Dešavanja u Srbiji

Sezam

#26726 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Sezam »

Banksy wrote:

„Živeli svi narodi bivše Jugoslavije. Neka je Bog uz vas“

:roll:
Muka mi je od ovog "ujedinjavanja".
Martinez_

#26727 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Martinez_ »

Banksy wrote:

I šta sad smeta?
radostan dan

#26728 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

obrenovac, priča...

Potresna ispovijest: Deca i ja smo gledali kako bebu odnosi voda!

Potresna ispovijest: Deca i ja smo gledali kako bebu odnosi voda!
N.N. - 20.05.2014 15:45

Image

Anđela Milošević ima samo devet godina, ali je sudbina htjela da iz tog najbezbrižnijeg doba za cijeli život sačuva slike tuge i bola koje je vidjela u rodnom Obrenovcu. Ona je s majkom Sanjom Milošević i petogodišnjim bratom Vasilijem gledala kako nestaje jedan život.

"Dok su nas evakuisali u čamcu, gledala sam majku koja je pred mojim očima izgubila bebu, toliko je plakala da su joj oči otekle, osetila sam sav njen bol…", priča Sanja.

"Bili smo u čamcu, svuda oko nas je bila voda, vozili su nas ka izlasku iz Obrenovca, u jednom trenutku videla sam majku koja drži dve bebe. Jednu ispod jedne ruke, a drugu ispod druge, i muž je bio s njom.
Vikali su, dozivali da im pomognemo. Spasioci su prišli čamcem do nje i odmah su počeli da uzimaju bebe, koje su bile mnogo male, jedna je bila devojčica, a druga dečak. Uzeli su dečaka, ali je devojčica nekako pala u vodu. Majka je počela da viče, spasioci su pokušavali da je dohvate, ali nisu uspeli. Jednu bebu je odnela voda… Majka je ostala u čamcu, jaukala je od bola", priča Sanja.

Inače, porodica Milošević je s kucom, nakon evakuacije, od juče smještena u hotelu "Slavija". Sanja objašnjava da su živjeli u Obrenovcu u zgradi preko puta vatrogasnog doma i da su bili prinuđeni da zovu spasioce.
CSKA

#26729 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Ma radi se neka opasna manipulacija sa zrtvama u Obrenovcu.

Mali debelo zeznuo stvar,sada se zataskava.
radostan dan

#26730 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

obrenovac, priča 2...

Heroj Džambo: Samo da nađem ženu i sina i sahranim ih!

N.N. - 20.05.2014 13:34
OBRENOVAC - Slobodan Nedeljković Džambo (25), heroj čija je tragedija ganula sve u regiji, u poplavi u Obrenovcu je ostao bez supruge i dvogodišnjeg sina, koje još nije našao.
Ipak, on ne posustaje u onome što radi već četiri dana - spašava na desetine ugroženih Obrenovčana.
Po drugi put je ostao bez svojih namilijih, s obzirom na to da je 1999. izbjegao s Kosova, gdje mu je pobijena cijela porodica.

Image

"Kad je počela poplava, brže-bolje sam suprugu i dvogodišnjeg sina odveo kod tasta u Veliko Polje, jer sam verovao da će tamo biti bezbedni. Ali ubrzo mi je tast javio da je voda užasno brzo narasla i da su morali da se popnu na krov. On je u jednom trenutku sišao u kuću po ćebe, a kad se vratio moje žene i sina više nije bilo", rekao je Džambo "Našim novinama" i dodao: "Čim mi je tast javio šta se dogodilo, otišao sam u Beograd i obišao sva prihvatilišta u nadi da su se ipak nekako spasili i da ću ih opet videti. Ali, nažalost, nisam ih našao. Želeo to ili ne, moram da se pomirim s tim da sam drugi put u životu izgubio sve. Ne mogu da vam opišem kako se osećam."
Nedeljković u ovom trenutku samo želi da pronađe tijela svojih najmilijih.
"Neću se smiriti dok ih ne nađem! Sve sam izgubio u ovoj poplavi. Ostao sam potpuno sam na ovom svetu. Samo hoću da ih nađem, da ih sahranim kako dolikuje", rekao je "Informeru" Nedeljković.
Džambo odbija svaku pomoć i kaže da mu ne treba ništa. Nije spavao četiri dana, ali se ni po tom pitanju ne žali, a profesionalni spasioci tvrde da nema hrabrijeg od njega.
Kako kaže, kad prođe ovaj užas od poplava, prijaviće se u vojsku i spasavati svuda gdje to bude bilo potrebno, "jer će jedino tako u svom životu naći neki smisao".
kakavdanakneiskustvu

