spree wrote: ↑10/08/2025 21:47 Oj Bože šta se nacita gluposti u kratkom roku. Jokić teški nepokretni centar. Sreća pa ne napisa da nema šuta. Čuj Nurkic treba da zabije 20 koševa. Radi se o evropskoj košarci gdje pada manje poena, mada mislim da je često išao preko 20. Nurkić nije neki košgeter. On je više defanzivni specijalac. Nikada nije razvio napadačku igru. Velik je i jak. Odličan u zaštiti obruča, ali baca sve lopte onako bez nekog osjećaja. Nije mu neka ni igra ledjima. Šut mu je isto tanak, ali eto radi na njemu. Ne možeš porediti nenu snajpera beka šutera i nurkica teškog centra bez neke napadačke igre nikako. Ovo bez playa igra nema potrebe da se više komentarise. Ljudi pokažu koliko znaju o košarci kad kažu da se se može igrati bez playa. Dodatno čuj ima u Evropi crnaca, mogli smo boljeg. Šta mislite oni onako stoje u izlogu i čekaju da ih pozove neko iz diletantskog bhks. Ovog saveza što je regularno ležerno pustio niz vodu sve mladje selekcije, sreća pa djeca na kraju odose i eno finih rezultata napraviše. Malo se skontajte ko smo mi i gdje smo. Imamo nenormalno dobru reprezentaciju, ali pukom srecom.
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kakavdanakneiskustvu
#26676 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#26677 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ama covjece niko ne ceka ali to je bilo ocekivano svakome ko ima ikakve veze ne sa kosarkom nego sa sportom i ko zna kako se vratiti na teren poslije bilo kakvog loma. Pa zar ti ne para usi ono sto je Bekir rekao da je Castaneda prije koji dan prvi put odigrao 5 na 5 na treningu??? Sta on moze onda uraditi za 17 dana jer nam je prva utakmica 28. Eto nek ne poziva Garzu nek vidi u kakvom je stanju Roberson nebitno ali nam treba ZDRAV IGRAC na EP a ne polovan ma o kome da je pitanje.Od Nurkica se ocekuje da zakucava preko Vucevica kao preko Gobera i ja vjerujem da ce Nurk doci do toga nivoa za 17 jer je zdrav. Musa u obe utakmice sa dobrom realizacijom i on ce sigurno biti TOP za prvenstvo kao i Gegic, Atic. Halilovic je odavno prno u frulu i daj boze da bude kako treba. Lazic je zahvaljujuci basketima u Kini na TOP nivou a Vrabac je jednostavno takav i uvijek fizicki spreman. S obzirom da bi Castaneda trebao da igra 30 minuta po utakmici ko ce igrati ostalih 10?? Imaju Arslanagic i Campara ili ce opet to preuzeti Gegic i Atic. U biti nismo ni na jednoj poziciji beton a dolaskom Garze bi bili makar beton na centarskoj i zato potenciram Garzu. Ali ja ne bih imao apsolutno nista protiv da sam sve u krivu i da sve bude drugacije i bolje jer ja volim svoju zemlju i zelim joj uvijek najbolje rezultate.canvra888 wrote: ↑11/08/2025 03:07
Tačno čovjek ima osjećaj da su neki jedva čekali da Castaneda očekivano ima lošu utakmicu pa da iskoriste za svoj narativ koji odavno tešu - da je Garza trebao bizi izabran ispred Castanede.
Čovjek igra prvu utakmicu nakon skoro 6 mjeseci. Pa samo zbog te činjenice ja mislim da je minimum korektnosti da se sačeka sa ocjenama i procjenama do prve konkretne utakmice tj. protiv Španije. Jeste noćas izgledao očajno, ali do Španije je još skoro 3 sedmice, hajde da vidimo šta se može do tada promijeniti.
I da, ne znam o čemu govore ovo oko Nurkića. Bio sam na utakmici, korektan njegov učinak. Jedini Vučeviću mogao parirati, ubacio dosta polaganja, trojku i nešto slobodnih. Jeste znao forsirati u nekim situacijama, ali to je na Adisu da iskristališe. Ali u svakom slučaju, daleko od neke katastrofe kakvom je neki predstavljaju.
-
Bodkin
#26678 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
jako solidna ekipa koja igra individualno. ako krene, krene. crna gora se odvojila kad je sut stao i kad su ulazi prestali da ulaze.
skok je nepostojeci. malo je bolje kad je nurkic u igri ali covjek igra sa pola zelje.
i izgleda solidan problem pickaranje izmedju igraca i zelja muse i nurkica da budu glavni u ekipi
skok je nepostojeci. malo je bolje kad je nurkic u igri ali covjek igra sa pola zelje.
i izgleda solidan problem pickaranje izmedju igraca i zelja muse i nurkica da budu glavni u ekipi
- Altsa
#26679 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Znaci mozemo se popišati na EP. Igraci van forme a vjerojatno i voljni momenat je veoma nizak. Pobjeda protiv Kipra i pakuj kofere.Bodkin wrote: ↑11/08/2025 11:48 jako solidna ekipa koja igra individualno. ako krene, krene. crna gora se odvojila kad je sut stao i kad su ulazi prestali da ulaze.
