ništa od bačve, pošto si dao glup odgovor, ali i netačan odgovor...po čemu je Evropa najbitnija, osim gluposti koje ste već nabacali u prethodnim postovima?Golf 6 80 KS wrote: zadnjih 10 godina je Golf na PRVOM mjestu po prodaju po modelima, u Evropi, koja je jedina referentna
Novi Golf 7 dolazi u septembru
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#2676 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
-
condy
#2677 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Zašto onda svi autori auto testova, i naši i strani, za Golf 7 kažu da je na prvi pogled isti Golfu 6, ali kad ga malo bolje upoznaju, probaju, shvate da je to sasvim drugo auto. Ti misliš da je to baš slučajno ili ima neki razlog koji ti ne možeš razumjeti u ovom trenutku jer ne voziš niti jedno od tih vozila ?swatch wrote:
Za razliku od Golfa 7 i Golfa 6 koji lice jaje jajetu, Focus MK2.5 i Focus MK3 skroz razliciti. Uz Golfa ti trebaju dostaviti i posebnu knjizicu gdje ce ti reci kako ces nekome objasniti razliku izmedju 6tice i 7mice.
-
swatch
#2678 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Nista nisi tacno naveo, rekao sam B-Max, a ne C-Max. Osim toga tu je novi Mondeo odnosno Fusion (jedan model dva imena, zato sam stavio / u inicijalnom postu.) Focus je predstavljen krajem godine, a ST verzija predstavljena u ovoj godini. Fiesta ST nedavno predstavljena, Kuga takodje.condy wrote:http://www.novavozila.ba/web/oglas.aspx ... 605bcc612fswatch wrote:Novi Modeo/Fusion, nova Kuga, Fiesta ST, Focus ST, Tranzit, Tourneo i malo ranije predstavljeni Focus. Da u pravu si Ford nista nije predstavio!condy wrote:Svi nešto žele da se izdvajaju iz mase, pa počnu priču kako Golf za njih i nije neko auto. Da oni kupuju novo, a posebno polovno, auto u tom cjenovnom rangu, sigurno bi kupili Golfa prije bilo kojeg Focusa. To su dvostruki aršini jer jedno se priča a drugo se radi. Focus nije loše auto, ali daleko su oni još od bilo koje ozbiljne konkurencije Golfu.
Bio sam na sajmu vozila u Beogradu prije pola mjeseca, i nisam ništa novo vidio među Fordovim vozilima. Za razliku od njih, njemačka vozila, su imali toliko toga novog da punude, novi Golf, nova Octavia, novo vozilo Rapid, nova Seat vozila, novi Audi A3...šta je novo ponudio Ford ? Nije ponudio ništa, niti jedan novi model.![]()
Tek, kada odeš na neki veći sajam automobila, vidiš koliko njemačka vozila nude više....
http://www.novavozila.ba/web/oglas.aspx ... a06b93a009
http://www.novavozila.ba/web/oglas.aspx ... e84d39e397
Mondeo, Focus, Fusion, nisu novi modeli koji su se tek pojavili na tržištu. To su vozila, koja već neko vrijeme se nalaze na tržištu i prodaju.
Po tvojoj logici prethodna Octavija ili Golf 6 su novi modeli.
Novi model auta na tržištu, podrazumjeva auto koje je nedavno krenulo u prodaju, znači ove godine ili krajem prošle. Sve drugo nije novi model u tehnološkom smislu ako je već na tržištu par godina.
-
Golf 6 80 KS
#2679 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
jer je kolijevka civlizacije, jer je CENTAR svijeta, jer je majka i otac auto-industrije i tehnologije, kao što je na primjer za kompjutere i programe USAjohntra wrote:ništa od bačve, pošto si dao glup odgovor, ali i netačan odgovor...po čemu je Evropa najbitnija, osim gluposti koje ste već nabacali u prethodnim postovima?Golf 6 80 KS wrote: zadnjih 10 godina je Golf na PRVOM mjestu po prodaju po modelima, u Evropi, koja je jedina referentna
dovoljno je reći
Rols Rojs, Ferari, Lambo, Porše.......amerkinaci, kinezi, crnci, marsovci mogu samo ustat i poklonit se
- johntra
#2680 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
ja sam tražio neki smislen odgovor, a ne priču čija je čuna veća...opet te pitam, po čemu je to Evropa najbitnija? po parama, jer znamo da nije...po pameti, jer znamo da nije...po čemu? smislen odgovor molim...