#26731 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kakavdanakneiskustvu »

radostan dan wrote:obrenovac, priča 2...

N.N. - 20.05.2014 13:34
OBRENOVAC - Slobodan Nedeljković Džambo (25), heroj čija je tragedija ganula sve u regiji, u poplavi u Obrenovcu je ostao bez supruge i dvogodišnjeg sina, koje još nije našao.
Ipak, on ne posustaje u onome što radi već četiri dana - spašava na desetine ugroženih Obrenovčana.
Po drugi put je ostao bez svojih namilijih, s obzirom na to da je 1999. izbjegao s Kosova, gdje mu je pobijena cijela porodica.

Image

"Kad je počela poplava, brže-bolje sam suprugu i dvogodišnjeg sina odveo kod tasta u Veliko Polje, jer sam verovao da će tamo biti bezbedni. Ali ubrzo mi je tast javio da je voda užasno brzo narasla i da su morali da se popnu na krov. On je u jednom trenutku sišao u kuću po ćebe, a kad se vratio moje žene i sina više nije bilo", rekao je Džambo "Našim novinama" i dodao: "Čim mi je tast javio šta se dogodilo, otišao sam u Beograd i obišao sva prihvatilišta u nadi da su se ipak nekako spasili i da ću ih opet videti. Ali, nažalost, nisam ih našao. Želeo to ili ne, moram da se pomirim s tim da sam drugi put u životu izgubio sve. Ne mogu da vam opišem kako se osećam."
Nedeljković u ovom trenutku samo želi da pronađe tijela svojih najmilijih.
"Neću se smiriti dok ih ne nađem! Sve sam izgubio u ovoj poplavi. Ostao sam potpuno sam na ovom svetu. Samo hoću da ih nađem, da ih sahranim kako dolikuje", rekao je "Informeru" Nedeljković.
Džambo odbija svaku pomoć i kaže da mu ne treba ništa. Nije spavao četiri dana, ali se ni po tom pitanju ne žali, a profesionalni spasioci tvrde da nema hrabrijeg od njega.
Kako kaže, kad prođe ovaj užas od poplava, prijaviće se u vojsku i spasavati svuda gdje to bude bilo potrebno, "jer će jedino tako u svom životu naći neki smisao".

svaka njemu čast,ne znam da li bih mogao tako
glockov kolac

#26732 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by glockov kolac »

Ovi Srbi znaju medijsko znanje, nema šta... te priča o ljubavi u doba belaja, te priča o poginulima, te priča o pojedincima na braniku nasipa i slično. Malo istine, malo patetike, malo romnantiziranja, a naravno glavni baja je Vučić... Ne kažem da lažu, niti želim umanjiti žrtve, samo konstantiram da su pravi medijski maheri...

Na fb Haso Gušić stavio sliku sa Ramo koji bez obije ruke radi na nasipu a naših novinara/bilmeza nigdje da to zabilježe, da potaknu ljude, da daju pozitivnu sliku...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
radostan dan

#26733 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

kakavdanakneiskustvu wrote:

neće ni on daleko, na žalost...sačekaj dok se tijelo i mozak ohlade...još adrenalin radi.
kakavdanakneiskustvu

#26734 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kakavdanakneiskustvu »

radostan dan wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

neće ni on daleko, na žalost...sačekaj dok se tijelo i mozak ohlade...još adrenalin radi.

znam da je to još adrenalin,nestvarna količina adrenalina,nek mu je bog na pomoći
Havatar

#26735 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

Image
valensija

#26736 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by valensija »

Sahranjen Dobrica Ćosić

Autor: Beta

Akademik Dobrica Ćosić sahranjen je danas na Novom groblju u Beogradu, na porodičnom grobnom mestu.

