POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
-
olovkaolovka
#2676 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ukupno 14. bodova se moglo osvojiti, ali ni to pored VSS i nezaposlenosti nije bilo dovoljno za prolaz.
-
nana222
#2677 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa ako je bilo 14 max kako onda nisu primljeni kandidati? 
-
nana222
#2678 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa ko je onda primljen ako ovi sa 14 bod nisu?olovkaolovka wrote:Ukupno 14. bodova se moglo osvojiti, ali ni to pored VSS i nezaposlenosti nije bilo dovoljno za prolaz.
-
olovkaolovka
#2679 Re: POsao-Popis stanovnistva
Zavisi kako su se izjasnili. Znam pet kanidata, pored mene, koji smo imali 14 bodova i nismo prosli. Koji kriterijum za izbor im je bio ne znam.
-
nana222
#2680 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kako mislis da zavisi od toga kako su se izjasnili?!olovkaolovka wrote:Zavisi kako su se izjasnili. Znam pet kanidata, pored mene, koji smo imali 14 bodova i nismo prosli. Koji kriterijum za izbor im je bio ne znam.
-
olovkaolovka
#2681 Re: POsao-Popis stanovnistva
Izvini, zivimo li mi u istoj drzavi?
Izjasniti se, kao sinonim za svrstati se kao ovce u grupe pod nazivom tri konstitutivna naroda ili u red ostalih s jedne strane ili pak imati dobro poznanstvo s druge strane.
I prije rezultata su se znali rezultati, samo se zavaravamo s ovim. A o tome koliko je sve transparentno govori cinjenica da ne postoji lista primljenih, vec rezultati se saznaju kako se saznaju vec.
Izjasniti se, kao sinonim za svrstati se kao ovce u grupe pod nazivom tri konstitutivna naroda ili u red ostalih s jedne strane ili pak imati dobro poznanstvo s druge strane.
I prije rezultata su se znali rezultati, samo se zavaravamo s ovim. A o tome koliko je sve transparentno govori cinjenica da ne postoji lista primljenih, vec rezultati se saznaju kako se saznaju vec.
-
nana222
#2682 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ma da ...olovkaolovka wrote:Izvini, zivimo li mi u istoj drzavi?
- Đulbešećer
#2683 Re: POsao-Popis stanovnistva
9 bodova iz testa je bilo potrebno za prolaz i baš je glupo što nisu naveli koliko se bodova dobilo iz testa, a koliko iz ostalih kategorija. Pored MA ja nisam imala ni na šta drugo dobiti bodove. Kako god, drago mi je da nisam primljena. Nakon testiranja, sve mi se zgadilo, fuj!
Btw, imala sam 11 bodova.
Čestitam i sretno svima koji su primljeni bez štele. Dao Bog da vam uredno bude plaćano.

Btw, imala sam 11 bodova.
Čestitam i sretno svima koji su primljeni bez štele. Dao Bog da vam uredno bude plaćano.
- insaneinthebrain
#2684 Re: POsao-Popis stanovnistva
legle pare i na moj račun

- i_ja_na_forumu
#2685 Re: POsao-Popis stanovnistva
insaneinthebrain wrote:legle pare i na moj račun![]()
-
olovkaolovka
#2686 Re: POsao-Popis stanovnistva
9 je bilo potrebno za prolaz, a 14 bodova koliko je max. nosio test nije bilo dovoljno da se zadovolji konkurs.
Svaka nam cast, jos jednom smo dokazali gdje smo i sta smo.
Ako se ovakve igrice igraju na obicom konkursu za obradu podataka, koji je vise fizicki nego intelektualni posao, mogu misliti sta se desava sa drzavnom sluzbom.
Mozemo se zavaravati i jedni druge uvjeravati vodjeni devizom da vise puta ponovljena laz postaje istina, ali niko bez stele nije mogao da bude izabran ili je ostalo upraznjeno jedno mjesto za bas jednog kandidata te nacionalnosti pa je bas on "uletio".