-
Bodkin
#26680 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ne bih ja bio toliko pesimistican. bilo je perioda odlicne igre i jake odbrane. crna gora ima bas solidne bekove (i ja sam se iznenadio) i vrhunskog centra/PF kojeg smo par puta zatvorili i uzeli zivu loptu. ako pogledas, vodili smo pola utakmice.Altsa wrote: ↑11/08/2025 12:23Znaci mozemo se popišati na EP. Igraci van forme a vjerojatno i voljni momenat je veoma nizak. Pobjeda protiv Kipra i pakuj kofere.Bodkin wrote: ↑11/08/2025 11:48 jako solidna ekipa koja igra individualno. ako krene, krene. crna gora se odvojila kad je sut stao i kad su ulazi prestali da ulaze.
Spaniju i grcku bih otpisao. Kipar i gruziju mozemo lagano dobiti. Italija ce biti u zavisnosti kakav suterski dan imamo. Problem je uvijek taj voljni momenat i luzerski mentalitet ali to je druga prica. nema razloga da ne budemo 4i u grupi i to znaci prolaz
-
Lug
#26681 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Castaneda 2 poena.
izgubljen u prostoru.
Ni Jordan ne bi digao formu poslije loma za tako kratko vrijeme.
Ni Jordan ne bi digao formu poslije loma za tako kratko vrijeme.
- canvra888
#26682 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Znači očekuješ da će Nurkić, kojem je prva utakmica bila sinoć kao i Castanedi (nakon što obojica jedini nisu igrali prošlu protiv Srbije), doći do optimalne forme jer je zdrav, ali ne očekuješ da Castaneda ima ikakve šanse da dođe do respektabilne forme jer "nije zdrav" iako je prošao finalni ljekarski pregled krajem prošlog mjeseca?hrasno38 wrote: ↑11/08/2025 11:09Ama covjece niko ne ceka ali to je bilo ocekivano svakome ko ima ikakve veze ne sa kosarkom nego sa sportom i ko zna kako se vratiti na teren poslije bilo kakvog loma. Pa zar ti ne para usi ono sto je Bekir rekao da je Castaneda prije koji dan prvi put odigrao 5 na 5 na treningu??? Sta on moze onda uraditi za 17 dana jer nam je prva utakmica 28. Eto nek ne poziva Garzu nek vidi u kakvom je stanju Roberson nebitno ali nam treba ZDRAV IGRAC na EP a ne polovan ma o kome da je pitanje.Od Nurkica se ocekuje da zakucava preko Vucevica kao preko Gobera i ja vjerujem da ce Nurk doci do toga nivoa za 17 jer je zdrav. Musa u obe utakmice sa dobrom realizacijom i on ce sigurno biti TOP za prvenstvo kao i Gegic, Atic. Halilovic je odavno prno u frulu i daj boze da bude kako treba. Lazic je zahvaljujuci basketima u Kini na TOP nivou a Vrabac je jednostavno takav i uvijek fizicki spreman. S obzirom da bi Castaneda trebao da igra 30 minuta po utakmici ko ce igrati ostalih 10?? Imaju Arslanagic i Campara ili ce opet to preuzeti Gegic i Atic. U biti nismo ni na jednoj poziciji beton a dolaskom Garze bi bili makar beton na centarskoj i zato potenciram Garzu. Ali ja ne bih imao apsolutno nista protiv da sam sve u krivu i da sve bude drugacije i bolje jer ja volim svoju zemlju i zelim joj uvijek najbolje rezultate.canvra888 wrote: ↑11/08/2025 03:07
Tačno čovjek ima osjećaj da su neki jedva čekali da Castaneda očekivano ima lošu utakmicu pa da iskoriste za svoj narativ koji odavno tešu - da je Garza trebao bizi izabran ispred Castanede.
Čovjek igra prvu utakmicu nakon skoro 6 mjeseci. Pa samo zbog te činjenice ja mislim da je minimum korektnosti da se sačeka sa ocjenama i procjenama do prve konkretne utakmice tj. protiv Španije. Jeste noćas izgledao očajno, ali do Španije je još skoro 3 sedmice, hajde da vidimo šta se može do tada promijeniti.
I da, ne znam o čemu govore ovo oko Nurkića. Bio sam na utakmici, korektan njegov učinak. Jedini Vučeviću mogao parirati, ubacio dosta polaganja, trojku i nešto slobodnih. Jeste znao forsirati u nekim situacijama, ali to je na Adisu da iskristališe. Ali u svakom slučaju, daleko od neke katastrofe kakvom je neki predstavljaju.
