. Tu onda i neki odličan stručnjak koji bi naivno ušao u projekat brzo diže ruke... pitanje je i sigurnosti jebiga.Bodkin wrote:ne treba traziti normalne nego upravo strucne ljude. mislim shvatam ja da su stranka takve da je prava rijetkost imati normalne ali puno bi bolje bilo da zeljko nadje nekoga ko ce u roku od 3-5 godina rijesiti problem grasa i ostaviti donekle samoodrzivu firmu. koliko su para do sad slupali u gras mogli su platiti McKinsey da ih posavjetuje
ne bih rekao. mislim znao bi krenuti ali to je firma kojoj treba dugorocan plan jer su 100 miliona u dubiozi. zato sam i rekao, plati prave konsultante i probaj ako vec ne mozes u stranku dovesti neke domace profesionalce.ultima_palabra wrote:Ma svaki dipl.ecc bi ti znao srediti stanje u GRAS-u... problem je famozna "politička volja", odnosno nespremnost da se uđe u sukob sa nehljebima prikačenim na državnu sisu. Tu onda i neki odličan stručnjak koji bi naivno ušao u projekat brzo diže ruke... pitanje je i sigurnosti jebiga.Bodkin wrote:ne treba traziti normalne nego upravo strucne ljude. mislim shvatam ja da su stranka takve da je prava rijetkost imati normalne ali puno bi bolje bilo da zeljko nadje nekoga ko ce u roku od 3-5 godina rijesiti problem grasa i ostaviti donekle samoodrzivu firmu. koliko su para do sad slupali u gras mogli su platiti McKinsey da ih posavjetuje
Za takve stvari bih ja samo strance dovodio... ali one koji nemaju nikakve veze sa Bosnom, ne ove OHR/USAID "eksperte" koji su već naučili na IMT sistem.