Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

vatrogasac

#26676 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vatrogasac »

Hafis wrote:
vatrogasac wrote: I ti bi da u državi Bosni bosanski jezik bude fakultativan? Mlogo si ti bre pametan. Zna se koji su jezici po Ustavu službeni u ovoj državi i nema ispod toga. Sve ostalo je kršenje Ustava.
.

Pa gdje je onaj čuveni smisao za bosanski humor, koji je osim čuvenog bosanskog bureka i merhametluka osvojio čitav svijet.
Ako si imalo pratio što sam napisao (a koliko vidim da nisi, kao i većina na ovoj temi) onda bi vidio da malo podjebajem kolegu @Prpeta, onako hinjski kako samo mi latini znamo
Trebao sam ubaciti nekog smajlija da ne zvuči ovoliko ozbiljno jer ni ti ni ja svojim komentarima nećemo ispraviti ništa.

Ono što znam je da Hrvati u RS-u prebacuju u posljednje dvije godine sve više svoju djecu iz najbliži im škola u škole gdje su Bošnjaci čak preko 95% naTK i gdje moraju putovati samo da im djeca ne uče po tamošnjem NPP i da ne slave srpske slave po školama. To je nešto što je provjerljivo. :wink:

E sada ne znam šta bi Vučiću kada izjavi da se krst i križ moraju približavati jer živite na velikom prostoru sa malo stanovništva dok popisi pokazuju da polumjesec povećava procente. :mrgreen:

Što se pak tiče Komšića i Čovića imaju vjerovatno moji komentari kada sam bio napadan što sam se protivio euforiji kada je Komšić izabran i nije mi se to tada dopadalo. Kao da sam slutio da će se iz toga stvoriti problem i sada taj problem trebamo izgleda baš rješavati Komšićem mada teško da ćemo uspjeti jer kako i Čović se bori za spas svog dupeta tako i ovi iz tzv. probosanskog bloka. Neće niko da rizikuje rešetke za više ciljeve. Ali ovako ili onako Bosne je uvijek bilo i uvijek će je biti. :bih:
Hafis

#26677 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

vatrogasac wrote: Ono što znam je da Hrvati u RS-u prebacuju u posljednje dvije godine sve više svoju djecu iz najbliži im škola u škole gdje su Bošnjaci čak preko 95% naTK i gdje moraju putovati samo da im djeca ne uče po tamošnjem NPP i da ne slave srpske slave po školama. To je nešto što je provjerljivo. :wink:
Znati u ovom kontekstu znači posjedovati provjerljive činjenice. Imaš li točan broj te djece, i normalno podatke za te dvije godine koji pokazuju taj rastući trend??
Drugo, čime ti objašnjavaš to (navodno) prebacivanje hrvatske djece u TK? Razlog je kvalitetnije školstvo?...nesnošljivost u školama RS-a?..da im guzica vidi puta?..ili ? Ako ne znaš, nemoj nagađati, to ne ide kod mene.
E sada ne znam šta bi Vučiću kada izjavi da se krst i križ moraju približavati jer živite na velikom prostoru sa malo stanovništva dok popisi pokazuju da polumjesec povećava procente. :mrgreen:
BiH je uvjetno rečeno relativna zemlja. Negdje polumjesec stagnira, a negdje se čak i smanjuje. Dalje, postoji i efekt zipovanja, nabijanja stamnovništa u gradove. Trendovi su prolazni...u ovom rapidnom demografskom kolapsu, gledajući površno postotke, čovjek stječe pogrešan dojam. Postotci se mogu povećavati, što ujedno i ne znači da se i broj povećava. I taj trend ne može dugo trajati...dotaknut će se jednom demografsko dno i onda će potpuno biti nevažno koliko je koga.
Što se pak tiče Komšića i Čovića imaju vjerovatno moji komentari kada sam bio napadan što sam se protivio euforiji kada je Komšić izabran i nije mi se to tada dopadalo. Kao da sam slutio da će se iz toga stvoriti problem i sada taj problem trebamo izgleda baš rješavati Komšićem mada teško da ćemo uspjeti jer kako i Čović se bori za spas svog dupeta tako i ovi iz tzv. probosanskog bloka. Neće niko da rizikuje rešetke za više ciljeve. Ali ovako ili onako Bosne je uvijek bilo i uvijek će je biti. :bih:
ova ti je dobra, stvarno: 'problem ''Komšić'' danas pokušavaju riješiti Komšićem.
Znam da će dijasporci graknuti one ofucane patriJotskobauštelske parole, ali iskreno se nadam da ona budala neće proći. Ne može više pod kožu sva ova politika i šuplja i ratna priča i samo nam još on treba u predsjednštvu. Choe opali koju optimističku, malo o izbornom zakonu, malo o EU integracijama, malo o legitimnosti i to nekako gura. Dolaskom one budale nastala bi sasvim drugačija utakmica s drugačijim pravilima. Ja mislim da bi se u te sljedeće 4 godine populacija države prepolovila. Tek bismo onda vidjeli kako prava kriza izgleda . Još ako SNSD uzme većinu zastupnika iz RS-a u Parlamentarnoj skupštini, a HDZ u Domovima naroda, onda treba pustiti mitraljesca Željka nek se lomata s njima kako je i obećao.
mO k3