Ne znam šta si ti vidio sinoć u Castanedi da ti ukazuje da nije zdrav, ja sam vidio sasvim fluidne kretnje i nikakvu bojaznost u kretnji. To se najviše vidjelo na onoj oduzetoj lopti i završavanju na drugi obruč preko Vučevića. Sad na stranu što mu je slaba izdržljivost, fizička sprema, šut nije kalibrisan, jednom rječju - zahrđao. Za sve to postoje neke šanse da se popravi i zato smatram da komentarisanje njega i njegovog doprinosa treba ostaviti za Eurobasket. Ne samo njega, svih ostalih, ali se o njemu najviše leti razglabati zbog, kako već rekoh, proturanja narativa da je Garza trebao biti izabran ispred njega.
-
Bodkin
#26683 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
sa igrom koju bosna igra, garza bi apsolutno vise donio timu. mi nemamo timsku igru i uglavnom se svodi sve na par kretnji, pokoji pick and roll i soliranje. U takvoj igri castaneda je limitiran osim ako ga bas ne krene sut. protiv ozbiljnih timova nema sta da trazi u reketu.canvra888 wrote: ↑11/08/2025 15:32Znači očekuješ da će Nurkić, kojem je prva utakmica bila sinoć kao i Castanedi (nakon što obojica jedini nisu igrali prošlu protiv Srbije), doći do optimalne forme jer je zdrav, ali ne očekuješ da Castaneda ima ikakve šanse da dođe do respektabilne forme jer "nije zdrav" iako je prošao finalni ljekarski pregled krajem prošlog mjeseca?hrasno38 wrote: ↑11/08/2025 11:09Ama covjece niko ne ceka ali to je bilo ocekivano svakome ko ima ikakve veze ne sa kosarkom nego sa sportom i ko zna kako se vratiti na teren poslije bilo kakvog loma. Pa zar ti ne para usi ono sto je Bekir rekao da je Castaneda prije koji dan prvi put odigrao 5 na 5 na treningu??? Sta on moze onda uraditi za 17 dana jer nam je prva utakmica 28. Eto nek ne poziva Garzu nek vidi u kakvom je stanju Roberson nebitno ali nam treba ZDRAV IGRAC na EP a ne polovan ma o kome da je pitanje.Od Nurkica se ocekuje da zakucava preko Vucevica kao preko Gobera i ja vjerujem da ce Nurk doci do toga nivoa za 17 jer je zdrav. Musa u obe utakmice sa dobrom realizacijom i on ce sigurno biti TOP za prvenstvo kao i Gegic, Atic. Halilovic je odavno prno u frulu i daj boze da bude kako treba. Lazic je zahvaljujuci basketima u Kini na TOP nivou a Vrabac je jednostavno takav i uvijek fizicki spreman. S obzirom da bi Castaneda trebao da igra 30 minuta po utakmici ko ce igrati ostalih 10?? Imaju Arslanagic i Campara ili ce opet to preuzeti Gegic i Atic. U biti nismo ni na jednoj poziciji beton a dolaskom Garze bi bili makar beton na centarskoj i zato potenciram Garzu. Ali ja ne bih imao apsolutno nista protiv da sam sve u krivu i da sve bude drugacije i bolje jer ja volim svoju zemlju i zelim joj uvijek najbolje rezultate.canvra888 wrote: ↑11/08/2025 03:07
Ne znam šta si ti vidio sinoć u Castanedi da ti ukazuje da nije zdrav, ja sam vidio sasvim fluidne kretnje i nikakvu bojaznost u kretnji. To se najviše vidjelo na onoj oduzetoj lopti i završavanju na drugi obruč preko Vučevića. Sad na stranu što mu je slaba izdržljivost, fizička sprema, šut nije kalibrisan, jednom rječju - zahrđao. Za sve to postoje neke šanse da se popravi i zato smatram da komentarisanje njega i njegovog doprinosa treba ostaviti za Eurobasket. Ne samo njega, svih ostalih, ali se o njemu najviše leti razglabati zbog, kako već rekoh, proturanja narativa da je Garza trebao biti izabran ispred njega.
sa druge strane garza bi popravio skok i popunio reket, a i bolje se snalazi u takvom napadu
- karanana
#26684 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ne znam, moguce, ali iskreno ja ne znam niti jedan tim da igra bez playa. a znam timove koji igraju bez centara. doduse o NBA-u govorim, slabo sta drugo pratim. mozda bi mi bez playa unijeli neku novu dimenziju kosarkaske strategije, igrat sa 2-3 centra u petorci na parketu, to nikad niko prije nije igrao tako da bi mi bili pioniri i inovatori.
jel trebalo boljeg playa od castanede naci? jeste. ali ne znam koga tu kriviti i jel moglo i bilo boljih kandidata.
jel trebalo boljeg playa od castanede naci? jeste. ali ne znam koga tu kriviti i jel moglo i bilo boljih kandidata.
