Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
joyjoy

#26726 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by joyjoy »

Internet prekida do bola : od 20:55... sve do sada , jedno 20-25 diskonekcija i samo se konektuje !!!!!! :zoka:

:roll: :(
Rugafet

#26727 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Automatik
joyjoy

#26728 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by joyjoy »

:lol:
Rugafet wrote:Automatik

:lol:

...haha sad se pitam imal još kod nekoga slično ?

:bih:
semirsar

#26729 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

crnivrag wrote:
vrapcic wrote:Mene zanima jedna stvar - kako to da Telemach u Sarajevu zatamnjuje SVE sportske dogadjaje koje prenose regionalne stanice a u Kiseljaku ih NE ZATAMNJUJU???

Sjecam se kako je ranije na ovom forumu u temi posvecenoj iskljucitvo Telemach-u, iz Telemacha, nekon bezbrojnih pitanja, stiglo uvijeno objasnjenje kako u pojedinim kantonima ne zatamnjuju utakmice hrvatske reprezentacije jer eto kao tamo zivi dosta Hrvata... i ok, potpuno moralno i eticki pogresno ali mi smo zemlja sa svakako puno nelogicnosti... progutah to objasnjenje, kako je tako je.

Ali molim vas za objasnjenje zasto u Kiseljaku konkretno ne zatamnjujete NITI JEDNU utakmicu koju prenose regionlane stanice - rukomentno prvenstvo se uredno gleda i to svaka utakmica, vaterpolo takodjer. Na moje oci, znaci nije mi rekao prijatelj od komsijinog malog susjede sa cetvrtog sprata.. Hajde sinoc Hrvati igrali sa Norvezanima prenos uzivo - pa eto progutah bolnu pilulu nejednakosti za isti novac... ali sta je sa svim ostalim utakmicama - kako to da njih ne zatamnjujete? Kako to da ne zatamnjujete ni srbijansku TV na kojoj gledamo vaterpolo? U Sarajevu to uredno radite?

Obizrom da sam uredni pretplatnik nadam se da cete mi odgovoriti ili da ce mi neko sa foruma dati iole inteligentno objasnjenje - jer ovo sto se radi je pravi bezobrazluk.
Ovo pitanje možeš postaviti na Telemach temi, ili direktno korisniku Telemach na PP.

Pošto oni ne zalaze na ovu temu, a inače povremeno odgovaraju na Telemach temi, i na upite poslane na PP.
Evo, postavim ja :evil:
crnivrag

#26730 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Rugafet wrote:A nema te liste vise (sad ide link na telemach spisak kanala, koji jos ne rade je li :) A kanal Z1 (na BHB-u) ide sigurno sinoc sam ga gled'o...
Mislio sam na ovu listu koja se nalazi na Telemachovoj stranici za područje BHB-a.

http://www.telemach.ba/D3+-+digitalna+t ... v_start2=0

Na ovoj listi se ne nalazi Z1.
kakavdanakneiskustvu

#26731 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

semirsar wrote:
crnivrag wrote:
vrapcic wrote:Mene zanima jedna stvar - kako to da Telemach u Sarajevu zatamnjuje SVE sportske dogadjaje koje prenose regionalne stanice a u Kiseljaku ih NE ZATAMNJUJU???

Sjecam se kako je ranije na ovom forumu u temi posvecenoj iskljucitvo Telemach-u, iz Telemacha, nekon bezbrojnih pitanja, stiglo uvijeno objasnjenje kako u pojedinim kantonima ne zatamnjuju utakmice hrvatske reprezentacije jer eto kao tamo zivi dosta Hrvata... i ok, potpuno moralno i eticki pogresno ali mi smo zemlja sa svakako puno nelogicnosti... progutah to objasnjenje, kako je tako je.

Ali molim vas za objasnjenje zasto u Kiseljaku konkretno ne zatamnjujete NITI JEDNU utakmicu koju prenose regionlane stanice - rukomentno prvenstvo se uredno gleda i to svaka utakmica, vaterpolo takodjer. Na moje oci, znaci nije mi rekao prijatelj od komsijinog malog susjede sa cetvrtog sprata.. Hajde sinoc Hrvati igrali sa Norvezanima prenos uzivo - pa eto progutah bolnu pilulu nejednakosti za isti novac... ali sta je sa svim ostalim utakmicama - kako to da njih ne zatamnjujete? Kako to da ne zatamnjujete ni srbijansku TV na kojoj gledamo vaterpolo? U Sarajevu to uredno radite?

Obizrom da sam uredni pretplatnik nadam se da cete mi odgovoriti ili da ce mi neko sa foruma dati iole inteligentno objasnjenje - jer ovo sto se radi je pravi bezobrazluk.
Ovo pitanje možeš postaviti na Telemach temi, ili direktno korisniku Telemach na PP.