Sretno nam u novom ljetu, ako je suditi po ovom koje je na izmaku, ne pise nam se nista dobro.
Ako se ovakve igrice igraju na obicom konkursu za obradu podataka, koji je vise fizicki nego intelektualni posao, mogu misliti sta se desava sa drzavnom sluzbom.
Mozemo se zavaravati i jedni druge uvjeravati vodjeni devizom da vise puta ponovljena laz postaje istina, ali niko bez stele nije mogao da bude izabran ili je ostalo upraznjeno jedno mjesto za bas jednog kandidata te nacionalnosti pa je bas on "uletio".
Sretno nam u novom ljetu, ako je suditi po ovom koje je na izmaku, ne pise nam se nista dobro.
-
dokholidej80
#2687 Re: POsao-Popis stanovnistva
Naravno da je sve nastimano,samo mi nije jasno zasto sam se prijavio kad to vec odavno znam.A njima to bas i treba,raja konkurise i sve je legalno,sve je po zakonu a u stvari sve je cist lopovluk. Imao sam 13 bodova a na ono famozno pitanje o kazaljkama sam odg 22,ono njihovo sam prekrizio.
-
Umalo popisivac
#2688 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ajde da ti ne kazem sta. Kako mozes tako optuzivati sve ljude sto su upali za stelu? Sigurano ih je bilo da su upadali, al boga mi upadali su i na popis isto tako kao na kraju krajeva na mnoge poslove ako ne i vecinu poslova u BiH. Naravno, kad se dobije posao i kad odgovara svako suti i boli ga neka stvar, a kad ne dobije onda je naravno druga prica. Jesi tako govorila i za one sto nisu dobili posao kao popisivaci? Ja taj posao nisam dobio pa sam se pomirio i krivio sebe zbog jednog i pol boda (ili mozda dva) iako su sigurno upali oni koji su imali manje bodova od mene. Isto tako bodavi nisu bili izvjeseni, al u ovom slucaju cak ni onima sto nisu upali.olovkaolovka wrote:9 je bilo potrebno za prolaz, a 14 bodova koliko je max. nosio test nije bilo dovoljno da se zadovolji konkurs.
Neki su ljudi ovdje, na ovoj temi pisali kako su neki popisivaci dobili posao i dobijali krugove. I niko se nije uzrujavao! Ja stelu nikakvu nisam imao, to znam, pa kako kome drago. Sasvim slucajno sam saznao za ovo. Je l neko drugi? Vrlo lako da ih je bilo. Al kao sto rekoh bilo ih je i na popisu!
ako nista drugo morali su bar zadovoljiti tu nacionalnu strukturu
Ja sam iz svog iskustva s popisom odmah rekao da ce sitnice odlucivati. A nacionalna struktura je naravno najbitnija.
- SAID5
#2689 Re: POsao-Popis stanovnistva
Da li je leglo kome u novom sarajevu?
-
smucek
#2690 Re: POsao-Popis stanovnistva
Leglo leglo 
-
Umalo popisivac
#2691 Re: POsao-Popis stanovnistva
A ovo za obuku? Kad cemo dobiti tih sugavih 25 maraka? Za to cemo valjda morati cekati godinu dana.
- insaneinthebrain
#2692 Re: POsao-Popis stanovnistva
mene bi bilo stid i pitati tako nesto 
-
nana222
#2693 Re: POsao-Popis stanovnistva
14 bodova na testu i naravno nisam prosla...nezaposlena, apsolvent!
ako je bila pripadnost najvaznija , ne znam kako sam se trebala izjasniti da bih dobila posao!!? 
-
Umalo popisivac
#2694 Re: POsao-Popis stanovnistva
Zato sto je 25 maraka ili zato sto uopce pitam?insaneinthebrain wrote:mene bi bilo stid i pitati tako nesto
-
Umalo popisivac
#2695 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ja imam visu, pa je mozda i to pomoglo pri bodovanju, a isto sam apsolvent.nana222 wrote:14 bodova na testu i naravno nisam prosla...nezaposlena, apsolvent!ako je bila pripadnost najvaznija , ne znam kako sam se trebala izjasniti da bih dobila posao!!?