-
kakavdanakneiskustvu
#26685 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
play je igrac koji od 24 sekunde u vecini ekipa ima bar pola napada loptu u rukama, i logicno je da se bez playa ne igra.karanana wrote: ↑11/08/2025 18:26 ne znam, moguce, ali iskreno ja ne znam niti jedan tim da igra bez playa. a znam timove koji igraju bez centara. doduse o NBA-u govorim, slabo sta drugo pratim. mozda bi mi bez playa unijeli neku novu dimenziju kosarkaske strategije, igrat sa 2-3 centra u petorci na parketu, to nikad niko prije nije igrao tako da bi mi bili pioniri i inovatori.
-
Bodkin
#26686 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
pitanje je kakav je play i jel bolje da je on u ekipi ili garza. od onog sto sam vidio protiv cg, vise je potreban bio garzakaranana wrote: ↑11/08/2025 18:26 ne znam, moguce, ali iskreno ja ne znam niti jedan tim da igra bez playa. a znam timove koji igraju bez centara. doduse o NBA-u govorim, slabo sta drugo pratim. mozda bi mi bez playa unijeli neku novu dimenziju kosarkaske strategije, igrat sa 2-3 centra u petorci na parketu, to nikad niko prije nije igrao tako da bi mi bili pioniri i inovatori.
- canvra888
#26687 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa i za te pick and roll-ove koje si spomenuo, čak i obično dobavljanje lopte u niski post centrima/krilnim centrima ti treba keca koja zna iole kad treba dodavati. Pick and rollovi sa Gegićem kao handlerom su improvizacija i često neefektivni. Sinoć je nekoliko izgubljenih imao iz baš takvih situacija. Hajd uredu, jeste i on još nespreman, dolazi nakon povrede, ali i kada je zdrav bio, nije to efikasno rješenje bilo, što je sasvim shvatljivo jer je to daleko od njegove primarne uloge.Bodkin wrote: ↑11/08/2025 17:29sa igrom koju bosna igra, garza bi apsolutno vise donio timu. mi nemamo timsku igru i uglavnom se svodi sve na par kretnji, pokoji pick and roll i soliranje. U takvoj igri castaneda je limitiran osim ako ga bas ne krene sut. protiv ozbiljnih timova nema sta da trazi u reketu.canvra888 wrote: ↑11/08/2025 15:32Znači očekuješ da će Nurkić, kojem je prva utakmica bila sinoć kao i Castanedi (nakon što obojica jedini nisu igrali prošlu protiv Srbije), doći do optimalne forme jer je zdrav, ali ne očekuješ da Castaneda ima ikakve šanse da dođe do respektabilne forme jer "nije zdrav" iako je prošao finalni ljekarski pregled krajem prošlog mjeseca?hrasno38 wrote: ↑11/08/2025 11:09
Ama covjece niko ne ceka ali to je bilo ocekivano svakome ko ima ikakve veze ne sa kosarkom nego sa sportom i ko zna kako se vratiti na teren poslije bilo kakvog loma. Pa zar ti ne para usi ono sto je Bekir rekao da je Castaneda prije koji dan prvi put odigrao 5 na 5 na treningu??? Sta on moze onda uraditi za 17 dana jer nam je prva utakmica 28. Eto nek ne poziva Garzu nek vidi u kakvom je stanju Roberson nebitno ali nam treba ZDRAV IGRAC na EP a ne polovan ma o kome da je pitanje.Od Nurkica se ocekuje da zakucava preko Vucevica kao preko Gobera i ja vjerujem da ce Nurk doci do toga nivoa za 17 jer je zdrav. Musa u obe utakmice sa dobrom realizacijom i on ce sigurno biti TOP za prvenstvo kao i Gegic, Atic. Halilovic je odavno prno u frulu i daj boze da bude kako treba. Lazic je zahvaljujuci basketima u Kini na TOP nivou a Vrabac je jednostavno takav i uvijek fizicki spreman. S obzirom da bi Castaneda trebao da igra 30 minuta po utakmici ko ce igrati ostalih 10?? Imaju Arslanagic i Campara ili ce opet to preuzeti Gegic i Atic. U biti nismo ni na jednoj poziciji beton a dolaskom Garze bi bili makar beton na centarskoj i zato potenciram Garzu. Ali ja ne bih imao apsolutno nista protiv da sam sve u krivu i da sve bude drugacije i bolje jer ja volim svoju zemlju i zelim joj uvijek najbolje rezultate.
sa druge strane garza bi popravio skok i popunio reket, a i bolje se snalazi u takvom napadu
Ima još vremena da Castaneda proba ući u šuterski ritam. Čovjeku prva utakmica još od februara.