Image

Književnik i prvi predsednik Savezne Republike Jugoslavije Dobrica Ćosić preminuo je u nedelju, 18. maja u svom domu u Beogradu u 93. godini.

Opelo na sahrani kojoj je, prema procenama, prisustvovalo više od 1.000 građana, služio je vladika bački Irinej.

Sahrani su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministri Ivica Dačić, Nikola Selaković, Ivan Tasovac, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, bivši predsednik Srbije Boris Tadić, predsednik Republike Srpske (BiH) Milorad Dodik, Matija Bećković, Emir Kustrica, Miroslav Mišković.

Image

Image

Image

Image

Ćosić je bio predsednik SRJ od 1992. do 1993. godine. U mladosti je bio komunistta i u Drugom svetskom ratu borio se u redovima partizana, ali od 1966. počinje da se suprotstavlja politici Josipa Broza Tita.

Bio je kritikovan kao predvodnik i ideolog srpskog nacionalističkog pokreta i pristalica Slobodana Miloševića, dok je prema mišljenjima drugih bio autentični i prvi lider opozicije u Srbiji.

I kritičari i poštovaoci proglašavali su ga za "oca nacije", a dok su jedni u njemu videli poslednjeg zaštitnika nacionalne svesti, drugi su mu pripisivali odgovornost za širenje nacionalizma.

Njegov književni opus inspirisan je Prvim i Drugim svetskim ratom i istorijskim temama, a dela su mu takođe bila osporavana i predmet oštre kritike, dok su ga istovremeno mnogi smatrali najvećim živim srpskim piscem.

Ćosić je prvi dobitnik Ninove nagrade 1954. godine za roman "Koreni", a drugi put to priznanje dobio je 1961. za trilogiju "Deobe".

Prvi roman "Daleko je sunce" napisao je 1951. godine, a kasnije je objavio i višetomne romane "Koreni", """"Deobe", "Vreme smrti", "Vernik", "Grešnik", "Otpadnik", "Vreme vlasti" i druga dela.
area51

#26737 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by area51 »

Martinez_ wrote:
Banksy wrote:

I šta sad smeta?
A ne zna ni on
CSKA

#26738 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Valjda sto je Novak,da je Bilja svi bi skakali od srece.

Gledao maloprije konferenciju za novinare sa ovom iz EU.Kako Vucko fino poturi pricu da ce da otpuste najamnje 10% ljudi iz javnog sektora u naredne tri godine.
radostan dan

#26739 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Opelo na sahrani kojoj je, prema procenama, prisustvovalo više od 1.000 građana, služio je vladika bački Irinej.

Sahrani su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministri Ivica Dačić, Nikola Selaković, Ivan Tasovac, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, bivši predsednik Srbije Boris Tadić, predsednik Republike Srpske (BiH) Milorad Dodik, Matija Bećković, Emir Kustrica, Miroslav Mišković.

dovoljan podatak, posebno prvi, uz upadljivo izostajanje nekih (ne mislim na acu usnu), da se napravi pol/soc. studija o budućem kretanju srbije...
CSKA

#26740 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Pa ako se Srbija bude kretala pravcem kojim bi odredjivali ovi sa sahrane,jos ce dvedesete biti zlatne i vesele.

Na srecu Srbije,vlast ima dvije price.Jednu za domacu javnost i drugu za EU i SAD.Postali smo zavisni kao mala djeca od EU,i oni nam odredjuju politiku.Ovih dana novine su bile pune clanaka kako rusi dolaze,salju spasioce,a gdje je EU,eto vam vas zapad,itd...A danas i juce prica samo koliko ce para EU da posalje,niko ne pita koliko ce Moskva da posalje.
ultima_palabra

#26741 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ultima_palabra »

Smiješno kako se ko fol svi odriču Miloševića, sahranjuje se ispod lipe, a njegovom kreatoru na sahranu dolaze sve važnije face u državi... u kojoj je vanredno stanje BTW.