-
Golf 6 80 KS
#2681 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
jer je kolijevka civlizacije, jer je CENTAR svijeta, jer je majka i otac auto-industrije i tehnologije, kao što je na primjer za kompjutere i programe USAjohntra wrote:ja sam tražio neki smislen odgovor, a ne priču čija je čuna veća...opet te pitam, po čemu je to Evropa najbitnija? po parama, jer znamo da nije...po pameti, jer znamo da nije...po čemu? smislen odgovor molim...
dovoljno je reći
Rols Rojs, Ferari, Lambo, Porše.......ameraknci, kinezi, arapi, crnci, marsovci, kurci-palci
mogu samo ustat i poklonit se
-
swatch
#2682 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Legeno ti neces reci covjeku koji se vozi cestom da stane da ti pogledas da li je G6 ili G7 u pitanju. Novi model sa kilometarske udaljenosti se treba prepoznati, a ne da ti neko stane da bi ti mogao malo baciti oko u unutrasnjost. Igrom slucaja sam vozio i G4 i G5 i G6 a vozio sam i Focusa MK1 i MK2 a vozio se i u verziji MK2.5 i MK3.condy wrote:Zašto onda svi autori auto testova, i naši i strani, za Golf 7 kažu da je na prvi pogled isti Golfu 6, ali kad ga malo bolje upoznaju, probaju, shvate da je to sasvim drugo auto. Ti misliš da je to baš slučajno ili ima neki razlog koji ti ne možeš razumjeti u ovom trenutku jer ne voziš niti jedno od tih vozila ?swatch wrote:
Za razliku od Golfa 7 i Golfa 6 koji lice jaje jajetu, Focus MK2.5 i Focus MK3 skroz razliciti. Uz Golfa ti trebaju dostaviti i posebnu knjizicu gdje ce ti reci kako ces nekome objasniti razliku izmedju 6tice i 7mice.
- johntra
#2683 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
halo, bivši vlasniku Tipa...dajem ti posljednju šansu da ne ispadneš glup i da ti se ljudi ovdje smiju, ili sve lako možemo prebaciti na šalu i glupost...po čemu je Evropa u prednosti, u odnosu na ostatak svijeta? barem po pitanju automobila...je li to znači da su BMW, Mercedes, Audi i ostali, koji prodaju više auta van Evrope, smeće i da nisu kvalitetom isti modeli koji se prave za Evropu? jer to vi želite dokazati vašom stupidnom logikom...
-
tintilinic
#2684 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
To reče čovjek koji nije dalje od Zenice makao.Golf 6 80 KS wrote:jer je kolijevka civlizacije, jer je CENTAR svijeta, jer je majka i otac auto-industrije i tehnologije, kao što je na primjer za kompjutere i programe USAjohntra wrote:ja sam tražio neki smislen odgovor, a ne priču čija je čuna veća...opet te pitam, po čemu je to Evropa najbitnija? po parama, jer znamo da nije...po pameti, jer znamo da nije...po čemu? smislen odgovor molim...
dovoljno je reći
Rols Rojs, Ferari, Lambo, Porše.......ameraknci, kinezi, arapi, crnci, marsovci, kurci-palci
mogu samo ustat i poklonit se
Zato mu je Evropa centar.....
I Avaz najviša zgrada u Evropi
-
condy
#2685 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Nigdje veze.swatch wrote:
Nista nisi tacno naveo, rekao sam B-Max, a ne C-Max. Osim toga tu je novi Mondeo odnosno Fusion (jedan model dva imena, zato sam stavio / u inicijalnom postu.) Focus je predstavljen krajem godine, a ST verzija predstavljena u ovoj godini. Fiesta ST nedavno predstavljena, Kuga takodje.