- hrasno38
#26688 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa u tome je i poenta sto mu je 17 dana prije prve utakmice na EP ovo prva utakmica od februara. Tip je znaci pauzirao od kosarke 6 mjeseci!!!!! I ti ga gore poredis sa Nurkicem koji je do prije dva mjeseca gazio NBA ligu i bio zdrav. Ja cisto sumnjma da ti imas pojma sta znaci za vrhunskog sportistu pauzirati 6 mjeseci!!! Treba ti tri mjeseca da se vratis u neku dobro ali ne najbolju formu uz pitaj boga koliko treninga u igre 5 na 5 na trim treninzima. Ufatili ste price kako treba play i nema dalje. Pa niko ovdje aposlutno ne spori da nam ne treba play ko nasusni hljeb i da je svaka reprezentacija bez klasicnog playa kusava ali ne treba nam nespreman play jer to je kao da ga nema koji ce nam kurac ako ne moze pogoditi trice, uci pod kos ili asistirati iz punog trka. Na EP sve reprezentacije vode potpuno zdrave i spremmne igrace a ne potencijalno spremne i tek izasle iz povreda. Bez uvrede ali nemate vi pojma sta je sport vjereujte mi ali dobro vrijeme ce reci svoje.Mozda je Castaneda Super Mario pa za 17 dana pomete sve dileme.canvra888 wrote: ↑11/08/2025 18:42Pa i za te pick and roll-ove koje si spomenuo, čak i obično dobavljanje lopte u niski post centrima/krilnim centrima ti treba keca koja zna iole kad treba dodavati. Pick and rollovi sa Gegićem kao handlerom su improvizacija i često neefektivni. Sinoć je nekoliko izgubljenih imao iz baš takvih situacija. Hajd uredu, jeste i on još nespreman, dolazi nakon povrede, ali i kada je zdrav bio, nije to efikasno rješenje bilo, što je sasvim shvatljivo jer je to daleko od njegove primarne uloge.Bodkin wrote: ↑11/08/2025 17:29sa igrom koju bosna igra, garza bi apsolutno vise donio timu. mi nemamo timsku igru i uglavnom se svodi sve na par kretnji, pokoji pick and roll i soliranje. U takvoj igri castaneda je limitiran osim ako ga bas ne krene sut. protiv ozbiljnih timova nema sta da trazi u reketu.canvra888 wrote: ↑11/08/2025 15:32
Znači očekuješ da će Nurkić, kojem je prva utakmica bila sinoć kao i Castanedi (nakon što obojica jedini nisu igrali prošlu protiv Srbije), doći do optimalne forme jer je zdrav, ali ne očekuješ da Castaneda ima ikakve šanse da dođe do respektabilne forme jer "nije zdrav" iako je prošao finalni ljekarski pregled krajem prošlog mjeseca?
Ima još vremena da Castaneda proba ući u šuterski ritam. Čovjeku prva utakmica još od februara.
- canvra888
#26689 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kakva bolan dva mjeseca, Nurkić zadnju utakmicu odigrao 13. aprila, znači prije skoro 4 mjeseca, Castaneda prije 5 i po mjeseci. I gle iznenađenja, obojica pauziraše protiv Srbije. Strpi se do Eurobasketa sa svojim narativima pa onda raspali koliko ti je volja po Castanedi.hrasno38 wrote: ↑11/08/2025 19:16Pa u tome je i poenta sto mu je 17 dana prije prve utakmice na EP ovo prva utakmica od februara. Tip je znaci pauzirao od kosarke 6 mjeseci!!!!! I ti ga gore poredis sa Nurkicem koji je do prije dva mjeseca gazio NBA ligu i bio zdrav. Ja cisto sumnjma da ti imas pojma sta znaci za vrhunskog sportistu pauzirati 6 mjeseci! Bez uvrede ali nemate vi pojma sta je sport vjereujte mi ali dobro vrijeme ce reci svoje.Mozda je Castaneda Super Mario pa za 17 dana pomete sve dileme.canvra888 wrote: ↑11/08/2025 18:42Pa i za te pick and roll-ove koje si spomenuo, čak i obično dobavljanje lopte u niski post centrima/krilnim centrima ti treba keca koja zna iole kad treba dodavati. Pick and rollovi sa Gegićem kao handlerom su improvizacija i često neefektivni. Sinoć je nekoliko izgubljenih imao iz baš takvih situacija. Hajd uredu, jeste i on još nespreman, dolazi nakon povrede, ali i kada je zdrav bio, nije to efikasno rješenje bilo, što je sasvim shvatljivo jer je to daleko od njegove primarne uloge.Bodkin wrote: ↑11/08/2025 17:29
sa igrom koju bosna igra, garza bi apsolutno vise donio timu. mi nemamo timsku igru i uglavnom se svodi sve na par kretnji, pokoji pick and roll i soliranje. U takvoj igri castaneda je limitiran osim ako ga bas ne krene sut. protiv ozbiljnih timova nema sta da trazi u reketu.