Pošto oni ne zalaze na ovu temu, a inače povremeno odgovaraju na Telemach temi, i na upite poslane na PP.
Evo, postavim ja :evil:

sa koje je ovo teme?
fortaleza

#26732 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Jel ima tko problema s D3 GO uslugom na računaru, u zadnje vrijeme dok gledam konstatno se mijenja rezulucija recimo SK HD program bude par trenutaka na 3 Mb/s koliko i treba biti! pa onda par minuta padne na 1.4 Mb/s slika SD kvalitete pa nekoliko trenutaka svega 435 kb/s što postane negledljivo, isto lošiji stream od prije nekoliko godina.

@Telemach?

Da napomenem da je do prije nekoliko mjeseci sve bilo ok, 3 Mb/s konstantno.
Telemach

#26733 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

joyjoy wrote:Internet prekida do bola : od 20:55... sve do sada , jedno 20-25 diskonekcija i samo se konektuje !!!!!! :zoka:

:roll: :(
Zdravo joyjoy,
u ovom trenutku parametri signala na Vašem modemu su odlični. Vašu reklamaciju ćemo proslijediti kolegama koji će vršiti praćenje signala u navedenim terminima. Molimo Vas ako se problem bude ponavljao da nam se javite u inbox.
kakaljin

#26734 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Postovani,

kada se moze ocekivati signal telemacha u mrezi gdje je HS, jer je cijenovnik sa uslugom stupio na snagu 17.01.2016. godine i uskladjivanje programske seme sa telemachom.
ivannn

#26735 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ivannn »

tnt-tunja wrote:
ivannn wrote:to je to. bhb je gotova priča, od jutros telemach shema. nema više slobodnih kanala, tko nekolicina slobodnih (domaći i hrt)

mislim da je malo nepravedno prema korisnicima duo paketa koji su uključivali digitalnu tv, ukoliko ne žele novi ugovor sada im je ostala samo analogija.
Mozes malo pojasniti ovo sto si napisao? Ja upravo skenirao kanale, opet 97, iako na bhb stranici kada se odabere lista kanala nas preusmjeri na telemach gdje pise (podrucje bhb) i cini mi se da je nekih 150 kanala u ponudi....
bhb - novi travnik

u potpunosti telemach signal te nova analogna shema s 62 kanala - sve druge frekvencije. od jučer ujutro.

slobodnih je samo 16 kanala na digitalnoj:
BHT 1
BHT HD
FTV
RTRS
PINK BH
OBN
HAYAT
HAYAT HD
TV1
FACE TV
N1
HRT 1
HRT 2
RTS 1
GRAND
INFO KANAL

ukoliko se žele i ostali digitalni kanali, potpisuje se novi ugovor s Telemachom, dobija se resiver ili modul s karticom (zavisno od TV).
najjetfiniji paket s internetom (25/2) i digitalnim start paketom kanala (110+ kanala) je 39,9 s tim da ima popust od 132 km za internet te otprilike mjesečno bude 34.4. km uz min trajanje od 24 mjeseca. može se zadržati i stara ponuda i stari cjenovnik, no tada više od tih 16 digitalnih kanala neće biti bar za ovo područje.
Reglan

#26736 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Jesu vam dosli racuni?
tnt-tunja

#26737 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

@ivann
Hvala ti na informaciji, za nadati se da ce i ostali gradovi uskoro dobiti uslugu
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#26738 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crysis »

D3 GO usluga za linux ne postoji, ovo je diskriminacija, linuxasi organizujmo i mi parade, imamo i mi svoja prava.
freedom
crnivrag

#26739 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

crysis wrote:D3 GO usluga za linux ne postoji, ovo je diskriminacija, linuxasi organizujmo i mi parade, imamo i mi svoja prava.
freedom
Kompanija Zappware koja vrši development softwera za D3GO aplikaciju i firmwara za resivere je inače orijentisana na development krajnjih proizvoda za Windows i Android platformu.

A pošto Linux OS koristi jako mali postotak korisnika, kompanija se nije orijentisala na razvoj aplikacija za ovu platformu.
Telemach

#26740 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakaljin wrote:Postovani,

kada se moze ocekivati signal telemacha u mrezi gdje je HS, jer je cijenovnik sa uslugom stupio na snagu 17.01.2016. godine i uskladjivanje programske seme sa telemachom.
Poštovani,
kao što smo pisali i obavještavali korisnike, puštanje signala se vrši postepeno po dijelovima grada. Sve ekipe i tehnički timovi daju sve od sebe da planirani termini budu ispoštovani. Najljubaznije Vas molimo za strpljenje.
kakaljin

#26741 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:
kakaljin wrote:Postovani,

Poštovani,
kao što smo pisali i obavještavali korisnike, puštanje signala se vrši postepeno po dijelovima grada. Sve ekipe i tehnički timovi daju sve od sebe da planirani termini budu ispoštovani. Najljubaznije Vas molimo za strpljenje.
Pa po informacijama sa stranice HS, termin je trebao biti 17.01. 2016. godine jer od tada stupa na snagu novi cjenovnik.

