Turska ne treba pomoći Kobanu, treba samo da prestane da mu odmaže i da prestane pomagati teroristima ISIL-a, dakle, da nema Turske, USA i Izraela, Kurdi bi davno razjebali retarde sa crnim zastavama, ustvari, da nije pobrojanih, ti retardi ne bi ni postojali.Laprdan wrote:Najsmjesnije je kako ljudi sirom svijeta govore kako turci trebaju pomoci Kobaniju. Pa zasto ti sto piskaraju ne odu rizikovati svoj zivot ako im je toliko stalo. Isto kao da je turski vojnik igracka.
Sirija
- daxon
#26701 Re: Sirija
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#26702 Re: Sirija
zar USA i izrael ne pomažu kurdski faktor kako bi demontirali turskudaxon wrote:Turska ne treba pomoći Kobanu, treba samo da prestane da mu odmaže i da prestane pomagati teroristima ISIL-a, dakle, da nema Turske, USA i Izraela, Kurdi bi davno razjebali retarde sa crnim zastavama, ustvari, da nije pobrojanih, ti retardi ne bi ni postojali.Laprdan wrote:Najsmjesnije je kako ljudi sirom svijeta govore kako turci trebaju pomoci Kobaniju. Pa zasto ti sto piskaraju ne odu rizikovati svoj zivot ako im je toliko stalo. Isto kao da je turski vojnik igracka.
-
Laprdan
#26703 Re: Sirija
Ama suplja, cinjenica je da je vecina Kurda pobjegla u Tursku i hoce da im turci odbrane grad. Odnosno zele turske vojnike na terenu. Dzaba ti i oprema i svo naoruzanje kad su ti ljudi kukavice, cionistickog karaktera.daxon wrote:Turska ne treba pomoći Kobanu, treba samo da prestane da mu odmaže i da prestane pomagati teroristima ISIL-a, dakle, da nema Turske, USA i Izraela, Kurdi bi davno razjebali retarde sa crnim zastavama, ustvari, da nije pobrojanih, ti retardi ne bi ni postojali.Laprdan wrote:Najsmjesnije je kako ljudi sirom svijeta govore kako turci trebaju pomoci Kobaniju. Pa zasto ti sto piskaraju ne odu rizikovati svoj zivot ako im je toliko stalo. Isto kao da je turski vojnik igracka.
- insomnia78
#26704 Re: Sirija
Jasta bi
Kolko ste ih nafalili ja sam mislio pregazice ISIL
Oni nekakvih nena poredali po busijama
Jbt, ISIL ih napada sa cistine, iz pustinje, dok su oni u gradu iza zidova i opet i deru
Ja vojske i prdimahune
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Kolko ste ih nafalili ja sam mislio pregazice ISIL
Oni nekakvih nena poredali po busijama
Jbt, ISIL ih napada sa cistine, iz pustinje, dok su oni u gradu iza zidova i opet i deru
Ja vojske i prdimahune
- daxon
#26705 Re: Sirija
Vidimo kako im pomažu, ovi po pustari u konvojima se kreću, njihovi tenkovi ko glineni golubovi oko Kobana, a ovi ih šatro bombarduju, ali sve što u tim bombardovanjima pogode jesu irački vojnici i sirijska infrastruktura, zanimljivo, a ovamo se qrče kako su Osamu locirali satelitima, bla bla bla, razbacuju se snimkama iz zraka, čak ih i snime dok gooze koze, ali ne mogu vidjeti i pogoditi njihove konvoje i tenkove po pustari u sred bijela dana, mislim koji debil moraš biti da popušiš anglocionističku spikujapin_mutapi wrote:zar USA i izrael ne pomažu kurdski faktor kako bi demontirali tursku
-
Avetinho
#26706 Re: Sirija
Sad ce to majcica Rusija sve rastjerat. Jer od majcice nema vece sile, ni pravednijeg drustva.
- insomnia78
#26707 Re: Sirija
Ima, KinaAvetinho wrote:Sad ce to majcica Rusija sve rastjerat. Jer od majcice nema vece sile, ni pravednijeg drustva.
- Co0l
#26708 Re: Sirija
Turska vrsi genocid nad Kurdima tako sto ih pusta da se spasavaju bjezeci u Tursku
Hajde,barem nece stradati civili ako padne Koban.
Nego,da pripupitam ove koji kukaju kako Ameri nedovoljno bombarduju polozaje ISIL-a oko Kobana-gdje je sad ta silna SAF ili kako li se vec zove ona strasna avijacija koja tri godine neprekidno ravna sirijske gradove i sakati sirijsku djecu po Alepu,Jobaru,Raki,Homsu prije nego sto je pao itd..itd?Je li to za sirijskog kasapina Kobane nije dio Sirije ili je mozda i on svjestan da sto su Kurdi slabiji to je jedan faktor u podjeli Sirije manje pa im i ne pokusava pomoci?