#26678 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Ma ko kaže da je zemlja okrugla ;)
vatrogasac

#26679 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vatrogasac »

Hafis wrote: Znati u ovom kontekstu znači posjedovati provjerljive činjenice. Imaš li točan broj te djece, i normalno podatke za te dvije godine koji pokazuju taj rastući trend??
Imam informacije iz prve ruke pa sam zato napisao da je provjerljivo. Provozaš se do Ministarstva i zatražiš podatke ako meni ne vjeruješ. Ti Hrvati su prilikom prebacivanja u predmetnu nastavu navodili razloge diskriminacije. Ko bi tako malo dijete prebacivao samo da mu dupe vidi puta?

A za ovo ostalo izgleda da si ovo preskočio.
“Kad pogledate teritorij koji zauzimaju i Hrvatska i Srbija i dijelove BiH gdje žive Srbi i Hrvati, to je ogroman teritorij, a užasno nas je malo. I sve nas je manje i jednih i drugih”, rekao je Vučić, podsjetivši na usporednu statistiku popisa stanovništva iz 1991. i 2013. godine.

“Po popisu iz 1991. imali ste 761.000 Hrvata u BiH, po popisu iz 2013. imali ste 540.000. Realno, imate ih nešto više od 340.000. Slično se događa i nama na teritoriju Srbije. Imamo užasno nizak prirodni priraštaj i to je stravičan problem. Pogledajte sela i mjesta gdje Srbi žive zajedno s Hrvatima. Imate sve veću bliskost pravoslavaca i katolika, volio to netko u Beogradu i Zagrebu ili ne”, prokomentirao je srbijanski predsjednik.

Pa neka i ne bude 'problem Komšić' predsjednik nego neka zasjednu Čović i Dodik pa ćeš onda da vidiš napretka. :mrgreen: Imaš ti previše ponosa da nam se javiš tada iz Dojčlanda kao medEcinski radnik. :mrgreen:
Mirza007

#26680 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Zavrsice (G)uznik kao perac guzica.
Hafis

#26681 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

vatrogasac wrote:
Imam informacije iz prve ruke pa sam zato napisao da je provjerljivo. Provozaš se do Ministarstva i zatražiš podatke ako meni ne vjeruješ. Ti Hrvati su prilikom prebacivanja u predmetnu nastavu navodili razloge diskriminacije.
A jebo ga ti. Nisam ti ja polupismeni bauštelac k'o ovaj delegat gore, gdje takve cake prolazi k'o niz ulicu.
O kojem se ministarstvu radi? Federalnom? RS-ovsom? TK? Ministarstvo obrazovanja prikuplja podatke o nacionalnom izjašnjavanju djece :-? Ne znaju gdje gone.
I ne vidim kakva je povjerljivost, da je to tako davno bi to Klix lansirao. Ta i onako izmišljaju vijesti iz ničega..
Streptokok

#26682 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

Mirza007 wrote:Zavrsice (G)uznik kao perac guzica.
Kazu treci samo sto nije, pricaju zene na gospinom ukazanju.
vatrogasac