Ekipa jutarnjeg lista je 28.02.2011. godine napisala članak o novom Focusu, a ti tvrdiš da je novi focus predstavljen krajem godine
http://autoklub.jutarnji.hr/ford-focus- ... --/928387/
-
swatch
#2686 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Do mene je nisam ti dobro naveo, elektricni Focus MK3 je predstavljen krajem 2012te.condy wrote:Nigdje veze.swatch wrote:
Nista nisi tacno naveo, rekao sam B-Max, a ne C-Max. Osim toga tu je novi Mondeo odnosno Fusion (jedan model dva imena, zato sam stavio / u inicijalnom postu.) Focus je predstavljen krajem godine, a ST verzija predstavljena u ovoj godini. Fiesta ST nedavno predstavljena, Kuga takodje.
Ekipa jutarnjeg lista je 28.02.2011. godine napisala članak o novom Focusu, a ti tvrdiš da je novi focus predstavljen krajem godine![]()
http://autoklub.jutarnji.hr/ford-focus- ... --/928387/
-
Golf 6 80 KS
#2687 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
jadničejohntra wrote:halo, bivši vlasniku Tipa...dajem ti posljednju šansu da ne ispadneš glup i da ti se ljudi ovdje smiju, ili sve lako možemo prebaciti na šalu i glupost...po čemu je Evropa u prednosti, u odnosu na ostatak svijeta? barem po pitanju automobila...je li to znači da su BMW, Mercedes, Audi i ostali, koji prodaju više auta van Evrope, smeće i da nisu kvalitetom isti modeli koji se prave za Evropu? jer to vi želite dokazati vašom stupidnom logikom...
hoće li o Guči, Armani, Versači.....cipelama, parfemima, odjelima, haljinama.... biti referentan jedan Milano, Paris, London
ili japanci, amerikanci, crnci, arapi, kinezi, marsovci, kurci palci
- sema911s
#2688 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
johntra wrote:ja sam tražio neki smislen odgovor, a ne priču čija je čuna veća...opet te pitam, po čemu je to Evropa najbitnija? po parama, jer znamo da nije...po pameti, jer znamo da nije...po čemu? smislen odgovor molim...
posto si ti vako malo naucen,.
zbog te evrope kinezi arapi crkavase i pravise, svilu, pamuk, droge, cajeve, cilime, zacine,. da nebi evrope nebi postojali jer sa trgovinom dodjose na mapu, da nebi evrope nebi bilo Usa, canade, australije ovakve kaku znamo( jos bi domorodci lovili bizone, bacali bumerang, jahali deve),. zbog evropskog hira strada koliko miliona ljudi spocetka 20stoljeca,. gdje to arapi (do prije pojave kineza) prodavase naftu, gdje su najbolje najstarije skole(da nije u abudabi, il dohi) ko napravi taj prvi auto (da nije kakav smedji, cupavi arap),.
u cijim bankama ti isti arapi drze pare,. na cijim univerzitetima se ti indici obrazovase,.
evo ko ja neki poznavalac auta pa mi reci jedno auto iz arabije, autralije, juzen amerike, indije da nije neka kopija evropskog il japanskog modela,.
il nesto sto nema korijene u evropi i nije nastalo zbog evrope
- johntra
#2689 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
i dalje pričaš o stvarima koje su totalno nebitne za ovu temu, a upecao si se na lika koji sad spominje parfeme i gaće, a kako je krenuo doći će i do crvenih fenjera u Amsterdamu...
nego, ja ponovo pitam, kakve veze ima Evropa sa tim, što Golf nije prvi na svijetu po prodaji automobila? da li se i ti slažeš sa tvrdnjom da su svi ostali glupi, a da samo Evropljani znaju šta valja? jer, iz ovog tvog posta mi se tako čini...