Nego,da pripupitam ove koji kukaju kako Ameri nedovoljno bombarduju polozaje ISIL-a oko Kobana-gdje je sad ta silna SAF ili kako li se vec zove ona strasna avijacija koja tri godine neprekidno ravna sirijske gradove i sakati sirijsku djecu po Alepu,Jobaru,Raki,Homsu prije nego sto je pao itd..itd?Je li to za sirijskog kasapina Kobane nije dio Sirije ili je mozda i on svjestan da sto su Kurdi slabiji to je jedan faktor u podjeli Sirije manje pa im i ne pokusava pomoci?
-
Chagalj
#26709 Re: Sirija
znali neko objasniti zasto je ISIL kidisao na ovaj kurdski grad Kobane??????????????????????
- daxon
#26710 Re: Sirija
pa vrati se malo unazad i vidi šta se dešava sa sirijskim zrakoplovima koji se približe turskoj ili izraelskoj granici?Co0l wrote:gdje je sad ta silna SAF ili kako li se vec zove ona strasna avijacija koja tri godine neprekidno ravna sirijske gradove
Koliko ih je do sada oboreno?
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#26711 Re: Sirija
Rok od 72 sata za obaranje Kobana od jutros u 9. Isil ima rok od 72 sata za zaršetak akcije i uzimanje glavnih tačaka.
U protivnom turska braća će ih kazniti za aljkavost.
U protivnom turska braća će ih kazniti za aljkavost.
- Co0l
#26712 Re: Sirija
Pa da,lako je ravnat nebranjena naselja al cim postoji rizik herojska SAF se od orlova pretvori u vrapcedaxon wrote:pa vrati se malo unazad i vidi šta se dešava sa sirijskim zrakoplovima koji se približe turskoj ili izraelskoj granici?Co0l wrote:gdje je sad ta silna SAF ili kako li se vec zove ona strasna avijacija koja tri godine neprekidno ravna sirijske gradove
Koliko ih je do sada oboreno?
- Co0l
#26713 Re: Sirija
Meni je jos smjesnije sto ti koji govore da Turci trebaju branit Kobane bi prvi vristali o turskoj agresiji kad bi ovi usli da rastjeraju ISIL.Laprdan wrote:Najsmjesnije je kako ljudi sirom svijeta govore kako turci trebaju pomoci Kobaniju. Pa zasto ti sto piskaraju ne odu rizikovati svoj zivot ako im je toliko stalo. Isto kao da je turski vojnik igracka. Zasto bi jedan turski vojnik bio manje vrijedan od ovih ljudi koji twittaju ili od onih sto su aplaudirali uz granicu. Ili zasto je vecina Kurda pobjegla u Tursku, a htjeli bi da turski ljudi rizikuju zivote za njih i njihov grad. To govori dovoljno o karakteru tih ljudi.
- insomnia78
#26714 Re: Sirija
Ma koja SAF, ISIL im uze aerodrom u po pustinje, umjesto da ih pometuCo0l wrote:Turska vrsi genocid nad Kurdima tako sto ih pusta da se spasavaju bjezeci u Tursku![]()
- Challenger__
#26715 Re: Sirija
Kurdska autonomija u toj oblasti je inkopatibilna sa turskim i anglocionističkim interesima. Turskim, jer je proglašena autonomija (kanton Kobane, sirijski Kurdistan) opasan uzor za Kurde u Turskoj. Anglocionističkim, jer trasa zamišljenog gasovoda i naftovoda iz Katara treba da prođe tim putem i ne žele da zavise od njihove nepredvidive volje. Ovako krivica ide na "islam" i teroriste, profit za anglocioniste, a Turskoj manji rizik od Kurda (barem tako zamišljaju). Genocid kao oruđe lokalne i globalne geopolitike.Chagalj wrote:znali neko objasniti zasto je ISIL kidisao na ovaj kurdski grad Kobane??????????????????????
_____
ISIL je oruđe i Turske i anglocionista.
- insomnia78
#26716 Re: Sirija
Zar ne mogu to isto, cak i bolje jer bi Turska unaprjedila odnose sa Kurdima, postici time sto bi turska vojska poklopila citav taj dio?Challenger__ wrote:Kurdska autonomija u toj oblasti je inkopatibilna sa turskim i anglocionističkim interesima. Turskim, jer je proglašena autonomija (kanton Kobane, sirijski Kurdistan) opasan uzor za Kurde u Turskoj. Anglocionističkim, jer trasa zamišljenog gasovoda i naftovoda iz Katara treba da prođe tim putem i ne žele da zavise od njihove nepredvidive volje. Ovako krivica ide na "islam" i teroriste, profit za anglocioniste, a Turskoj manji rizik od Kurda (barem tako zamišljaju). Genocid kao oruđe lokalne i globalne geopolitike.Chagalj wrote:znali neko objasniti zasto je ISIL kidisao na ovaj kurdski grad Kobane??????????????????????