-
kakavdanakneiskustvu
#26690 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
neko bi pomislio da je Castaneda minimalno Lillard pa će donijeti čudo na EB
-
Adobeg
#26691 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sta je za Garzom to je fenomen covjeku deset godina ganjaju dozvolu da igra za nas,kada izganjaju covjek ce zavrsiti karijeru,sto se tice prvenstva mozda dobijemo Cipar,a ostalima cemo biti za nabijanje kos razlike,amaterizam na sve strane. 
- canvra888
#26692 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
E čuj "možda" dobijemo Kipar... Nevjerovatno kakvi zaključci nakon nekoliko pripremnih ispod nivoa, hiperbolisanje, kao i obično.
- hrasno38
#26693 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ama nemam ja nista protiv Castanede ali imam protiv nespremnog i nedovoljno oporavljenog Castanede. Nema ozbiljnijeg selektora na svijetu koji bi Castanedu stavio na spisak za neko veliko takmicenje. Pa i Nurkic takav kakav jeste pored nikakvog Halilovica je upravo razlog da idemo na ovo EP sa Garzom. Ali dobro shvatit cete to kad pocne EP ali ne na prvoj nego vec na drugoj utakmici. Mada Nurkic za 17 dana moze doci sebi jer je zdrav kao i Halilovic.Ono sto je trebao svakako Beciragic bez obzira stavljao ili ne stavljao ga na spisak za EP terbao ga je zvati na pripreme pa neka je sa reprezentacijomcanvra888 wrote: ↑11/08/2025 19:23Kakva bolan dva mjeseca, Nurkić zadnju utakmicu odigrao 13. aprila, znači prije skoro 4 mjeseca, Castaneda prije 5 i po mjeseci. I gle iznenađenja, obojica pauziraše protiv Srbije. Strpi se do Eurobasketa sa svojim narativima pa onda raspali koliko ti je volja po Castanedi.hrasno38 wrote: ↑11/08/2025 19:16Pa u tome je i poenta sto mu je 17 dana prije prve utakmice na EP ovo prva utakmica od februara. Tip je znaci pauzirao od kosarke 6 mjeseci!!!!! I ti ga gore poredis sa Nurkicem koji je do prije dva mjeseca gazio NBA ligu i bio zdrav. Ja cisto sumnjma da ti imas pojma sta znaci za vrhunskog sportistu pauzirati 6 mjeseci! Bez uvrede ali nemate vi pojma sta je sport vjereujte mi ali dobro vrijeme ce reci svoje.Mozda je Castaneda Super Mario pa za 17 dana pomete sve dileme.canvra888 wrote: ↑11/08/2025 18:42
Pa i za te pick and roll-ove koje si spomenuo, čak i obično dobavljanje lopte u niski post centrima/krilnim centrima ti treba keca koja zna iole kad treba dodavati. Pick and rollovi sa Gegićem kao handlerom su improvizacija i često neefektivni. Sinoć je nekoliko izgubljenih imao iz baš takvih situacija. Hajd uredu, jeste i on još nespreman, dolazi nakon povrede, ali i kada je zdrav bio, nije to efikasno rješenje bilo, što je sasvim shvatljivo jer je to daleko od njegove primarne uloge.
-
Bodkin
#26694 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne bas. To moze solidna dvojka ili cak trojka. Ono sto sam ja vidio je da mi nemamo nikakav poseban sistem i svodi se napad na individualnu snagu ili na sut iz polukontre.canvra888 wrote: ↑11/08/2025 18:42Pa i za te pick and roll-ove koje si spomenuo, čak i obično dobavljanje lopte u niski post centrima/krilnim centrima ti treba keca koja zna iole kad treba dodavati. Pick and rollovi sa Gegićem kao handlerom su improvizacija i često neefektivni. Sinoć je nekoliko izgubljenih imao iz baš takvih situacija. Hajd uredu, jeste i on još nespreman, dolazi nakon povrede, ali i kada je zdrav bio, nije to efikasno rješenje bilo, što je sasvim shvatljivo jer je to daleko od njegove primarne uloge.Bodkin wrote: ↑11/08/2025 17:29sa igrom koju bosna igra, garza bi apsolutno vise donio timu. mi nemamo timsku igru i uglavnom se svodi sve na par kretnji, pokoji pick and roll i soliranje. U takvoj igri castaneda je limitiran osim ako ga bas ne krene sut. protiv ozbiljnih timova nema sta da trazi u reketu.canvra888 wrote: ↑11/08/2025 15:32
Znači očekuješ da će Nurkić, kojem je prva utakmica bila sinoć kao i Castanedi (nakon što obojica jedini nisu igrali prošlu protiv Srbije), doći do optimalne forme jer je zdrav, ali ne očekuješ da Castaneda ima ikakve šanse da dođe do respektabilne forme jer "nije zdrav" iako je prošao finalni ljekarski pregled krajem prošlog mjeseca?