btw, na bilo koje tlo na koji je neki Evropljanin stupio za vrijeme osvajanja, zatekao je neki vid civilizacije, tako da tvoja tvdrnja ne stoji...ali ne želim se raspravljati o stvarima koje nemaju veze sa tim zašto Golf nije najprodavanije auto na svijetu...
nego, ja ponovo pitam, kakve veze ima Evropa sa tim, što Golf nije prvi na svijetu po prodaji automobila? da li se i ti slažeš sa tvrdnjom da su svi ostali glupi, a da samo Evropljani znaju šta valja? jer, iz ovog tvog posta mi se tako čini...
btw, na bilo koje tlo na koji je neki Evropljanin stupio za vrijeme osvajanja, zatekao je neki vid civilizacije, tako da tvoja tvdrnja ne stoji...ali ne želim se raspravljati o stvarima koje nemaju veze sa tim zašto Golf nije najprodavanije auto na svijetu...
- sema911s
#2690 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
pa jbga gorih govana od evropljana nije bilo nit ce bit,. jesul ostali glupi jbga do njih je svi oni se hoce da prilagode evropskom trzistu jer kako ti pametniji kazu da su evropljani najkriticniji, najvise traze, a najmanje hoce da plate hoce najbolju robu,,.,(amerikancima je vazno da auto ima v8, i drzac za casu, arapi da je auto unikatno po necem, kinezi samo daj, japanci daj da je sto tehnoloski naprednije nek ide na android, rusi nek moze kocit),.,
vidi amerikanaca poludjeli za evropskim isprdkom fiata 500, pa onda za focusom koji je kod nas prosjek,. a onda pogeldas meni drage japanske proizvodjace ,. subaru zamalo unisti imprezu radi evropljana,.
vidi amerikanaca poludjeli za evropskim isprdkom fiata 500, pa onda za focusom koji je kod nas prosjek,. a onda pogeldas meni drage japanske proizvodjace ,. subaru zamalo unisti imprezu radi evropljana,.
- golfiista
#2691 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
U tome je fora. Evolucija. Zato je Golf to sto jeste. Traje i traje. Ostali bljesnu na nebu na tren i odmah se ugase. Bravo nadosao si.swatch wrote:Legeno ti neces reci covjeku koji se vozi cestom da stane da ti pogledas da li je G6 ili G7 u pitanju. Novi model sa kilometarske udaljenosti se treba prepoznati, a ne da ti neko stane da bi ti mogao malo baciti oko u unutrasnjost. Igrom slucaja sam vozio i G4 i G5 i G6 a vozio sam i Focusa MK1 i MK2 a vozio se i u verziji MK2.5 i MK3.condy wrote:Zašto onda svi autori auto testova, i naši i strani, za Golf 7 kažu da je na prvi pogled isti Golfu 6, ali kad ga malo bolje upoznaju, probaju, shvate da je to sasvim drugo auto. Ti misliš da je to baš slučajno ili ima neki razlog koji ti ne možeš razumjeti u ovom trenutku jer ne voziš niti jedno od tih vozila ?swatch wrote:
-
citroen xm
#2692 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ograničeni, da ti pojasnim neke stvari.Golf 6 80 KS wrote: kao prvo nepismeni, xm nije uopšte klasa golfa da bi se poredili, a ako već hoćeš vidi na tržištu polovnih, gdje ćeš dobiti za isto godište više za dvojku golfa nego za to tvoje sranje, ako se uopšte nađe koji glupan da kupi tu kantu![]()
drugo, poredi sa pripadajućom klasom...Pasatom
treće, i u americi je golf skuplji od konkurencije, tako da je isti slučaj i tamo kao i ovdje, fukara koja gleda cijenu će rađe kupiti usranu tojotu ili fokus sa više opreme za istu cijenu, ili za nižu cijenu sa isto opreme
fukarama je velika marka ko kuća, taj ne bi doplatio ni za metalik boju, a kamoli klimu, podizače, da ne govorim o luksuzijama praking senzorima, koži, lau felgama itd.
uvjek je bilo: nisam dovoljno bogat da bi kupovao nekvalitetne stvari
Nisam ja upleo XM-a u priču već ti na osnovu mog nika pokušavši da me ismiješ. E pa malo si se zajebo. Ja nisam rekao da je XM bolji od trenutnog Golfa već od svega što VW trenutno nudi i nudio je kroz istoriju. XM je autina. I da, nije ista klasa kao Golf, ali znalče nije ni klasa Pasata već još jedna više samo što VW nije imao predstavnika u toj klasi tada pa je tebi Pasat vrh vrhova. Ne bih dalje o XM-u jer veze sa životom nemaš.