Još smiješnije je kako nam iz te države stalno dolaze poruke o okretanju budućnosti, a neprikosnoveni otac nacije za kojim se liju suze je bio čovjek koji je čitav život gledao unazad, prkosio književnom i društvenom progresu i savjetovao sunarodnike da čine isto.

Licemjerje je duboko u DNK Srbije, možda čak i dublje nego zločin.
Grover

#26742 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Grover »

Last edited by Grover on 20/05/2014 21:54, edited 1 time in total.
Maharadza

#26743 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maharadza »

ultima_palabra wrote:Smiješno kako se ko fol svi odriču Miloševića, sahranjuje se ispod lipe, a njegovom kreatoru na sahranu dolaze sve važnije face u državi... u kojoj je vanredno stanje BTW.

Još smiješnije je kako nam iz te države stalno dolaze poruke o okretanju budućnosti, a neprikosnoveni otac nacije za kojim se liju suze je bio čovjek koji je čitav život gledao unazad, prkosio književnom i društvenom progresu i savjetovao sunarodnike da čine isto.

Licemjerje je duboko u DNK Srbije, možda čak i dublje nego zločin.
I nemojmo zaboraviti i njihovu SPC kao glavnog "motivatora" u svemu tome:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/patrijar ... /140515107

:evil:
CSKA

#26744 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Ultima nikako da shvati da su izbjeglice krive za sve,a da zvanicni Beograd i niko iz Srbije nema nista ni sa cim :D

A to sto je Beograd jedini Evropski grad u kojem je bila masovna grobnica sa preko 900 leseva albanaca nikom nista.I ne znam da li uopste ima tamo neka spomen ploca,obiljezje,bilo sta...A zamisli samo da se u Pristini,Sarajevu ili Zagrebu otkrila masovna grobnica sa 800,900 srba...uhhh...

Ali to je valjda politika i koliko si jak.Nesto ne vidim Vucica,Dacica i Nikolica da idu u Zagreb ili Pristinu i pricaju price kao Sarajevu.Tadic i kompanija oko njega me je razocarala,od ovih drugih nista nisam ni ocekivao.
Danguba

#26745 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

CSKA wrote:Pa ako se Srbija bude kretala pravcem kojim bi odredjivali ovi sa sahrane,jos ce dvedesete biti zlatne i vesele.

Na srecu Srbije,vlast ima dvije price.Jednu za domacu javnost i drugu za EU i SAD.Postali smo zavisni kao mala djeca od EU,i oni nam odredjuju politiku.Ovih dana novine su bile pune clanaka kako rusi dolaze,salju spasioce,a gdje je EU,eto vam vas zapad,itd...A danas i juce prica samo koliko ce para EU da posalje,niko ne pita koliko ce Moskva da posalje.
:D

Nezahvalnici. :oops:

Rusi su uvijek Srbiju telepatski pomagali. Neki kazu da su nastupile besane noci u Moskvi.
radostan dan

#26747 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

ultima_palabra wrote:Smiješno kako se ko fol svi odriču Miloševića, sahranjuje se ispod lipe, a njegovom kreatoru na sahranu dolaze sve važnije face u državi... u kojoj je vanredno stanje BTW.
:D ultima, ovi sa sahrane ti se pitaju taman kolKo i sabit u mlinu...
ultima_palabra

#26748 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ultima_palabra »

A ko su ovi koji nisu bili... i po čemu se razlikuju?
Bratov brat

#26749 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bratov brat »

Pitali se ne pitali

radostan dan

#26750 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

evo vidim da je bratov brat na temi, nek on iz prve ruke prenese...

a vidim da je tu i čitalac...ako je to onaj naš stari čitalac, pozdrav i njemu, dugo ga nije bilo.
Post Reply