#26683 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vatrogasac »

Hafis wrote: O kojem se ministarstvu radi? Federalnom? RS-ovsom? TK? Ministarstvo obrazovanja prikuplja podatke o nacionalnom izjašnjavanju djece :-? Ne znaju gdje gone.
Govorim o kantonalnom. Ministarstva obrazovanja imaju najtačnije statistike kretanja stanovništva, nataliteta za 2011. prilikom upisa prvačića za ovu godinu itd. Svaki direktor škole je dužan u posebnom obrascu dostaviti sve podatke Ministarstvu koje na osnovu toga raspisuje Konkurs za upražnjena mjesta. U obrascima prilikom upisivanja roditelj/staratelj unosi podatke o nacionalnosti, jeziku kojim govori kao i vjeroispovijesti ako će učenik pohađati Vjeronauku.
Hafis

#26684 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

vatrogasac wrote:
Hafis wrote: O kojem se ministarstvu radi? Federalnom? RS-ovsom? TK? Ministarstvo obrazovanja prikuplja podatke o nacionalnom izjašnjavanju djece :-? Ne znaju gdje gone.
Govorim o kantonalnom. Ministarstva obrazovanja imaju najtačnije statistike kretanja stanovništva, nataliteta za 2011. prilikom upisa prvačića za ovu godinu itd. Svaki direktor škole je dužan u posebnom obrascu dostaviti sve podatke Ministarstvu koje na osnovu toga raspisuje Konkurs za upražnjena mjesta. U obrascima prilikom upisivanja roditelj/staratelj unosi podatke o nacionalnosti, jeziku kojim govori kao i vjeroispovijesti ako će učenik pohađati Vjeronauku.
Hoćeš me uvjeriti da županijsko ministarstvo obrazovanja ima podatke koliko je i koji je etnički sastav djece iz RS-a upisano u škole na području TK.
Sam navodiš da roditelj unosi podatke o nacionalnosti, jeziku kojim govori kao i vjeroispovijesti ako će učenik pohađati Vjeronauku. Valjda navodi i adresu gdje dijete živi?...ili gdje mu je stalna adresa.
NiNe kažem da sumnjam da ti u to vjeruješ...ako ništa vjera je besplatna, pitaj vjernika. Samo, nečije vjerovanje mene ne prisiljava da i ja u to vjerujem.
Dakle. malo si mi neodređen oko toga. Ako su to mala djeca. onda vjerojatno ne vozare, već su smještena u TK.
U stvari ne reče iz kojih mjesta u RS oni najviše dolaze?? Po mojoj procjeni, ne vjerujem da se može raditi o više od desetak djece, ako i to nije prenapuhano.... ne znam i otkud toliko hrvatske djece.... u stvari, bezze je ova priča.
Da zaključimo: da je stvarno tako, ja mislim da ne bi postojao bosanski portal koji od toga ne bi napravio vijest dana, a da ne govorimo o ovim javnim medijima koji bi suhim zlatom platile jednu takvu informaciju...normalno, ne zbog brige za tu djecu, verć strogo i isključivo u dnevno-političko obračunavanje s ''hercegovačkim separatistima'' koji su po tko zna koji put izdali bosanske Hrvate. Već smo odavno imuni na te stereotipe.
155_mm

#26685 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

vatrogasac wrote:
Point. wrote:Pa to je isto.
Vučić se slaže.
“Kad pogledate teritorij koji zauzimaju i Hrvatska i Srbija i dijelove BiH gdje žive Srbi i Hrvati, to je ogroman teritorij, a užasno nas je malo. I sve nas je manje i jednih i drugih”, rekao je Vučić, podsjetivši na usporednu statistiku popisa stanovništva iz 1991. i 2013. godine.