Niti su švabe izumile motor, niti su najbolji u auto industriji. Da im nije francuza nebi nikada napravili auto jer je konstruktor prvog motora Francuz, a takođe da nije francuza još bi se vi kotrljali na dvotaktnim motorima. Pa ni bubu ne bi imali da niste maznuli projekat od Tatre koja gle čuda opet nije njemačka firma. Imaš li šta dodati?
Pošto svi luzeri kupuju Ford i Tojotu, a samo bogataši istančanog ukusa kupuju premium Golf pitam se odakle toliko bogataša. Uporedi mi stručnjače cijene polovnih i novih auta kada je Golf u pitanju i njegova konkurencija. Da vidimo koliko to drži cijenu taj famozni VW. Kad se vodiš tim starim frazama: nisam dovoljno bogat.... Pa što kupi Gofa koji se stalno kvari. Nešto nisam čuo za probleme sa diodama na Fokusu i konkurenciji. Nisam čuo ni da fukara koja vozi Fokusa mijenja ulje u svojoj garaži i sipa najjeftinije na tržištu pa ga mijenja svake dvije godine dok ti koji nisi fukara radiš to. Malo nelogično frajeru, ha.
I pošto vidim da se brukaš od posta do posta da te pitam još kakve veze smrdljivi Golf ima sa Rols Rojsom, Ferarijem, Lambom... Kakve ima veze Golf sa modom, dizajnom i italijanskom umjetnošću kada je sterilan da sterilniji ne može biti?
Objasni neke stvari ovoj fukari, ti prefinjeni bogatunu koji se rasipaš parama pa kupuješ samo skupe golfove sa osnovnim motorima, opremom i koji trpaš najjeftinija ulja u svojoj garaži da ne bi dao cenera za zamjenu.
- drugtito2011
#2693 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Da sve ne odu na pogrešnu stranu, evo ti par informacija:sema911s wrote:johntra wrote:ja sam tražio neki smislen odgovor, a ne priču čija je čuna veća...opet te pitam, po čemu je to Evropa najbitnija? po parama, jer znamo da nije...po pameti, jer znamo da nije...po čemu? smislen odgovor molim...
posto si ti vako malo naucen,.
zbog te evrope kinezi arapi crkavase i pravise, svilu, pamuk, droge, cajeve, cilime, zacine,. da nebi evrope nebi postojali jer sa trgovinom dodjose na mapu, da nebi evrope nebi bilo Usa, canade, australije ovakve kaku znamo( jos bi domorodci lovili bizone, bacali bumerang, jahali deve),. zbog evropskog hira strada koliko miliona ljudi spocetka 20stoljeca,. gdje to arapi (do prije pojave kineza) prodavase naftu, gdje su najbolje najstarije skole(da nije u abudabi, il dohi) ko napravi taj prvi auto (da nije kakav smedji, cupavi arap),.
u cijim bankama ti isti arapi drze pare,. na cijim univerzitetima se ti indici obrazovase,.
evo ko ja neki poznavalac auta pa mi reci jedno auto iz arabije, autralije, juzen amerike, indije da nije neka kopija evropskog il japanskog modela,.
il nesto sto nema korijene u evropi i nije nastalo zbog evrope
Arapi: prvi univerzitet, prve bibiloteke sa desetinama hiljada knjiga ,(prvu evropsku biblioteku sagradili u Bilbau, pa veliki evropski naučnici dolazili i prepisivali ono što su arapski naučnici napisali, čak i dobar dio predstavili kao svoje radove). Sva što se zna o staroj Grčkoj su prepisali arapski stručnjaci i tako sačuvali, itd....toliko o Evropi. Verovatno znaš odakle potiču brojevi koje čitav svijet koristi.