_____
ISIL je oruđe i Turske i anglocionista.
- Challenger__
#26717 Re: Sirija
To je bila inicijalna ideja, ali je propala zbog ruskog i kineskog stava u SB UN.
- insomnia78
#26718 Re: Sirija
Pa evo sadChallenger__ wrote:To je bila inicijalna ideja, ali je propala zbog ruskog i kineskog stava u SB UN.
Turci ulete, pomlate ISIL, poklope citav taj region, spasili su Kurde, njihova vojska ostane zbog stalne opasnosti od novih napada...
- Challenger__
#26719 Re: Sirija
Uglavnom, Ayn al-Arab (Kobane) spada u kategoriju energetskog genocida, energetske geopolitike. Turski interesi su tu mrvice sa tuđeg stola. Ove primitivne budaletine iz ISIL-a koje ratuju protiv Kurda su tupo oruđe britanske, američke i izraelske enregetske geopolitike kojima je namjenjeno uništenje poslije kompletno obavljenog posla (u Siriji i regiji).
Sa Allahom na usnama za anglocionističi gasovod.
Sa Allahom na usnama za anglocionističi gasovod.
-
Laprdan
#26720 Re: Sirija
Evo za one koji padaju na price cionistickih medija da je Islamska drzava samo organizacija. Intervju jednog novinara koji je boravio u Islamskoj drzavi prica iz prve ruke, a ne iz nekog ureda na zapadu. Interview pocinje od 5. minute.
Mnogi ovdje trube da je Islamska drzava produkt Amerike. Ja bih prije rekao da je to odgovor istinskih muslimana na dugogodisnja zlostavljanja i rat od strane Amerike na Bliskom Istoku, ali i odgovor "modernim" muslimanima koji su dozvolili da im zapad malo-pomalo promijeni izvorni islam i njihove zivote. Trenutno je IS najveci strah Amerike i Izraela. Kako vidite, covjek kaze da se serijat potpuno provodi tako da nema teoretske sanse da iza ovog stoji cio-Amerika.
Mnogi ovdje trube da je Islamska drzava produkt Amerike. Ja bih prije rekao da je to odgovor istinskih muslimana na dugogodisnja zlostavljanja i rat od strane Amerike na Bliskom Istoku, ali i odgovor "modernim" muslimanima koji su dozvolili da im zapad malo-pomalo promijeni izvorni islam i njihove zivote. Trenutno je IS najveci strah Amerike i Izraela. Kako vidite, covjek kaze da se serijat potpuno provodi tako da nema teoretske sanse da iza ovog stoji cio-Amerika.
Last edited by Laprdan on 06/10/2014 21:56, edited 1 time in total.
- Co0l
#26721 Re: Sirija
Znaci Kina i Rusija ne daju Turcima da spasu Kurde u Kobanu.Pu,kuje genocidne!
Al ono 'energetski genocid'

Al ono 'energetski genocid'
- animals
#26722 Re: Sirija
Sveukupno, Arapi nisu nikakvi borci , niti vojnici..
to im Izrael, pokazuje vec duze vrijeme..
Znaju samo galamiti..
Znaju samo galamiti..
- Challenger__
#26723 Re: Sirija
Da, upravo tako. Genocid kao oruđe energetske geopolitike.
- animals
#26724 Re: Sirija
Cuj strah Izraela..pa sto ne napadnu ti kozojebi Izrael, ako smiju..kolju, nemocne i zarobljenike..Laprdan wrote:Evo za one koji padaju na price cionistickih medija da je Islamska drzava samo organizacija. Intervju jednog novinara koji je boravio u Islamskoj drzavi prica iz prve ruke, a ne iz nekog ureda na zapadu. Interview pocinje od 5. minute.
Mnogi ovdje trube da je Islamska drzava produkt Amerike. Ja bih prije rekao da je to odgovor istinskih muslimana na dugogodisnja zlostavljanja i rat od strane Amerike na Bliskom Istoku, i trenutno najveci strah Amerike i Izraela. Kako vidite, covjek kaze da se serijat potpuno provodi tako da nema teoretske sanse da iza ovog stoji cio-Amerika.
kukavice obicne..Izrael bi ih pomeo za par sati..
- salik79
#26725 Re: Sirija
I Hizbullahovci su Arapianimals wrote:Sveukupno, Arapi nisu nikakvi borci , niti vojnici..
Znaju samo galamiti..