“Po popisu iz 1991. imali ste 761.000 Hrvata u BiH, po popisu iz 2013. imali ste 540.000. Realno, imate ih nešto više od 340.000. Slično se događa i nama na teritoriju Srbije. Imamo užasno nizak prirodni priraštaj i to je stravičan problem. Pogledajte sela i mjesta gdje Srbi žive zajedno s Hrvatima. Imate sve veću bliskost pravoslavaca i katolika, volio to netko u Beogradu i Zagrebu ili ne”, prokomentirao je srbijanski predsjednik.
ma vucic porucuje da ako za 15 tak godina ne zavrse ono sto su im jarani cvetkovic i macek ostavili u amanet da od toga onda vise nema nista.

p.s. jedino je vucic zaboravio da kaze koliko realno ima bosanskih srba na tim teritorijama koje pominje.
vatrogasac

#26686 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vatrogasac »

Hafis wrote: Hoćeš me uvjeriti da županijsko ministarstvo obrazovanja ima podatke koliko je i koji je etnički sastav djece iz RS-a upisano u škole na području TK.
Sam navodiš da roditelj unosi podatke o nacionalnosti, jeziku kojim govori kao i vjeroispovijesti ako će učenik pohađati Vjeronauku. Valjda navodi i adresu gdje dijete živi?...ili gdje mu je stalna adresa.

Ne želim te ni u šta uvjeravati nego znam zato što sam blizak sa ljudima kojima je to posao i evo pokupih još par info. U Srednjoj Slatini koja pripada Bosanskom Šamcu koji je u RS-u učenici su morali pratiti nastavu na srpskom jeziku. Prošle godine se nekoliko njih prebacilo u 4. razredu, a ove godine i u izvršili upis u prve razrede osnovne škole u TK. Nije to egzodus jer tamo je ostalo malo Hrvata i vozare. Ovi Hrvati nisu briga Čovića kao što ga zaboli neka stvar šta pričaju biskupi bosanski. On ima hercegovačke biskupe. Podijeli vam i katoličku crkvu.
mO k3

#26687 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

@vatrogacas jebo ga ti nisi od juce sace on tebe pokusati drugacije ubijediti
moa

#26688 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by moa »

155_mm wrote:
vatrogasac wrote:
Point. wrote:Pa to je isto.
Vučić se slaže.

ma vucic porucuje da ako za 15 tak godina ne zavrse ono sto su im jarani cvetkovic i macek ostavili u amanet da od toga onda vise nema nista.

p.s. jedino je vucic zaboravio da kaze koliko realno ima bosanskih srba na tim teritorijama koje pominje.
sta ce im tertirorija kad sve zjapi prazno.
vatrogasac

#26689 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vatrogasac »

mO k3 wrote:@vatrogacas jebo ga ti nisi od juce sace on tebe pokusati drugacije ubijediti
Ne pamti šta pričam i moram ponavljati. Ili namjerno izostavlja određene dijelove. Nemam ja nerava za to. :mrgreen:
mO k3

#26690 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

vatrogasac wrote:
mO k3 wrote:@vatrogacas jebo ga ti nisi od juce sace on tebe pokusati drugacije ubijediti
Ne pamti šta pričam i moram ponavljati. Ili namjerno izostavlja određene dijelove. Nemam ja nerava za to. :mrgreen:
:lol: :mrgreen:
Pa sta mu ponavljas :lol:
vatrogasac

#26691 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vatrogasac »

mO k3 wrote:
vatrogasac wrote:
Pa sta mu ponavljas :lol:
Sam sebe uhvatih u tom poslu. :mrgreen: Hajd' jednom pa dva puta,.....ne mogu više. :mrgreen:
mO k3

#26692 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

@hafis je slucaj za sebe ... On uelti ko ninja ovdje mi ga lijepo nafilujemo kod tuku i onda se povuce :mrgreen:
Hafis

#26693 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

vatrogasac wrote:
Sam sebe uhvatih u tom poslu. :mrgreen: Hajd' jednom pa dva puta,.....ne mogu više. :mrgreen:
Iskreno, i meni ne pada na pamet.
Uglavnom ostajemo na činjenicama tipa ''neki'', ''nekoliko njih'' i ''blizak sam s nekim ljudima''.
Dok to Klix nije objavio, to je nešto zanemarljivo i nije vrijedno političkih bodova.
Uglavnom predajem se. Mogu li spustiti ruke :)