Osvrni se malo oko se pa pogledaj na čemu je Evropa izgradjena - na pljački, tih ljudi koje i nazivaš zaostalim, jer neznaš ništa o njihovoj kulturi i tradiciji. Možda su po tebi Evropljani bili iznad Egipćana?
Gdje god su došli, Evropljani su prvo uništavali, pa zbog toga ti danas poznaješ US ovakvu kakva jest (srediili Indijance), Australiju (sredili Aboridžane), pokušali su i crnce u Africi, srećom nisu uspjeli...
Do Kine su došli, ali nisu ušli. Ti Kinezi, imaju dužu tradiciju od Evrope, i nije Kina samo čaj i svila. Kina je puno više, samo što ti nažalost neznaš. Proguglaj malo o kulturi Kine i njenim dinastijama. A danas bi dični Evropljani guzice dali da mogu ući na kinesko tržište. Što li, superiorni daju guze zaostalima?
Zato, prije nego počneš pričati o Evropljanima kao superioronoj rasi (oprosti ako sam pogrešno razumio tvoj post) zapitaj se da li je ijedan stanovnik gore navedih zemalja došao bilo gdje u Evropu i pljačkao, kao što su to radili ponosi evropljani.
I na kraju, da ni smedji čupavi Arapi (tvoj izraz) ne drže pare u američkim i inim bankama, pitanje je šta bi ameri i ostali bez tih para, jer je puno para je u igri.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2694 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Jedva jedan nijemacGolf 6 80 KS wrote: jer je kolijevka civlizacije, jer je CENTAR svijeta, jer je majka i otac auto-industrije i tehnologije, kao što je na primjer za kompjutere i programe USA
dovoljno je reći
Rols Rojs, Ferari, Lambo, Porše.......amerkinaci, kinezi, crnci, marsovci mogu samo ustat i poklonit se
Sada nema nijedan. Dobro je napredujemo.Golf 6 80 KS wrote: jadniče
hoće li o Guči, Armani, Versači.....cipelama, parfemima, odjelima, haljinama.... biti referentan jedan Milano, Paris, London
ili japanci, amerikanci, crnci, arapi, kinezi, marsovci, kurci palci
Vec je ispao glup,ne samo na ovoj temi,vec na nekoliko tema,nekoliko foruma u nekoliko drzava.johntra wrote:halo, bivši vlasniku Tipa...dajem ti posljednju šansu da ne ispadneš glup i da ti se ljudi ovdje smiju, ili sve lako možemo prebaciti na šalu i glupost...po čemu je Evropa u prednosti, u odnosu na ostatak svijeta? barem po pitanju automobila...je li to znači da su BMW, Mercedes, Audi i ostali, koji prodaju više auta van Evrope, smeće i da nisu kvalitetom isti modeli koji se prave za Evropu? jer to vi želite dokazati vašom stupidnom logikom...
Ja cu prvi poceti.
1,2,3 i
- drndalo
#2695 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Za one koji Forda ne smatraju Njemackim, pa to potezu u glupim raspravama, neka malo provjere gdje se i sta radi, projektuje, izvodi i proizvodi za Evropu, a od Forda je... Ford je u Evropi po svemu osim po vlasnistvu, Njemacki proizvodjac, jer je gro svega vezanog za njega locirano u Njemackoj... Kao sto je situacija i sa Opelom, vlasnistvo je GM-ovo, ali je sve ostalo pretezno njemacko...
-
ahaaha
#2696 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
-Nit je golf kralj kako jedni govore nit je smeće kako drugi govore...
-to je auto sa dosta dugom tradicijom, a ljudi generalno ne vole promjene pa se golf dobro drzi...