Pripadnost je bitna, al ti se izjasni onako kako se i inace smatras.
Za svaki narod imaju kvote po popisu iz '91. Po tom je najlakse upasti kao Srbin iz jednostavnog razloga sto ih je prije u Sarajevu bilo jako puno (pa im pripada i puno kvota) a danas ih je malo pa je konkurencija mala a kao sto rekoh puno mjesta im pripada. I kod "ostalih" je mala konkurencija. Kod Hrvata je isto mala konkurencija, ali Hrvati imaju i malo rezerviranih mjesta jer ih u Sarajevu 1991 nije zivjelo ni blizu kao Srba i Bosnjaka. Za Bosnjake je rezervirano najvise kvota, al je i konkurencija najveca jer Bosnjaka, ocito, ima najvise u Sarajevu.
U drugim gradovima situacija je naravno drugacija.
-
nana222
#2696 Re: POsao-Popis stanovnistva
hehhehe ako je tako onda mi ni ta nacionalna pripadnost nije bas pomogla bez obzira sto kazes da je bilo najlakse tako upasti...Umalo popisivac wrote:Ja imam visu, pa je mozda i to pomoglo pri bodovanju, a isto sam apsolvent.nana222 wrote:14 bodova na testu i naravno nisam prosla...nezaposlena, apsolvent!ako je bila pripadnost najvaznija , ne znam kako sam se trebala izjasniti da bih dobila posao!!?
I naravno nezaposlen.
![]()
Pripadnost je bitna, al ti se izjasni onako kako se i inace smatras.
Za svaki narod imaju kvote po popisu iz '91. Po tom je najlakse upasti kao Srbin iz jednostavnog razloga sto ih je prije u Sarajevu bilo jako puno (pa im pripada i puno kvota) a danas ih je malo pa je konkurencija mala a kao sto rekoh puno mjesta im pripada. I kod "ostalih" je mala konkurencija. Kod Hrvata je isto mala konkurencija, ali Hrvati imaju i malo rezerviranih mjesta jer ih u Sarajevu 1991 nije zivjelo ni blizu kao Srba i Bosnjaka. Za Bosnjake je rezervirano najvise kvota, al je i konkurencija najveca jer Bosnjaka, ocito, ima najvise u Sarajevu.
U drugim gradovima situacija je naravno drugacija.
- insaneinthebrain
#2697 Re: POsao-Popis stanovnistva
zbog 25 KM. bolje zaboravi na njih, pa kad nekad u skoroj buducnosti slucajno pogledas stanje da se iznenadisUmalo popisivac wrote:Zato sto je 25 maraka ili zato sto uopce pitam?insaneinthebrain wrote:mene bi bilo stid i pitati tako nesto
-
Umalo popisivac
#2698 Re: POsao-Popis stanovnistva
Eh, bas ce me obradovati.insaneinthebrain wrote:zbog 25 KM. bolje zaboravi na njih, pa kad nekad u skoroj buducnosti slucajno pogledas stanje da se iznenadisUmalo popisivac wrote:Zato sto je 25 maraka ili zato sto uopce pitam?insaneinthebrain wrote:mene bi bilo stid i pitati tako nesto
- azurna_obala
#2699 Re: POsao-Popis stanovnistva
I ko su ''odabrani'' za unos i obradu podataka? Kojim metodama su se poslužili da impresioniraju dragu komisiju koja je birala kandidate?
Hvala
Hvala
-
dokholidej80
#2700 Re: POsao-Popis stanovnistva
pa to su izgleda fantomi nigdje ih nemaazurna_obala wrote:I ko su ''odabrani'' za unos i obradu podataka? Kojim metodama su se poslužili da impresioniraju dragu komisiju koja je birala kandidate?
Hvala