U tom sistemu bih radje imao garzu da kontrolise skok i razvuce odbranu jer kamenjas ima sut kako mu ime kaze, a nurkic ne izgleda u strasnoj formi
Jedini argument je odbrana na bekovima ali castaneda nije izgledao posebno dobar. Cg bekovi izgledali kao nba igraci sa prodorima
- canvra888
#26695 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Eto ja te fino upitah u prethodnom postu, šta si tačno vidio sinoć na utakmici da ti ukazuje da Castaneda nije zdrav? Navedi mi jednu stvar? Kondicija nije očitanje da neko nije zdrav. Ni po čemu nije dao na znanje da je nezdrav, nego van forme, kondicije i ritma. Sličan utisak je i Gegić odavao, i šta sad?hrasno38 wrote: ↑11/08/2025 19:43Ama nemam ja nista protiv Castanede ali imam protiv nespremnog i nedovoljno oporavljenog Castanede. Nema ozbiljnijeg selektora na svijetu koji bi Castanedu stavio na spisak za neko veliko takmicenje. Pa i Nurkic takav kakav jeste pored nikakvog Halilovica je upravo razlog da idemo na ovo EP sa Garzom. Ali dobro shvatit cete to kad pocne EP ali ne na prvoj nego vec na drugoj utakmici. Mada Nurkic za 17 dana moze doci sebi jer je zdrav kao i Halilovic.Ono sto je trebao svakako Beciragic bez obzira stavljao ili ne stavljao ga na spisak za EP terbao ga je zvati na pripreme pa neka je sa reprezentacijomcanvra888 wrote: ↑11/08/2025 19:23Kakva bolan dva mjeseca, Nurkić zadnju utakmicu odigrao 13. aprila, znači prije skoro 4 mjeseca, Castaneda prije 5 i po mjeseci. I gle iznenađenja, obojica pauziraše protiv Srbije. Strpi se do Eurobasketa sa svojim narativima pa onda raspali koliko ti je volja po Castanedi.hrasno38 wrote: ↑11/08/2025 19:16
Pa u tome je i poenta sto mu je 17 dana prije prve utakmice na EP ovo prva utakmica od februara. Tip je znaci pauzirao od kosarke 6 mjeseci!!!!! I ti ga gore poredis sa Nurkicem koji je do prije dva mjeseca gazio NBA ligu i bio zdrav. Ja cisto sumnjma da ti imas pojma sta znaci za vrhunskog sportistu pauzirati 6 mjeseci! Bez uvrede ali nemate vi pojma sta je sport vjereujte mi ali dobro vrijeme ce reci svoje.Mozda je Castaneda Super Mario pa za 17 dana pomete sve dileme.
- canvra888
#26696 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
2023. u kvalifikacijama za OI smo izgubili protiv Poljske u utakmici u kojoj smo trebali dominirati u tim stvarima koje spominješ. Naravno, i tada smo bili bez kece. Da ne uzimam sad za primjer i dvomeč protiv Litvanije 2022. sa sličnim problemima sa Gegićem na keci.Bodkin wrote: ↑11/08/2025 19:54Ne bas. To moze solidna dvojka ili cak trojka. Ono sto sam ja vidio je da mi nemamo nikakav poseban sistem i svodi se napad na individualnu snagu ili na sut iz polukontre.canvra888 wrote: ↑11/08/2025 18:42Pa i za te pick and roll-ove koje si spomenuo, čak i obično dobavljanje lopte u niski post centrima/krilnim centrima ti treba keca koja zna iole kad treba dodavati. Pick and rollovi sa Gegićem kao handlerom su improvizacija i često neefektivni. Sinoć je nekoliko izgubljenih imao iz baš takvih situacija. Hajd uredu, jeste i on još nespreman, dolazi nakon povrede, ali i kada je zdrav bio, nije to efikasno rješenje bilo, što je sasvim shvatljivo jer je to daleko od njegove primarne uloge.Bodkin wrote: ↑11/08/2025 17:29
sa igrom koju bosna igra, garza bi apsolutno vise donio timu. mi nemamo timsku igru i uglavnom se svodi sve na par kretnji, pokoji pick and roll i soliranje. U takvoj igri castaneda je limitiran osim ako ga bas ne krene sut. protiv ozbiljnih timova nema sta da trazi u reketu.