-ja nisam zaljubljenik vw-a al na prvu primjetim razliku 7 i 6 golfa, al da su slicni jesu i neko ko ne prati i ne zanimaju ga auta -mozda i nece primjetitit razliku...a svi na ovom forumu hoce
-cinjenica jeste da golf najbolje odrzava cijenu, a to je zbog one tradicije..ja mislim da je razlog ljudska navika opet...a isplativost toga je sasvim druga stvar jer je on i jedan od sklupljih u klasi i onda ga prodas za vise para tj.na istom si
-sve u svemu i jedna i druga strana je ovdje u pravu a ni jedni ni drugi nece te promijeniti svoje stavove
---nego hajmo kakvo udruzenje osnovati [/b]pa lijepo testirati auta i onda im davati ocjene?????
ja bih volio a klasu ili bmw1 ili audi a1 ili volvo v40 u ovoj klasi voziti
-to je auto sa dosta dugom tradicijom, a ljudi generalno ne vole promjene pa se golf dobro drzi...
-ja nisam zaljubljenik vw-a al na prvu primjetim razliku 7 i 6 golfa, al da su slicni jesu i neko ko ne prati i ne zanimaju ga auta -mozda i nece primjetitit razliku...a svi na ovom forumu hoce
-cinjenica jeste da golf najbolje odrzava cijenu, a to je zbog one tradicije..ja mislim da je razlog ljudska navika opet...a isplativost toga je sasvim druga stvar jer je on i jedan od sklupljih u klasi i onda ga prodas za vise para tj.na istom si
-sve u svemu i jedna i druga strana je ovdje u pravu a ni jedni ni drugi nece te promijeniti svoje stavove
---nego hajmo kakvo udruzenje osnovati [/b]pa lijepo testirati auta i onda im davati ocjene?????
ja bih volio a klasu ili bmw1 ili audi a1 ili volvo v40 u ovoj klasi voziti
-
aServis
#2697 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
samo da vam kažem da je ovaj segment gdje je golf lagano otišao na cifre od 40 do 60 gengi, a da za 40 je socijala čista, a vi sad udrite po golfu... da se kojim slučajem 7 može nabaviti po cijeni od 25 do 35 hilja, ovo ostalo pogasi i fajront...
- Better Man
#2698 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Prije par dana bio je objavljen podatak da je Focus najprodavanije auto u 2012. godini! Dakle nije sveti Golf! Nemam ništa protiv Golfa, ali smatram da je auto precijenjeno i da mu je cijena nerealna, jer za puno para nudi malo! Golf je klasični primjer kako uvaliti proizvod naivnom kupcu i opljačkati ga do gole kože!
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2699 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
http://www.pik.ba/artikal/5464102/ford- ... -tdci-140/Better Man wrote:Prije par dana bio je objavljen podatak da je Focus najprodavanije auto u 2012. godini! Dakle nije sveti Golf! Nemam ništa protiv Golfa, ali smatram da je auto precijenjeno i da mu je cijena nerealna, jer za puno para nudi malo! Golf je klasični primjer kako uvaliti proizvod naivnom kupcu i opljačkati ga do gole kože!
46 280KM
nema navi, nema kožu, nema nista osim xenona... ide i G7 2.0TDI za ove novce
zato ne kenjaj
- Better Man
#2700 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
I Focus i Golf 2.0 TDI su preskupi za te novce i realno i jedan i drugi bi trebali biti cijenom ispod 40 hiljada KM.mk ultra wrote:http://www.pik.ba/artikal/5464102/ford- ... -tdci-140/Better Man wrote:Prije par dana bio je objavljen podatak da je Focus najprodavanije auto u 2012. godini! Dakle nije sveti Golf! Nemam ništa protiv Golfa, ali smatram da je auto precijenjeno i da mu je cijena nerealna, jer za puno para nudi malo! Golf je klasični primjer kako uvaliti proizvod naivnom kupcu i opljačkati ga do gole kože!
46 280KM
nema navi, nema kožu, nema nista osim xenona... ide i G7 2.0TDI za ove novce
zato ne kenjaj