Dajte nam taj plan pustanja signala da korisnici tacno znaju koji dan ce doci na red njihovo podrucije. Da li ce te vi biti strpljivi sa placanjem racuna, jer za cijenu koju placamo nemamo uslugu po cjenovniku.

Hoce te li umanjiti racune jer nije isporucena adekvatna usluga korisnicima?

Korisnici HS su digitalnu televiziju placali 13,50 KM, interesuje me sta za tu cijenu cemo dobiti od telemacha jer je samo prosireni paket kanala 10 KM sto je manje nego sto su do sada korisnici HS-a placali. I kada dodamo Sport klub HD paket to ukupno dodje 14 KM sto je ekvivalent cijeni koju smo do sada placali. Da li ce tako biti prebaceni korisnici HS digitalne tv jer je to cijenovno ekvivalentno? To bi bilo normalno jer vec imamo neki hibridni mix kanala koji je pusten, a tu su sadrzani i kanali iz Start, osnovnog i prosirenog paketa, sa HD kanalima sport kluba.
tnt-tunja

#26742 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

Jedno pitanje za sve korisnike ovih trio grande paketa...
vidim svaki paket nudi sa sobom odredjeni broj HD kanala. Je li se ti HD kanali mogu ponaosob birati, ili su fixno odredjeni, te ukoliko je tako, koji su to HD kanali u trio grande family npr???
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#26743 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crysis »

crnivrag wrote:
crysis wrote:D3 GO usluga za linux ne postoji, ovo je diskriminacija, linuxasi organizujmo i mi parade, imamo i mi svoja prava.
freedom
Kompanija Zappware koja vrši development softwera za D3GO aplikaciju i firmwara za resivere je inače orijentisana na development krajnjih proizvoda za Windows i Android platformu.

A pošto Linux OS koristi jako mali postotak korisnika, kompanija se nije orijentisala na razvoj aplikacija za ovu platformu.

pa posto strucnjaci nece da naprave ima ko hoce

Kako gledati D3GO na Linux-u Ubuntu FINALNI UPDATE

uzivajte
crnivrag

#26744 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

tnt-tunja wrote:Jedno pitanje za sve korisnike ovih trio grande paketa...
vidim svaki paket nudi sa sobom odredjeni broj HD kanala. Je li se ti HD kanali mogu ponaosob birati, ili su fixno odredjeni, te ukoliko je tako, koji su to HD kanali u trio grande family npr???
Mogu se birati kanali tako to se dodatno doplati za paket koji želiš.

U taj paket ulazi Prošireni paket u koji su uključeni sljedeći HD kanali: BHT HD, Face TV HD, Hayat HD, N1 HD, SK 1 HD, SK 2 HD, SK 3 HD, SK Golf HD, Viasat Nature/History HD, 24Kitchen HD, National Geographic HD, FOX Life HD i FOX Crime HD = 13 HD kanala.
tnt-tunja

#26745 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

Eurosport i Eurosport 2??? Na koji nacin se oni mogu imati u HD-u?
crnivrag

#26746 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

tnt-tunja wrote:Eurosport i Eurosport 2??? Na koji nacin se oni mogu imati u HD-u?
Tako što se pretplati na HD paket koji košta 8 KM mjesečno, ili uzme neki od Duo i Trio paketa koji u sebi imaju uključen HD paket: Duo Net Grande Extra i Trio Grande Premium.
tnt-tunja

#26747 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

Buduci da se blizi utakmica...ja sam zvao BHB i isao im licno. Zatamnjivanje se vrsi iz razloga sto RTL i RTS 1 nemaju autorska prava na podrucju Bosne i Hercegovine da prenose utakmice. Na pitanje zasto je prva utakmica bila zatamnjena, a druga ne, odgovorili su da su za prvi dan dobili obavijest da moraju zatamniti, a za nedjelju da ne moraju. Danas opet, po njihovom, kazu da moraju, da nije do njih.
kakavdanakneiskustvu

#26748 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Reglan wrote:Jesu vam dosli racuni?

meni jeste
semirsar

#26749 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Mislim da sam ja medju najprvim kojim racun dojde, jos prije nekoliko dana dojde, sto li, mile im moje pare valjda. D3 fercera nezaustavljivo, a i zatamnjenja bezbeli, dokle li samo. Jbt k'o da su him rusi gazde a ne hameri pa rade sta him je ceif, valjda nam i plin ne zavrnu :evil:
traver

#26750 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by traver »

I dalje s*anje u vecernjim satima....

Image
Locked