Castaneda jeste rupa u odbrani, ali ni Garza u tom segmentu nije bolji. Zbog tog segmenta mu je i NBA angažman takav kakav jeste za sada. Btw bekovi Crne Gore su se šetali protiv svih sinoć, s obzirom da je Castaneda najviše igrao u prvoj i zadnjoj samo.Jedini argument je odbrana na bekovima ali castaneda nije izgledao posebno dobar. Cg bekovi izgledali kao nba igraci sa prodorima
-
frit_i_frut
#26697 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ali bolje je da gubimo prijateljske utakmice, da se spustimo na zemlju.
Za prvenstvo predvidjem dobro poznati scenarij. Dobijamo Kipar, gubimo od Spanije tijesno.
Dobijamo Italiju. Dizemo nos kao da smo kandidati za medalju. Slavlje pred vjecnom vatrom uz pjesmu Bosnom behar probeharao. Statusi po fejzbuku i instagramu o ljubavi prema jednoj i jedinoj Bosni.
Onda gubimo zadnje dvije utakmice, ispadamo i okrivljujemo kosarkaski savez zato sto je kasnio autobus 15 minuta.
Za prvenstvo predvidjem dobro poznati scenarij. Dobijamo Kipar, gubimo od Spanije tijesno.
Dobijamo Italiju. Dizemo nos kao da smo kandidati za medalju. Slavlje pred vjecnom vatrom uz pjesmu Bosnom behar probeharao. Statusi po fejzbuku i instagramu o ljubavi prema jednoj i jedinoj Bosni.
Onda gubimo zadnje dvije utakmice, ispadamo i okrivljujemo kosarkaski savez zato sto je kasnio autobus 15 minuta.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#26698 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tako nekakofrit_i_frut wrote: ↑11/08/2025 20:05 Ali bolje je da gubimo prijateljske utakmice, da se spustimo na zemlju.
Al nema veze, barem idemo na EP i treba vec tu biti sretan. Neki bi htjeli al ne mogu ni to
-
Bodkin
#26699 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
jesu slazem se. ali on kao metar i cevap i amerikanac nekako treba igrati jacu odbranu. idealne predispozicijecanvra888 wrote: ↑11/08/2025 20:012023. u kvalifikacijama za OI smo izgubili protiv Poljske u utakmici u kojoj smo trebali dominirati u tim stvarima koje spominješ. Naravno, i tada smo bili bez kece. Da ne uzimam sad za primjer i dvomeč protiv Litvanije 2022. sa sličnim problemima sa Gegićem na keci.Bodkin wrote: ↑11/08/2025 19:54Ne bas. To moze solidna dvojka ili cak trojka. Ono sto sam ja vidio je da mi nemamo nikakav poseban sistem i svodi se napad na individualnu snagu ili na sut iz polukontre.canvra888 wrote: ↑11/08/2025 18:42
Pa i za te pick and roll-ove koje si spomenuo, čak i obično dobavljanje lopte u niski post centrima/krilnim centrima ti treba keca koja zna iole kad treba dodavati. Pick and rollovi sa Gegićem kao handlerom su improvizacija i često neefektivni. Sinoć je nekoliko izgubljenih imao iz baš takvih situacija. Hajd uredu, jeste i on još nespreman, dolazi nakon povrede, ali i kada je zdrav bio, nije to efikasno rješenje bilo, što je sasvim shvatljivo jer je to daleko od njegove primarne uloge.
Castaneda jeste rupa u odbrani, ali ni Garza u tom segmentu nije bolji. Zbog tog segmenta mu je i NBA angažman takav kakav jeste za sada. Btw bekovi Crne Gore su se šetali protiv svih sinoć, s obzirom da je Castaneda najviše igrao u prvoj i zadnjoj samo.Jedini argument je odbrana na bekovima ali castaneda nije izgledao posebno dobar. Cg bekovi izgledali kao nba igraci sa prodorima
a spominjem odbranu jer se u napadu nije pokazao bas
- canvra888
#26700 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ta visina ga i sputava, protiv fizički jačih keca i bekova generalno. Od njega se i ne očekuje odbrana. Generalno od naturalizovanih se to i ne očekuje, Roberson i Renfroe su također bili loši defanzivci. Wright je zadnji koji je igrao solidnu odbranu, ali je zato bio mediokritet u napadu. Da je naturalizovani Amerikanac igrač koji igra obje strane, ne bi za nas ni igrao vjerovatnoBodkin wrote: ↑11/08/2025 20:45jesu slazem se. ali on kao metar i cevap i amerikanac nekako treba igrati jacu odbranu. idealne predispozicijecanvra888 wrote: ↑11/08/2025 20:012023. u kvalifikacijama za OI smo izgubili protiv Poljske u utakmici u kojoj smo trebali dominirati u tim stvarima koje spominješ. Naravno, i tada smo bili bez kece. Da ne uzimam sad za primjer i dvomeč protiv Litvanije 2022. sa sličnim problemima sa Gegićem na keci.
a spominjem odbranu jer se u napadu nije pokazao bas