Inače, ljudi od dva zla biraju manje. Koliko se sjećam da sad ne guglam, sličan je problem bio (ili još jeste) s bošnjačkom djecom u RS-u (zaboravio sam mjesta, znam da je negdje gore oko Tuzle, Podrinja, nemam sad predstavu..) i s onim ''bošnjačkim jezikom'' u školskom programu RS , pa je došlo do masovnog ispisivanja iz škole i premještana u FBiH...znam da je bilo natezanja, samo ne znam kako to sve završi.
mO k3

#26694 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

@varrogasac :mrgreen:
vatrogasac

#26695 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vatrogasac »

Hafis wrote:
vatrogasac wrote:
Iskreno, i meni ne pada na pamet.
Uglavnom ostajemo na činjenicama tipa ''neki'', ''nekoliko njih'' i ''blizak sam s nekim ljudima''.
Predajem se.

Inače, ljudi od dva zla biraju manje. koliko se sjećam da sad ne guglam, sličan je problem bio (ili još jeste) s bošnjačkom djecom u RS-u (zaboravio sam mjesta, znam da je negdje gore oko Tuzle, Podrinja, nemamm sad predstavu..) i s onim ''bošnjačkim jezikom'' u školskom programu RS , pa je došlo do masovnog ispisivanja iz škole i premještana u FBiH...znam da je bilo natezanja, samio ne znam kako to sve završi.
Samo još jednom copy/paste sa podacima koji su sasvim dovoljni za provjeru.
Ne želim te ni u šta uvjeravati nego znam zato što sam blizak sa ljudima kojima je to posao i evo pokupih još par info. U Srednjoj Slatini koja pripada Bosanskom Šamcu koji je u RS-u učenici su morali pratiti nastavu na srpskom jeziku. Prošle godine se nekoliko njih prebacilo u 4. razredu, a ove godine i u izvršili upis u prve razrede osnovne škole u TK. Nije to egzodus jer tamo je ostalo malo Hrvata i vozare. Ovi Hrvati nisu briga Čovića kao što ga zaboli neka stvar šta pričaju biskupi bosanski. On ima hercegovačke biskupe. Podijeli vam i katoličku crkvu.
vatrogasac

#26696 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vatrogasac »

mO k3 wrote:@varrogasac :mrgreen:
Pogodi Bogami. :lol:
mO k3

#26697 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

vatrogasac wrote:
mO k3 wrote:@varrogasac :mrgreen:
Pogodi Bogami. :lol:
kazem ti :mrgreen: :lol:
Hafis

#26698 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

vatrogasac wrote: Samo još jednom copy/paste sa podacima koji su sasvim dovoljni za provjeru.
Ne želim te ni u šta uvjeravati nego znam zato što sam blizak sa ljudima kojima je to posao i evo pokupih još par info. U Srednjoj Slatini koja pripada Bosanskom Šamcu koji je u RS-u učenici su morali pratiti nastavu na srpskom jeziku. Prošle godine se nekoliko njih prebacilo u 4. razredu, a ove godine i u izvršili upis u prve razrede osnovne škole u TK[. Nije to egzodus jer tamo je ostalo malo Hrvata i vozare. Ovi Hrvati nisu briga Čovića kao što ga zaboli neka stvar šta pričaju biskupi bosanski. On ima hercegovačke biskupe. Podijeli vam i katoličku crkvu.
Pa tako mi reci. Neki tebi bliski ljudi su rekli da se nekoliko učenika iz RS-a prebacilo u prve razrede osnovne škole negdje na području TK.
E to je pošteno. Sad znamo točan broj te djece i imena škola području TK gdje su se upisali. A može se više nego provjeriti ispravnost tih podataka u tajnice u ministarstvu TK ili kod tih tebi bliskih ljudi.
Sad se starno definitivno predajem. Ja sam realan čovjek: kada mi se podastru takvi precizni i argumentirani podatci je priznajem poraz.
Last edited by Hafis on 13/05/2018 23:41, edited 4 times in total.
vatrogasac

#26700 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vatrogasac »

mO k3 wrote::lol: :mrgreen:

Dobro te. :mrgreen: :lol:

Da si bio jaran, upozorio bi me. :mrgreen:
Post Reply